Notes z młodymi "gwiazdami" - Strona 48

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Notes z młodymi "gwiazdami"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 gru 2016, 20:40

Rossi pisze: Postautor: Rossi » wt 01.08.2006 16:38

W Beligi jest bardzo solidna praca z młodzieżą i troche się dziwie że reprezentacja nie radzi sobie na arenie miedzynarodowej. Anderlecht i Germinal Beerschot Antwerpia posiadają świetne szkółki znane w całej Europie. W roku 2002 młodzież z Antwerpi(U15) zdobyła Nike Premier Cup na obszarze Europy ( największy klubowy juniorski turniej ). Mieli dwóch świetnych napastników o których biło się pół Europy pamiętam że jeden to Moussa Dembele ( wie ktoś gdzie gra i co z nim się dzieje ) a drugiego nazwiska nie pamietam, w pomocy brylował Solis Sanchez z pochodzenia hiszpan, lansowani na wielkie gwiazdy a słuch o nich zaginą Niestety takie są uroki juniorskiej piłki
Z takim potencjałem zawodników z Afryki i Azji z takim systemem szkolenia a o Belgi dalej cicho w Europie. Tam drużyny juniorskie są chyba najbardziej zróżnicowane narodowościowe na tle całego kontynentu i własinie z takiego systemu pochodzą Kompany i Vanden Borre ( kongijczycy) i myśle że własnie dzięki zawodnikom z Afryki reprezentacja Belgii może się wkrótce odrodzić Oczywisicie po el. ME

Tak sobie przypadkiem znalazłem w google, gdy szukałem hasła solis sanchez. 10 lat temu, Dembele :)

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 03 sty 2017, 11:54

Dr.Football1 pisze: El Ghazi i Younes chimeryczni
Kurde, proszę Cię, nie stawiaj tych dwóch piłkarzy w jednym zdaniu :D El Ghazi może Aminowi buty szorować, nawet kiedy ten drugi jest daleki od swojej optymalnej formy. Ajax ponoć usilnie zabiega o Larssona z... Heerenveen celem wzmocnienia skrzydeł w zimie, więc jeśli coś jest na rzeczy i transfer dojdzie do skutku, to plotki o Norwegu w Heeren nabiorą realnych kształtów. Btw, wciąż dziwię się Boszowi, że przy słabiutkim Cernym i beznadziejnym, jednowymiarowym El Ghazim nie próbuje na prawym skrzydle Ziyecha.

Ale dobra, w gruncie rzeczy nie z tym przyszedłem. Prawdopodobnie to będzie najbardziej optymalny temat do wrzucenia tego tekstu, więc się nim podzielę: mój obszerny artykuł o najzdolniejszych graczach U21 wypuszczonych w ostatnim czasie przez Dinamo i tych, którzy lada moment powinni pójść w ich ślady. Zapraszam jeśli kogoś zainteresował temat ;)

http://sofasport.pl/beta/wordpress/producent-gwiazd/

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 sty 2017, 19:22

Doktor, wdziałem filmik z Copinha 2017, oglądasz gdzieś?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 sty 2017, 19:39

Rossi pisze: Doktor, wdziałem filmik z Copinha 2017, oglądasz gdzieś?
Na zywo nie, ale potem ogarniam skroty na YT. Sa tez tam zreszta cale mecze. Tu masz Fla - Central z wczoraj <<<

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 sty 2017, 20:13

Dzięki, chyba sobie zapuszczę na spanie. Szczególnie że to mecz Flamengo, a podobno tam dwa cracki latają. Aaa jeżeli mówimy o Brazylii, Mauro testowany w tamtym roku przez PSV na 99% wyląduje w Eindhoven w lecie. Świetna wiadomość. Cały rok zapowiada się kozacko jeżeli chodzi o turnieje młodzieżowe . W pracy już sobie urlop rozpisałem i wyjazdy do Polski tak, żeby zobaczyć majowy Marveld U15 i sierpniowy Otten Cup. Ślub kolegi mnie ominie, ale on to zorozumie :rotfl4:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 sty 2017, 0:17

http://www.redevida.com.br/
Ta TV puszcza część meczów, warto zerknąć szczególnie na mecze Flamengo(Kleber, wiadomo) i Corinthiansu(Fabricio :love: Przyszły reprezentant Brazylii).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sty 2017, 9:24

Z Flamengo warto ogladac 16-letniego Viniciusa Juniora. Crack.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 sty 2017, 19:35

Widziałem wczoraj tego newsa. Dziwna decyzja, choć pewnie dostał fajną kasę, Monako do życia też się nadaje. Widziałem go ze 3 razy na żywo, bardzo zaawansowany technicznie zawodnik, z wizją. Na debiut trochę poczeka, fizycznie to jeszcze dzieciak. 28 stycznia będę miał okazję zobaczyć tego Sebastiana Pasqualiego, o ile dostanie szansę w szlagierze z PSV w kategorii U19. Zobaczymy czy taki talenciak jak o nim piszą :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 sty 2017, 19:48

Antonucci fajny, taki troche maly Hazard. Monaco ma drugi duzy belgijski talent z rocznika 99, bo od jakiegos czasu gra u nich takze Adrien Bongiovanni. A swoja droga to obaj maja wloskie korzenie.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 08 sty 2017, 20:17

W Monako ogólnie jest mega dużo talentu :)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 sty 2017, 11:07

Młodzież z Chapecoense wyeliminowała Sao Paulo. :shock: Fakt, że po karnych, więc przy tylu ludziach na trybunach(a trochę ich było, jedna boczna trybuna praktycznie cała zapełniona) gospodarzom się zagotowało w głowie i nie wytrzymali ciśnienia, ale i tak zaskoczony jestem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 sty 2017, 0:30

Niewiarygodne rzeczy na Copinha wyprawia 16-letni Vinicius Junior. Olbrzymi potencjal.

Co prawda w Brazylii od zawsze sciskam kciuki za Fluminense, ale uwielbiam te cracki z akademii Fla. W zeszlej edycji swietnie wygladali Lucas Paqueta oraz Felipe Vizeu, a w tej genialny ww Vinicius + bardzo podobaja mi sie pomocnicy Theo i Patrick.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 sty 2017, 0:06

Pierwszy chlopak z generacji 2000 na FTS - Mihajlo Nešković

https://footballtalentscout.net/2017/01 ... -neskovic/

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 sty 2017, 10:40

http://transfery.info/96934,krol-strzel ... a-w-polsce kolejny były młody talent w Polsce :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”