Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 15 kwie 2013, 23:13
lukas_k

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 kwie 2013, 14:25
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 kwie 2013, 15:31
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 kwie 2013, 11:56
ddemon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 kwie 2013, 12:57
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 kwie 2013, 13:07
sorry ale gowno tu jest klarowne... kto ma grac tą 3 kolejke u siebie? zespoly ktore sa wyzej tabeli po 2 rundach? sorry ale rownie latwo wypatrzec taka rywalizacje jak akrualnie pomysl z pomniejszeniem pkt.ddemon pisze:Ja to widzę tak liga 14 zespołów - 14 zespołów - Systemem 13x3 - 39 kolejek bez podziałów punktów...Wszystko klarowne i 2 kolejki więcej
chyba predzej Widzew anizeli ostatnia dwojkaddemon pisze:Brak licencji - Polonia W-wa, Podbeskidzie lub Pogoń
ciekawe czy bys tak prawil, jakbyscie Milika nie mieliddemon pisze:Mam nadzieję że komisja licencyjna przemyśli swoje postanowienia i ukryci życie niektórym klubom
twoj system oparty bylby na tym, ze w wielkim kraju jak Polska w lidze graloby kilka zepsolow.... Lech, Legia, Zaglebie, Wisla.ddemon pisze:byłaby zmniejszona do 12...Mój system byłby oparty o systematycznej redukcji ilości zespołów....
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 kwie 2013, 13:55
Owszem tu jest jedyny znak zapytania w mojej proponowanej reformie - ale skoro w nowym proponowanym podziale ma być 4 u siebie a 3 na wyjeździe - to biorąc pod uwagę mój pomysł 13 kolejek byłoby 7-6 a decydowałoby również miejsce w tabeli ale nie byłoby żadnego podziału punktów..czeher pisze: sorry ale gowno tu jest klarowne... kto ma grac tą 3 kolejke u siebie? zespoly ktore sa wyzej tabeli po 2 rundach? sorry ale rownie latwo wypatrzec taka rywalizacje jak akrualnie pomysl z pomniejszeniem pkt.
Co za różnica czy Podbeskidzie Pogoń lub Widzew - decydowałyby warunki licencyjne ew. miejsce w tabeliczeher pisze:chyba predzej Widzew anizeli ostatnia dwojka
Akurat odejście Milika nie wiele zmieniłoczeher pisze:ciekawe czy bys tak prawil, jakbyscie Milika nie mieli
Grałoby kilka zespołów ale najlepszych...I liga też by na tym skorzystała wzrosnałby zarówno poziom sportowy a może i finansowy klubów(wzrosłoby zainteresowanie drużynami i może pojawiłby się sponsor tytularny)...Ktoś powie że ucierpi na tym młodzież bo nie załapywała się w tych najlepszych klubach w Ekstraklasie...Młodzież grałaby tylko najlepsza,najbardziej perspektywiczna reszta kształtowałaby się w I lidze...czeher pisze:twoj system oparty bylby na tym, ze w wielkim kraju jak Polska w lidze graloby kilka zepsolow.... Lech, Legia, Zaglebie, Wisla.
Taka reforma rozgrywek poprzez pomniejszenie ligi, tylko ukroci zywot klubom... bo nie bedzie kasy poza ekstraklasa a to wplynie rowniez na szkolenia mlodziezy w klubach.
Pomniejszona liczba zespołow wcale nie wplywa na poziom... a tylko odgrzewane hity.
Co ci da powiększenie ligi do 18 kolejek? 4 mecze to mało...Powiększenie ligi do 20 zespołów...Już widzę ten hit Dolcan Ząbki-Podbeskidzie - ok 4 tysiące na stadionie i może w porywach 20 tysiące przed TVczeher pisze: Jak dla mnie kluby powinny umiarkowac wydatki na pensje zawodnikow, ktore przewyzszaja mozliwosci klubu i poziom samych zawodnikow.
Ja jestem za powiekszeniem ligi, wprowadzeniu barazy,
ddemon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 kwie 2013, 14:39
Kupy sie to nie trzyma... jak podzielic kto na wyjezdzie a kto nie... ktos zajmuje 1miejsce i gra wszystkie mecze u sibei bo jest wyzej od innych.... czy neutralny stadion - tylko nikt sie nie podejmnie organizacji spotkan typu Lech - Legia, Wisla - Lech, Legia - Wisla - przeciez juz teraz nikt nie chcial organizcji PP bo bali sie kibicow tych zespolowddemon pisze:Owszem tu jest jedyny znak zapytania w mojej proponowanej reformie - ale skoro w nowym proponowanym podziale ma być 4 u siebie a 3 na wyjeździe - to biorąc pod uwagę mój pomysł 13 kolejek byłoby 7-6 a decydowałoby również miejsce w tabeli ale nie byłoby żadnego podziału punktów..
Jkiae 20zespolow.... 18 wystarczy + ewentualnie baraze o utrzymanie, czy jakis baraz o LE niczym eredivisie, zreszta bundeslidze wystarczy tyle spotkan ile jest na 18 zespolowa lige. wiec nie popadaj w skrajnosc... a kto ma walczyc... teraz walczy Nieciecza, Flota i co ztego a sa zespoly ktore maja marke GKS, Arka, Zawisza tudzuez Cracovia. Zreszta niedlugo beda dodatkowo nowe stadiony w Tychach, moze Katowicach, a juz sa na Arce, Zawiszy, Cracovi.ddemon pisze:Co ci da powiększenie ligi do 18 kolejek? 4 mecze to mało...Powiększenie ligi do 20 zespołów...Już widzę ten hit Dolcan Ząbki-Podbeskidzie - ok 4 tysiące na stadionie i może w porywach 20 tysiące przed TVGdzie tu reforma,która ma podnieść rangę ligi? Już nawet nie chce myśleć jakie kluby walczyłyby o ekstraklasę
mlodziez nie gralaby w ogole, jakby miala sie pomiescic docelowo w kilku zepsolach ktora spelniaja wymogi.... graliby starzy wyjadacze, ktorzy obecnie sa rozproszeni po kilku klubach ektraklasy. Poza tym mialem na mysli to, ze jezeli zepoly nie beda grac w ekstraklasie to nie beda miec kasy i ucierpi szkolenie mlodziezy.ddemon pisze:.Ktoś powie że ucierpi na tym młodzież bo nie załapywała się w tych najlepszych klubach w Ekstraklasie...Młodzież grałaby tylko najlepsza,najbardziej perspektywiczna reszta kształtowałaby się w I lidze...
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 21 kwie 2013, 14:54
Gall
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 21 kwie 2013, 15:19
Gall

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 kwie 2013, 16:09
ciekawe jakie bylyby twoje wnioski, zachowujac wszelkie proporcje co do poziomu ligi i najlepszych zespolow danej ligi.... gdybys zobaczyl mecz Venlo - Willem, Mersin - Ordunspor, Alania - Mordovyja, Cerle - Beershot, Olhaense - beira marGall pisze: Chociaz jak zobaczylem wczoraj ost 10 min Podbeskidzie GKS Belchatow to zwatpilem w jakakolwiek nadzieje dla polskiej ligi.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 kwie 2013, 16:34
Przeciez to nawet dobry meczyk bylJa bym tej szesnastki nie ruszal odpowiada ta wielkosc, w miare temu co prezentuja zawodnicy na boisku. Chociaz jak zobaczylem wczoraj ost 10 min Podbeskidzie GKS Belchatow to zwatpilem w jakakolwiek nadzieje dla polskiej ligi.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2013, 17:52
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 21 kwie 2013, 20:09
lukas_k

Dr.Football1
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio