Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 474

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Mattia
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mattia » 24 sie 2009, 13:37

Witam i zapraszam na mojego bloga poświęconego calcio:

calciobar. blogspot. com

znajdziecie tam przedsezonową analizę, podsumowanie 1 kolejki Serie A, a wkrótce więcej ciekawych artykułów i analiz

Miłej lektury!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 sie 2009, 14:05

Dla mnie karnego nie było.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2009, 14:21

Dla mnie też. Owszem jakieś uzasadnienie teoretyczne znaleźć można, ale takie sytuacje przytrafiają się w prawie każdym meczu. Milito nie miał szans na gola w tej sytuacji więc się wywalił... Tyle, nikt mnie nie przekona, że takie karne są zasadne, bo dla mnie to nic innego jak symulacja i naginanie przepisów

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 24 sie 2009, 14:46

Tez nie za bardzo kojarze na jakiej podstawie ten karny...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 sie 2009, 17:51

Ochłonąwszy po wczorajszych emocjach których dostarczył mi nie kto inny jak ukochany klub, nawet cieszę się że drużyna taka jak Bari obnażyła nasze słabe strony. To da Morattiemu materiał do przemyśleń, a i Mourinho powinien nieco bardziej go nacisnąć aby dopiął transfer rozgrywającego.
Nie ma się co oszukiwać, Bari to drużyna którą powinniśmy ograć drugim składem, a skończyło się na remisie i... kompromitacji, bo nie wierzę aby jakikolwiek zespół ligowej czołówki powtórzył nasz "wyczyn", tym bardziej na własnym terenie. Sądzę że po wczorajszym spotkaniu takie persony jak Materazzi i Vieira ligowe potyczki oglądać będą co najwyżej z ławki rezerwowych. Stare, wolne i zniedołężniałe gwiazdy muszą pogodzić się ze smutną prawdą że zegar biologiczny ich dopadł a z panów po 30-tce jedynie Zanetti wciąż trzyma formę i jest w stanie zagrać na wysokim poziomie.
Mecz otwarcia zatem tradycyjnie zawalony :P Róznica polega jednak na tym że remis z Sampdorią czy Udinese to żaden wstyd, z Bari jak najbardziej. Oglądając nasze wczorajsze boiskowe wypociny odniosłem wrażenie że niektórzy zawodnicy wciąż szukają na boisku magii Zlatana :roll: Zresztą co tu kryć, tej magii wczoraj nam zabrakło. Z pozytywnych aspektów mogę wymienić jedynie bardzo dobrą współpracę Eto'o i Milito. Widać że się rozumieją, grają na jeden kontakt i samodzielnie tworzą sobie okazje strzeleckie podczas gdy nasi pomocnicy zabezpieczali zabezpieczone tyły :rotfl:
Tak się zastanawiam... Mamy w obronie (o ile nie ma kontuzji) takich zawodników jak Chivu, Samuel, Lucio, Maicon czy Zanetti. Każdy jeden to absolutna światowa czołówka na swojej pozycji. Przy tak obsadzonej obronie ustawiać pomoc z trzema defensywnymi zawodnikami jest trochę... dziwne. OK, wiem, ktoś pewnie zaraz napisze że ofensywne zapędy Maicona i Lucio stwarzają zagrożenie przy szybkiej kontrze, ale na Boga! Mamy świetnych w odbiorze Cambiasso i Zanettiego. Ta dwójka spokojnie wystarczy na większość ligowych rywali, a już na pewno na Bari. Reasumując, ja widzę ustawienie Interu tak:
---------------Milito--------------Eto'o-------------------
------------------------------------------------------------
---------------Sneijder-----------------------------------
-----------------------------------Stankovic-------------
-------------Cambiasso----------Zanetti----------------
-----Chivu------------------------------------Maicon----
---------------Samuel-------------Lucio-----------------
-----------------------Julio Cesar------------------------

Kiedyś już tak graliśmy, za czasów Verona, Cristiano Zanettiego i Adriano. Takie ustawienie ze Stankoviciem jako łącznikiem między ofensywą a defensywą, czyli przecież na jego nominalnej pozycji może przynieść efekty. Mamy tu i zabezpieczone tyły i wystarcającą ilość ofensywnych graczy i miejsce na rajdy Maicona i Chivu (żart z tym Chivu choć 10 lat temu czarował na skrzydle :P) W mojej skromnej opinii to najlepsze ustawienie jakie przy obecnej kadrze można wyczarować. Gwarantuje płynne przechodzenie z obrony do ataku i na odwrót. Można z tego przejść i na 4-3-1-2 i na klasyczne 4-4-2.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2009, 19:42

Widzę w twoim drzewku Sneijdera, który dzisiaj znowu zapewnił, że nigdzie się nie wybiera.

Powołał się na kibiców i z prawdą się nie minął.

http://www.as.com/encuestas/encuesta/Encuesta-13251

To ankieta na as.com z pytaniem czy Wesley powinien zostać. Wyniki są o dziwo jednoznaczne. Ciekawe jak to się skończy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 sie 2009, 19:54

Sneijdera wziąłem dla przykładu, aby nie wstawiać trzech znaków zapytania. :P Jeśli nie on to mam przeczucie że już nikt... A wtedy mamy ciepło. Tym składem i tą taktyką bez rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia marne są szanse na obronę scudetto, o Lidze Mistrzów nie mówiąc. Jedynie w sprawie Sneijdera prowadzone są zaawansowane rozmowy, ale jeśli sam zawodnik rękami i nogami broni się przed odejściem z Realu, to nie ma co go wyrywać na siłę, bo zawodnik nie chcący grać w danej drużynie to zawodnik grający na pół gwiazdka. A o tym być nie może. Został tydzień do zamknięcia mercato. Dupy w troki panowi działacze jeżeli marzą wam się w tym sezonie jakieś trofea. I żadnych półśrodków. Chcę z 7 dni zobaczyć że z 10 na koszulce biega w naszej ekipie playmaker przez duże 'P'. Kreator gry i lider pomocy. :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2009, 20:01

Swoją drogą taki Drenthe powiedział, że chce zostać i od razu dano mu spokój, ale ja nie o tym.

Piszesz:
Salas11 pisze:Chcę z 7 dni zobaczyć że z 10 na koszulce biega w naszej ekipie playmaker przez duże 'P'. Kreator gry i lider pomocy.
a ja napiszę, że Sneijder jest w stanie spełnić tylko ostatnie kryterium. Jest w stanie być liderem, nie jest jednak dobrym rozgrywającym. Tym bardziej kiedy jest jedynym kreatywnym pomocnikiem w drużynie :wink:

Także na miejscu ludzi w Mediolanie zastanowiłbym się czy chcę takiego piłkarza nie tylko dlatego, że nie garnie się do gry u was, ale także czy aby na pewno jest to taki piłkarz jakiego Inter szuka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 sie 2009, 20:21

Dwa tygodnie temu byłem zadowolony ze wzmocnień jakie dokonano w klubie. Lucio, Motta, Eto'o, Milito... Co tu kryć, piłkarze wysokich lotów może z wyjątkiem Motty (raptem jeden naprawdę udany sezon w karierze) Na papierze wyglądało to super i mojego spokoju o siłę Interu ani przez chwilę nie zmąciły nawet transferowe zapędy Juventusu.
Przyszedł jednak mecz o Supercoppa, a ja widzę że do szczęścia jeszcze daleka droga. Brakiem kreatywności w drugiej linii przypłaciliśmy porażką z Lazio. Myślę sobie: "Ch..., to pierwszy mecz Interu, sporo nowych nazwisk, więc jeszcze skład się nie dotarł a przede wszystkim brak Zlatana który robił nam grę". Tak wtedy pomyślałem, choć już do samego stylu gry miałem mnóstwo zastrzeżeń. Przyszła inauguracja sezonu, mecz z Bari który powinniśmy wygrać bez najmniejszych problemów, a tu zimny prysznic. Drugi! Teraz jestem pewien że bez playmakera nie zajedziemy daleko, brakuje ognia w ofensywie, atak choć znakomity jest zdany w większości przypadków sam na siebie dlatego efekt jest taki jaki widzimy. Ani skutecznie w obronie, ani w ataku.
Ja bym na miejscu Morattiego wysłał Angellilo do Argentyny z jedną misją. :> Jaką to już sobie zgadujcie. :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2009, 20:27

Po Verona? :smile2:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 sie 2009, 20:40

Zaorac!

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 24 sie 2009, 20:40

Riquelme? :smile2:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 sie 2009, 20:43

Masz racje, ze Sneijder to moze byc nie do konca to czego nam potrzeba, ale jezeli wyrwiemy go ponizej 20 mln to bedzie to jednak niebywala okazja. W przyszlosci (po przybyciu Coutinho :P ) moze zostac bardzo odciazony od zadan ofensywnych.

Co do Holendra to jego agent jest podobno w Mediolanie na negocjacjach.

Veron :love:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 sie 2009, 20:49

Heh, niejednoznacznie się w sumie wypowiedziałem :P Chodziło mi oczywiście o Riquelme. Wspominałem coś o braku magii w Interze po odejściu Zlatana? Juan Roman wypełniłby lukę po Szwedzie z nawiązką i kto wie czy nie zostałby jedną z większych gwiazd Serie A... Skoro mamy grać 4-3-1-2 to nasz trequartista może być superofensywny. Metryczki Argentyńczyka chyba przedstawiać nikomu nie muszę. Ma 31 lat, więc nie najgorzej a przy ograniczonym wyborze na europejskim rynku transferowym jest chyba najlepszą z możliwych opcji. Pytanie tylko czy zechciałby raz jeszcze spróbować sił w Europie? :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2009, 10:00

Na wyciągnięcie Riquelme z Argentyny nie ma szans, gra w swoim ukochanym Boca Juniors, jest tam gwiazdą... Zresztą wątpię aby się odnalazł we Włoszech - nie ze względu na umiejętności, bo te ma nieprzeciętne, ale psychicznie - Włosi to pijawki, wytknęli by mu każde potknięcie. Ale nie powiem, Juan to od dawna moje marzenie, jakby tak Tiago sprzedać i kupić Argentyńczyka...

I nie chcę tutaj prowokować, ale wszyscy, no wszyscy wiedzieli, że będzie wam brakować kreatywności w środku pola, a Ty + zarząd zauważacie to na tydzień przed końcem okienka :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”