FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 480

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 wrz 2007, 21:56

Ano niby kontuzja Leo nic poważnego, ale trochę mnie to zirytowało, że piłkarz w trakcie sezonu musi jechać przez pół świata, aby zagrać mecz towarzyski reprezentacji a potem wraca do klubu i nie nadaje się do gry o punkty. Nienawidzę tego.

Odnośnie C+ to skoro hiszpański Canal+ ma prawa do tego meczu to chyba polski odpowiednik również? Przecież to Canal+ jako taki wykupuje prawa i potem dostępne są one we wszystkich krajach w których C+ nadaje. Z tego wychodzi, że mecz Osasuna - Barcelona mógł być transmitowany, ale po co skoro można zobaczyć Smolarka z dwugodzinnym poślizgiem. Genialne [']

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 15 wrz 2007, 1:19

ludzie zrobili dym na forum C+
http://canal.pl/main.php?forum/topic/6-2088
może coś da :lol: :lol: :lol:
oby ['] racing-levante upadli na łeb [']

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 wrz 2007, 8:39

Mentor pisze:ale trochę mnie to zirytowało, że piłkarz w trakcie sezonu musi jechać przez pół świata, aby zagrać mecz towarzyski reprezentacji a potem wraca do klubu i nie nadaje się do gry o punkty
najlepsze było to co przeżył Sergio Aguero - leciał kilkanaście tysiecy kilometrów i zagrał z Australią tylko.....minute :)

Mentor pisze:ale po co skoro można zobaczyć Smolarka z dwugodzinnym poślizgiem
i to też nie jest pewne ze Smolarek sobie pogra wiecej jak 5-10 min

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 15 wrz 2007, 13:14

Tak jak Mentora denerwuje mnie powoływanie czołowych zawodników na mecze towarzyskie. Imo takie mecze powinny być wykorzystywane do próbowania dublerów, bądź mało znanych zawodników którzy przez ostatnich pare kolejek 'złpali forme'. Ja rozumiem że trzeba też z trzonami kadry obmawiać nowe warianty gry etc ale kiedy się patrzy że zawodnik wraca ze zgrupowania z kontuzją to reakcje zazwyczaj nie są zbyt miłe :roll: :lol:

A co do absencji Messiego to na pewno w jego miejsce wejdzie ktoś z dwójki dos Santos, Krkić. Na pewno w jakiejś 'hierarchii' która jest w szatni Meksykanin jest wyżej niż młody snajper, i dlatego to on dołączy do ofensywnego trio :wink:
Zdaje mi się że napad będzie wyglądać R1-Henry-GdS i pewnie zawodnicy będą się zmieniać aby zakręcić obroną rywala. Może w końcu zagra coś Bojan który jest bardziej świeży niż Gio.

Zapomniałem o Guddy'm :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2007, 13:25

Gudi jakby był w pełni dysponowany (jest tuż po kontuzji) to na pewno by zagrał, ale nie mamy takiego luksusu niestety. Dos Santos da sobie radę o ile Mister zdecyduje się dać mu szanse od początku spotkania co wcale nie jest takie pewne :roll: Bojan raczej nie zagra a nawet jeśli to kilka minut raczej.

[EDIT]
Rijkaard stwierdził, że młodzi gotowi są do gry więc może jednak Gio zagra od początku. Jednocześnie powołanie dostał również Gudi a więc zobaczymy jak to będzie. Leo niech odpocznie przed Lyonem i będzie dobrze. A dzisiaj znowu wszystko będzie zależało od ewentualnie szybko zdobytej bramki. Jeżeli w miarę szybko wyjdziemy na prowadzenie to będzie dobrze. Im dłużej nie będziemy potrafili zdobyć bramki tym większe męczarnie nas czekają bo Osa postawi pewnie trudne warunki. Czuję, że to będzie twardy mecz więc przydałby się Deco w środku.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 15 wrz 2007, 13:59

Może jeszcze być tak, że Gio zacznie mecz na ławce a od początku wystąpi czwórka Yaya-Xavi-Deco-Iniesta, gdzie bladolicy będzie biegał po prawej flance - już tak graliśmy parę razy i nawet nieźle to wychodziło. A dos Santos wszedłby około 60-70 minuty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2007, 16:24

Iniesta w ostatnim meczu reprezentacji również grał na skrzydle przez jakiś czas i radził sobie bardzo dobrze z tym, że rywal był słabiutki. Myślę, że w razie czego może jutro zagrać jako boczny napastnik, ale wolałbym tam widzieć Gio mimo wszystko. Iniesta więcej walorów pokazuje w strefie środkowej. Nie mniej jednak taki wariant jak przedstawiłeś też jest możliwy. Poza tym liczę na 90 minut Milito.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 wrz 2007, 17:18

Nie straszcie mnie opcja "Gudi"... Iniesta jakas tam alternatywa jest, ale zdecydowanie wole zobaczyć od poczatku Giovaniego i przekonać sie czy jest juz gotowy do gry na najwyzszym poziomie. Końcowki coś tam mowia, ale teraz bedize wiecej czasu, aby mogl sie pokazac z bardzo dobrej strony. Spotkanie mimo, że na trudnym terenie raczej wypadałoby wygrać, bo bedzie trzeba niedługo patrzeć na Real, ktory powinien dzisiaj swoje spotkanie wygrać z łatwościa, mimo, że ich rywal pokazał sie na poczatku sezonu z dobrej strony, a Barca raczej nie zachwyciła w spotkaniach z Racingiem i Athletic.
Obok Gio spodziewam sie drugiej wymuszonej zmiany w porownaniu do spotkania z Baskami... Milito, zobaczymy czy bedzie podpora dla Uli, ktory chyba ma niepodwazalna pozycje na dzien dzisiejszy, a nie mowilem, że tak bedzie. :P

Co do sytuacji z C+, spodziewałem sie tego, w zesłżym seoznie było tak z SerieA. Palermo i Chievo wiodło prym w transmisjach. Szkoda, bo Orłowski bedzie musiał przegladac neta i sprawdzać tam wyniki Realu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2007, 21:58

Z tymi transmisjami to nie wiem czy przypadkiem wciąż nie dogadano się w Hiszpanii. Tam chyba dalej trwa konflikt między Mediapro a Sogecable i stąd te problemy. Mecze Barcelony i Realu (nie wiem czy kogoś jeszcze) nie mogą wychodzić poza Hiszpanię. Wygląda na to, że to nie wina naszego C+ ani Smolarka w La Liga :]

Pewności nie mam, ale to chyba jednak to.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 wrz 2007, 20:45

Rijkaard trochę nas chyba zaskoczył, ale tylko trochę :] Przypomniał nam delikatnie o rotacji. Dzisiaj na ławce siedzi Xavi a środek pola tworzą Deco oraz Iniesta (Toure to wiadomo :P ). Dos Santos gra od początku :] Meczu pewnie nie uda mi się obejrzeć (aczkolwiek będę próbował), ale nic. Trzeba będzie odkurzyć utorrenta.

Valdés - Zambrotta, Milito, Thuram, Abidal - Touré, Iniesta, Deco - Ronaldinho, Henry i Giovani

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2007, 20:58

Iniesta ciekawie wypadał w spotkaniach Hiszpanii i być moze ma wspomagac Giovaniego, Zobaczymy jak to bedzie wygladało, brakuje Uli, myslałem, że to on jest pewniakiem. Niebieskie stroje, czyli mzoe bedize ciekawie.
A co do transmisji to jak ktos ma dostep do D+ to na hiszpanskim Canal+ jest live.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2007, 21:48

Cieniutko narazie, z taka gra to z Osasuna raczej nie wygramy... Barca nie posiada wielkiego pomysłu na przejscie defensywy przeciwnikow, a dodatkowo dzieki zwrotnosci Thurama mamy problemy we własnych szeregach. Swietnie gra Toure, pozniej Toure, mozna jeszcze wyroznić Toure, a na koniec brawa dla Toure. Yaya jest zajefajny. 8) Szkoda, ze trzeba wyroznaic kogos z defensywy. Dobrze gra Milito, Iniesta dobrze rozgrywa, chyba na 40 podań tylko jendo było niecelne. Deco raczej nie wytrzyma 90 minut, nie podoba mi sie jego gra, to raczej on powinien rozgrywac pilke, to własnie Blada Twarz stworzył 2 chyba najlepsze sytuacje w pierwszej polowie dla Blaugrany. Dodatkowo Portuglaczyk sporo fauluje, nie zawsze sa to faule potrzebne. Ronaldinho jest wszedzie, tylko to raczej negatywny skutek, schodzi do środka bierze sie za rozgrywanie, pozniej na prawe gdzie jest Giovani i tak dalej... Henry sam widać nie zrobi niczego wielkiego.

Pora cos poprawić...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 wrz 2007, 11:13

Meczu nie oglądałem i nawet nie mam chyba zamiaru ściągać torrenta. Relacja radiowa + relacje, opinie osób, które mecz oglądały w zupełności mi wystarczą. Wczoraj byłem tak zażenowany, że odpuściłem sobie pisanie i dobrze zrobiłem. Przespałem się trochę i od razu mi się lepiej zrobiło.

Trzecie spotkanie ligowe za nami. Jak do tej pory udało nam się strzelić w lidze całe 0 (słownie. zero!) bramek z gry. Fajnie co? Klepiemy sobie piłeczkę i nic z tego nie mamy. Niestety zawsze mam obawy widząc Ronaldinho na środku i czekam, aż Mister rozkmini coś innego bo doskonale wiadomo, że ta opcja jest słaba. Kiedy Henry zacznie grać na miarę możliwości tego nie wiedzą chyba nawet najstarsi gurale a trudno jest liczyć na to, że dzieciaki będą ciągnąć grę. W sumie to wczoraj Gio miał swoje szanse. Piłkę meczową miał również Bojan i tak na dobrą sprawę to gdyby nie skuteczność to moglibyśmy wczoraj wygrać, ale Osa też swoje miała z tego co wiem a więc remis nie jest tutaj jakimś szalenie niesprawiedliwym wynikiem. Bardzo jestem ciekaw co zaprezentujemy we środę z Lyonem.

Po trzech kolejkach jest słabo, ale zasieję trochę optymizmu na koniec. Do mnie to trafiło akurat więc może i do kogoś jeszcze trafi.

Alaves-Barca 0:0
Barca-Mallorca 2-0
Atletico-Barca 2-1
Barca-Valencia 2-2
Betis-Barca 1-4
Barca-Saragossa 2-2
Depor-Barca 3-3

Tak to wyglądało w sezonie 2005/2006. Po 7 kolejkach mieliśmy 10 punktów. Ostatecznie sezon zakończyliśmy zwycięstwem w La Liga i w Lidze Mistrzów. Oczywiście sytuacja nie jest identyczna (szczególnie w lidze), ale mniejsza o to. Nie ma jeszcze nad czym rozpaczać. Prędzej czy później (oby prędzej a najlepiej jak najprędzej) się rozkręcimy i maszyna zacznie funkcjonować jak należy.

Za tydzień Sevilla a więc będzie baaardzo ciężko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2007, 19:38

Ja po spotkaniu dodam od siebie, że jeli patrzac ze wzgledu na to co sie od danego zawodnika wymaga to najbardziej mnie osobiscie zawiodł Deco i Henry. No niestety brakuje Eto'o a najlepszym zawodnikiem jest chyba Toure, a być moze Iniesta. Oczywsicie mnie to cieszy, ale wolałym aby to była raczej postac z ataku i to głwonie za bramki. Debiut Bojana jak ocenic, jesli patrzeć na czas jaki spedził na boisku to zagrał o niebo lepiej od Henry'ego. Dziwne, ale to tylko patrzac z tego punktu widzenia... Nie mam pojecia czy takie sa załozenia taktyczne czy wymysł Ronaldinho, aby ciagle był w miejscu gdzie normalnie powinien być Deco i ciagle brał sie za rozgrywanie, tylko do kogo Titi na lewej Giovani na środku i co z tego skoro w środku nie ma nikogo. Nie podobała mi sie gra Thurama, wiele niepewnosci w jego zagraniach i to on stworzył dwie chyba najgroźniejsze sytuacje dla Osasuny. Świetne wejscie miał Oleguer za Zambrotte, i to w ofensywie. Wygladał jak nie Oleguer i poprostu nie wyobrazam sobie w środku tygodnai podczas spotkania w LM ze Uli zabraknie w 11. Chetnei zobacze Xaviego i Inieste w środku i to nei tylko, że Deco gra słabo czy moze przecietnie, a dlatego, że Xavi o niebo lepiej rozumie sie z Henrym czy przedewszystkim z Giovanim. Wspołpraca Deco z tymi panami nie była dobra, szczegolnie z dos Santosem, oczywiscie to przez okres przygotowawczy, ale jednak.
Reszta bez zmian...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 wrz 2007, 21:46

Mentor pisze:Jak do tej pory udało nam się strzelić w lidze całe 0 (słownie. zero!) bramek z gry

A yAyA ?? 8)
Przecież to nie był rzut karny ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”