Aż strach się bac kiedy widzę twoją pisownie. Słownik do ręki i do roboty!kon2r pisze:i chyba mamy prawo nie odczuwac wiekszego strachu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 15:04
Aż strach się bac kiedy widzę twoją pisownie. Słownik do ręki i do roboty!kon2r pisze:i chyba mamy prawo nie odczuwac wiekszego strachu
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 paź 2007, 15:09
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 02 paź 2007, 15:12
Aż strach sie bać kiedy widzę twoje mądre posty ! ale meczy to nieogladasz co ? hmm tak myslalem wiec chyba nie masz prawa oceniac tego jak gra obecnie Messi tak wiem napiszesz ze ogladasz wszystkie ale co ci to daje ?arek_ahig pisze:Trochę za bardzo zachłysnęliście się tymi ostatnimi zwycięstwami. A Messiego przyrównujecie niemal do bóstwa. Prawda jest taka, że graczem jest znakomitym, ale do najwybitnijszych mu duzo barkuje. Dużo biega, walczy, dobrze panuje nad piłką. To się ceni. Potrafi przesądzić o końcowym rezultacie. Ale na Boga w moim odczuciu geniuszem to on nie jest. Drybling to ma mizerny. Wykorzystuje swoją szybkość i technikę. Musi jeszce dużo pracować, żeby osiągnąc kiedykolwiek podobna formę co Roni.
kon2r

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 paź 2007, 15:12
Zależy co rozumiesz pod pojęciem dryblingu. Ale uważam, że jest w tym świetny, bo drybling nie polega na tym, żeby miał widowiskowe zwody, tylko żeby był skuteczny, a pod tym względem Messi się sprawdza bardzo dobrze. I nie ma znaczenia, czy wykorzystuje do tego swoją jak to ująłeś "szybkość i technikę" )bo to musi wykorzystywać, bez tego nie ma szans na przejście dobrego obrońcy), czy bazuje na balansie ciała i machaniu nogami. Liczy się skuteczność. Dobry drybler to nie ktoś kto gra w tym elemencie efektownie, ale średnio skutecznie, tylko ktoś kto efektywność stawia ponad wrażenia wizualne.arek_ahig pisze:Drybling to ma mizerny. Wykorzystuje swoją szybkość i technikę. Musi jeszce dużo pracować, żeby osiągnąc kiedykolwiek podobna formę co Roni.
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 paź 2007, 15:16
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 paź 2007, 15:16
Zaproponuj Messiemu, żeby wybrał się do Brazylii na naukę dryblingu pod okiem profesora Kerlona. On tam robi " foczkę", flip flapa nosem i ruletę udami. Nauczy się, wróci i będzie najlepszy.arek_ahig pisze:Ale na Boga w moim odczuciu geniuszem to on nie jest. Drybling to ma mizerny.
Bask
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 15:40
Tak się składa, że oglądam, bo jestem szczęśliwym posiadaczem Canal+. Ty zapewne oglądasz mecze w necie, więc przypuszczam, że rozmazany i niewyraźny obraz nie pozwala ci dokładnie go śledzić.kon2r pisze:Aż strach sie bać kiedy widzę twoje mądre posty ! ale meczy to nieogladasz co ? hmm tak myslalem wiec chyba nie masz prawa oceniac tego jak gra obecnie Messi tak wiem napiszesz ze ogladasz wszystkie ale co ci to daje ?
Ja nigdzie nie kwestionuje tego, że Messi to wspaniały gracz. Poddaję tylko w wątpliwość jego hierarchie w panteonie najwybitniejszych piłkarzy. Niektórzy kibice zbyt szybko wyciągają go na sam szczyt. Jeśli chodzi z kolei o drybling, to efektownośc może się przekładać równiez na efektywnośc. Prosty przykład Ronaldinho. Wiec mając do wyboru gracza skutecznego, lecz mało widowiskowego i tego, który łączy w sobie obie cechy na raz wybieram tego drugiego. Bo nie powiecie mi chyba, że np. Kaka, C. Ronaldo czy L. Messi osiągnęli kiedykolwiek forme jaka prezentował jeszcze nie tak dawno Ronaldinho? Poza tym szybkośc i dobre panowanie nad piłką nijak się mają przy niektórych obrońcach. Bo co z tego, że szybki i zwinny jak przeciwnik wcale nie gorszy. Messi ma jeszcze wiele do udowodnienia, ale mocno mu kibicuje, bo w przeciwieństwie do wielu obecnych gwiazdeczek pozostał skromnym chłopakiem z Arroyo Seco. Nie zachłysnął się sławą i pieniędzmi. I oby wytrwał w tym jak najdłuzej.RealFan pisze:Zależy co rozumiesz pod pojęciem dryblingu. Ale uważam, że jest w tym świetny, bo drybling nie polega na tym, żeby miał widowiskowe zwody, tylko żeby był skuteczny, a pod tym względem Messi się sprawdza bardzo dobrze. I nie ma znaczenia, czy wykorzystuje do tego swoją jak to ująłeś "szybkość i technikę" )bo to musi wykorzystywać, bez tego nie ma szans na przejście dobrego obrońcy), czy bazuje na balansie ciała i machaniu nogami. Liczy się skuteczność.
Dobry drybler to nie ktoś kto gra w tym elemencie efektownie, ale średnio skutecznie, tylko ktoś kto efektywność stawia ponad wrażenia wizualne.
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 paź 2007, 15:54
Dla mnie efektywność jest najważniejsza. Zresztą gdy zawodnik przebiega na szybkości 50 metrów zostawiając 2-3 piłkarzy to efekt jest nie gorszy niż jak przejdzie jednego ze zwodemarek_ahig pisze:Jeśli chodzi z kolei o drybling, to efektownośc może się przekładać równiez na efektywnośc.
Kaka i Ronaldo w ubiegłym sezonie wcale nie pokazali gorszej formy niż R10 2 lata temu jeśli się nie mylę. Nie wiem czy widziałeś co Ronaldo wyprawiał w Anglii w ubiegłym sezonie... Kaka prawdopodobnie otrzyma złotą piłkę za ubiegły sezon i jego forma też nie była mniejsza niż jego kolegi z reprezentacji. Messi ma tego pecha że nigdy całego sezonu rozegrać nie może bo kontuzje. Nie oglądam jego wszystkich meczy w lidze ale na pewno ma taki sam potencjał.arel_ahig pisze:Bo nie powiecie mi chyba, że np. Kaka, C. Ronaldo czy L. Messi osiągnęli kiedykolwiek forme jaka prezentował jeszcze nie tak dawno Ronaldinho?
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 16:04
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 paź 2007, 16:10
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 paź 2007, 16:11
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 16:16
Ot co. Chyba mi nie powiesz, że Kaka może się pod tym względem rownac z Ronim. Pomijajac juz wszelkie aspekty efektywności, pożytku dla druzyny, itp., które nie odbiegają znacząco od siebie.arek_ahig pisze:Dla mnie to co grał wtedy Ronaldinho to była poezja. Łączył wszystko co najlepsze w tej grze. Potrafił zagrać pięknie, nietuzinkowo, zachwycająco dla oka,
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 paź 2007, 16:27
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 paź 2007, 16:28
Napisze tak. Ronaldinho na pewno gra ładniej dla oka, tego się nie da ukryć że jego zwody są bardzo efektowne a Kaka nie robi ich w ogóle praktycznie. Co do zagrań to oboje mają efektowne podania i oboje zachwycają bo Kaka swoimi strzałami i szybkością zostaje w pamięci. Teraz kwestia gustów i guścików... a to już sprawa indywidualna. Mimo to nie zgodzę się ze zdaniem że to nie ten poziom.arek_ahig pisze:Łączył wszystko co najlepsze w tej grze. Potrafił zagrać pięknie, nietuzinkowo, zachwycająco dla oka,
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 16:55
To jest sprawa indywidualnej interpretacji. Lionel potrafi minąć przeciwników bazując na swojej szybkości i balansie ciała. Jednak moim zdaniem on potrafi dostosowac swój drybling tylko do konkretnych sytuacji, kiedy jest na pełnej szybkości. Nie potrafi w przeciwienstwie do Ronaldinho stworzyc coś z niczego. Taki rodzaj dryblingu potrafi byc niezwykle skuteczny, ale do czasu. Teraz Messi jest w gazie, dlatego komplementowanie jego gry jest uzasadnione, ale tak naprawdę to dopiero pierwszy sezon, kiedy ma okazję zaprezentowac pełnię swoich możliwości. Pisałem juz, że mam wiele sympatii w stosunku do tego chłopaka, mimo, że biorąc pod uwage ogół, nie przepadam za drużyna z Katalonii. Właśnie dlatego uważam, że przypisywanie mu juz teraz takiej wielkości jest co najmniej lekką przesadą.Mentor pisze:I dalej podtrzymujesz zdanie, że Messi ma mizerny drybling? Bo dla Ciebie jest on mało efektowny i to ma większe znaczenie niż efektywność?
arek_ahig
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio