Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 498

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 mar 2010, 15:52

Na forum PB jeden z kibiców wkleił foto z dzisiejszego dnia. O to jak pracuje bytomska policja:

Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 mar 2010, 16:16

tak mi sie niedawno nasunela mysl ze amerykanska MLS to taka polska Ekstraklasa z lepszymi stadionami, pieniedzmi i grzecznymi kibicami... Jednak nie prawda jest, ze na stadionach jest cicho i 'kibice' to rodzinki z dziecmi.. Tych, co tak uwazaja, zapraszam do obejrzenia jakiegos meczu MLS bo stereotypy sa mylne..

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 mar 2010, 16:30

cloner moze maja przerwe? No chyba ze za pazucha maja alko wtedy to jest skandal. A tak siedzi sobie 2 policjantow i gada. Moze nawet sa po pracy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 mar 2010, 16:46

Bienias pisze:Moze nawet sa po pracy.
Szczególnie, że foto zrobione przed 15, a dniówkę i patrol zaczęli około 14.
Wiem, bo mieszkam na osiedlu przy miejskim parku, gdzie patrole są cały dzień.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 mar 2010, 20:35

Ja raz buraków przyczaiłem jak poszedłem płacić za kablówkę. W tym samym budynku jest świetlica osiedlowa, pomieszczenie zaraz obok korytarza gdzie jest kolejka ludzi dało się usłyszeć huk piłkarzyków, jakiś pracownik akurat tam wszedł a dwóch miejskich zagrywa sobie meczyka. Jak dobrze pamiętam było koło 12.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 29 mar 2010, 23:07

cloner pisze:O to jak pracuje bytomska policja:
A czemu nie wkleiłeś robotnika który podpiera sie o szpadel, urzędniczki która rozwalona na krześle pije kawę czy każdego innego człowieka który w godzinach pracy czasem się opier**la? :roll:

Obrazek

Je**aćRobotnikówBudownalnych na 100%!

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 mar 2010, 11:20

JestemHardcorem pisze:
cloner pisze:O to jak pracuje bytomska policja:
A czemu nie wkleiłeś robotnika który podpiera sie o szpadel, urzędniczki która rozwalona na krześle pije kawę czy każdego innego człowieka który w godzinach pracy czasem się opier**la? :roll:
Bo może daltego żę jak robotnik będzie się opierał o szpadel a urzędniczka pije kawę nikt nie zostanie skrojony z fona albo komuś nie z puszczą dobrego wpier**** bo Policji nie było jakimś trafem.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 30 mar 2010, 11:34

KajoFC pisze:Bo może daltego żę jak robotnik będzie się opierał o szpadel a urzędniczka pije kawę nikt nie zostanie skrojony z fona albo komuś nie z puszczą dobrego wpier**** bo Policji nie było jakimś trafem.
Myśląc tak jak Ty równie dobrze mogę powiedzieć że przez takiego robotnika są opóznienia w budowach ( coś a'la Ukraina ) a w Urzędach na jakikolwiek papierek trzeba czekac minimum 2 tygodnie.
Wiem, telefon czy pobicie ważniejsze, jednak mam taką pracę że w Urzędach praktycznie bywam częsciej niż w domu i czasem krew mnie zalewa jak widzę co tam się dzieje i jakie są terminy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2010, 11:48

JestemHardcorem pisze:jednak mam taką pracę że w Urzędach praktycznie bywam częsciej niż w domu i czasem krew mnie zalewa jak widzę co tam się dzieje i jakie są terminy.
A ja mam takie hobby, że lubię wypić piwo na świeżym powietrzu, a przez mundurowych muszę być dość czujny, tym bardziej teraz, wiosna-lato to dużo większa ilość patroli.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 30 mar 2010, 12:03

cloner pisze:A ja mam takie hobby, że lubię wypić piwo na świeżym powietrzu, a przez mundurowych muszę być dość czujny, tym bardziej teraz, wiosna-lato to dużo większa ilość patroli.
Też wolę wypić piwo na powietrzu gdy ładna pogoda niz w zadymionej spelunie, jednak prawo mówi tak że za takie coś są mandat i to nie policja ustalała takie prawo. Więc nie rozumie tej całej nagonki i obraźliwych gestów w strone służb mundurowych gdy Ci ukarzą kogoś mandatem za picie w miejscu publicznym.
Po za tym w tym wypadku to chyba lepiej gdy policja siedzi i nie patroluje niz gdyby miała się błąkać i wyłapywać wyżej wymienianych osobników spożywających alkohol :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2010, 12:07

Ale mogliby szukać złodziei komórek i torebek, podobno plaga jest (nie tylko Bytomiu, tak ogólnie w Polsce).

Dobra, jebać to.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 mar 2010, 16:17

cloner pisze:A ja mam takie hobby, że lubię wypić piwo na świeżym powietrzu, a przez mundurowych muszę być dość czujny, tym bardziej teraz, wiosna-lato to dużo większa ilość patroli.
Teraz to nawet na wsi bezstresowo nie wypijesz bro w sklepie czy pod sklepem, bo nie wiadomo kiedy podjada. :|

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 mar 2010, 17:06

JestemHardcorem pisze:
Wiem, telefon czy pobicie ważniejsze, jednak mam taką pracę że w Urzędach praktycznie bywam częsciej niż w domu i czasem krew mnie zalewa jak widzę co tam się dzieje i jakie są terminy.
Terminy nie sa krotkie bo jak przylazi jakis interesant albo dzwoni w czasie gdy cos pisze to szlak trafia. Potem wychodza glupie bledy i pismo trzeba poprawiac. Poza tym nasza administracja nie jest kompetentna, zbyt duzo rodzin pracuje jako urzednicy.

Co do Browarkow to nie kazdy policjant to menda. U mnie akurat oni zwykle puszczaja o ile zachowywales sie cicho i nie bylo zgloszenia. Ze straza miejska nie ma przebacz. Ci sa jak kanarzy. Byle dac mandat. Mam nadzieje ze ich zlikwiduja kosztem etatow na policjantow

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2010, 17:21

Bienias pisze:Ze straza miejska nie ma przebacz.
A w Bytomiu odwrotnie. W straży pracowało swego czasu dużo hokeistów, więc był lajcik :P
A jak już trafisz na upartego, który chce wypisać mandat to powiedz, że bierzesz sąd grodzki :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 mar 2010, 18:46

Policja mnie w tym kraju śmieszy zamiast zająć się czymś poważnym bo to porażka jest co tu się wyrabia. Bandyctwa w tym kraju nie brakuję a Policja zachowuję się jak by nie miała nic innego do roboty. Idę z kumplami ze sklepu z zakupionym "ekwipunkiem" to akurat Policja przejeżdżała w tej swojej nowe furze KIA popatrzyli się na nas i pojechali dalej, poszliśmy na ławkę przed klatką bo mieliśmy iść do kumpla i tak a czekaliśmy na jeszcze 2 osoby a te pajace jeździli na około osiedla mijali nas około 5-6 raz czając się na moment otwarcia któregoś bronka tak już z 30min to trwało. :badziewie: W końcu kumpel zobaczył że jadą z góry więc udał że otwiera bronka , wyrzuca kapsel i bierze łyka zaraz zawineli pod blok wysiadka z fury na starcie "Dokumenciki prosze" kumpel obrócił butelkę do góry spodem, spalił koleś buraka wrócił do radiowozu i się już nie pokazali... :angry2: I nie mówcie mi że policja w tym kraju jest normalna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”