The Championship (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 maja 2007, 17:52

Przed chwilą na Wembley odbył się mecz decydujący o grze w Premiership. Zwyciężyło go Derby 1:0 z WBA , po golu Pearsona.
Ja jestem zadowolony , Derby ma naprawdę dobry skład z kilkoma gwiazdkami i przy wzmocnieniu składu mogą stać się kolejnym Portsmouth czy Reading , porządnymi klubami środka tabeli.
Co do meczu , to mimo wszystko lepiej prezentowali się przegrani, wiele okazji , często pod polem karnym Derby , ale brakowało zimnej krwi.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 05 maja 2008, 11:53

No i koniec sezonu w CCC:D. Do Premiership awansowało West Brom Albion, które moim zdaniem bylo murowanym faworytem do awansu. A drugim zespolem jest Stoke City, na które po cichu liczylem. Ciekawe jak beda sie zachowywac kibice Stoke, którzy nie sa uznawani za zbyt miłych :lol: .

Do play offow awansowaly zespoly: Hull, Bristol, Crystal Palace i Watford.

Natomiast do Championship Swansea i nottingham. teraz będzie o wiele ciekawiej, gdyz odbędą się ciekawe Derby Walii ( Swansea-Cardiff). Bedą to bardzo niebezpieczne derby, gdyż hools pewno bedą chcieli wyladowac swoje emocje, Co ciekawe Cardiff ma największą i najbardziej aktywna grupe hools nazywani "Soul Crew", więc zapowiadaja sie emocje. Do porównania, Cardiff to stolica Walii, a Swansea to drugie największe miasto w Walii.

Derby Walli są sklasyfikowane jako 4 najlepsze derby Wielkiej Brytani.
Trzy czolowe miejsca to: Rangers-Celtic, Tottenham-Arsenal i Portsmouth-Southampton

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 maja 2008, 11:59

West Bromwich to zdecydowanie najlepsza ekipa, resztę będzie można ocenić dopiero po wzmocnieniach.

Swoją drogą mój post powyżej sprzed roku brzmi jak jakaś herezja.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 maja 2008, 13:09

Scoooby pisze:A drugim zespolem jest Stoke City

i zapewne pierwszym ktory spadnie :) Jakos nie wierze ze powaznie sie wzmocnia. A nawet jesli to na pewno nie na tyle zeby utrzymac ligowy byt.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 maja 2009, 22:31

1 Wolverhampton Wanderers 90
2 Birmingham City FC 83

3 Sheffield United FC 80
4 Reading FC 77
5 Burnley FC 76
6 Preston North End FC 74

.................
22 Norwich City FC 46
23 Southampton FC 45
24 Charlton Athletic FC 39

Awans
Baraże
Spadek

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 29 lip 2009, 12:51

Miło będzie pogadać z kibicami CCC na forum bo zaczynający się za kilka dni sezon na zapleczu Premiership zapowiada się niezwykle interesująco.Już w 1 kolejce dojdzie do kilku "elektryzujących" spotkań i wielu specjalistów na Wyspach uważa (ja też) iż tegoroczne rogrywki w CCC będą najbardziej spektakularne od niemalże dekady.Zapraszam was kochani do dyskusji :jupi:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 27 kwie 2010, 11:48

Jako wierny fan popularnych Sów jestem szczęśliwy że niedzielny mecz o utrzymanie na zapleczu Premiership w ostatniej kolejce u siebie z Crystal Palace zadecyduje o tym który z w/w zespołów opuści Championship.To nie tylko mecz o utrzymanie dla obydwu zespołów,ale również walka o przyszłość i pieniądze.Z przebiegu całego sezonu obie drużyny zaslużyły na to aby zostać w Championship,lecz cóż-niestety takiej możliwości niebędzie.Zapewne w niedzielę na Hillsborough będziemy świadkami prawdziwej męskiej walki.Mecz LIVE pokaże stacja Sportklub.Jeśli ktoś chciałby się przekonać jak walczy się na zapleczu Premioership to zapraszam serdecznie w niedzielne popołudnie do kanalu Sportklubu na transmisję z tego spotkania :beer: :mrgreen:

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 27 kwie 2010, 13:51

Cieszy, że są fani mało znanych zespołów, a nie tylko Barcy, Realu, Mu czy Interu. Sam coś o tym wiem, bo kibicuję Portsmouth. Spadli właśnie do Championship, więc też będę się emocjonował tą ligą w najbliższym sezonie :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2010, 14:40

Bardes pisze:Cieszy, że są fani mało znanych zespołów, a nie tylko Barcy, Realu, Mu czy Interu. Sam coś o tym wiem, bo kibicuję Portsmouth. Spadli właśnie do Championship, więc też będę się emocjonował tą ligą w najbliższym sezonie :)
a za rok przerzucisz się pewnie na League One, bo podobno Portsmouth mają zaczynać sezon ze sporą stratą punktową. Slyszałem nawet o kilkunastu punktach.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 kwie 2010, 16:30

Właśnie w decydującą fazę wkracza walka o 2 miejsce LEAGUE ONE
Liczą się w niej Leeds i Millwall, a więc 2 uznane ekipy.
Do końca pozostały 2 kolejki 1 i 8 Maja

LEEDS
Sat 1 15:00 Charlton Athletic A FL1
Sat 8 15:00 Bristol Rovers H FL1

Millwall
Sat 1 15:00 A Tranmere FL1
Sat 8 15:00 H Swindon Town FL1

1. Norwich 44 92
2. Leeds 44 83
3. Millwall 44 82
4. Swindon 44 79
5. Charlton 44 78
6. Huddersfield 44 77
7. Southampton 44 70
Liczę na to iż Pawie poradzą sobie mimo cięższego terminarza

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 maja 2010, 14:07

Właśnie trwa pierwszy mecz Play-Off pomiędzy Blackpool, a Nottingham, w którym to gra Radosław Majewski. I Nottingham prowadzi 1-0 po asyście Polaka(mocno przypadkowej) przy przepięknym golu Cohena. Polecam zobaczyć tę bramkę, bo jedna z ładniejszych jakie widziałem w ostatnim czasie. Oby tak dalej Nottingham, bo będzie można oglądać Polaka w Premiership.

E: Ale po pięknej akcji gospodarzy jest już 1-1 i realizuje się scenariusz fieldy'iego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2010, 14:15

własnie rywale wyrównali. Obrona bardzo pasywnie, choć gol trochę szczęsliwy. Teraz znów poprzeczka z drugiej strony. Podoba mi się Tyson, na początku groźny strzał, fajne dryblingi.

Po tym meczu hit polskiej ligi, aż strach oglądać, bo tutaj tempo jest zabójcze.

p.s. NF nie przegrali w tym sezonie meczu, w którym obejmowali prowadzenie. na 22 spotkania, 20 wygranych i 2 remisy.
wyrównanie po akcji Colemana, świetnego Irlandczyka z Evertonu, który kiedyś wszedł w meczu ze Spurs i wypracował 2 gole - z 0:2 zrobił 2:2. Prawy obrońca.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 maja 2010, 15:14

Musiałem na chwilę wyjść i jak wróciłem to było już 2-1. Z tego co ustaliłem wspólnie z livesportem, to Charlie Adam strzelił z karnego. Słuszna jedenastka?

Swoją drogą, to Charlie Adam chyba dosyć niedawno odszedł z Rangersów. I już jest kapitanem Blackpool?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2010, 15:28

jest kapitanem, ale skąd odszedł to nie wiem :P
swietna akcja Blckpool, jeden ruszył środkiem i minął kilku rywali, odegrał do kolegi, który w polu karnym został ścięty, karny słuszny.
Blackpool ma zdecydowaną przewagę, wiele okazji, ale jakoś nie mogą się wstrzelić. Niby świetne okazje, ale nawet w bramkę nie trafiają.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 maja 2010, 15:28

Jedenastka słuszna, ale potem sędziemu zaczęło się mylić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”