Moim zdaniem obrona The blues jest o wiele lepsza od obrony Diabłów.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 08 wrz 2006, 18:26
barti-bartek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 wrz 2006, 21:10
Raczej ja bym tego nie pwoiedzial. Kiedys uwazałem, ze Terry jest nie do przejscia. Pd zeszlego seoznu kiedy praktycznie -2 razy w tygodniu widze ich mecze wychdozi na to, ze to wlasnie przez jego bledy Chelsea traci najwiecej goli. Gallas dla mnie byl o niebo potrzebniejszy niz terry. Carvalho i teraz Cole, a prawa brak. MU ma lepsza obrone nieznacznie, ale ma. Zreszta narazie to potwierdza....NIe zgodzę się z Tobą co do obrony Manchesteru United. Dałeś im notę 9 a obronie Chelsea 8
Moim zdaniem obrona The blues jest o wiele lepsza od obrony Diabłów.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 wrz 2006, 16:53
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2006, 19:28
A czemu tak sadziesz? Czemu nie maja byc mocni? Poki co zawodzi 3-4 zawodnikow. Lamps gra coraz lepiej, Ballack to inna historia i na 3 mec ze mozemy o nim zapomniec, Sheva strzelil 1 bramke na 5, ale on potrzebuje czasu i Boulahrouz, ktroy nie wiem czemu zostal sciagniety, ale jak ostatnio zobaczylismy ma swietnego zmiennika jakim jest Fereira.. Jeszcze pare kolejek, miesiac, dwa i Chelsea wroci do forrmy ktora prezentowala w ostatnich sezonach.. A forma ta moze byc nawet jeszcze lepsza. Wielu pilkarzy jest w tym wieku ktory ejst najlepszy dla kazdego zawodowca. O sile zespolu w ostatnim sezonie stanowily skrzydla- Cole i Robben i dlatego na pcozatku tego sezonu nie widzielismy swietnej gry Chelsea. Robben wraca po kontuzji, ale potrzebuje czasu na zlapanie formy. A Cole niedlugo powinien wyleczyc kontuzje i powienien zaczac grac tak jak nas do tego przyzwyczail. Nie widze powou dlaczego Chelsea bedzie slabsza. Wg mnie jest silna jak nigdy dotad.Fishbone pisze:ale nie będą tak mocni jak w poprzednich dwóch sezonach
pablisso
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 wrz 2006, 20:14
pablisso pisze:A czemu tak sadziesz? Czemu nie maja byc mocni? Poki co zawodzi 3-4 zawodnikow. Lamps gra coraz lepiej, Ballack to inna historia i na 3 mec ze mozemy o nim zapomniec, Sheva strzelil 1 bramke na 5, ale on potrzebuje czasu i Boulahrouz, ktroy nie wiem czemu zostal sciagniety, ale jak ostatnio zobaczylismy ma swietnego zmiennika jakim jest Fereira.. Jeszcze pare kolejek, miesiac, dwa i Chelsea wroci do forrmy ktora prezentowala w ostatnich sezonach.. A forma ta moze byc nawet jeszcze lepsza. Wielu pilkarzy jest w tym wieku ktory ejst najlepszy dla kazdego zawodowca. O sile zespolu w ostatnim sezonie stanowily skrzydla- Cole i Robben i dlatego na pcozatku tego sezonu nie widzielismy swietnej gry Chelsea. Robben wraca po kontuzji, ale potrzebuje czasu na zlapanie formy. A Cole niedlugo powinien wyleczyc kontuzje i powienien zaczac grac tak jak nas do tego przyzwyczail. Nie widze powou dlaczego Chelsea bedzie slabsza. Wg mnie jest silna jak nigdy dotad.Fishbone pisze:ale nie będą tak mocni jak w poprzednich dwóch sezonach
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2006, 20:35
No nie wiem czy chca osiagnac poczorna czy potrojna korone... w tym sezonie wedlug zapowiedzi na 1 miejscu stoi LM i obrona tytulu. Wszystkie puchary sa wazne, ale w koncu trzeba zdobyc LM, jezeli Chelsea chce byc nazywana Wielkim Klubem, a tak wlasnie chce. Wg mnie na 3,4 puchary w tym sezonie nie ma co liczyc. Najlepiej jakby udalo sie zwyciezyc w CL i wygrac Barclays. To byloby wystarczajaco.j1mmy pisze:bo The Blues chcą złapać zbyt wiele srok za jeden ogon a Premiership jest zbyt wymagajaca by zdobyć wszystko Smile
pablisso
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2006, 20:37
jesli mielibyśmy szukac słabszych stron w Chelsea, to ja bym wskazał właśnie dużą ilosć gwiazd, za duzo ich tam, nie starczy meijsca dla wszystkich, którzy regularnie chcieliby grać [ile oni mają reprezentantów róznych krajówj1mmy pisze:The Blues chcą złapać zbyt wiele srok za jeden ogon a Premiership jest zbyt wymagajaca by zdobyć wszystko
Arsenal miał tak samo krótki - mielismy prawie tyle samo piłkarzy na mundialu, przez co wszyscy [ok 16 graczy] miało dłużej wolne, w tym także Henry - nasz najlepszy piłkarzpablisso pisze: Cheslea miala najkrotszy okres przygotowawczy ze wszystkich klubow Premiership. Wiec forma dopiero nadejdzie.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 20 wrz 2006, 21:26
Juan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 wrz 2006, 21:33
Właśnie chciałem ten wątek poruszyć. Kosztem Ballacka nie tylko było przesunięcie Lamparda na lewą pomoc ale to, że Joe Cole zasiadł na ławce...Dla mnie robi się za duży "młyn" i pewnie w oknie transferowym około 5 znanych zawodników Chelsea'y będzie albo szukało nowych pracodawców albo będą wypożyczani. Manchester United ma dobry pukładany i raczej żelazny skład więc o zgranie nie powinno być problemu.Juan pisze:A mnie po obejrzeniu meczu Chelsea w LM, bo przyznam się, że z Liverpoolem nie widziałem uderzyło jedno. Przesunięcie Lamparda do boku kosztem Ballacka, który wg mnie o wiele gorzej prowadzi grę od Lamparda. W tamtym roku przez Lamparda przechodziła większość piłek, zdaje się, że bbił rekord w liczbie minut na boisku, a teraz jest w cieniu Ballacka to on ma kreować grę. Wyglądało to kiepsko Lampard był cieniem samego siebie sprzed pół roku, a Ballack nic ciekawego nie pokazywał. Inna sprawa, że jak wyleczą się skrzydłowi to zabraknie miejsca dla jednego z nich, bo nie wyobrażam sobie, żeby Mourinho posadził świetnego ostatnio Essiena, czy Makelele, więc w pomocy zrobi się ciasno. Oczywiście zdrowa rywalizacja może wyjść na dobre, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że usadzony Robben czy Ballack po meczu LM będzie mówił "To nic, że siedziałem, grunt, że wygraliśmy, na mnie przyjdzie kolej w pucharach" - mogą być zgrzyty. Ogólnie nie ma co modlić się o zgrzyty u oponenta, ale mi się wydaje, że w tym roku Chelsea będzie słabsza niż rok temu. Za dużo gwiazdek przy czym Szewczenko prezentuje sie o wiele gorzej od Drogby, podobnie jak Ballack od Lamparda (mam tu na myśli tego z wiosny).
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 wrz 2006, 21:37
Fishbone pisze:ale to, że Joe Cole zasiadł na ławce...
olson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 wrz 2006, 21:40
Kontuzja oznacza, że zawodnik nie może zagrać w meczu nie mówiąc o siedzeniu na ławce i wejściu z niej na boisko. Mówiąc w TV, że Cole ma kontuzję odebrałem to jako pretekst, że siedzi na ławceolson pisze:Fishbone pisze:ale to, że Joe Cole zasiadł na ławce...No tak przeciez to zaden problem grac z kontuzja kolana
.
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2006, 22:22
o jakich zawodnikach myslisz??Fishbone pisze:są inni zawodnicy, którzy już wiedzą, że za pół roku będą szukać klubu
wytlumaczenie wg mnie jest jedno- brak czasu na zgranie... w Milanie mial partnerow z ktorymi znal sie na pamiec, a teraz moze poki co o tym tylko pomazyc... trzeba czasu...Juan pisze:Szewczenko prezentuje sie o wiele gorzej od Drogby
pablisso
Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 wrz 2006, 22:26
Ballack przereklamowanypablisso pisze:Przereklamowana gwiazda...
olson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 wrz 2006, 22:32
Obecnie o żadnym znanym zawodniku ale kadra znanych zawodników w Chelsea wynosi ok. 23 zawodników a 11 + 3 rezerwowych gra w meczu, oczywiste jest, że ktoś będzie regularnie grywać a drugi przyglądać się z ławki albo na trybunach. Murinho ma odpowiednią kadrę na wszystkie rozgrywki ale będzie taki zawodnik, który będzie grać jedynie w meczach pucharowych (krajowych) gdzie na pewno nie zadowoli się taką rolą. Poczekamy do okienka to wspomnępablisso pisze:o jakich zawodnikach myslisz??Fishbone pisze:są inni zawodnicy, którzy już wiedzą, że za pół roku będą szukać klubu
Co do tego co mowliscie o Ballacku trudno sie nie zgodzic, ale ja od poczatku jak zobaczylem ze Ballack jest wiazany z Chelsea bylem niezbyt zadowolonyI przez niego popsula sie linia pomocy- to co mowiliscie o Lampardzie, ale teraz 3 mecze w Premiership zostana rozegrane bez niego, weic moze druzyna zlapie ten rytm gry i wogole... Przereklamowana gwiazda...
wytlumaczenie wg mnie jest jedno- brak czasu na zgranie... w Milanie mial partnerow z ktorymi znal sie na pamiec, a teraz moze poki co o tym tylko pomazyc... trzeba czasu...Fishbone pisze:Szewczenko prezentuje sie o wiele gorzej od Drogby
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 wrz 2006, 22:36
Z Gerrardem jemu czy Gerrardowi z Lampardem? Jakby nie patrzec mistrzostwa nie byly zbytnio dla obudwu pilkarzy udane. A poza tym Gerrard i Ballack pelnia te same role co Lampard w Chelsea. Ballack byl rozgrywajacym srodkowym pomocnikiem w Bayernie, Gerrard jest takim w Liverpool'u, a Lampard byl takim zawodnikiem w Chelsea przez ostatnie sezony. Ja widze w tym powod dla ktorego gral z Ballackiem mu sie nie udklada.olson pisze:Ballack przereklamowany Rolling Eyes? A moze to Lampard ma jakis syndrom slabej gry z pomocnikiem rownie wysokiej klasy co on, bo jakos ani z Ballackiem ani tym bardziej z Gerrardem gra mu sie, lekko mowiac, nie uklada.
pablisso
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio