Freddy Adu - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 9:56

mathiasek12 pisze:
MLSoccer pisze:Teraz pare slow o warunkach fizycznych i danych Freddy Adu.Chlopak skonczy 2 czerwca 2005 roku 16 lat dopiero a wazy okolo 69 kg przy ok. 174 cm wzrostu. :D .
wy tu walicie ze ma z 190 a ti prosze troszke ponizej 175 cm a co do europki to mysle ze w interze go nie zmarnuja
Kto tu powiedzial ze on ma 1.90 m ?? Ja pisalem ze on bedzie duzy jak dorosnie :D:D:D

Obecnie jest ode mnie nizszy i troszke starszy .....

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 08 kwie 2005, 10:00

RoRo pisze:
mathiasek12 pisze:
MLSoccer pisze:Teraz pare slow o warunkach fizycznych i danych Freddy Adu.Chlopak skonczy 2 czerwca 2005 roku 16 lat dopiero a wazy okolo 69 kg przy ok. 174 cm wzrostu. :D .
wy tu walicie ze ma z 190 a ti prosze troszke ponizej 175 cm a co do europki to mysle ze w interze go nie zmarnuja
Kto tu powiedzial ze on ma 1.90 m ?? Ja pisalem ze on bedzie duzy jak dorosnie :D:D:D

no wiem ale ktos pisal ze on ma z 190 lub 195

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 10:05

mathiasek12 pisze:
RoRo pisze:
mathiasek12 pisze:wy tu walicie ze ma z 190 a ti prosze troszke ponizej 175 cm a co do europki to mysle ze w interze go nie zmarnuja

Ja pisałem, że on będzie miał tyle jak urosnie... ale ja myślałem, że on jest wyższy, a on ma dokładnie tyle co ja! Pogubiłem się tu trochę, bo na początku myślałem, że on ma ok 175. a potem ktoś napisał, że ma 180 i ja uwierzyłem....

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 08 kwie 2005, 10:33

Corinthians pisze:
mathiasek12 pisze:
RoRo pisze:

Ja pisałem, że on będzie miał tyle jak urosnie... ale ja myślałem, że on jest wyższy, a on ma dokładnie tyle co ja! Pogubiłem się tu trochę, bo na początku myślałem, że on ma ok 175. a potem ktoś napisał, że ma 180 i ja uwierzyłem....
nie ja napisalem ze az taki wielki to nie jest ze 180cm to ma maksymalnie

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 08 kwie 2005, 11:02

Chciałem dodać do dyskusji tylko to, że afrykańczycy szybciej dojrzewają i osiągają optymalne warunki fizyczne. U chłopca z Europy wzrost będzie się kształtował nawet do około 20 roku życia, u afrykańczyka jest to mniejwięcej wiek 17 lat. Adu ma więc jescze tak 2 lata, żeby urosnąć. Niewątpliwie będzie wysoki, ale myśle że nie można przesadzać. Myślę, że urośnie jeszcze ok.10 cm i ostatecznie będzie mierzył amerykańskie 6' czyli trochę powyżej 180cm.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 11:54

Tardelli pisze:Chciałem dodać do dyskusji tylko to, że afrykańczycy szybciej dojrzewają i osiągają optymalne warunki fizyczne. U chłopca z Europy wzrost będzie się kształtował nawet do około 20 roku życia, u afrykańczyka jest to mniejwięcej wiek 17 lat. Adu ma więc jescze tak 2 lata, żeby urosnąć. Niewątpliwie będzie wysoki, ale myśle że nie można przesadzać. Myślę, że urośnie jeszcze ok.10 cm i ostatecznie będzie mierzył amerykańskie 6' czyli trochę powyżej 180cm.
Czyli ze nie bedzie mial tych 2 metrow. Ja mam 1,75 m. w wieku 15 lat i pewnie bede mial jak dorosne z 1,90 m ... Adu nie jest jednak takim olbrzymem, ale to nie jest najwazniejsze .. on jest napakowany i moga sie jego obroncy troszke bac:D:D: jak wjedzie z tarana to juz uuuuu .... :D:D:D

Macie jakies brameczki z jego udzialem ??

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 08 kwie 2005, 13:07

RoRo pisze:
Tardelli pisze:Chciałem dodać do dyskusji tylko to, że afrykańczycy szybciej dojrzewają i osiągają optymalne warunki fizyczne. U chłopca z Europy wzrost będzie się kształtował nawet do około 20 roku życia, u afrykańczyka jest to mniejwięcej wiek 17 lat. Adu ma więc jescze tak 2 lata, żeby urosnąć. Niewątpliwie będzie wysoki, ale myśle że nie można przesadzać. Myślę, że urośnie jeszcze ok.10 cm i ostatecznie będzie mierzył amerykańskie 6' czyli trochę powyżej 180cm.
Czyli ze nie bedzie mial tych 2 metrow. Ja mam 1,75 m. w wieku 15 lat i pewnie bede mial jak dorosne z 1,90 m ... Adu nie jest jednak takim olbrzymem, ale to nie jest najwazniejsze .. on jest napakowany i moga sie jego obroncy troszke bac:D:D: jak wjedzie z tarana to juz uuuuu .... :D:D:D

Macie jakies brameczki z jego udzialem ??
no nie wiem czy będziesz miał 1,90. Mój jeden kolega miał 1,78 w wieku 15 lat, teraz ma 19 i mierzy tyle samo. To jest sprawa bardzo indywidualna, ale oczywiście życze Tobie żebyś jeszcze urósł.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 13:35

Heh dzieki keidys bardzo chcialem byc wysoki jak gralem na napadzie zeby wygrywac glowki, ale od keidy jestem skrzydlowym to bardziej licze na szybkosc i drybling ... no i wrzutki :D:D:D:

Wiecie kto to Shaun Wright Phillipd ?? On jestnizliutki a jak wymiata ... najnizszyz w premiership!!! :DD:D:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 29 kwie 2005, 18:31

Freddy Adu 2 czerwca tego roku skonczy 16 lat i bedzie mogl wtedy zdawac egzamin na prawo jazdy,bo jak do tej pory to matka musi wozic go na treningi nowiutkim Lexusem LX 470 jak podaja 'moje zrodla' :wink: .Chlopak niedlugo zamierza miec swoja ATM card i driver's license.Freddy twierdzi,ze kupi sobie jakis woz jak skonczy 16-tke prawdopodobnie BMW.Nie ma sie jednak czemu dziwic ona zarabia w tym wieku rocznie ok. $3,5 mln.Liga MLS placi jemu na rok ok. $ 500 tys. dodatkowo ma umowy sponsorskie z Nike,Campbell,Sierra Mist,oraz reklamuje jakas firme od gier komputerowych.

Dzisiejszy Washington Times napisal o Adu ostatnio zachecam do przeczytania,ale jest po angielsku.Cytat co napisano i link:
Washington Times - Freddy Adu will not plead with his parents to buy him a car when he turns 16 in June. There is no need: Adu plans to give himself the gift of mobility.
"I am going to get something nice," he said with a grin. "Maybe a BMW."
The driving force behind Major League Soccer's marketing efforts soon will be behind the wheel for real, a soccer prodigy coming of age in a public way.
The D.C. United forward plans to get his first ATM card and his driver's license soon, acquisitions he expects to pay immediate dividends: For starters, mom Emilia won't have to drive him to practice every day.......
http://washingtontimes.com/sports/20050 ... -2440r.htm

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 29 kwie 2005, 18:41

jak gosc ma w tym wieku juz reklamy z pele to sie nie dziwie ze tyle kasy :roll: ja wczoraj mialem 16 ur i na prawko musze czekac jeszcze 2 lata a on juz bedzie mogl wymiatac :? panienki wszytskie jego:D BMW, Sportowiec, Kasa, Znany :D :D :D

a co do wzrotsu....kumpel 15 lat ma 187 :!: ja mam 16....173... :( RoRo nie sadze zebys mial 190 :P ja sie o siebie martwie czy bede mial choc 180!

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 29 kwie 2005, 19:35

paszkwil pisze:jak gosc ma w tym wieku juz reklamy z pele to sie nie dziwie ze tyle kasy :roll: ja wczoraj mialem 16 ur i na prawko musze czekac jeszcze 2 lata a on juz bedzie mogl wymiatac :? panienki wszytskie jego:D BMW, Sportowiec, Kasa, Znany :D :D :D

a co do wzrotsu....kumpel 15 lat ma 187 :!: ja mam 16....173... :( RoRo nie sadze zebys mial 190 :P ja sie o siebie martwie czy bede mial choc 180!
Nie wiem ile teraz mam ale jzu nie licze na te 1,90 m bo to chyba nie realne. Ja juz tak nie rosne ale szczerze mowiac leje na to czy bee mial 2 metry czy 1,60 :P:P:P

Adu taki niski sie wydaje przy tych innych amerykancach. Az dziw ze on ma prawie 1,90 m... nie wiem czemu mi sie wydaje ze on ma 1,60 m :P

Awatar użytkownika
artur.makaveli

TO JEST GRACZ!!!!!!!!!!!!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 02 maja 2005, 18:22

Porownywal bym go do RObinho, Beasleya. WIELKI TALENT.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 02 maja 2005, 18:36

artur.makaveli kogo masz na mysli w swoim poscie Freddy Adu? Wkleiles zdjecie innego pilkarza,wiec nie bardzo wiem do kogo odnosi sie Twoj tekst do Adu czy do tego pilkarz Arsenalu?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 maja 2005, 8:01

Chlopaczek pisze:Nie posadzilem nikogo o falszerstwo glosno tylko myslalem.Zreszta on nie wyglada na 15 lat i to sa opinie ludzi ktorzy z nim przebywali.Czytalem troszke o nim.Moze miec nawet i 21 mi to nie przeszkadza tylko zastanawiam sie czy ma tyle ile sie mowi.Bo to by bylo naprawde niezwykle zeby 14 letni chlopak ogrywal i gral jak rowny z rownym z kolesiami starszymi od niego o 10 albo i 20 lat lekko liczac.Moze miec wielki talent ale to na serio podejrzane :)
Widzlaem jak gral na MŚ u 21 bodajze w meczu z Koea. Przwiozl chyba z 5 zawodnikow i strzelil bramke :wink: FEnomenalnie.

W DC United nei ma chyba pewneg miejsca pierwszej jedenaste prawda ?? Ale to chyba juz sukces jak wychodzi czasem po polowie. Jakos nie widac zeby sie nim inne kluby interesowaly bo tym np Cherą to jzu caly swiat sie interesi :P:P:P

Moze on jest taki muskularny i wogole bo po prostu juz takie m uksztaltowanie ciala ale powtarzam to co on robi jest fenomentalne :D:D:D:D

Martwi mnie tylko ze juz aczyna szalec kasa co mzoe mu sie odbic czkawka w przyszlym czasie :roll:

POZDRO

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 05 maja 2005, 16:46

RoRo to o czym piszesz to byly MS U-17 w 2003 roku w Finlandii.Nie ma Mistrzostw Swiata do lat 21 tylko do lat 20 a te odbywaja sie co 2 lata i ostatnie byly w 2003,a teraz odbeda sie w czerwcu tego roku w Holandii.
Frredy Adu 2 czerwca skonczy dopiero 16 lat wiec nie oczekujmy,ze bedzie gral pelne 90 minut i to w podstawowym skladzie,bo to byloby dla tak mlodego chlopaka zabojstwem na dluzsza mete.

Adu rozegral porzedni sezon w MLS i zaprezentowal sie bardzo dobrze strzelajac 5 goli,ale tez nie gral pelnych spotkan.W tym sezonie jest lepszy troche nabral wagi i wzrostu przez ostatni rok i widac ze gra lepiej jest bardziej dojrzaly.Oczywiscie nie jest jeszcze gotowy na gre pelnych 90 minut z doroslymi pilkarzami,ale jest w stanie dobrze grac 50-60 minut.Trener DC United Piotr Nowak troche za krotko daje mu grac w lidze MLS jak do tej pory w jego drugim sezonie.Kibice tez to widza i uwazaja,ze Nowak powinnien dac Adu wiecej minut podczas meczu.To dopiero poczatek ligi MLS minal zaledwie 1 miesiac i zespol DC United rozegral tylko 5 spotkan ligowych.Freddy Adu jest w kadrze USA do lat 20 i ma spora szanse na gre na MS U-20 w czerwcu w Holandii a pozniej liga MLS az do drugiej polowy listopada non stop,wiec uwazam ze Adu bedzie gral coraz wiecej bo powinnien aby sie rozwijac i na to zasluguje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”