FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 506

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 paź 2007, 23:48

widze ze z tym tak jak jestes ograniczony to malo co zmieni

pytam sie Ciebie o OBECNA najepsza 5 a ty mi wyskakujesz z kolesiem-coupet-ktory do marca leczy kontuzje

niezle nie powiem

given-znowu jak kula w plot-pierwsze bodajze 4/5 meczow nie gral ze wzgeldu na kontuzje-gral harper-ostatnio wrocil i juz jest w PIERWSZEJ PIATCE NAJLEPSZYCH NA SWIECIE-super

widac niereformowalnosc takich ludzi jak ty moze byc grozna

co do cr-co zlego powiedzialem-ze mial o wiele slabsza druga polowke seonu-nie wierzysz?sprawdz i porownaj staty-od sierpnia 06-stycznia i luty 07 do czerwca

mecz z milanem-mail byc potweirdzeniem jego klasy-w takich meczach pilkarze pokazuja swoja wielkosc a wyszlo nic

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 12 paź 2007, 23:54

Nie doczytałem, że chodzi o obecną formę, o ten sezon, tylko ot tak wymieniłem tych których uważam za najlepszych,a Ty już najeżdżasz? Co Ty taki cwany i mocny w gębie jesteś? W internecie się wyżywasz? Ale jeśli chodzi o tych bramkarzy na TEN sezon to piątkę mi ciężko określić, Casillas broni bardzo fajnie i często ratuje Real w beznadziejnych sytuacjach.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 paź 2007, 23:56

PiotRoo pisze:Proszę bardzo: Buffon, Cech, Casillas, van der Sar, Given/Coupet.
Moja:
1.Casillas
2.Cech
3.Buffon
4.Canizares
5.Iraizoz
6.Kameni
7.Dida
8.Rogerio Ceni
9.Dudek
10.Kuszczak
11.Karini
12.Cudicinni
13. Oliver KAHN
14.Lehmann
15.Taylor
16.Soerensen
17.Friedel
18.Jaaskelainen
19.Reina
20.Edvin Van Der Sar
21.Isaksson
22.Schwarzer
23.Given
24.D.James
25.Robinson
26.FRANCO
27.Abbondanzieri
28.Ricardo
29.Cesar Sanchez
30.Palop
31.Rensing
32.Neuer
33.Butt
34.Schafer
35.Coupet
36.Toldo
37.Julio Cesar
38.Doni
39.Peruzzo
40.Frey
41.Carrasso
42.Stekelenburg
43.Gomes
44.Timmer
45.Kowalewski
46.Boruc
47.Zitka
48.Viera
49.Wiese
50.Howard
kolejnosć przypadkowa
PiotRoo pisze:Przyszedł mecz z Milanem, Cris zawiódł i to według was zniweczyło jego wyśmienity dorobek sezonu, genialne mecze, genialne bramki w Premiership
Najbardziej podobała mi się jego gra oraz bramki z Tottenhamem, Arsenalem, Chelsea i Liverpoolem.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 13 paź 2007, 0:03

PiotRoo pisze:Casillas broni bardzo fajnie i często ratuje Real w beznadziejnych sytuacjach.

A Valdes może tego nie robi ?

Bask - nie widzę na Twojej liście Valdesa. Czyżbyś uważał, że taki Howard, Gomes czy Dida byli lepszymi grajkami od Hiszpana ? nie wspomnę już o Kowalewskim, Kuszczaku, Zitce czy Kamenim.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 paź 2007, 0:04

African pisze:Bask - nie widzę na Twojej liście Valdesa. Czyżbyś uważał, że taki Howard, Gomes czy Dida byli lepszymi grajkami od Hiszpana ? nie wspomnę już o Kowalewskim, Kuszczak, Zitce czy Kamenim.
Sorry za niesprecyzowanie :oops: To jest lista 50 bramkarzy lepszych od Valdesa.

EDIT:
olson pisze:To jest lista 50 bramkarzy lepszych od Valdesa. Nie Baska, tylko wielkiego Pixika
Legendarnego i mitycznego Pixika.

Co do listy to podpisuje się pod nią wszystkimi rękami i nogami :)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 0:06 przez Bask, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 paź 2007, 0:05

African pisze:Bask - nie widzę na Twojej liście Valdesa. Czyżbyś uważał, że taki Howard, Gomes czy Dida byli lepszymi grajkami od Hiszpana ? nie wspomnę już o Kowalewskim, Kuszczaku, Zitce czy Kamenim.
To jest lista 50 bramkarzy lepszych od Valdesa. Nie Baska, tylko wielkiego Pixika [a propos wiecie, że on dość często odwiedza forum Bayernu :lol:].

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 13 paź 2007, 0:07

Bask pisze:To jest lista 50 bramkarzy lepszych od Valdesa.
Kto jest jej autorem ? nie wierzę, że Ty Basku mógłbyś się tak pogrążyć.
olson pisze:Nie Baska, tylko wielkiego Pixika

A kto to jest Pixik ? czyżby kibic Realu, bo gdzieś już spotkałem ten nick.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 paź 2007, 0:09

Tia Bask... fajniutko skopiowane z forum realmadrid.pl
Poza tym dotychczasowe dyskusje na temat Valdesa lub jak niektórzy piszą Valdeza (chyba tego z BVB) opierają się na takich oto argumentach:
przeciwnicy: bo popełnił błędy z Valencią itd. a najlepsi nie robią takich błędów. Poza tym mówili o nim źle w TVP czyli jest do bani.
zwolennicy (lub jak kto woli-obrońcy): słyszeliście tylko co mówią w TVP, wymieńcie błędy poza tymi o których najczęściej mówicie.
I tak w kółko, bo to już chyba n-ta dyskusja o tym bramkarzu i o lepszych od niego. A tacy są oczywiście. Przeciwnicy przeginają mówiąc, że Valdes jest słabiutki i mówili o nim w TVP, za to zwolennicy im wtórują pisząc, że nie oglądają meczów Barcy itp. no i że Valdes to ścisła czołówka bramkarzy na świecie. (tzn pierwsza 4,5).
Nic tylko sie cieszyć, że ma się w bramce Oliego Kahna i święty spokój. Potem przyjdzie Rense i dalej będzie święty spokój. Choć pewnie jakiś debil walnie na onecie, że Bayern, Barca i w ogóle pół Europy chce kupić Boruca. Albo lepiej- że już kupił.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 paź 2007, 0:29

RealFan pisze:Chodziło Ci pewnie o Trofeo Zamora?

Tak, zgadza sie.
jordan20 pisze: asteniu-franco w tym sezonie jest akurat obecnie kontuzjowany to i formy miec nie moze
Przeciez chyba wyraznie widac ze chodzi o poprzedni sezon, bo jest uzytu czas przeszly "przegral". Zreszta w tym sezonie Leo jak narazie opuscil 2 mecze na 7, i juz w nastepnym bedzie bronil na bank, wiec mozna ocenic jego forme w tym sezonie. Ja Leo Franco nie zaliczam do czolowki bramkarzy na Swiecie, no chyab ze bedzie ona sie skladala z 30 bramakrzy, to wtedy moze tak.
Akarin pisze:I tak w kółko, bo to już chyba n-ta dyskusja o tym bramkarzu i o lepszych od niego. A tacy są oczywiście. Przeciwnicy przeginają mówiąc, że Valdes jest słabiutki i mówili o nim w TVP, za to zwolennicy im wtórują pisząc, że nie oglądają meczów Barcy itp. no i że Valdes to ścisła czołówka bramkarzy na świecie. (tzn pierwsza 4,5).
Cos w ten desen :wink:

P.S

Wiem ze troche nie w temacie, ale nie wiedzialem, gdzie dac te pytanie. Czy ktos sie orinetuje na czym polega treningu pilkarskim trening zwany "scrimmage" inaczej zwana ponoc "pick-up" ??? Z gory dzieki za odp.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 paź 2007, 10:04

Co do VV to IMO obecnie pierwsza piątka bramkarzy na świecie, mówienie o błędach z przed 2 lat to jakaś paranoja i mówienie że Almunia jest od niego lepszy jest trochę jak czytanie komentarzy na realmadryt.pl, czyli wywołujące ogólną wesołość. Na dodatek gdzieś się jeszcze Given pojawił, to jakby na kształt tej listy Pixiego.

A w opiniotwórczym :D dzienniku As pojawiła się informacja na temat zainteresowania Realu Madryt Gio dos Santosem i możliwości wykupienia go w czerwcu przyszłego roku za 20 mln €, co ciekawe niedawno Gio przyznał że rozpocznie w niedługim czasie negocjacje na temat nowego kontraktu z Barcą. Ponadto As wysnuwa jakieś dziwne teorie jakoby niektórzy ludzie w Barcelonie chcieli się pozbyć Gio i tak na prawdę postawić na Bojana (bramka wczoraj z Polakami). Jednak Hiszpanie nie potrafią wytrzymać jeśli nie znajdą jakiejś wymyślonej sensacji, choć do okienka transferowego jeszcze bardzo daleko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 paź 2007, 21:12

Poraz kolejny wraca tema kradzieży. Bo ja to tak nazywam. Te 2 mln to co to jest, odszkodowanie. JEsl idobrze pameitam to ktośz Barcelony keidys rozmaiwał z Deinem o takeij w sprawie cEsca i chyba do dzisiaj nic nie otrzymano.
Ktoś mowi, ze pilkarz zdecydował, a pieniadze nie mialy znaczenia. Wielu postopiloby podobnie tutaj kontrakt, dobry kontrakt na kilka lat, tu jednak niepewnosc mimo zapewnien. Taki mega- talent Zarate, jesl idobrze pamietam wybrał lukreaywny kontrakt na Bliskim Wschodzie, bo poprostu nie wie czy za 2 tygodnie nie bedzie miał w nodze śruby i koniec kariery, a tak ma jakas pewnosc i pieniadze.
To wina głupiego prawa, zoe tak jak ostatnio z pilkarzami z Afryki to sie zmieni. Wengerowi i rescie raczej trudno zarzucic kradzież, ale to nie jest fair, bo na 99,99999% i Fran i Cesc gdyby bylo inne prawo zostaliby w Barcelonie pewnie na długie lata.

A przyklad Messiego w porownaniu z Cesciem, niczego sobie. NAprawde.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 paź 2007, 21:31

Jarzinho pisze:To wina głupiego prawa, zoe tak jak ostatnio z pilkarzami z Afryki to sie zmieni. Wengerowi i rescie raczej trudno zarzucic kradzież, ale to nie jest fair, bo na 99,99999% i Fran i Cesc gdyby bylo inne prawo zostaliby w Barcelonie pewnie na długie lata.

Tu się z Tobą zgadzam w stu procentach. Prawo jest jakie jest. Jak się nie zmieni, to Barcelona i inne kluby Hiszpańskie będą na tym traciły. Wenger nie kradnie, Wenger [ i nie tylko] korzysta z prawa. :P
Jarzinho pisze:Te 2 mln to co to jest, odszkodowanie.
Lepszy rydz niż nic. :roll: Od nas za trochę więcej odszedł Muamba. A talent ma ogromny.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 paź 2007, 22:05

fieldy pisze:Jaka dyskusja rozgorzała. Fajnie, bo ostatnio mały ruch.

Almunia nie jest lepszym bramakrzem niż Valdes [w moim przekonaniu] choć w chwili obecnej broni naprawdę świetnie. To jednak VV jest młodszy i rozegrał dużo wiecej meczów na najwyższym szczeblu, czego o Almunii powiedzieć nie można. Jest lepszy. Jeśli chodzi o Jensa - jego już nie ma.
W mediach jedzie po wszystkich od reprezentacji po klub. Stracił miejsce po koszmarnych błedach ... jednak - gdyby porównać najlepszy okres Jensa z najlepszym VV - to kłamstwem będzie jesli ktoś stwierdzi, że VV lepiej się prezentuje. Gdy Jens miał forme i sie nie wydurniał - był genialnym bramkarzem. Ale to już przeszłosć - ma blisko 40 lat i już raczej nie zachwyci.
Zgadzam sie z toba fieldy. Trzeba jednak pamietac, ze Valdes prawdopodobnie nie osiagnal jeszcze swojej szczytowej formy, a z roku na rok jest coraz bardziej doswiadczony, wiec ma jeszcze szanse byc lepszy niz Lehman kiedys byl.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 paź 2007, 3:55

Jarzinho odpowiesz mi na moje pytanie, czy znowu uciekasz ??

Ja tego ze Cesc odszedl do Arsenalu nie nazwalbym kradzieza, jednak to nie jest sprawiedliwe. Arsenal byl bliski podebraniu Atletico Rubena Ramosa, ale na cale szczescie on sam zdecydowal sie zostac w Atletico.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 paź 2007, 5:45

Asteniu pisze:Jarzinho odpowiesz mi na moje pytanie, czy znowu uciekasz ??

A o co chodzi... Podaj pytanie jeszcze raz i najlepiej nr. stronki na jakim ono było, bo nie mam czasu, a przekartkowałem już 20 stron i nie iwem o co biego. Moze tyo o plecy Torresa o pomoc Barcy= pomoc Atletico :P Taktyke Barcy i inne fantazje.

A najlpiej podaj m kiedy wczesniej byla taka sama sytuacja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”