AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 540

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 11 sty 2009, 21:41

Może nam się teraz mecz zacznie :)
Szybkie wyrównanie w II połowie, bardzo ładne zgranie Kaki do Pato i remis

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sty 2009, 22:27

2-2 a moglismy wygrac choc Roma tez.remis sprawiedliwy ale niedosyt jest.

mam nadzieje ze juz nigdy nie zobacze Milanu bez defensywnego pomocnika.musi byc ktos kto bedzie pracowal na innych

ogladalem wiekszosc meczow Pato w Milanie i widac postepu wielkie w jego grze.chlopak sie rozwija w niesamowitym tempie.jeszcze 2-3 sezony i bedziemy miec napastnika swiatowej klasy

mysle ze bramkarz z lepszym refleksem mialby duze szanse obronic strzal Mirko na 2-2

byle do przodu

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2009, 22:31

Ancelotti vada via.
Tyle mam do powiedzenia na temat tego meczu. Nie uznaję trenera, który ulega presji prezesa i na boisko posyła piłkarza, który nie pasuje zupełnie do koncepcji. Ancelotti miał wybór - albo posłać swojego ukochanego Seedorfa, albo Beckhama, a obok jednego z nich dać DP, który uporządkowałby grę zespołu. Posłał ich obu - ulubieńca prezesa i ulubieńca trenera - przez co Milan przegrał ten mecz przed jego rozpoczęciem. Lepszym prezentem dla Romy byłoby chyba tylko wystawienie na bramce Shevy. :roll:
Ancelotti vada via.
mete pisze:mysle ze bramkarz z lepszym refleksem mialby duze szanse obronic strzal Mirko na 2-2
Refleksem?
Człowieku, takie bramki bronią juniorzy w Polsce. Jeśli się ruszą. Bo jak się nie ruszy, to Cech, Casillas, czy nawet, psia krew, Schmeichel nic nie zdziała.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 sty 2009, 22:45

(L)oczkerson pisze:Po pierwszej wygrywa Roma. I szczerze mówiąc jak zobaczyłem zestawienie defensywne Milanu to mnie to nie dziwi. Na środku Maldini, Favialli i jakby tego było mało Carlo zamiast wystawić choćby 1 defensywnego pomocnika, woli 5 superkreatorów, którzy nie stworzyli choćby 1 okazji. Kaki i Ronaldinho kompletnie nie widać w tym meczu.
Odniosłem podobne wrażenie, Milan wyszedł ustawieniem jakby przyszło mu się zmierzyć z Romą ale nie na boisku a w grze FIFA LIVE. W takim przypadku z pewnością by rozklepali Romę, na szczęście życie to nie gra.
Szkoda że Roma w I poł. nie poszła za ciosem bo można było kopać leżącego, Milan nawet nie chciał się podnosić i grał bide z nyndzą. Dla mnie zagraliśmy za bardzo defensywnie, z czasem dostosowaliśmy się do gości. Trzeba było grać tak jak Juve czyli dać piłkę Milanowi ale do pewnego momentu a potem ładować im bramki. Mocno irytowała mnie ta mnogość długich podań do Mirko. Za nerwowe to było i wszyscy jednym długim podaniem chcieli uruchomić Vucinica.
Druga poł. i inna Roma, już na wstępie można było podwyższyć prowadzenie. Jednak Milan dwie akcje i 2:1 :roll: Ogólnie remis sprawiedliwy i należy się z niego cieszyć. II część dostarczyła wiele emocji i była sporo lepsza. Także Milan coś pokazał bo w I części grał gorzej niż Polonia Bytom, na szczęście ich nazwiska dziś nie zagrały. Jednak nie ukrywam że po tym co widzieliśmy liczyłem na 3 oczka (widzę że Milaniści mają odwrotne odczucia :P ). Kuwa jak można było stracić w tak krótkim okresie 2 gole :angry2:
(L)oczkerson pisze:PS: Przywitanie Spalla z Carlo przed meczem Mistrzowskie :rotfl: Już nie wspominając o tym, że z tego co przyuważyłem Luciano zaprosił Ancelottiego na ławkę Romy :haha:
Dokładnie tak było, Carlo jednak tym razem nie skorzystał. Spall krejzol jakich mało :lol2:
Wilmore pisze:Człowieku, takie bramki bronią juniorzy w Polsce. Jeśli się ruszą. Bo jak się nie ruszy, to Cech, Casillas, czy nawet, psia krew, Schmeichel nic nie zdziała.
Chciałbym zobaczyć Twoją paradę jak stojąc przy jednym słupku wyciągasz piłkę lecącą przy drugim. Jedziesz Wilmore :lol:

Edit:

Riise w Romie jeszcze nie zagrał tak ofensywnego meczu, a w sumie zagrał jeden z najlepszych 8)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 22:49 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2009, 22:49

Yukasz pisze:Chciałbym zobaczyć Twoją paradę jak stojąc przy jednym słupku wyciągasz piłkę lecącą przy drugim. Jedziesz Wilmore :lol:
Słowo klucz - stojąc. Bramkarz powinien się ruszać. Piłka była w 101% możliwa do obronienia, wręcz całkiem prosta - powoli lecąca, bramkarz był gotowy do wyskoku, nieatakowany, słowem - wystarczyło, by wyskoczył, a był w odpowiednią stronę przechylony i mógł naprawdę spokojnie piłkę odbić, i by było nadal 1:2.
Tyle że Abbiati stał. W ten sposób trudno bramkarzowi obronić strzał.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 sty 2009, 22:59

Remis jak najbardziej zasłużony, żadna z drużyn nie pokazała czegoś żeby wymieniać ich w kontekście zwycięzcy meczu. Pato masakra, 2 bramka to naprawdę pokaz jego umiejętności, mamy grajka mocnego na lata, chociaż to już po 1 sezonie było widać, jeśli chodzi o Beckhama to zagrał bez rewelacji, ani słabo ani dobrze. Denerwuje, albo bardziej niepokoi, forma Kaki, gość naprawdę ma słaby sezon, nie jestem pewien ale chyba dobrego meczu w tym roku nie zagrał (oczywiście chodzi mi o sezon 2008/20009), Ronaldinho też bardzo słabo, a miał "powrócić" po nowym roku, do tej pory grał dobrze 1 połowę, dzisiaj miałem nadzieję na coś więcej a tak to tylko się mocno rozczarowałem.
Yukasz pisze:
Wilmore pisze:Człowieku, takie bramki bronią juniorzy w Polsce. Jeśli się ruszą. Bo jak się nie ruszy, to Cech, Casillas, czy nawet, psia krew, Schmeichel nic nie zdziała.
Chciałbym zobaczyć Twoją paradę jak stojąc przy jednym słupku wyciągasz piłkę lecącą przy drugim. Jedziesz Wilmore :lol:
Błąd w ustawieniu ale masz rację :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 sty 2009, 23:07

słabo to zagrała cała nasza pomoc...Seedorf (chyba nasz najgorszy pomocnik w tym meczu - straty + partolenie sytuacji bramkowych wręcz wzorowe) i R80 byli do zmiany po 45 minutach (ale na kogo?),Beckham jak na emeryta z USA zagrał poprawnie,Kaka' jak na siebie sprzed 3 sezonów też słabo,ale przynajmniej asystę zaliczył...
BTW - radziłbym oswajać sie powoli z 2 mysalmi:
- scudetto w tym sezonie raczej nie dla nas (a to ci nowośc ;) )
- Kaka' już nigdy nie powróci do swojej szczytowej formy (tak jak Ronaldinho w sumie :roll: ),co mnie naprawdę smuci,bo patrząc np. na takiego Messiego obecnie (3 bramka z Mallorcą :rydzyk: ) a na naszego świętoszka...ehhh...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 sty 2009, 23:09

Sprawiedliwy remis ale czuje niedosyt bo prowadziliśmy i mieliśmy dobry etap gry. Obie bramki strzelone przez Rome wcale waść nie musiały, po raz kolejny widać duże braki w naszej obronie.
2 gol winą Abbiatiego ? Bzdura. Poszedł do piłki, ona poleciała w 2 stronę zanim bramkarz zdąży zareagować i odbić z prawej na lewą stronę to już jest za późno.
Kaka jeden zryw który dał nam bramkę. Pato był dziś bardzo aktywny, 2 bramka cudowna. Beckham bezbarwny. Ogólnie liczyłem dziś z naszej strony na więcej. Szkoda że Seedorf w końcówce musiał się wepchać z główką bo z tego mogła być bramka gdyby ją przepuścił.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2009, 23:10

Rezus pisze:Błąd w ustawieniu ale masz rację :lol:
Dobrze się ustawił. Bronił krótki słupek, w który należało się spodziewać, że zostanie uderzona piłka, a także trzymając się na nogach utrzymał możliwość wybicia piłki po rzuceniu się w kierunku dłuższego słupka.
To, że Abbiati się nie ruszył, to jest jego błąd. Piłka jak najbardziej do wybicia. Ale zdążyłem się przyzwyczaić do tego, że bramkarzy w Milanie mamy co najwyżej przeciętnych.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sty 2009, 23:16

Niezły mecz. Może nie rewelacyjny, ale niezły. Tak jak się spodziewałem skończyło się remisem, w którym bramki padały stosunkowo łatwo i jest to wynik sprawiedliwy. Milan jak zwykle miał więcej z posiadania, ale Roma częściej strzelała. Największe baty należą się Ancelottiemu, który nie potrafi podejmować niezależnych decyzji i kolejny raz wystawił 11, której daleko do optymalnej. W Milanie bardzo niepodobał mi się też Ronaldinho, który był bardzo pasywny, nie szukał gry, spowalniał ją, nie podejmował ryzyka w rozegraniu (jak już doczłapał się do piłki) słabo też Kaka, choć jego ratuje asysta przy pierwszym golu Pato, który nie pierwszy raz ratuje tyłek Milanowi. To jak ten chłopak się rozwija naprawdę jest bardzo imponujące. Głównie dlatego że jest coraz spokojniejszy, pewniejszy siebie na boisku i coraz efektywniejszy. W pierwszym sezonie umiejętności mu nie brakowało, ale marnował wiele okazji. Teraz jak może strzelić gola poprostu strzela, tak jak dziś. O obronie nie wspominam, bo każdy się przyzwyczaił że z tą kadrą jaka teraz w Milanie jest lepiej to wyglądać nie będzie.

CO do Romy to fajnie że Vucinic dziś dał radę bo nie zawsze gra taką piłkę jak może. Świetnie też wyglądał De Rossi, który był bardzo zrównoważony w swojej grze i w dużym stopniu dzięki niemu zbieranina kreatorów Milanu podawała tylko między sobą z czego nic nie wynikało. Doskonale też rozpoczynał akcji i w zasadzie tylko on w tym meczu powinien był szukać Vucinica bo jego długie piłki były doskonałe. Dobry Riise, który wreszcie był aktywny i ofensywny. szkoda tylko że Pizarro czy Aquilani nie grali od pierwszej, bo Perrotta i głównie Taddei bardzo słabo wyglądali. Zresztą nie ma co się dziwić Perrotta wyblakł piłkarsko i już tak jak w 2006 czy 2007 grać nie będzie a Taddei do tego systemu wybitnie się nie nadaje.

I wracając do Kaki to dyskutując o jego słabej formie chyba należy też pomyśleć o dyskusji jaka pojawiała się od czasu do czasu przed sprowadzeniem Ronaldinho: Czy oni mogą grać obok siebie? Owszem to nie jest cała wina jego bardzo słabej dyspozycji, ale po części moim zdaniem napewno...

A przy golu na 2:2 głównie zawalili obrońcy przepuszczając piłkę do Vucinica, którego strzał nie był mocny, ale w bardzo dobrym kierunku.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 23:18 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 sty 2009, 23:17

Szukam fotek z meczu a widzę tylko galerię waszego biznesmena :roll: Zresztą wszędzie on. Widać niektóre nazwiska są najważniejsze :roll:

No nie wiem Wilmore, dla mnie byś tego nie sięgnął, Abbiati także :arrow:
http://www.livegoals.com/free_football_ ... 1-2009.php

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 sty 2009, 23:19

Wilmore pisze: Ale zdążyłem się przyzwyczaić do tego, że bramkarzy w Milanie mamy co najwyżej przeciętnych.
Od ja wiem 3 sezonów tak, wcześnie to Dida był uznawany za jednego z najlepszych bramkarzy na świecie.
Łukasz_ pisze:2 gol winą Abbiatiego ? Bzdura. Poszedł do piłki, ona poleciała w 2 stronę zanim bramkarz zdąży zareagować i odbić z prawej na lewą stronę to już jest za późno.
Wilmore tu masz odpowiedź, chociaż ja bardziej będę krytykować Christiana "wypluwam prawie każdą piłkę" Abiattiego i powiem, że mógł lepiej się ustawić ale cholera akcja co by nie mówić była szybka i no w sumie tyle wystarczy. :lol: Hyhyhy.

Ps. zapomniałem dodać, 1 bramka dla Romy dziełem mojego ulubieńca, świetnego lewego obrońcy Jaknulovskiego, więcej takich u nas...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2009, 23:24

Od ja wiem 3 sezonów tak, wcześnie to Dida był uznawany za jednego z najlepszych bramkarzy na świecie.
Był uznawany na tych samych zasadach, co teraz Boruc - bo miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy. :roll:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 sty 2009, 23:29

Ogarnij się człowieku, nie mam zamiaru się sprzeczać, jesteś kibicem Milanu więc powinieneś wiedzieć jak się sytuacja parę lat temu miała. Ale z drugiej strony ty zawsze wszystko widzisz na czarno.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 sty 2009, 23:31

Nie gadaj głupot. Dida niegdyś bronił świetnie i wyciągał bardzo trudne piłki podobnie jak Boruc do tego oboje nie popełniali błędów. Nie wiem co do tego dziennikarze mają :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”