Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 55

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 19 lut 2006, 18:42

Ja licze na to, że Bayern nie straci bramki a sam coś tam strzeli, to będzie jak dla mnie wystarczająca zaliczka przed arcy trudnum meczem na San Siro. Boje sie o Kahna, nigdy nie wiadomo co może sie stać w trakcie meczu, lub jeszcze przed, Rensing nie jest jeszcze na tyle doświadczonym graczem, żeby grać przeciwko Milanowi, w 1/8 finalu... Choć umiejetności ma spore i to nawet bardzo. Kibiców Milanu ostrzegał bym przed dośrodkowaniami Sagnola, ale pewnie piłkarze Mialnu nieźle sie nim zaopiekują, jego dośrodkowania są P E R F E K C Y J N E, istny majstersztyk.

Co do składu. Jestem ciekaw kto wystąpi na prawym skrzydle, jak dla mnie zagadka Deisler słabo po przerwie zimowej , Bastian jego forma to zagadka, raz dobry mecz drugim razem nie wiem co on robi na boisku, Karimi, z chęcia bym go zobaczył w tym meczu, jak sobie poradzi... jest jeszcze jedna możliwość Brazzo, ten w tym meczu sie napewno sprzyda, wojownik jaki mały na bosku zostawawia serce i płuca. Ale mój typ to Karimi. Felix napewno coś wymyśli o tym jestem przekonany.
Jedynie co jeszcze moge powiedzieć to, to że zadecyduje o meczu forma dnia... tyle z mojej strony

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 20 lut 2006, 14:35

kadrowo lepszy jest Milan nawet bez Maldiniego w obronie.mecz dla Bayernu bardzo trudny ale mam nadzieje,ze wygraja roznica 2 bramek bo np. 2:1 lub 1:0 to bedzie za malo na rewanz w Mediolanie.Wazne aby Bayern w dwumeczu pokonal AC milan i tego zycze fanom FCB :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2006, 14:48

Gomez pisze:na meczyk ide do kumpla
Ja też, ale są plusy bo ma wolną chate 8)
Gomez pisze:tak wogole 70tys ludzi na meczu
Sugerujesz że dla Milanu to obce doświadczenie i się przestraszą :?: :P
Gomez pisze:Lucio byl oszczedzany w meczu z Hannoverem...Olli raczej zagra
Wydaje mi się że większość piłkarzy w obu teamach była oszczędzana, zwłaszcza Szewa ( 2 mecze i Pirlo ). No ale Lucio i tak mu nie da pograć :cry: Czy Oli zagra dowiemy się przed meczem, ale mam nadzieje że tak :pray:
Gomez pisze:takze kibicos Milanos...przygotujcie sie na ostre lanie
Oki, na wtorek będę gotowy. Ale nie przypominam sobie żebym był umówiony na jakieś ustawki.
Gomez pisze:Roy i Pizza w formie
Piszesz to od miesiąca :P Ostatnio coś ich skuteczność zawodzi... a z tego są rozliczani.
Gomez pisze:tak wogole wynik 1:0 bedzie mnie bardzo satysfakcjonowal...bedzie ciekawie, ale jeszcze ciekawiej moze byc na San Siro...
1:0 dla Bayernu, realny wynik ale wole 2:1 :P To wszystko da się odrobić na San Siro. Przypomne że w tym sezonie jesteśmy u siebie nie pokonani z 2 remisami. Ostatnia porażka w LM miała miejsce z Celtą Vigo a był to sezon 02/03 ale nie jestem pewien :D

Na zwycięstwo będzie się liczyła dyspozycja dnia jak zawsze w takich meczach ale dodatkowo dużo będzie zależało od przygotowania taktycznego i fizycznego bo to będzie ciężki mecz dla obu ekip.

P.S Pippo będzie katem :lol:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 lut 2006, 15:49

robo-bvb pisze:kadrowo lepszy jest Milan nawet bez Maldiniego w obronie.
mam w tej kwestii odmienne zdanie...ale coz...nie chce mi sie tego tlumaczyc 8)
Łukasz[ACM] pisze:
Gomez pisze:na meczyk ide do kumpla
Ja też, ale są plusy bo ma wolną chate 8)
tylko nie mow ze bedziesz pil alokohol...bleeee :wink:
Łukasz[ACM] pisze:
Gomez pisze:Roy i Pizza w formie
Piszesz to od miesiąca :P Ostatnio coś ich skuteczność zawodzi... a z tego są rozliczani.
moze nie strzelaja bramek, ale widze po ich swobodzie gry i latwosci dochodzenia do sytuacji ze sa w formie...
Łukasz[ACM] pisze: Przypomne że w tym sezonie jesteśmy u siebie nie pokonani z 2 remisami.
przypomne tylko ze ostatnie 14 meczu na AA...Bayern wygral 8)
Łukasz[ACM] pisze:Na zwycięstwo będzie się liczyła dyspozycja dnia jak zawsze w takich meczach ale dodatkowo dużo będzie zależało od przygotowania taktycznego i fizycznego bo to będzie ciężki mecz dla obu ekip.
zgadzam sie 8)
Ostatnio zmieniony 20 lut 2006, 15:53 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2006, 15:51

Gomez pisze:mam w tej kwestii odmienne zdanie...ale coz...nie chce mi sie tego tlumaczyc
Wyjasnij, wszyscy czekamy ;) Najlepiej zrób zestawienie zawodników żeby potem nikt nie miał wątpliwości.

Jak Kahn :?: Dalej to samo, czyli nic :?: Bo na polskiej stronie nic nie piszą. Może macie jakieś głębsze informacje...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 lut 2006, 16:01

wazi pisze:Choć umiejetności ma spore i to nawet bardzo. Kibiców Milanu ostrzegał bym przed dośrodkowaniami Sagnola, ale pewnie piłkarze Mialnu nieźle sie nim zaopiekują, jego dośrodkowania są P E R F E K C Y J N E, istny majstersztyk.
Rense dobry jest...jeszcze ani razu nie przegral meczu w BL 8)

Rzeczywiscie Willy ma bardzo duzo asyst...ciekawe jak tam Moggi :lol:
wazi pisze:Karimi, z chęcia bym go zobaczył w tym meczu, jak sobie poradzi...
w sumie dobrze zagral w ostatnim meczu, ale wydaje mi sie ze jednak Felix postawi na bardzie renomowanych graczy...Deisler pokazal ze potrafi strzelac bramki Wloskim druzyna...
Łukasz[ACM] pisze:
Gomez pisze:mam w tej kwestii odmienne zdanie...ale coz...nie chce mi sie tego tlumaczyc
Wyjasnij, wszyscy czekamy ;) Najlepiej zrób zestawienie zawodników żeby potem nikt nie miał wątpliwości.
Napad
Milan:Sheva, Gila, Pippo
Bayern:Pizza, Roy, Guerrero

Pomoc
BAYERN:Ze, Balla, Deisler, Bastian S, Demichelis, Scholl, Dos Santos...(nie wszyscy)
Milan:Kaka, Seedorf, Pirlo, Rui, Gattuso, Vogel

Obrona:
BAYERN:Lucio, Ismael, Lahm, Sagnol, Liza...
Milan:Marek, Kaladze, Stam, Nesta, i najlepsze Serginho :lol:

jakby nie patrzec Milan nie ma mocniejszej kadry...(nie pisze ze Bayern takowa posiada 8) bo nie chce sie klocic)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2006, 16:10

Gomez pisze:tylko nie mow ze bedziesz pil alokohol...bleeee
Raczej nie, fundusz.
Gomez pisze:moze nie strzelaja bramek, ale widze po ich swobodzie gry i latwosci dochodzenia do sytuacji ze sa w formie...
Czegoś nie rozumiem, skoro nie strzelają bramek - sam to napisałeś to jak mogą być w formie :P Co z tego że grają z łatwością z obrońcami z BundesLigi skoro większego pożytku z tego nie ma i Ballack musi ratować wynik ;)
Gomez pisze:przypomne tylko ze ostatnie 14 meczu na AA...Bayern wygral
Nie uważam że Bayern u siebie nie wygrywa. Milan lubi takie twierdze... już to udowadniali :P Zawsze musi być ten pierwszy raz 8) Ale ciężko będzie, jestem zadowolony z bramkowego remisu.
Gomez pisze:Napad
Milan:Sheva, Gila, Pippo
Bayern:Pizza, Roy, Guerrero

Pomoc
BAYERN:Ze, Balla, Deisler, Bastian S, Demichelis, Scholl, Dos Santos...(nie wszyscy)
Milan:Kaka, Seedorf, Pirlo, Rui, Gattuso, Vogel

Obrona:
BAYERN:Lucio, Ismael, Lahm, Sagnol, Liza...
Milan:Marek, Kaladze, Stam, Nesta, i najlepsze Serginho

jakby nie patrzec Milan nie ma mocniejszej kadry...(nie pisze ze Bayern takowa posiada bo nie chce sie klocic)
Na pierwszy rzut oka widać że Milan na papierze ma lepszą kadre :roll: Czekam aż porównasz zawodników, może mnie olśnisz :P

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 lut 2006, 16:17

Łukasz[ACM] pisze:Czegoś nie rozumiem, skoro nie strzelają bramek - sam to napisałeś to jak mogą być w formie :P Co z tego że grają z łatwością z obrońcami z BundesLigi skoro większego pożytku z tego nie ma i Ballack musi ratować wynik ;)
Roy strzelil z Nurynberga...moze nie zdobyli goli w meczu z H96, ale nie mieli dogodnych sytuacji...daj Makaayowi lub Pizzaro jakas sam na sam to sie przekonasz...

co do Ballacka to bedzie spal caly mecz a pod koniec moze cos wam chuknac...takze uwazajcie...
Łukasz[ACM] pisze:Na pierwszy rzut oka widać że Milan na papierze ma lepszą kadre :roll: Czekam aż porównasz zawodników, może mnie olśnisz :P
hehe...jakos nie moge tego dostrzec...wysil sie teraz ty i olsnij mnie...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2006, 16:25

Gomez pisze:Roy strzelil z Nurynberga...
:rotfl4: i to świadczy o jego formie :?: Wybacz ale jak sobie przypomne Roya z sezonu sprzed 1-2 roku temu to ten teraz bardzo mocno mu ustępuje. P.S pamietam jak Vieri bramke strzelił w Pucharze Włoch :P
Gomez pisze:daj Makaayowi lub Pizzaro jakas sam na sam to sie przekonasz...
:roll: Napastnik takiej klasy to musi wykorzysywać sam na sam, Guerrero tez by sobie poradził, ja też sobie radze w swojej lidze :P
Gomez pisze:co do Ballacka to bedzie spal caly mecz a pod koniec moze cos wam chuknac...takze uwazajcie...
Myśle ze koncentracja będzie do samego końca po obu stronach. Nie martw się Ballack będzie miał opieke, myśle że pod postacią Rino :twisted:
Gomez pisze:hehe...jakis nie moge tego dostrzec...olsnij mnie...
Pierwszy to zasugerowałem 8)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 lut 2006, 16:28

co do formy Makaaya i Pizzy to od pierwszego meczu z Gladbach bylo widac ze ona jest...szczegolnie na przykladnie Makaaya...ogladam mecze Bayernu w calosci i spokojnie moge podtrzymac swoja teze...z czystych statystyk nie wywnioskujesz tego czy sa czy nie sa w formie...

co do tej kadry no to po kolei...

Atak: nie widze roznicy...

Pomoc: Micha-Kaka, Seedorf-Ze, Rino-Demichelis, Pirlo-Deisler...widzisz zeby ktorys z graczy Bayernu ustepowal...ja nie...do tego mamy dluzsza lawke...

Obrona Lucio, Ismael vs. Nesta, Stam...gdybym porownywal forme sprzed 3 lat wygrala by formacja Milanu, ale na dzien dzisiejszy zarowno skrzydla w postaci Lahma i Williego i srodek sa lepsze od waszej defensywy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lut 2006, 16:38

Piszecie o poszczególnych formacjach, a jak się przedstawia pozycja bramkarza w Bayernie ? czy Oliver K. jest zdrowy ? Bo gdzieś wyczytałem, że ma kontuzję - byłoby to duże osłabienie

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2006, 16:43

Pamiętam Roya jak strzelał bramki z 30-40 metrów, strzelał na zawołanie z każdej pozycji, potrafił przejść paru zawodników i dużo asystować. Pizzaro nie ma tej skuteczności co sprzed meczu z Chelsea w ubiegłym sezonie. Ja równiez podtrzymuje swoją teze, dla Ciebie antyteze :P że są w przeciętnej dyspozycji, oczywiście jutro mogą zagrać wspaniały mecz :]
Gomez pisze:Atak: nie widze roznicy...
Uuuu :roll:
Gomez pisze:Pomoc: Micha-Kaka, Seedorf-Ze, Rino-Demichelis, Pirlo-Deisler...widzisz zeby ktorys z graczy Bayernu ustepowal...ja nie...do tego mamy dluzsza lawke...
Ze i Seedorf prezentują podobny poziom, Pirlo i Deisler to całkiem inni piłkarze ( Pirlo jest naszym mózgiem, świetne wolne, podania i dobra gra w odbiorze ) Kaka moim zdaniem jest zdecydowanie lepszy niż Ballack no ale wiadomo że Cie nie przekonam tak jak i Ty mnie.
Gomez pisze:do tego mamy dluzsza lawke...
Jakość się równiez liczy :P Nie moja wina że wypadł Ambrossini, Cafu oraz Maldini dodam że Serginho z konieczności gra w obronie, Jankulovski może grać wszędzie.
Gomez pisze:Obrona Lucio, Ismael vs. Nesta, Stam...gdybym porownywal forme sprzed 3 lat wygrala by formacja Milanu, ale na dzien dzisiejszy zarowno skrzydla w postaci Lahma i Williego i srodek sa lepsze od waszej defensywy...
Wystarczy zobaczyć sezon do tyłu jak nasza formacja obronna sobie radziła, jak biła rekordy w LM teraz jest bardzo mocno podziurawiona a i tak radzą sobie bardzo dobrze.

P.S wróce za jakieś 2h - 3 tony węgla czekają :x

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 lut 2006, 16:47

Łukasz[ACM] pisze:Pamiętam Roya jak strzelał bramki z 30-40 metrów, strzelał na zawołanie z każdej pozycji, potrafił przejść paru zawodników i dużo asystować. Pizzaro nie ma tej skuteczności co sprzed meczu z Chelsea w ubiegłym sezonie.
wiesz o ktorym Pizarro rozmawiamy...o tym co strzelil Mainz 2 bramy i o tym co podczas slabszej dyspozycji Roya ratowal nam co drugi mecz...
Łukasz[ACM] pisze:
Gomez pisze:Obrona Lucio, Ismael vs. Nesta, Stam...gdybym porownywal forme sprzed 3 lat wygrala by formacja Milanu, ale na dzien dzisiejszy zarowno skrzydla w postaci Lahma i Williego i srodek sa lepsze od waszej defensywy...
Wystarczy zobaczyć sezon do tyłu jak nasza formacja obronna sobie radziła, jak biła rekordy w LM teraz jest bardzo mocno podziurawiona a i tak radzą sobie bardzo dobrze.
hehe...nieodbiegaj w czasie...oprzyjmy sie na terazniejszosci...jak sam czesciowo zauwazyles...obrone mamy lepsza...
Ostatnio zmieniony 20 lut 2006, 16:50 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lut 2006, 16:47

Chłopaki wyluzujcie :P Co dadza teraz takie porównania ? :> nie rozumiem Was naprawde ?

Zreszta ja nie wiem jak może porównać duet Lucio - Ismael z Nesta - Stam ? :shock: można by powiedziec kto to ten Ismeal ? skad sie wzioł ? Bo jak to może porównać ? Przeciesz tego tak sie nie da. Tym bardzie że Stam mało gra na środku :] Chyba że na podstawie sukcesów w piłke klubowej i reprezentacyjnej. :roll:

Już chyba lepiej tak - choc i tak nic to nie da.

Na podstawie liczby....

I tu Milan bije na głowe Bayern pod wzgledem ataku :!: Przeciesz duet Gila - Sheva strzelił w tym sezonie ok. 40 bramek :!: w samej lidze 29 :] Nie licze Kaki ...

Aż mnie Gomez zdziwiłeś pisząc że forme Roya i Pizzaro oceniasz na postawie stworzonych sytuacji. :wink: Czyli co nie wykorzystaki ich ? a czemu ?

Patrząc na obrone Bayern ma przewage pod wzgledem statystyk. 14 do 24 straconych w lidze jak sie nie myle. Ale może też powiedziec inna liga i wracamy to tematu Serie A kontra Bundesliga :]

Pomoc :) też dobre powónania :lol:

Podstawowy skład -
Seedorf - Pirlo - Kaka - Gattuso
Ze Roberto - Demichelis - Ballack - Bastian.

I jak to ocenić ? Może na podstawie sukcesów piłkarz w piłkce ? Seedorf wygrywał 3 puchary LM .. aahh az mnie sie nie chce :P

Nie ma sensu porównywac jakis tutaj zestawiań. Bo dla Ciebie Gomez np. Ze Roberto to jest gwiazda jakich mało i trzeba by zaczać opisywać każdego gracz ....

Wygra lepszy i tyle :] Chłopaki mecz już nie bawem :) Forma dnie pamietacie ? tego sie trzbe trzymać :wink: To klasyka :]

Pozdro

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 lut 2006, 16:53

*_Zaza_* pisze:Wygra lepszy i tyle :] Chłopaki mecz już nie bawem :) Forma dnie pamietacie ? tego sie trzbe trzymać :wink: To klasyka :]
amen...

...no to do godz 23 we wtorek...zycze powodzenia 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”