Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 545

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 sie 2010, 15:04

Nigdzie nie napisalem, ze popieram dzialania obroncow krzyza. Uwazam, ze niektore ich dzialania sa zenujace. Jednoczesnie uwazam, ze wszelkie niewierzace jednostki wypowiadajace sie w temacie krzyza na tej stronie powinny zaprzestac polemiki o nim, jako ze nie maja prawa wypowiadac sie o symbolu religijnym, ktorego wartosci dla ludzi wierzacych nie rozumieja.
Nie krytykuje tez ewentualne uzycie sily wobec protestujacych jezeli takowe mialoby miejsce, bo jezeli tlum byl agresywny to byloby ono uzasadnione.
Krytykuje jednak postawy jakie prezentuje fieldy, ktory uzylby sily wobec staruszka, nie za agresywne zachowanie z jego strony, nie za uzycie sily wobec niego, lecz za WYZWISKA skierowane w jego strone. To jest karygodne i zenujace. Naprawde nie potrafie zrozumiec jak mozna temu przytakiwac i nie oceniac w kategoriach anomali.

Fieldy za same wyzwiska uzylby juz sily wobec takiego staruszka, co juz kilkukrotnie zdazyl podkreslic. Z cala pewnoscia nie nalezy to do normalnych zachowan.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 sie 2010, 15:07

arek_ahig pisze:Jakim zwyrodnialcem i popaprancem trzeba byc, aby wyjebac staruszkowi za to, ze ten mu bluzga. :shock:
Rozumiem, że jak taki padalec zwyzywa ciebie, dziewczynę/żonę, cała twoją rodzinę to z uśmiechem na twarzy poklepiesz go po ramieniu :?: A pamiętaj jak do krzykacza się odezwiesz to jeszcze bardziej będzie nadzierać mordę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 sie 2010, 15:09

fieldy pisze:Co za różnica czy mnie atakuje jakiś dziadek, czy koleś w wieku np 40 lat.
ktoś mnie atakuje, to odpowiadam. Jestem zwyrodnialcem :(
Prosze fieldy nie staraj sie teraz odwracac kota ogonem. Napisales, ze uzylbys sily gdyby starszek cie zbluzgal, a nie uzyl wobec Ciebie sily, a to jest zasadnicza roznica.
Gdybys napisal, ze zareagowalbys dopiero, gdybys zostal zaatakowany, to nie rozpoczynalbym tej dyskusji, bo wowczas Twoja reakcja byla odpowiednia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sie 2010, 15:16

arek_ahig pisze:Prosze fieldy nie staraj sie teraz odwracac kota ogonem. Napisales, ze uzylbys sily gdyby starszek cie zbluzgal
z niczego się nie wycofuję, jakby mnie tak koleś bluzgał jak na tym linku co wrzuciłem, to bym się nie przyglądał ze wzrokiem wbitym w ziemię.
Tak zaznaczasz co chwilę, że to taki staruszek, co to ma do rzeczy, jak koleś się zachowuje gorzej jak bydło ? czy on jest święty, mam mu przytakiwać, bo jest stary? przecież nie chodzę po ulicy i nie biję staruszków, którzy sobie z zakupami chodzą. Ale jak ktoś mnie atakuje, werbalnie, czy fizycznie, to nie przytakuje.
aż dziw, że ciągle z takim popaprańcem, zwyrodnialcem i prostakiem dyskutujesz.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 03 sie 2010, 15:18

arek_hig pisze:Jednoczesnie uwazam, ze wszelkie niewierzace jednostki wypowiadajace sie w temacie krzyza na tej stronie powinny zaprzestac polemiki o nim, jako ze nie maja prawa wypowiadac sie o symbolu religijnym, ktorego wartosci dla ludzi wierzacych nie rozumieja.
Kurwica bierze jak się czyta takie idiotyzmy. Miejsce krzyża jest w kościele a nie na każdym rogu i w każdej konserwie. Jesteście wszyscy tak cholernie "tolerancyjni", że wam pod pretekstem "obrony uczuć i symboli religijnych" wolno obrazić każdego, wstawić symbole swojej religii wszędzie a gdy ktoś domaga się szacunku dla swoich przekonań - czy też respektowania rzeczy tak podstawowych jak zapisany w konstytucji rozdział kościoła od państwa - od razu krzyczycie o prześladowaniach, wojnie przeciwko chrześcijaństwu czy innych bredniach. Z krzyża uczyniliście broń którą atakujecie każdego kto myśli inaczej niż wy. Ale oczywiście wy macie zawsze rację, więc wam wolno. A w tle słychać chichot dwójki Kramer i Sprenger.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2010, 15:18

Ja to widzę tak odnośnie starszych panów (i być może pań) Naród przez 50 lat ciemiężony przez komunę któremu wolno było wtedy jedynie żyć i nic więcej teraz odbija sobie lata posuchy, więc nie dziwcie się że 70-cio czy 80-cio latek z transparentem i fabrycznie przerobionym na amunicję przeciwczołgową różańcem idzie tam gdzie coś się dzieje. Prosty mechanizm rządzi w tym kraju od czasów upadku komunizmu. "Idźmy na demonstrację bo teraz nam wolno". A służby bezpieczeństwa w obawie o opinię publiczną nie mogą użyć przemocy co rozwydrzony, żądny sensacji tłum wie i to wykorzystuje. Takie prawa demokracji i szeroko pojętej tolerancji. Teraz już nawet cham ze sztachetą w dłoni może się domagać aby go wysłuchano bo ma prawo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 sie 2010, 15:23

Nie wiem czy wiesz, ale tolerancja nie polega na akceptowaniu każdej głupoty na jaką się natrafi. Tylko głupiec akceptuje wszystko co go otacza. Człowiek mądry jest wyrozumiały, ale jawną głupotą powinien krytykować
Pewnie bo faceci przebierający się za kobiety i chodzący w sukienkach po ulicach, wykonujący obsceniczne gesty to jest normalność, a człowiek wierzący jest nienormalny i należy go obszydzić, jak to czyni w co drugim poście chłoptaś.

Prawda jest taka, że Ci wypisujący tutaj 100 obelżywych epitetów w niczym nie różnią się do tych ortodoksyjnych obrońców Krzyża. Ten sam poziom. Jesteście warci siebie. Ot i wszystko co miałem do powiedznia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 sie 2010, 15:30

Kamil232 pisze:Pewnie bo faceci przebierający się za kobiety i chodzący w sukienkach po ulicach, wykonujący obsceniczne gesty to jest normalność
Z ksiezy to moglbys nie kpic. Przezyli dzisiaj ciezkie chwile pod krzyzem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2010, 15:54

Typowy przykład katolików starszego pokolenia. Od poniedziałku do soboty wbili by nóż w plecy, a w niedziele w pierwszej ławce w kościele, do komunii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 sie 2010, 15:55

Prawie cała Polska się dziś śmieje z tej grupki obrońców, włączyłem TVP Info i ... jest mi wstyd :cry:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2010, 16:24

Wiecie jest jest gorsze od usunięcia ciąży? Usunięcie krzyża.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 sie 2010, 16:59

Jestem oburzony postawą PO w sporze o krzyż i dzisiejszych zamieszkach wszczętych przez tych chuliganów.
Powinni o 11 już roztoczyć kordon policji i oddziałów interwencyjnych roztoczyć dookoła krzyża i o 13 pod krzyżem już trzymać tylko dygnitarzy kościelnych i ludzi niezbędnych do odbycia ceremonii wyniesienia krzyża.
Zamieszki? Przepychanki? Powinny iść w ruch armatki wodne, gaz pieprzowy i pałki. Tych 70 letnich chuliganów powinni traktować tak samo jak 17 letnich kiboli na stadionach. Bez litości, jeśli nie potrafią zrozumieć na czym polega symbol krzyża, o co toczy się ta cała awantura, jeśli nie rozumieją swojej religii, bo ich działania są w sprzeczności ze słowami pisma świętego, to nie zasługują na specjalne traktowanie.
Bo traktowani byli dziś specjalnie, zgodnie z taryfą ulgową, co jest niedopuszczalne - ta chuliganka niczym się nie różnią od najgorszych kiboli, jedynym ich argumentem jest argument siły. Żenujące. Mam nadzieję, że PO nie będzie się dalej kompromitować, pokaże siłę i zdecydowanie i rozpędzi tę hołotę na cztery wiatry.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 sie 2010, 17:05

Zwykłe bałwochwalstwo i tyle .

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 sie 2010, 17:06

Gratulacje Chlopaczku za obrone. Ja osobiscie nie mogle dojechac by Cie wspomoc, ale byłem z Toba duchem i duchem św. Zwyciezymy, zyciezymy!!!

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 sie 2010, 17:19

Chlopaczek pisze:Z ksiezy to moglbys nie kpic. Przezyli dzisiaj ciezkie chwile pod krzyzem.
Szczególnie jak ich od ubeków wyzywali. Kolesie po 20 kilka lat, a ci takimi tekstami do nich jechali :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”