FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 548

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 lut 2008, 22:53

a co to za trener, co nie potrafi utrzymac zdrowej atmosfery pracy w szatni?

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 17 lut 2008, 23:00

bagg pisze:a co to za trener, co nie potrafi utrzymac zdrowej atmosfery pracy w szatni?
wiesz Capello także miał ciężkie momenty w Realu. Tacy piłkarze jak Ronaldo czy Cassano nie za bardzo byli za tym trenerem. Także Reyes i Robinho niezbyt pochlebnie wypowiadali się na temat Włocha w prasie. Poza tym słynna decyzja odnośnie Beckhama także nie wprowadziła dobrej atmosferę. Z tego co pamiętam także w Juventusie za kadencji Capello dochodziło do niezbyt ciekawych incydentów.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 lut 2008, 23:21

Bask pisze:Widać od razu, że nie oglądasz każdego meczu Barcelony
zgadza sie.
Bask pisze:Mou
chron Panie Boze
liam pisze:Myślisz że Lippi czy inny wielki trener z dnia na dzień przeniesie góry?
Nie.Mam nadzieje,ze mozliwy nowy trener zacznie probowac zmieniac mentalnosc tych zawodnikow,ktorym sie nie chce;wprowadzi jakis rygor i bedzie dosadnie mowic czego oczekuje. Frank jak wszyscy wiedza jest idealnym trenerem gdy idzie.Jak jest gorzej w druzynie i atmosfera wokol niej jest niezaciekawa,to i Ryj sie gubi.
Mentor pisze:Messi zagrał wczoraj gorzej niż Deco i jakoś nie zauważyłem, abyś go totalnie zgnoił co jako obiektywny obserwator powinieneś uczynić.
Berik pisze:Messi znowu beznadziejny
Mentor pisze:Swoją drogą niedawno ukazał się news w którym Deco rzekomo mówi, że chce wypełnić swój kontrakt do końca, ale to tak BTW tylko.
Kazdy moze tak mowic. Ja powiem tak nawiazujac do Twojej opinii na jego temat : Deco to jest najemnik z krwi i kosci i nie mozna miec mu tego za zle. Przynajmniej ja nie mam. Inni ludzie maja,lub moga miec i dlatego jest niby na niego nagonka?Gra slabo i dlatego go ludzie krytykuja.Ale dobrze o tym wiesz.
Co Xaviego to gra asekurancko i to jest fakt,ale jak popelni blad, to nie wyglada,az tak fatalnie jak w przypadku Deco. Pewnie cos w tym jest,ze Portugalczyk gra bardziej ryzykancko. Xavi juz w poprzednim sezonie mial mniej asyst , bo tez sadze,ze ma zadania bardziej defensywne,choc bramki ostatnio strzela.
Mentor pisze:Deco zaliczył asystę i dobrze. To ma robić
Wiedzialem,ze to napiszesz. A jako rozumny czlowiek sam sobie odpowiesz jaka jest roznica w grze napastnika na szpicy i pomocnika w takim systemie jakim gramy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lut 2008, 23:34

Berik pisze:Kazdy moze tak mowic.
Otóż to. Podobnie jak każdy może mówić, że odejdzie jeżeli bla bla bla. Wymagania stawiane wobec piłkarzy nie powinny być uzależnione od tego jak się wypowiadają.
Berik pisze:Frank jak wszyscy wiedza jest idealnym trenerem gdy idzie.Jak jest gorzej w druzynie i atmosfera wokol niej jest niezaciekawa,to i Ryj sie gubi.
Zgubił się szczególnie kiedy przyszedł do Barcelony, zastał burdel i zrobił potężną drużynę.
Berik pisze:Co Xaviego to gra asekurancko i to jest fakt,ale jak popelni blad, to nie wyglada,az tak fatalnie jak w przypadku Deco.
To też jest ciekawa sprawa. Zwrócił uwagę na to już ktoś w komentarzach na BO i podzielam opinię tego kogoś. Mianowicie nie interesuje mnie to jak wyglądają straty Deco. Mogą wydawać się groźne, niebezpieczne, ale liczy się skutek. Jeżeli nie tracimy bramek po błędach Deco (a nie tracimy) to taka strata liczy się nie bardziej niż na przykład nieudany drybling Leo.
Berik pisze:Wiedzialem,ze to napiszesz. A jako rozumny czlowiek sam sobie odpowiesz jaka jest roznica w grze napastnika i pomocnika w takim systemie jakim gramy.
Nie będę tego pisał bo nie ma potrzeby. Chodzi o podstawy. Podstawowym celem napastnika jest strzelanie bramek a pomocnika podawanie. Henry ma strzelać bramki i generalnie stwarzać bezpośrednie zagrożenie pod bramką przeciwnika współpracując między innymi z pomocnikami (elementem tej współpracy jest umiejętna gra bez piłki). Deco ma obsługiwać napastników (oczywiście nie tylko) i generalnie kreować grę rozdzielając piłki, angażować się w akcje ofensywne. Aspekty defensywne pomijam bo problemy mamy z atakiem i na tym się skupmy. Chociaż jasne jest, że Deco daje nam więcej niż Xavi zarówno w ataku jak i w obronie i to nawet kiedy jest w takiej formie w jakiej jest.

Wczoraj zespół nie miał więcej korzyści z gry Francuza niż z gry Portugalczyka. Zdobyta bramka to zasługa tej dwójki.
Berik pisze:Xavi juz w poprzednim sezonie mial mniej asyst , bo tez sadze,ze ma zadania bardziej defensywne
Nie jestem trenerem ani nie znam wytycznych trenera, ale to mało prawdopodobne, aby Xavi otrzymał więcej zadań defensywnych kiedy w klubie pojawił się wreszcie DM z prawdziwego zdarzenia.

Ponawiam pytanie:
Mentor pisze:Kto zagrał lepiej od Deco i dlaczego tak uważasz? Zawodników defensywnych nie licz bo w destrukcji jest dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2008, 18:14

Liga Mistrzów wraca :] Tym razem o meczu będziemy pisać w temacie klubowym z racji tego, że kibiców Celticu na forum chyba nie mamy (albo się nie ujawniają) a sam pojedynek Barcelony z Celticiem nie wzbudza większego zainteresowania wśród postronnych obserwatorów. Fanów Boruca nie liczę :wink: Tak więc o meczu starajmy się pisać tutaj albo w temacie ogólnym LM.

Ad rem...
Valdés, Pinto, Iniesta, Ronaldinho, Puyol, Xavi, Messi, Deco, Eto'o, Henry, Márquez, Thuram, Sylvinho, Abidal, Milito, Touré Yaya, Gudjohnsen, Giovani Dos Santos
Tak wygląda lista powołanych. Brakuje Bojana i Zambrotty, ale generalnie i tak wygląda naprawdę dobrze :] Praktycznie to pierwszy mecz w sezonie kiedy Rijkaard dysponuje niemalże całym składem. W sumie do pełni szczęścia brakuje tylko Włocha, ale i tak Puyol gra lepiej na prawej więc nic się nie stanie.

Jeśli chodzi o linię obrony to raczej niespodzianki nie będzie. Abidal na lewej, Puyol na prawej a w środku Milito i Marquez. Przed nimi zapewne (oby!) Toure :] Dalej szczerze mówiąc nie wiem jak to będzie wyglądało. Z jednej strony chciałbym, aby zagrał Deco a z drugiej przydatny mógłby się okazać Gudi. Obaj jednak zagrać raczej nie mogą bo mamy jeszcze wypoczętego Andresito. Możliwych jest kilka wariantów. Mam cichą nadzieję, że Ryjek zrezygnuje z Xaviego, który w tym meczu może się okazać cholernie nieprzydatny. W ataku domagam się Eto'o :P Henry i Messi pewnie też zagrają a Ronaldinho raczej z ławki.

Przebieg meczu łatwo przewidzieć. Celtic postawi zasieki, zbuduje mur, wykopie wilcze doły i podniesie fosę i vamos :lol: Coś tam pewnie będą atakować (kontrataki), ale najgroźniejsze będą pewnie stałe fragmenty. Dobrze by było, aby nasza obrona zagrała wysoko. W takiej sytuacji nawet jeżeli pojawią się faule to z daleka od bramki. Napastnicy Celticu nie są demonami szybkości tak więc piłek na wolne pole granych za obrońców raczej bym się nie spodziewał. Fajnie by było gdybyśmy w ofensywnie nie starali się wchodzić z piłką do bramki, ale to pewnie marzenie ściętej głowy.
Generalnie wielu bramek bym się nie spodziewał. Bezbramkowy remis nie zaszokowałby mnie, ale oczywiście liczę na to, że coś nam się uda strzelić.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 lut 2008, 20:11

Rzeczywiscie niemal kompletna kadra bardzo cieszy.

Co do prawej obrony to ja mimo wszystko wolalbym tam widziec Zambrotte, ale skoro zagra Puyol to narzekac nie bede. O ile linia obrony jest praktycznie do przewidzenia, o tyle najwieksza niewiadoma jest pomoc. Osobiscie licze, ze wyjdziemy w skladzie Toure, Iniesta, Deco i takie jest wedlug mnie najlepsze zestawienie na Celtic. W ataku to wiadomo Messi, Eto`o i Henry.

Celtic ma ponoc problemy z prawa obrona i byc moze zagra tam jakis mlokos, ktorego nazwiska nie pamietam, chociaz to i tak az tak duzego wplywu nie bedzie mialo, bo Celtic wyjdzie pewnie 10 obroncami.

Co do samego meczu to nie bede ukrywal, ze licze na 3 pkt. Kluczowa wedlug mnie bedzie w tym meczu pierwsza bramka. Jesli szybko uda nam sie ja zdobyc, to kolejne moga wpasc juz bardzo latwo.

Fajnie, ze puszczaja ten mecz na TVP 2, bo nie ma to jak wieczor pilkarski z komentarzem Szpaka :) Szkoda tylko, ze poki co dysponujemy jedynie telewizorem panoramicznym, ktory trafil na ten swiat wczesniej niz ja :p

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2008, 22:41

mistyk pisze:Osobiscie licze, ze wyjdziemy w skladzie Toure, Iniesta, Deco i takie jest wedlug mnie najlepsze zestawienie na Celtic.
W sumie to i ja bym się skłaniał ku tej opcji. Grunt żeby grał Deco a nie Xavi. Żeby sforsować obronę Celticu potrzebna będzie gra 'do przodu' a z tym Creus ma poważne problemy. Krew mnie zaleje jeżeli zobaczę jak Szkoci czekają na barykadach a Xavi klepie w poprzek albo do tyłu ['] Deco przynajmniej będzie grał do przodu.

Mam tutaj jeszcze ciekawostkę ze specjalną dedykacją dla Berika. W ostatnim meczu (Zaragoza vs Barcelona) Deco zaliczył mniej strat niż Xavi :] Dodatkowo miał najwięcej odbiorów w całej drużynie nie licząc obrońców. Mam nadzieję, że do tamtej dyskusji jeszcze wrócimy :]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lut 2008, 22:47

Mentor pisze:Deco zaliczył mniej strat niż Xavi
Pfff... jakbyś też nie patrzył w ogóle na piłkę prowadząc ją to też byś miał tyle strat :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lut 2008, 22:50

Ano właśnie tak się składa, że dobry zawodnik musi umieć prowadzić piłkę nie gapiąc się na nią :] Był jeden taki co gapił się bez przerwy. Ci bardziej życzliwi wołali na niego Saviola bodajże.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lut 2008, 23:11

Mentor pisze:Ano właśnie tak się składa, że dobry zawodnik musi umieć prowadzić piłkę nie gapiąc się na nią
Dobry tak, ale rozmawiamy o Xavim :)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 19 lut 2008, 14:37

Obrazek

Który towar okaże się mocniejszy :lol2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lut 2008, 19:28

KAP znowu dał radę :lol2:

Tymczasem ciekawe informacje dobiegają z obozu Barcelony. Istnieje mianowicie taka możliwość, że Messi rozpocznie mecz na ławce rezerwowych i ja byłbym zadowolony z takiego obrotu sprawy. Ostatnio gra bardzo dużo a forma nie najwyższa. Poza tym defensywnie nastawieni Szkoci nie dadzą mu za dużo miejsca, aby mógł się 'rozhulać'. Zamiast Leo moglibyśmy wystawiać do ataku Andresito a w środku może nawet Eidura :] Całkiem ciekawa opcja i mi się podoba. Leo mógłby wejść na boisko w drugiej połowie jeżeli zajdzie taka potrzeba.

Druga ciekawa informacja to brak Rijkaarda na ławce rezerwowych. Trener musi odbębnić karę za mecz z Lyonem o czym zupełnie zapomniałem. Tak więc jutro dyrygował będzie Neeskens. Ciekawe...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2008, 19:30

Bask pisze: Który towar okaże się mocniejszy Lol
Pytanie - czemu na większości rysunków Rijkaarda jest pokazywany z marihuaną?
Widzę już któryś i cały czas jest ganja ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lut 2008, 19:32

Oczywiście ganja to stały, powtarzający się motyw. Można rzec - nieodłączny atrybut Rijkaarda :lol: Zapewne nie przypadkowo...

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 19 lut 2008, 21:17

to już chyba 3 mecz Ryjka na trybunach, tak wogóle to na ile spotkań dostał kare ?
Mentor pisze:Szkoci nie dadzą mu za dużo miejsca, aby mógł się 'rozhulać'.
tylko że dla Messiego nie będzie to problem on lubi ścisk a pozatym nie od dziś wiadomo że poziom obrońców Celticu nie stoi na najwyższym poziomie, zapewne zobaczymy dużo kartek w BaHu myślałem nawet nad tym żeby postawić na czerwo dla gospodarzy :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”