Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 559

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
twoja_stara
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: twoja_stara » 07 kwie 2011, 13:51

Z tym przeklinaniem przesadził moim zdaniem . Pomyślcie, jak ojciec, bądź matka 10 letniego smyka, ma wytłumaczyć chłopcu, dlaczego jego ulubiony gracz po strzeleniu bramki zamiast się cieszyć, przeklina ? Jakbyście wy sobie poradzili, będąc w podobnej sytuacji ? Pewnie połowa innch dziciaków uwielbiających rooney'a będzie teraz przed domem, na boisku, na treningu brać przykład i przeklinać po trafieniu ... a chyba nie o to chodzi prawda ? Wazza musi liczyć się z tym, kim jest i że dla nie jednego dzieciaka jest wzorem do naśladowania !

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 kwie 2011, 14:07

Matka 10-cio letniego syna powinna wytłumaczyć dziecku, żeby przykład brał ze swojego ojca, a nie z jakiegoś człowieka, który w życiu nie potrafi robić niczego innego tylko kopać piłkę. A przede wszytskim nie powinna zabierać swojego syna na stadion i pozwalać mu oglądać meczów - przecież z trybun dochodzą nierzadko jeszcze gorsze hasła.

Roo to prosty chłopak, uwielbia grać w piłkę i robi to z pasją. Jeśli odetniemy emocje, będziemy karać za wulgaryzmy na boisku i na trybunach to dla kogo ten sport będzie?

twoja_stara
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: twoja_stara » 07 kwie 2011, 14:56

W naturalny sposób ojciec jest pierwszym idolem/autorytetem syna, a nawet córki; lecz później dziecko ciekawe świata zaczyna szukać ich gdzie indziej prawda ? ( muzycy, sportowcy itp. ) Zatem trudno nakazywać swojej pociesze, wpatrywać się tylko i wyłącznie w ojca ( tym bradziej, że zdarzają się "tatusiowie" którzy niekoniecznie są dobrym przykładem ). Gdyby przeklnął pod nosem, to spoko - wiadomo - emocje, ale on wykrzyczał to do kamery :? Sęk w tym, że kiedyś właśnie ten sport był dla wszystkich, całych rodzin, które przychodziły na stadiony z dziećmi, bądź ogładały zmagania w tv, a między innymi przez takie "prostactwa" zaczyna robić się nieciekawie wokół piłki. Bycie sławnym, to również duża odpowiedzialność ...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 kwie 2011, 15:28

OMG !Znaczy się w latach np.70-90 piłkarze byli lepszymi wzorami dla młodych? Bo co? Bo pili z nimi razem whiski w pubach? Przekleństwa na boisku były natomiast zawsze, a zachowanie na trybunach bywało dużo gorsze.

twoja_stara
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: twoja_stara » 07 kwie 2011, 15:45

z tego co słyszałem zachowanie na trybunach było lepsze ( nie wiem, bo nie chodziłem w tych latach na mecze ). Ogólnie wydaje mi się, że kultura kibicowania i piłkarzy była większa :) Chodzi mi o to, że jak się jest tak sławnym to trzeba też mieć trochę oleju w głowie, chyba nie zaprzeczysz prawda ? To bardzo dobrze,że głupota jest tępiona :)

p.s. żeby nie było - jestem fanem united i rooneya też lubię 8)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2011, 17:02

Co jak co ale 2 mecze bana za przekleństwa to jest idiotyzm. Rooney po meczu wydał oświadczenie, w którym przeprosił. Chcieli go ukarać, mogli mu dać te 2 mecze w zawiasach i karę finansową a nie wywalać ze składu na 2 mecze kiedy gramy decydujące mecze na 3 frontach.

twoja_stara
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: twoja_stara » 07 kwie 2011, 17:12

Ja tylko mówię, że kara się należy, inną sprawą jest: jaka i przez jak długo ... :roll: ? faktem jest, że choć jedno oko mogli przymknąć i zadecydować inaczej, szkoda bez niego będzie ciężko :(

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 07 kwie 2011, 17:15

Nastawiałem się na porażkę z Chelsea, a tutaj chłopaki sprawili mi taką niespodziankę ;) I chociaż to gospodarze w przekroju całego meczu byli lepsi i groźniejsi, to my strzeliliśmy decydującą bramkę.

Wczoraj najlepiej zaprezentował się Carrick, Rooney oraz Ferdinand, który powracał po kilkumiesięcznej przerwie. Edwin za to świetnie bronił, ale kompletnie nie wychodziły mu wybicia piłki, które ciągle leciały po autach lub trafiały do piłkarzy Chelsea.

Kolejny słabszy mecz rozegrał Evra i nie wiem czy to spadek formy Francuza, czy po prostu zmęczenie, ale ostatnio prezentuje się nijako. Rafael grał dobrze, ale po starciu z Drogbą doznał urazu i nie wiadomo czy zagra w nadchodzących meczach.

Znów z Chelsea słabo zagrał Chicharito. Tak jak w marcu, tak i wczoraj zwyczajnie sobie nie pograł. Nie idzie coś mu z gra przeciwko The Blues.

Liczyłem także na to, że Nani zagra lepiej. Tymczasem wczoraj zagrał słabo, nic nie pokazał.

P.S. Śmieszą mnie kibice Chelsea. Kiedy im sędziowie pomagali w trzech ostatnich meczach z nami, to nie mieli pretensji o słabe sędziowanie, ale kiedy wczoraj sędzia nie podyktował karnego w końcówce meczu, to rozpisują się, jak to oni zostali znów oszukani <hahaha> A we wczorajszym meczu taki Essien powinien zakończyć mecz z czerwoną kartką, za agresywną grę, a Torres powinien obejrzeć dwie żółte kartki za dwukrotne nurkowanie. Tymczasem dostał tylko jedną, za ten nur z końcówki meczu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 kwie 2011, 17:35

Morrow pisze:Co jak co ale 2 mecze bana za przekleństwa to jest idiotyzm.
W sumie nie jest. Akurat to całe wydarzenie się zbiegło w czasie z drugim. FA bodajże w sobotę uruchomiła akcje "Respect Campaign" więc gdy Rooney zadecydował rzucić kilka kurw do kamery wszyscy w tamtym momencie popatrzyli w stronę FA że w dzień uruchomienia takiej akcji, takie rzeczy się dzieją. Nagle FA miało perfekcyjnego kandydata na kozła ofiarnego nowej akcji.
Jaro1910 pisze: A we wczorajszym meczu taki Essien powinien zakończyć mecz z czerwoną kartką, za agresywną grę, a Torres powinien obejrzeć dwie żółte kartki za dwukrotne nurkowanie. Tymczasem dostał tylko jedną, za ten nur z końcówki meczu.
Zapomniałeś jeszcze o czerwonej dla Ramiresa. Zdecydujcie się w końcu kto te kartki powinien dostać.

twoja_stara
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: twoja_stara » 09 kwie 2011, 12:43

o 16 zobaczymy jak pójdzie chłopakom ( bez rooney'a ) z fulham ... :) arsenal i chelsea teoretycznie mają łatwiej w tej kolejce i choć obydwu klubów nie lubię, to mam nadzieję, że w tym wypadku liverpool wygra z city :jupi:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 kwie 2011, 15:30

Składy
Man Utd: Kuszczak - O'Shea, Smalling, Vidić, Evra - Gibson, Scholes, Anderson - Nani, Berbatow, Valencia.
Rezerwowi: Van der Sar, Brown, Owen, Park, Hernandez, Fabio, Carrick.

Fulham: Schwarzer - Baird, Hangeland, Hughes, Salcido - Dempsey, Murphy, Etuhu, Kakuta - Zamora, Dembele.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 kwie 2011, 15:49

Dość ofensywnie wyszliśmy na dzisiejszy mecz. Alex daje szansę Kuszczakowi ... może nie chce żeby Polak opuszczał Old Trafford :?: Szkoda że Nani tak dużo traci grając na lewej stronie bo wówczas mielibyśmy straszliwą moc na skrzydłach a tak jest "tylko" świetnie :D Park ewidentnie oszczędzany na wtorek i bardzo dobrze gdyż przyda się i to bardzo. Miałem nadzieję na Hernandeza gdyż Berba wiele razy już pokazywał że gra typowo na szpicy nie zawsze mu wychodzi ;)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 kwie 2011, 15:53

majer13 pisze:Dość ofensywnie wyszliśmy na dzisiejszy mecz. Alex daje szansę Kuszczakowi ... może nie chce żeby Polak opuszczał Old Trafford :?:
A może chce podbić mu cenę paroma występami? Pozatym Edwin narzekał na ból w pachwinie, a Lindegaard jest kontuzjowany.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 kwie 2011, 16:00

Carrick, Edwin, Giggs, Rio i Park ewidentnie oszczędzani na wtorek. Fulham gra ostatnio naprawdę dobrze i trzeba uważać żeby nie stracić punktów, 9pkt w najbliższych 3 meczach IMO może być na wagę mistrzostwa. Zobaczymy co zagra Anderson po kontuzji, w rezerwach dobrze się pokazał. O'shea też wraca i bardzo możliwe, że to jego zobaczymy we wtorek z Chelsea na prawej obronie. Martwi brak Rooneya ale co poradzimy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 kwie 2011, 16:01

Arwin pisze:Składy
Man Utd: Kuszczak - O'Shea, Smalling, Vidić, Evra - Gibson, Scholes, Anderson - Nani, Berbatow, Valencia.
Rezerwowi: Van der Sar, Brown, Owen, Park, Hernandez, Fabio, Carrick.

Fulham: Schwarzer - Baird, Hangeland, Hughes, Salcido - Dempsey, Murphy, Etuhu, Kakuta - Zamora, Dembele.
uuuu... Kakuta w pierwszym składzie i teraz nie wiem czy wybrać ten mecz w TV czy Chelsea w necie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”