FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 560

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2008, 22:08

Berik pisze:nie wiem czemu,ale jakos nie chce kolejnej gwiazdy i grajka za duze pieniadze Rolling Eyes mamy wystarczajaco duzo zawodnikow z wielkimi nazwiskami.Niech dany zawodnik nazwisko sobie wyrobi grajac u nas,a nie przechodzil juz go majac,przez co placimy grube miliony. Tak mysle o rynku francuskim; mimo,ze nie orientuje sie za bardzo w Ligue 1 , to jednak uwazam,ze w kraju De Gaulla jakichs dobrych grajkow wynalezc mozna na kazda pozycje. Tak mysle tradycyjnie o Lyonie, jeszcze Marsylii, Bordeaux
Dla mnie podstawą są umiejętności a dopiero potem status gwiazdy czy też jego brak. Przykładowy Alves gwarantuje wysokie umiejętności. Odpowiednie do gry w takim klubie jak Barcelona. Wzmacnianie składu polega na sprowadzaniu zawodników lepszych od obecnych. Barcelona to miejsce dla zawodników najlepszych dlatego nie mam nic przeciwko ściąganiu kolejnej gwiazdy jeżeli pasuje ona do drużyny. Zresztą głupotą byłoby skreślanie Alvesa tylko dlatego, że swoją świetną grą wyrobił sobie status gwiazdy w La Liga (może i nie tylko).

Jeśli chodzi o wyrabianie sobie nazwiska u nas to oczywiście zgadzam się, ale to nie jest takie proste. Powiedziałbym nawet, że to zadanie trudniejsze od sprowadzenia gwiazdy. Opcję są w zasadzie dwie. Pierwsza polega na promowaniu nadzwyczaj utalentowanego młodzika/wychowanka. Jeżeli rzeczywiście wykazuje nadzwyczajny talent to może się udać. Przykładem niech tutaj będzie Bojan, którego prawdopodobnie czeka wielka przyszłość. Drugą opcją jest sprowadzenie mało znanego piłkarza i wypromowaniu go u nas, ale w tym przypadku również musi zostać spełniony warunek talentu czy też predyspozycji. Jestem pewien, że odpowiedni ludzie śledzą rynek i generalnie trzymamy rękę na pulsie. Znając filozofię transferową naszego klubu można zaryzykować stwierdzenie, że nie będziemy za nikogo płacić wielkich pieniędzy jeżeli nie będzie to uzasadnione. Uważam, że zarząd nie podejmie zdecydowanych kroków w kierunku pozyskania Alvesa jeżeli będą inne dobre opcje.

Berik pisze:mamy wystarczajaco duzo zawodnikow z wielkimi nazwiskami
Przede wszystkim liczą się umiejętności. Potem nazwiska i status gwiazdy czy też jego brak. Wiem, że się powtórzyłem, ale to tak tytułem podsumowania.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 09 mar 2008, 12:19

kon2r pisze: z tym ze Zambrotta to boczny obronca we Włoszech graja oni raczej bardziej defensywnie w Hiszpanii wymaga sie od nich latania po calej dlugosci
? :lol:

Chyba nie widziales nigdy jego gry w Juventusie, zwlaszcza na lewej stronie. W praktycznie kazdej akcji Nedved schodzil do srodka, Zambro robil wtedy za skrzydlowego, bardzo czesto dochodzac do koncowej lini boiska i wrzucając. Gwarantuje Ci ze Zambrotta latal po calej dlugosci, nie przypadkiem mowilo sie ze ma zelazne pluca.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 mar 2008, 12:37

ossy pisze:
kon2r pisze: z tym ze Zambrotta to boczny obronca we Włoszech graja oni raczej bardziej defensywnie w Hiszpanii wymaga sie od nich latania po calej dlugosci
? :lol:

Chyba nie widziales nigdy jego gry w Juventusie, zwlaszcza na lewej stronie. W praktycznie kazdej akcji Nedved schodzil do srodka, Zambro robil wtedy za skrzydlowego, bardzo czesto dochodzac do koncowej lini boiska i wrzucając. Gwarantuje Ci ze Zambrotta latal po calej dlugosci, nie przypadkiem mowilo sie ze ma zelazne pluca.
No! Teraz u nas to samo robi Molinaro, więc jeżeli nie jesteście zadowoleni z Zambro, to możecie spróbowac wyciągnąc Christiana, którego już się określa jako nowego Gianlucę a i nasz obrońca śmiało myśli o reprezentacji a może i o EURO, więc ambitny jest jak najbardziej :!: Tylko może byc problem z ceną, bo wiadomo ,,nowy Zambrotta" a do tego młoody :!:

Ale kombinujcie, kombinujcie... :)

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 09 mar 2008, 13:56

maciek_88 pisze:Ale kombinujcie, kombinujcie...
o tu jest do kombinowania. Zambrotta już ma ponad 30 lat i spełnia Milanowskie wymogi :lol: :wink: Pójdzie w pakiecie z Ryjkiem a jeśli R10 też nie zacznie grac na miarę oczekiwać to będzie super extra pakiet :P Jeszcze możemy oddać Edmilsona coby Milan Lab pokazał światu swoją siłę :wink:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 09 mar 2008, 14:17

Moofasa pisze:a jeśli R10 też nie zacznie grac na miarę oczekiwać to będzie super extra pakiet
juz mu nie jestescie wdzieczni za to co zrobil dla waszego klubu? jeden slabszy sezon i polowa fanow barcy chce, zeby wielki Ronnie odszedl...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2008, 14:28

DominoWalcz pisze:jeden slabszy sezon i polowa fanow barcy chce, zeby wielki Ronnie odszedl...
Bo to ani jeden słabszy, ani tylko słabszy sezon.
Dziwiłbym się, gdyby ktoś chciał wyrzucić symbol Blaugrany, jak powiedzmy Puyol. Ronaldinho ma i będzie miał zasłużoną łatkę najemnika, więc trudno się dziwić, że po ponad roku kiepskiej gry ktoś chce się go pozbyć z topowego zespołu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 mar 2008, 14:28

DominoWalcz pisze: juz mu nie jestescie wdzieczni za to co zrobil dla waszego klubu? jeden slabszy sezon i polowa fanow barcy chce, zeby wielki Ronnie odszedl...

Wydaje mi się że to jest właśnie już ten drugi sezon ;)

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 09 mar 2008, 14:36

kaczy pisze:Wydaje mi się że to jest właśnie już ten drugi sezon Wink

rok temu strzelil ok. 20 bramek we wszystkich rozgrywkach, wiec nie mozna powiedziec, ze mial slaby sezon...

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 mar 2008, 14:48

Tak, a pewnie z 12-13 goli miał z rzutów wolnych i karnych.

Ronaldinho strasznie cieniuje, widzi to każdy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2008, 14:52

DominoWalcz pisze: rok temu strzelil ok. 20 bramek we wszystkich rozgrywkach, wiec nie mozna powiedziec, ze mial slaby sezon...
To ta sama sytuacja, co z Ibrahimovicem - niby statystyki fantastyczne, a jednak ilość bramek trzeba podzielić przez dwa, albo i trzy, żeby wyszła ilość strzelonych z akcji, a nie po SFG.
Zresztą zdziwiłbym się, jakby aż tyle (20) goli w zeszły sezonie strzelił. Teraz niby wraca podobno do dyspozycji, ale wciąż gra przeciętnie, więc nie zdziwię się, jeśli odejdzie po sezonie razem z Rijkaardem (jeśli ten odejdzie).

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 09 mar 2008, 14:59

W klasyfikacji najskuteczniejszych strzelców hiszpańskiej Primera Division w sezonie 2006/2007 zwyciężył Holender Ruud van Nistelrooy z Realu Madryt, zdobywając w sezonie 25 bramek.

Czołówka strzelców Primera Division:

25 - Ruud van Nistelrooy (Real Madryt)

23 - Diego Milito (Real Saragossa)

21 - Frederic Kanoute (Sevilla)
Ronaldinho (Barcelona)
w samej lidze strzelil 21... :)

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 09 mar 2008, 15:06

To było pisane tysiąc razy ale powtórzę jeszcze raz specjalnie dla DominoWalcz :roll:

Ronaldinho w tamtym sezonie nie grał słabo bo jak sam napisałeś strzelił dużo bramek i było widać że to on ciągnie naszą grę.Chyba nawet pobił rekord jakiś dotyczący strzelonych bramek z wolnych :think: Po tamtym sezonie tylko sezonowcy i niedzielni kibice których cieszyły sztuczki R10 mówili że Brazylijczyk się skończył.

W tym sezonie już bardziej widać ze Koń nie gra tak jak za swoich najlepszych czasów, bo mimo że dalej nie robi od groma flip-flapów ( :lol: ) to teraz nie ciągnie naszej gry bo robi to Messi. Ma on trochę jakby syndrom Riquelme, czyli dobrze gra tylko ze stojącej piłki. Jeszcze niedawno Ronaldinho nie przechwytywał piłek, nie cofał się i opóźniał naszą grę podając do tyłu czy to do najbliżej stojącego zawodnika. Od paru ostatnich meczy widać że gra idzie mu coraz lepiej, bo robił to czego nie robił wcześniej. Ładnie przerzuca piłki do Messiego i powoli sztab szkoleniowy może mieć problem co z nim zrobić w kontekście przyszłego sezonu. Do takiej formy jak za czasów jego świetności nie powróci na pewno bo to graniczy z nie możliwym i wątpie nawet czy w paru najbliższych latach znajdzie się ktoś kto by grał w porównywalnym stylu.

Co do szacunku to nie pierdol mi głupot (dajcie mi WP ale już nie mam sił uświadamiać takich rzeczy milion razy i to na dodatek fanom Realu :roll: /oczywiśćie nie obrażając tych normalnych/ ) bo do niego jak i do Rijkaarda każdy będzie miał szacunek za to co zrobili dla nas i dla klubu. Ale era Rijkaarda mija a wraz z nim prawdopodobne jest że odejdą także 'gwiazdy ery Rijkaarda'. Barcelona ot klub który zawsze miał i z pewnością mieć będzie największe gwiazdy piłkarskie w swoich szeregach, ale już nie takie cracki od nas odchodziły (Maradona, Rivaldo, Ronaldo, Romario ) Po prostu u nas (jak i wszędzie) wymaga się od zawodników, a on nie gra na takim poziomie jaki pozwałaby mu zarabiać tyle kasy u nas. Proste.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 09 mar 2008, 15:10

ja nie powiedzialem, ze ty nie szanujesz Ronaldinho. ale znam takich fanow barcy ktorzy mowili "ja nie chce juz takiego pilkarza w barcelonie" jak media cala krytyke zrzucily na R10. wiec moje zdanie, ze polowa kibicow barcy juz nie pamieta co dla nich zrobil nie jest tak zupelnie nie na miejscu :)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 mar 2008, 15:13

Moofasa pisze:Po tamtym sezonie tylko sezonowcy i niedzielni kibice których cieszyły sztuczki R10 mówili że Brazylijczyk się skończył.
hala Moofasa :!: nie wiedzialem,ze jestem sezonowcem :o hala!
to jak to jest;] strzelil 21 bramek,z czego 13 z karnych i wolnych? a bo to inni by nie mogli? juz z Mentorem dyskutowalem dosc dawno temu o Ronaldinho i kazdy z nas mial odmienne zdanie. Ja nadal sie trzymam,ze od finalu LM w Paryzu gra dno(choc teraz jest lepiej). Rok temu Ronni za to co gral,byl wart 5 mln.
PS:nie mam zamiaru poruszac tego tematu po raz kolejny

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 09 mar 2008, 15:15

i tak najlepszym napastnikiem w Primera jest Eto'o, jest skuteczny, szybki i jest świetnie wyszkolony technicznie, a taki Ruud jest lisem pola karnego, czeka tylko na pilke i 90% goli jest z ok. 7-15 metra, malo biega i nie szuka gry... a co do ronaldinho to prawda ze on wiekszosc bramek dla barcy strzelal albo z karnych albo z wolniakow, ale nietylko to sie liczy, chcialbym wiedziec ile mial asyst? moze niestrzela duzo bramek po akcjach, ale jak strzela sa to zazwyczaj ladne bramki. Ale najlepsze w nim jest to ze potrafi obsluzyc napastnikow niekonwencjonalnym zagraniem:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”