Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 568

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 11:49

Logan pisze:Zobacz tez ile strzelili, a to pokaże na co przede wszystkim była nastawiona ta drużyna i czemu ich gra była podporządkowana. To jakby delikatnie się różni od filozofii gry Arsenalu :wink:
Też ja nie chce aby do Arsenalu przychodził Zamora, a Hangeland. Ja bym chciał obrońcę, który będzie nastawiony na defensywę i będzie to robił dobrze. Od strzelania są inni. Poważnie.

Kolo ponoć uzgodnił warunki z City i ma przejść dziś testy medyczne.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 12:05

Fieldy ale uwierz mi, że jest róznica między grą obrońców w drużynie nastawionej na zdobywanie bramek, a w druzynie grającej defensywny futbol.

Nawet jesli jakiś pismak razem z managerem uznali go za objawienie to Ty nie musisz w to wierzyć. :> Wątpię zebyś widział wiekszość meczów Fulham w zeszłym sezonie. I nawet jesli Norweg sprawdził się w defensywnym systemie gry nie musi sie sprawdzić w systemie Arsenalu. Że tak delikatnie napiszę.

red85 pisze: o innych zawodnikach wie tyle, co ja o gwiazdach krykieta.
"i o piłce nożnej" zapomniałeś na końcu dopisać.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 lip 2009, 12:09

Logan pisze:Nie widziałem.
Jak Martinho. Na oczy chłopaka nie widział, ale oczywiście sądy musi wygłaszać.

Jeśli ktoś miałby zastąpić Toure (którego los już raczej jest przesądzony) to Hengeland byłby dobrym kandydatem. Jeden z lepszych defensorów w lidze, zawodnik ograny w Anglii. Jeśli do nas trafi to będę zadowolony.
Logan pisze: IMO stać nas na lepszego stopera
Kogo? Dobrze wiesz, że na rynku nie ma wielu obrońców, którzy mogą z miejsca zastąpić Toure. Oczywiście fajnie gdyby trafił do nas Lescott czy Jagielka (niestety kontuzjowany), ale fantastykę należy odłożyć na bok. Brede to dobry wybór.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 12:16

Duch pisze: Jak Martinho. Na oczy chłopaka nie widział, ale oczywiście sądy musi wygłaszać.
A w ilu meczach Ty go widziałeś? :D Zapewne tez w meczach drużyny grającej podobnie jak Arsenal. Ale na jawie to Duchu nie było :P
Duch pisze:
Logan pisze: IMO stać nas na lepszego stopera
Kogo?
Pisałem kilka postów wyżej.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 lip 2009, 12:20

fieldy pisze:Już od stycznia go kupują

i kupili. Szczerze mowiac na chwile obecna wasz sklad wyglada dosc mizernie i nie wiem czy wystarczy to na wasze stałe miejsce poza podium. Na miejscu kibicow Arsenalu juz zaczalbym sie modlic o przynajmniej jeden transfer dobrego srodkowego obroncy + brak kontuzji i szybki powrot Nasriego

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 12:22

Logan pisze:Nawet jesli jakiś pismak razem z managerem uznali go za objawienie to Ty nie musisz w to wierzyć. :> Wątpię zebyś widział wiekszość meczów Fulham w zeszłym sezonie. I nawet jesli Norweg sprawdził się w defensywnym systemie gry nie musi sie sprawdzić w systemie Arsenalu. Że tak delikatnie napiszę.
Widzę, że rozmowa nie ma sensu :lol:

Widziałem ok 10 meczów Fulham w zeszłym sezonie. To kilka razy więcej niż ty. Do tego jest sporo angielskich dziennikarzy, którzy znają się na piłce, nie to co w Polsce. Wszyscy go chwalą, zarówno na swoich blogach, podczas transmisji, czy w zwykłych programach, jak chociażby w Match of the Day, gdzie też analizują występy poszczególnych formacji i pokazują skróty wszystkich spotkań.

I ty próbujesz mi wmówić, że wiesz lepiej od wszystkich jak on gra i jak sobie poradzi w Arsenalu, a widziałeś go raz, czy dwa na oczy :] Naprawdę dobre ;)

A swoją drogą, Brede przyznał, że nie spieszy się z opuszczeniem Craven Cottege.
boskigonzo pisze:i kupili.
Póki co zgodził się na ich warunki i ma przejść testy medyczne. Jutro powinien już być ich piłkarzem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 lip 2009, 12:25

Logan pisze:Ale na jawie to Duchu nie było
Oczywiście Ty wiesz lepiej ile razy widziałem Norwega w akcji :lol:

Rozumiem, że dla Ciebie Premier League to tylko mecze Arsenalu, ale dopuść możliwość, że inni oglądają także pozostałe zespoły ze stawki :wink:
Logan pisze:Bruno Alvesa
Nie wiem, nie oglądam ligi portugalskiej więc się nie wypowiadam. Tak czy inaczej nie słyszałem nawet wzmianki o nim w kontekście Arsenalu, więc może lepiej skupić się na realnych transferach :>

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 12:42

fieldy pisze: Widziałem ok 10 meczów Fulham w zeszłym sezonie.
To bardzo dużo :P

fieldy pisze:Do tego jest sporo angielskich dziennikarzy, którzy znają się na piłce, nie to co w Polsce. Wszyscy go chwalą, zarówno na swoich blogach, podczas transmisji, czy w zwykłych programach, jak chociażby w Match of the Day, gdzie też analizują występy poszczególnych formacji i pokazują skróty wszystkich spotkań.

I wszedzie tam piszą i mówią, że z pewnością bedzie zbawieniem dla Arsenalu?

Duch pisze: Oczywiście Ty wiesz lepiej ile razy widziałem Norwega w akcji
No ale ile razy, zdradź nam tę słodką tajemnicę :>
Duch pisze: Nie wiem, nie oglądam ligi portugalskiej więc się nie wypowiadam. Tak czy inaczej nie słyszałem nawet wzmianki o nim w kontekście Arsenalu, więc może lepiej skupić się na realnych transferach :>
A od kiedy to są potrzebne wzmianki, żeby transfer uznać za realny?
Mi sie zdarza obejrzeć tę ligę i powiem że ma wszystko żeby byc świetnym w Anglii. Porto regularnie wygrywa mistrzostwo, regularnie gra w LM. Gracz naprawde doświadczony - gra w reprezentacji, grał tez w Grecji, czyli wie jak to jest na obczyźnie. Spekulowało się wcześniej o jego przyjściu do czołowych klubów PL, ale coś ucichło.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 12:52

Logan pisze:To bardzo dużo :P
W porównaniu do tego co ty widziałeś, na pewno. Kto więc jest bardziej wiarygodny w ocenie tego piłkarza ?
Logan pisze:I wszedzie tam piszą i mówią, że z pewnością bedzie zbawieniem dla Arsenalu?
Nie, ale ja sam nie twierdzę, że będzie/mógłby być zbawianiem, bo wróżką nie jestem. Jest bardzo dobrym zawodnikiem i wszyscy to widzą, oprócz ciebie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 lip 2009, 12:56

Logan pisze:No ale ile razy, zdradź nam tę słodką tajemnicę
W tych granicach jak fieldy, ale widzę, że Ty który raz go w akcji widziałeś wiesz lepiej. Tyle z mojej strony.
Logan pisze:Mi sie zdarza obejrzeć tę ligę i powiem że ma wszystko żeby byc świetnym w Anglii.
Ile razy go widziałeś? Też raz, czy może dwa :>

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 lip 2009, 13:00

Jest bardzo dobrym zawodnikiem na Fulham, nie na Arsenal.
Taka moja opinia i ciesze się, że chce tam zostać. Niech tak się stanie, chociaż tego lata w Arsenalu niestety wszystko zdarzyć się może. :?

Duch kilka razy w lidze + mecze w LM przeciwko Arsenalowi i MU (jeden kiks przeciwko MU nie zmieni mojej opinii o nim)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 29 lip 2009, 14:37

Widziałem ok 10 meczów Fulham w zeszłym sezonie
Tyle razy puscili Fulham na C+ czy na Sopcascie jechales? Pytam z ciekawosci bo wczesniej nie mialem C+.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2009, 14:43

nie mam C+
jak mnie jakiś mecz interesuje i akurat nie gra Arsenal to odpalam neta.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 lip 2009, 15:44

Logan, Porto uznało, że Bruno Alves gra na poziomie Carvalho i Pepe (za czasów gry w ich klubie). Obaj kosztowali po 30 mln. Zakładając, że negocjacje jakieś by trwały to i tak cena pewnie wynosiłaby minimum 20 mln. (co jak co, ale Porto targować się umie i nie schodzi z cen zbytnio). Ponadto ma kontrakt do 2012, a i przy plotkach o transferze do Barcy wypowiedział się rzecznik klubu, że transfer wyniesie ponad 20 mln. bo oni nie chcą sprzedawać go i wszyscy zainteresowani muszą się liczyć na spory wydatek.

Wierzysz, że Wenger wyłoży tyle za obrońcę ?

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 29 lip 2009, 16:04

Wenger ma 42 miliony-w sam raz na CB+DM no ale to tylko nasze marzenia :x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”