Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2011, 19:07
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 19:50
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 cze 2011, 19:54
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 19:59
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2011, 20:02
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2011, 20:07
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2011, 20:08
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 cze 2011, 20:09
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 20:10
No nie wiem. Musiałbys najpierw to na polski przełozyc.petrdcm pisze:Raty za wsteczne kontrakty pokrywają/pokrywały kwoty ze sprzedaży zawodników dlatego to odjąłem. Chyba że są jeszcze jakieś zaległości w tym względzie? Ci czterej zostali wykupieni właśnie więc te raty dodajemy na poczet przyszłych wpłat, paru zawodników za których się już chyba zwróciła chociażby w postaci o której wspomniałem wyżej. No chyba że nadal bilans jest pod kreską.
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 cze 2011, 20:12
No to równie dobrze jeśli nie chcesz stosować mojej metodologii liczenia, to w tym sezonie nie wydali 12,5 a póki co 0. Bo te transfery były wcześniej dogadane. Znaczy wydać wydali, tyle że z budżetu wcześniejszego.Berele Lewartow pisze:Jak juz pisałem, jak dla mnie przy wiekszosci tych wypozyczen Juventus byl zobligowania do wykupienia zawodnikow.
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 23 cze 2011, 20:31
Weź pod uwagę to, że budżet na nadchodzący sezon jest ustalany dopiero dzisiaj. Skąd wiesz czy się targujemy za Aquilaniego ? Jesteś tak dobrze poinformowany i interesujesz się rynkiem transferowym Juve ? Aquilani rozegrał w naszych barwach przeciętny sezon, więc nie dziw się że włodarze chcieli wcześniej zbić cenę, gdyż zawodnik na dzień dzisiejszy nie był wart 16 MLN bodajże. Do tego dodam, że lepiej jest zbić cenę niż totalnie przepłacić, czasami dłuższe negocjacje bardziej opłacają się od tych szybko wykonanych transakcji. I dla mnie to nie jest śmieszna praktyka. Śmieszną praktyką możesz sobie nazywać kupowanie Sancheza za 50 MLN, lub Pastore za 40. Motta został wykupiony, gdyż prawdopodobnie zostanie włączony do innej transakcji.Babel pisze:Nie rozumiem czegos. Macie 120 milionow na transfery i od dwóch tygodni, ze sie tak kolokwialnie wyraze, zapinacie transfery Inlera i Lichtstainera (ponoc rozbieznosc to jeden milion euro), targujecie sie o Aquilaniego pomimo sumy odstepnego wynegocjowananej rok wczesniej (niewygórowanej sumy dodajmy) co jest smieszna praktyka, a na prawą obrone wykupujecie szrot w postaci Motty? Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma, ale w kazdym razie powodzenia.
Cypek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 20:43
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2011, 20:48
To nie powinniscie dopiero teraz wejsc na rynek? Nie byloby to korzystne i logiczne wyjscie? Z takimi pieniedzmi to Pirlo tez wylada malo powaznie.Cypek pisze:Weź pod uwagę to, że budżet na nadchodzący sezon jest ustalany dopiero dzisiaj
Tak, sledzilem. Co rusz pojawialy sie informacje o tym jak zbijacie cene z Aquilanie, co oczywiscie nie jest niczym zły, jesli sie wczesniej nie ustali sumy odstepnego. Jezeli zagral tak słaby sezon, to moze wartało zrezygnowac i podziekowac Liverpoolowi i Alberto, a nie robic jakies podchody i zachowywac sie niepowaznie jak na taki klub jak Juventus.Cypek pisze:Skąd wiesz czy się targujemy za Aquilaniego ? Jesteś tak dobrze poinformowany i interesujesz się rynkiem transferowym Juve ? Aquilani rozegrał w naszych barwach przeciętny sezon, więc nie dziw się że włodarze chcieli wcześniej zbić cenę, gdyż zawodnik na dzień dzisiejszy nie był wart 16 MLN bodajże.
Jego osoba jest kluczowa w kontekscie pozyskania Aguero. Ponoc tak wazna postac, ze Aguero sam pozniej wykupi swoj kontrakt z Juve by grac z nim w jednej druzynie.Cypek pisze:Motta został wykupiony, gdyż prawdopodobnie zostanie włączony do innej transakcji.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 20:52
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 23 cze 2011, 20:54
Wybacz, ale na rynek będziemy wchodzić kiedy chcemy. Weź pod uwagę również to, że lepiej wcześniej zakontraktować sobie zawodnika niż ma być sprzątnięty sprzed nosa przez inny klub. Poza tym nie widzę nic złego w tym, że walczy się o zawodników tuż po zakończeniu sezonu i planuje się wzmocnienia.To nie powinniscie dopiero teraz wejsc na rynek? Nie byloby to korzystne i logiczne wyjscie? Z takimi pieniedzmi to Pirlo tez wylada malo powaznie.
No i co w tym złego ? W tym, że zbija się cenę i schodzi co raz niżej. Liverpool dobrze wie, że nie opchnie tego grajka nikomu za 16MLN i sami pewnie nie podchodzą z entuzjazmem do sprawy jego powrotu na Anfield. To czyste negocjacje na tym to polega, jedni próbują zbić cenę drudzy podwyższyć.Tak, sledzilem. Co rusz pojawialy sie informacje o tym jak zbijacie cene z Aquilanie, co oczywiscie nie jest niczym zły, jesli sie wczesniej nie ustali sumy odstepnego. Jezeli zagral tak słaby sezon, to moze wartało zrezygnowac i podziekowac Liverpoolowi i Alberto, a nie robic jakies podchody i zachowywac sie niepowaznie jak na taki klub jak Juventus.
CO TY DUPIOSSSSZZZ?Jego osoba jest kluczowa w kontekscie pozyskania Aguero. Ponoc tak wazna postac, ze Aguero sam pozniej wykupi swoj kontrakt z Juve by grac z nim w jednej druzynie.
Cypek
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio