Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 569

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2011, 19:07

http://www.juventus.com/wps/portal/it/n ... BIS9nQSEh/

To może byc całkiem wesołe mercato. Jeżeli Marotta to schrzani, to możemy miec problem by podnieśc się przez następne lata, bo lepszej okazji już nie będzie (Milan nie do końca ukończony, Inter rozchwiany, Roma budowana prawie na nowo). Tylko dlaczego przy tak poważnym zadaniu i środkach finansowych jako trenera wyznaczyli żółtocioba? W sumie chyba znajdujemy się na podobnym etapie co Liverpool, tylko u nich trener pokazał już, że potrafi ogarnąc temat, no i oni wydali już spore środki pieniężne. My na razie wykupiliśmy 2 dobrych zawodników, 1 zapchajdziurę i 1 kalekę + zakontraktowaliśmy 3 zawodników za darmo. No nic, czekajmy.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 19:50

Z dotychczasowych plotek wygladą to mnie więcej tak: 1)transfer Lichsteinera wydaje się być kwestią czasu,mowi sie o 10 mln, 2)możliwe, że Juventus bedzie sie starał pozyskać kogoś na środek obrony, dzis glośno o Astorim, w gre wchodzi gotówka plus pewnie jacys zawodnicy na wspolwlasnosć,3) plotki o Inlerze, Lassie itd. sugeruja odejscie Melo i zakup ktoregoś z wczesniej wymienionych śr.pomocników, 4) na lewa pomoc najprwdopodobniej przychodzi Bastos ~13 mln 5) kibice i klub marza o sprowadzeniu swiatowej klasy napastnika Aguero/Rossi itd

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 cze 2011, 19:54

Podsumujmy wstępnie:
Alessandro Matri
Fabio Quagliarella
Simone Pepe
Marco Motta
łącznie prawie 38mln, tyle że rozłożone na 3 lata, więc na chwile obecną wydane w tym sezonie zostało jakieś 12,5mln. Zależy ile do tego dojdzie? 30-40mln? Większe kwoty na ten sezon chyba nie wchodzą w grę bo i kadra zbyt szeroka potrzebna nie jest, a jakościowo za pojedynczego zawodnika też trudno się spodziewać wydatku nie wiadomo ile.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 19:59

Jesli liczysz wykupienie Matriego, Quagliarelli i reszte w ten sposób to dolicz do tegorocznego budzetu raty za zawodnikow zakupionych w zeszły latach. Kto wie moze jeszcze Juventus splaca Poulsena :mrgreen:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2011, 20:02

Standardowo są 3 raty, więc pewnie Poulsen, Amauri, Diego, Melo. :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2011, 20:07

Nie rozumiem czegos. Macie 120 milionow na transfery i od dwóch tygodni, ze sie tak kolokwialnie wyraze, zapinacie transfery Inlera i Lichtstainera (ponoc rozbieznosc to jeden milion euro), targujecie sie o Aquilaniego pomimo sumy odstepnego wynegocjowananej rok wczesniej (niewygórowanej sumy dodajmy) co jest smieszna praktyka, a na prawą obrone wykupujecie szrot w postaci Motty? Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma, ale w kazdym razie powodzenia.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2011, 20:08

Na moje to jest 70 milionów z Exoru na to mercato (+ kasa ze sprzedaży zawodników) a 120 milionów dofinansowania na następne 4 lata. Zobaczymy jak te kwoty znajdą odzwierciedlenie w praktyce pod koniec sierpnia.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 20:09 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 cze 2011, 20:09

Raty za wsteczne kontrakty pokrywają/pokrywały kwoty ze sprzedaży zawodników dlatego to odjąłem. Chyba że są jeszcze jakieś zaległości w tym względzie? Ci czterej zostali wykupieni właśnie więc te raty dodajemy na poczet przyszłych wpłat, paru zawodników za których się już chyba zwróciła chociażby w postaci o której wspomniałem wyżej. No chyba że nadal bilans jest pod kreską.

Ja czytałem że jest 130, a ostatnio że może być i 190 :lol: Ale nie wiem czemu się dziwisz. Lepiej nie wydawać wcale lub małe kwoty niż wydać krocie a i tak na "szrot".

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 20:10

Jak juz pisałem, jak dla mnie przy wiekszosci tych wypozyczen Juventus byl zobligowania do wykupienia zawodnikow.
petrdcm pisze:Raty za wsteczne kontrakty pokrywają/pokrywały kwoty ze sprzedaży zawodników dlatego to odjąłem. Chyba że są jeszcze jakieś zaległości w tym względzie? Ci czterej zostali wykupieni właśnie więc te raty dodajemy na poczet przyszłych wpłat, paru zawodników za których się już chyba zwróciła chociażby w postaci o której wspomniałem wyżej. No chyba że nadal bilans jest pod kreską.
No nie wiem. Musiałbys najpierw to na polski przełozyc.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 20:13 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 23 cze 2011, 20:12

Berele Lewartow pisze:Jak juz pisałem, jak dla mnie przy wiekszosci tych wypozyczen Juventus byl zobligowania do wykupienia zawodnikow.
No to równie dobrze jeśli nie chcesz stosować mojej metodologii liczenia, to w tym sezonie nie wydali 12,5 a póki co 0. Bo te transfery były wcześniej dogadane. Znaczy wydać wydali, tyle że z budżetu wcześniejszego.

Teraz nie wiem, te 70ileś mln na to mercato to budżet netto czy po odliczeniu wszelkich zaległych płatności? Jeżeli z zaległymi, to może się okazać że faktycznie się skurczy. No i w sumie to by wyjaśniało to że w poprzednich sezonach zapowiadali dużą kase a było sporo mniej, bo pewnie szło na pokrycie nie tylko bieżących wówczas transakcji ale i zaległości.

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 23 cze 2011, 20:31

Babel pisze:Nie rozumiem czegos. Macie 120 milionow na transfery i od dwóch tygodni, ze sie tak kolokwialnie wyraze, zapinacie transfery Inlera i Lichtstainera (ponoc rozbieznosc to jeden milion euro), targujecie sie o Aquilaniego pomimo sumy odstepnego wynegocjowananej rok wczesniej (niewygórowanej sumy dodajmy) co jest smieszna praktyka, a na prawą obrone wykupujecie szrot w postaci Motty? Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma, ale w kazdym razie powodzenia.
Weź pod uwagę to, że budżet na nadchodzący sezon jest ustalany dopiero dzisiaj. Skąd wiesz czy się targujemy za Aquilaniego ? Jesteś tak dobrze poinformowany i interesujesz się rynkiem transferowym Juve ? Aquilani rozegrał w naszych barwach przeciętny sezon, więc nie dziw się że włodarze chcieli wcześniej zbić cenę, gdyż zawodnik na dzień dzisiejszy nie był wart 16 MLN bodajże. Do tego dodam, że lepiej jest zbić cenę niż totalnie przepłacić, czasami dłuższe negocjacje bardziej opłacają się od tych szybko wykonanych transakcji. I dla mnie to nie jest śmieszna praktyka. Śmieszną praktyką możesz sobie nazywać kupowanie Sancheza za 50 MLN, lub Pastore za 40. Motta został wykupiony, gdyż prawdopodobnie zostanie włączony do innej transakcji.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 20:43

Jak nie liczyć Juventus wydal na te czwórke zawodnik ~50 mln, wg mnie, 12 mln w poprzednim okienku transferwoym (koszty wypozyczen) i 38 mln w tym. Babel z tym Aqulanim rozumieme, ze zartujesz? Myśle, ze dziwne by było gdbyby Juventus nie probwal zbic tej ceny, zwlaszcza po tym co Aqulani pokaza w tym sezonie. I ciekawe co mowisz, ze 16 mln to niewygorowana cena, jesli nawet po jej obnizce chetnych poki ci nie widac. Chyba, ze chodzilo ci o wykazanie jak Juventus narusza dobre obyczaje kupieckie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2011, 20:48

Cypek pisze:Weź pod uwagę to, że budżet na nadchodzący sezon jest ustalany dopiero dzisiaj
To nie powinniscie dopiero teraz wejsc na rynek? Nie byloby to korzystne i logiczne wyjscie? Z takimi pieniedzmi to Pirlo tez wylada malo powaznie.
Cypek pisze:Skąd wiesz czy się targujemy za Aquilaniego ? Jesteś tak dobrze poinformowany i interesujesz się rynkiem transferowym Juve ? Aquilani rozegrał w naszych barwach przeciętny sezon, więc nie dziw się że włodarze chcieli wcześniej zbić cenę, gdyż zawodnik na dzień dzisiejszy nie był wart 16 MLN bodajże.
Tak, sledzilem. Co rusz pojawialy sie informacje o tym jak zbijacie cene z Aquilanie, co oczywiscie nie jest niczym zły, jesli sie wczesniej nie ustali sumy odstepnego. Jezeli zagral tak słaby sezon, to moze wartało zrezygnowac i podziekowac Liverpoolowi i Alberto, a nie robic jakies podchody i zachowywac sie niepowaznie jak na taki klub jak Juventus.
Cypek pisze:Motta został wykupiony, gdyż prawdopodobnie zostanie włączony do innej transakcji.
Jego osoba jest kluczowa w kontekscie pozyskania Aguero. Ponoc tak wazna postac, ze Aguero sam pozniej wykupi swoj kontrakt z Juve by grac z nim w jednej druzynie.

EDIT: Piotrek, probuje wykazac, ze Juventus zachowuje sie dosc dziwnie i chaotycznie jak na klub, który rzekoma ma do wydania w tym oknie tak wielkie pieniadze. I nie wierze tez, ze nikt nie wiedzial wczesniej jak bedzie budzet transferowy. Mikołaj do Turynu dotarł dopiero teraz. Zdarza sie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 cze 2011, 20:52

No tak jak sie ma duzo kasy, to mozna robic nieprzemyslane tranfery, a proboawanie obnizenia ceny jest surwo zabronione :wink:

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 23 cze 2011, 20:54

To nie powinniscie dopiero teraz wejsc na rynek? Nie byloby to korzystne i logiczne wyjscie? Z takimi pieniedzmi to Pirlo tez wylada malo powaznie.
Wybacz, ale na rynek będziemy wchodzić kiedy chcemy. Weź pod uwagę również to, że lepiej wcześniej zakontraktować sobie zawodnika niż ma być sprzątnięty sprzed nosa przez inny klub. Poza tym nie widzę nic złego w tym, że walczy się o zawodników tuż po zakończeniu sezonu i planuje się wzmocnienia.
Tak, sledzilem. Co rusz pojawialy sie informacje o tym jak zbijacie cene z Aquilanie, co oczywiscie nie jest niczym zły, jesli sie wczesniej nie ustali sumy odstepnego. Jezeli zagral tak słaby sezon, to moze wartało zrezygnowac i podziekowac Liverpoolowi i Alberto, a nie robic jakies podchody i zachowywac sie niepowaznie jak na taki klub jak Juventus.
No i co w tym złego ? W tym, że zbija się cenę i schodzi co raz niżej. Liverpool dobrze wie, że nie opchnie tego grajka nikomu za 16MLN i sami pewnie nie podchodzą z entuzjazmem do sprawy jego powrotu na Anfield. To czyste negocjacje na tym to polega, jedni próbują zbić cenę drudzy podwyższyć.
Jego osoba jest kluczowa w kontekscie pozyskania Aguero. Ponoc tak wazna postac, ze Aguero sam pozniej wykupi swoj kontrakt z Juve by grac z nim w jednej druzynie.
CO TY DUPIOSSSSZZZ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”