Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 5818

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 940

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 19 kwie 2026, 22:46

Bardzo ważne trzy punkty. Całkiem nieźle dziś zagrał Cambiaso.Chwale go bo to nie był "kolejny dzień w biurze" tego piłkarza.Byc może chłopak zaczyna łapać formę. Kto wie?
Bologna ...w drugiej połowie mieli słupek i to był ten moment, że mogli dostać tlen. Na szczęście nic z tego nie wyszło.Ogolnie słabiutko a jeszcze ta kontuzja Bernardeschiego i gra w 10 pod koniec spotkania dała spokój gospodarzom.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 kwie 2026, 23:03

Trzeba pochwalić zespół, nie pękł,bo ostatnie lata dawały różne wyniki w takich rywalizacjach.

Potrzeba trzy mocne transfery obrona, pomoc i atak.

Tak sobie oglądając mecz pomyślałem, wróć Wojtek, wróć Chiesa, Lewy i Silva i ktoś do obrony mocny plus tego Holma bym wziął i zamykać okienko.

Za Spala gramy fajną ofensywna piłkę, potrzeba nam doświadczonych zawodników i pozbycia się szrotu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 kwie 2026, 6:41

Wstajemy nie śpimy 🫡

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 kwie 2026, 7:05

wloski pisze:
19 kwie 2026, 23:03
Chiesa
typ który potrafi zagrać jedynie 14 minut w 2 miesiące w Liverpoolu? Często połamany, nic nie pokazuje, on na emeryturę do arabii a nie do Juve

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 kwie 2026, 7:12

Oo siema League, kopę lat :witam:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 kwie 2026, 7:14

Witam :witam:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6534

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 kwie 2026, 8:56

Jeden mecz zapasu, o to chodziło.

Cambiaso rzeczywiście ostatnio dużo lepiej, miło z jego strony że podnosi trochę swoją wartość przed okienkiem transferowym.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 kwie 2026, 9:11

Jego długie podania na drugą stronę są genialne :brawo: już parę razy zaprezentował takie cudeńka

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 kwie 2026, 9:41

Nie mogę się już doczekać meczu z Milanem.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 kwie 2026, 9:52

Najważniejsze że przy porażce nadal zostajemy w strefie LM 👏

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 20 kwie 2026, 11:12

Najważniejsze, aby w Mediolanie nie przegrać, wtedy nadal będziemy mieli bezpieczny zapas przy założeniu, że Como wygra swój mecz co wcale nie jest takie pewne patrząc na ich formę szczególnie w defensywie, Como ma jeszcze w terminarzu ciężki mecz z Napoli, więc gdzieś te punkty jeszcze powinni stracić.

Co do Opendy, myślę, że prawda leży po środku, ani belg nie jest taki słaby jak się nam wydaje jednocześnie nie jest aż taki dobry, aby być topem w najlepszych klubach. Wydaje mi sie, że są co najmniej 3 rzeczy, które powodują, że u nas nie zostanie. Pierwsza sprawa wydaje się, że Spall go po prostu
skreślił, skoro David w takiej formie jak w ostatnich miesiącach dostawał swoje szanse, a Lois praktycznie żadnych to wydaje się, że Lucek go już odstrzelił. Druga sprawa, nie oglądałem tak wnikliwie RB Lipsk w bundeslidze kiedy grał tam Openda, ale czy to nie jest tak, że jego drużyna bardziej grała z kontry niż w ataku pozycyjnym ?? W takim stylu gry drużyny on się może sprawdzić, bo jest dynamiczny i dosłownie pochłania przestrzeń gdy się rozpędza. Oczywiście nie twierdzę, że nie ma momentów gdy Juve nie gra z kontry, ale jednak Spall preferuję atak pozycyjny z długim utrzymywaniem się przy piłce, a jak doda się jeszcze do tego specyfikę ligi, gdzie otwarte mecze z Juve gra może kilka raptem drużyn jak Inter, Napoli czy Atalanta to z drużynami jak Lecce, Sassuolo czy Pisa to atuty Opendy tracą na znaczeniu. W bundeslidze większość drużyn nawet tych słabych raczej gra do przodu, więc i łatwiej zaskoczyć defensywy grające wyżej. I myślę jeszcze taka ostatnia rzecz to jednak warunki fizyczne jakie Spall preferował u piłkarzy grających na szpicy w jego drużynach. To nie przypadek, że Spall zawsze preferował wysokich i silnych napastników jak Dzeko, Osimhen czy nawet ostatnio Retegui w reprezentacji Italii. A na innych ofensywnych pozycjach widocznie Spall go nie widzi, Yildiza nie wygryzie, a na prawej flance co by się nie działo i w jakiej by nie był formie to Chico ma pewny plac, co akurat uważam za błąd, bo na tej pozycji można by belga sprawdzić.

Co do transferów, to potrzeba nam skutecznego napastnika, bo te sytuacje kreujemy, więc Lewy, który akurat w polu karnym jest wybitny byłby w stanie ten problem rozwiązać. B Silva to byłoby ogromne wzmocnienie naszej kreatywności i jakości w rozegraniu, wydaje mi się, że portugalczyk raczej nie narzekał na zdrowie i w City dosyć regularnie gra. Z Alissonem o, którym się słyszy miałbym jednak problem, powinniśmy w pierwszej kolejności wykluczyć piłkarzy z dużą ilością kontuzji w swoich kartotekach medycznych, a brazyl w ostatnim czasie to piłkarz szklanka coś jak nasz Arek. Nie ma sensu ciągle liczyć, że akurat u nas piłkarz będzie zdrowy jak to kiedyś było z Pogbą za czasów jego powrotu. Przydałby się też ktoś do rotacji z Locatellim/Thuramem, ale lepiej, aby to nie był Hojbjerg, którego media nam ciągle wciskają. To już bardziej podobała mi się plotka o Ismaelu Kone z Sassuolo, piłkarz od czarnej roboty, może mniej utalentowany technicznie, ale fizycznie silny i z końskim zdrowiem oraz mający dobrą formę w tym sezonie. Zdecydowanie bardziej perspektywiczny od duńczyka, strzelił też 6 bramek w Serie A co jest solidnym wynikiem na jego pozycji i przy jego charakterystyce. Jego opłatę mogłyby pokryć pieniądze otrzymane za Murahemovicia, który prawdopodobnie pójdzie do Interu albo Premier League, a my dostaniemy połowę z jego sprzedaży. W defensywie też potrzebny byłby ktoś za Cabala/Cambiaso, a może nawet za obu ?? Media proponują Bernasconiego z Atalanty, a mi się wydaje, że nie powinniśmy wchodzić w żadne umowy z Atalantą, bo praktycznie zawsze jesteśmy na nich stratni vide Koop czy kiedyś Caldara. Możliwe, że Tottenham spadnie z PL, to moglibyśmy się zgłosić do nich po Udogie, przy takim życzeniowym obrocie spraw byłby do wyciągnięcia za sensowne pieniądze.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 kwie 2026, 14:13

Melaviock797 pisze:
20 kwie 2026, 11:12
na prawej flance [...] można by belga sprawdzić.
Niby podobno jest szybki, ale jest też prawonożny, a nie widziałem, żeby dysponował fajnym dograniem. Moim zdaniem nie ma argumentów, żeby go tam próbować.

Melaviock797 pisze:
20 kwie 2026, 11:12
W defensywie też potrzebny byłby ktoś za Cabala/Cambiaso
Włoch ostatnio gra trochę lepiej. Nie sądzę, że klub zdecyduje się na sprzedaż. No chyba, że tak błyśnie formą na ostatnich kilka meczów, że wpadnie jakiś bogaty inwestor.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 20 kwie 2026, 14:51

Andrea rzeczywiście w ostatnich meczach wyglądał lepiej, ale mnie całkokształt jego sezonu nie przekonuje, w ofensywie jak jest w formie stać go na wiele, ale w defensywie jest słaby i przykładów nie trzeba szukać daleko, mecze z Lazio, Como, idiotyczna kartka z Genoą po uderzeniu bez piłki na szczęście bez konsekwencji dla wyniku drużyny. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale w kuluarach się mówi, że Barcelona mogłaby być skłonna wydać
50 milionów ojro, nie ukrywam przy takiej ofercie nie zastanawiałbym się.

Openda rzeczywiście nie dysponuje jakąś fajną wrzutką to fakt, ale jestem ciekaw jakby na skrzydle dał radę jako rezerwowy. Zhergrova jako rezerwowy na tej pozycji i tak nic nie daje za bardzo, więc ciekaw byłbym czy dałby fajny impuls z ławki na zmęczonego rywala. Na lewej stronie zapewne czułby się lepiej, bo tak jak mówisz jego wiodącą nogą jest prawa, ale tam już jest bogato, Boga i Yildiz zabezpieczyli tę pozycję na dłuższą metę.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 940

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 20 kwie 2026, 17:25

wloski pisze:
19 kwie 2026, 23:03

Tak sobie oglądając mecz pomyślałem, wróć Wojtek, wróć Chiesa, Lewy i Silva
Wojtka i Ferdka pogoniono z Turynu ze względu na wysokie zarobki. Wojtek nic już nie musi więc wątpię. Chiesa?A co on gra w Liverpoolu bo nie śledzę tej drużyny?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 kwie 2026, 22:06

PietroBosman pisze:
20 kwie 2026, 17:25
A co on gra w Liverpoolu bo nie śledzę tej drużyny?
https://www.transfermarkt.de/federico-c ... ler/341092 gra to duże słowo bo prawie 70 minut w 2026 roku w premier league ma jedynie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”