Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 583

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 lip 2011, 15:34

MarcinW pisze:Że niby co pisałem nt. kultury ? Oświeć mnie.
Proszę bardzo, skoro sam nie wiesz co pisałeś to cie oświecę (krótko, wstępnie):
MarcinW pisze:Banda szczyli na różnych forach ma używanie. Na szczególne uwzględnienie w tej materii zasługuje hołota kibicująca juventusowi...
Dalej Emerald ładnie wypunktował w komentarzu (patrz wcześniej, Wt 05.07.2011 13:59)

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 15:38

Człowieku z tego co wyciąłeś nie wynika, że coś pisałem na temat dobrego smaku, ubioru, czy też moralności ? Idz do biblioteki i się doucz, bo nie masz pojęcia co się kryje pod pojęciem kultury.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 lip 2011, 15:39

MarcinW pisze:
Chciałbym szeroko i rzeczowo skomentować
Chciałbyś ale nie możesz nie potrafisz ? Po co takie wykręty. Wystarczyło napisać, że to ciebie przerasta i tyle.
Do modów, wybaczcie mój spam:
petrdcm pisze:Chciałbym szeroko i rzeczowo skomentować wypowiedź MarcinaW, ale pisał dużo o kulturze po czym sam zaprzeczył jej słowom nie stosując się do jej elementarnych zasad (co zresztą ładnie wypunktował Emerald stronę wcześniej). Dlatego trochę niegrzecznie mogę napisać: szkoda mi czcionki na komentarz dla MarcinaW.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2011, 15:46

Zenada. Hipokryzja i obluda pelna geba. Rzecz jasna bryluja w tym glownie kibice niepokalanego Interu, ale i Chlopaczek przylaczyl sie do tej hucpy.
W 2006 roku kiedy Stefano Palazzi wnioskowal o karna degradacje Juventusu do Serie C (!) bylo ok. Byl on pierwszym sprawiedliwym, ktory chce ukarac ten brudny Juventus.
Teraz kiedy sporzadzil raport, w ktorym to zamieszcza tezy, ze Inter byl umoczony nawet bardziej niz Juve, nagle staje sie czlowiekiem Juventusu, ktory czyni to na ich zamowienie. :rotfl:
Czy Was przypadkiem nie popierd...?

Wiadomo, w 2006 roku Inter mial swojego czlowieka w FIGC na najwyższym stanowisku, komisarza FIGC Guido Rossi, ktory odpowiada za ta 3-tygodniowa farse, ktora zwala sie procesem.

Jedyny glos rozsadku z mediolanskiej strony to Agnieszka, czego szczerze powiedziawszy nie spodziewalbym sie.
prawda jest taka, że Inter był umoczony w tę aferę tak, jak inne kluby. Wystarczyło przeczytać treści rozmów Facchettiego z Pairetto czy Bergamo. Dlaczego Palazzi mówi o tym dopiero teraz? Bo niedawno zakończył przesłuchania w sprawie Calciopoli bis i teraz zdał z tego rapiort. Gdyby nie wspomniane przedawnienie albo lepiej, gdyby dowody na Inter były pięć lat temu, prawdopodobnie w Serie B byłby nie tylko Juventus.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 15:54

Dyskusja na forum coraz bardziej przypomina tą na głównej. Marcinem radzę się nie przejmować, odstawił chyba leki i trochę miesza mu się w głowie. Radzę dać ignora i niech pisze sam ze sobą :wink:

Cała sytuacja jest przedziwna, chyba najzdrowsze podejście do niej ma tu Chłopaczek trafnie zauważając, że te zarzuty są niczym musztarda po obiedzie. Nie neguję ich słuszności, nikt nie powinien bo fakty znają jedynie nieliczni i wątpię by zaglądali na to forum. Więcej dowiemy się w przeciągu dwóch tygodni. Radzę nieco spuścić z tonu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lip 2011, 15:56

arek_ahig pisze: Teraz kiedy sporzadzil raport, w ktorym to zamieszcza tezy, ze Inter byl umoczony nawet bardziej niz Juve
Dokladnie tak :)

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 16:02

Jedyny glos rozsadku z mediolanskiej strony to Agnieszka, czego szczerze powiedziawszy nie spodziewalbym sie.
Agnieszka wolno kojarzy fakty, zresztą taki sam zarzut można skierować w stosunku do twojej osoby.
eraz kiedy sporzadzil raport, w ktorym to zamieszcza tezy, ze Inter byl umoczony nawet bardziej niz Juve, nagle staje sie czlowiekiem Juventusu, ktory czyni to na ich zamowienie.
Nikt nie napisał, że czyni to na zamówienie Juventusu, mimo trawiącej ten kraj korupcji wstrzymałbym się z oskarżeniami prokuratora o łapownictwo, co nie oznacza, że nie urzeczywistniał cudzych (czyich ? nie wiem) interesów lub robił to dla sławy. Na to przynajmniej wskazuje opieszałość kompetentnych organów oraz co najważniejsze brak zainteresowania (!) innych jednostek organizacyjnych działających w strukturze państwa, które mają prawa do inicjowania takich spraw.
Marcinem radzę się nie przejmować, odstawił chyba leki i trochę miesza mu się w głowie.
Właśnie udowodniłeś, że jednak jesteś osobą niezdolną do samodzielnego myślenia lub inaczej myślisz na zasadach schematów typu powiedział Marcin musi być w błędzi a najlepsze w tym wszystkim jest to, że jako pierwszy wskazałem na wady tego raportu oraz kontekst w jakim został wydany w przeciwieństwie do guru wszystkich kibiców Interu Agnieszki która cytuje :
El Intero prawda jest taka, że Inter był umoczony w tę aferę tak, jak inne kluby.
Jeśli taki miałby być przeciętny kibic Interu (na szczęście nie jest) to musiałbym wyemigrować do Azji, bo nie miałbym z kim zamienić słowa poza prostymi sformułowaniami nie wymagających większej aktywności pewnego organu na litere m.

Ps. do czego to doszło, aby największym obrońcą Interu był kibic posądzany o sympatyzowanie z Milanem oraz Chłopaczek (kibic wcześniej wymienionego klubu).

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2011, 16:14

MarcinW pisze:
Nikt nie napisał, że czyni to na zamówienie Juventusu, mimo trawiącej ten kraj korupcji wstrzymałbym się z oskarżeniami prokuratora o łapownictwo, co nie oznacza, że nie urzeczywistniał cudzych (czyich ? nie wiem) interesów lub robił to dla sławy. Na to przynajmniej wskazuje opieszałość kompetentnych organów oraz co najważniejsze brak zainteresowania (!) innych jednostek organizacyjnych działających w strukturze państwa, które mają prawa do inicjowania takich spraw.
Ale czy do Ciebie dociera, ze to jest ten sam pan, ktory w 2006 roku wnioskowal o degradacje Juventusu do Serie C? Byc moze przekracza to Twoje granice pojmowania, takze daj znac, a zaprzestane dalszej dysputy z Toba.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 16:17

Salas11 pisze:Radzę dać ignora i niech pisze sam ze sobą
Jak dać ignora?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 16:24

Boromir pisze:Jak dać ignora?
Dodać do wrogów. Użyłem bardziej chatowego terminu :P

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2011, 16:29

MarcinW pisze:Jeśli taki miałby być przeciętny kibic Interu (na szczęście nie jest) to musiałbym wyemigrować do Azji, bo nie miałbym z kim zamienić słowa poza prostymi sformułowaniami nie wymagających większej aktywności pewnego organu na litere m.

Ps. do czego to doszło, aby największym obrońcą Interu był kibic posądzany o sympatyzowanie z Milanem oraz Chłopaczek (kibic wcześniej wymienionego klubu).
Otoz MarcinieW - to co napisala Agnieszka wlasnie jest dowodem na to, ze uzywa ona owego organu na litere m, a na dodatek posiada zbior pewnych wartosci, ktore mozna by okreslic slowem na litere h... zdecydowanie latwiej jest zaprzeczac z gory niz dopuscic mozliwosc, ze Twoj ukochany klub wcale nie jest siedliskiem wszystkich swietych...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 16:31

Wypowiedź samego Bergamo o raporcie Palazziego:
Dla mnie to żadna nowość, tym bardziej, że podkreślałem to od samego początku procesu: utrzymywałem regularne kontakty niemal z wszystkimi działaczami klubu. Zarówno ja, jak i Pairetto, rozmawialiśmy z przedstawicielami wszystkich klubów, głównie po to, by szukać optymalnych rozwiązań, mogących pomóc uniknąć niepotrzebnych polemik medialnych, o co prosiła nas też kilka razy Federacja Piłkarska. Należy jednak rozróżnić rozmowy, które były dopuszczone, od tych, które weszły w sferę "popełnienia przestępstwa". Jeśli chodzi o te ostatnie, to najczęściej dzwonił do nas właśnie Inter, ponieważ nie wygrywali. Nie mieli wyników, więc dzwonili do nas bardzo regularnie.
Sprawa wygląda na coraz bardziej oczywistą. No, ale decyzja w sprawie mistrzostwa wszystko wyjaśni...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 16:58

A zmieniając wreszcie temat to dziś Marotte widziano z agentem Rossiego. Kurcze nie wiem czy to nie jest lepsze rozwiązanie. Dużo tańsze (na pewno nie będzie trzeba mu płacić 7,5 mln € co robi wielką różnicę), a piłkarz z niego niewiele gorszy. Zresztą Rossi to Włoch więc odpada aklimatyzacja, większe szanse, że by nigdzie nie odszedł w przyszłości.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 17:20

(L)oczkerson pisze:Zresztą Rossi to Włoch więc odpada aklimatyzacja, większe szanse, że by nigdzie nie odszedł w przyszłości.
Akurat argument trochę nietrafiony, zwłaszcza, że ten Włoch we Włoszech grał ledwie pół roku. Ale spisał się wtedy bardzo dobrze i uratował Parmę przed spadkiem. Już dużo bardziej do mnie przemawia jego przyszła pensja i ogólny koszt transferu, Włoch będzie jakieś 20 mln tańszy. Bo nie oszukujmy się, płacenie 7,5 mln Aguero to lekka przesada, nawet patrząc na jego klasę. Zwłaszcza, że Chiellini zarabia połowę tego, co kasował będzie Kun.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 17:30

chodzi mi o to, że nie będzie bariery językowej, że zna sporo naszych zawodników z reprezentacji wiec łatwo by się w grupę w komponował.
Tak na szybko licząc to jeśli Rossi by dostał 5-letni kontrakt na 5 mln euro (suma z sufitu) to na samej pensji byśmy zaoszczędzili 22 mln euro + jakieś 10 mln mniejszy koszt transferu. Jeśliby zarabiał np. 4 mln to zaoszczędzamy kolejne blisko 10 mln. Czy Kun na pewno jest wart dodatkowych 30-40 mln?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”