Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 592

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 wrz 2010, 0:25

Aż mnie to zaciekawiło i obejrzę ten filmik z linka onetowskiego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 wrz 2010, 0:28

Heh już mnie o to pytano na jednym forum :]

Jadłem raz choć nie w tym konkretnym lokalu tylko innym tej samej sieci. To trochę za mało, aby cokolwiek powiedzieć. Wtedy mi smakowało tak czy inaczej :lol: Ten lokal w którym ja jadłem ma o tyle fajną lokalizację, że sąsiaduje z całkiem przyzwoitym pubem no i tam można właśnie zamawiać szamę z Jesza i z tego co mi wiadomo to jest to całkiem powszechny proceder. To wszystko było jednak dosyć dawno temu kiedy mieli tylko jeden lokal. Ta miejscówka przedstawiona w programie powstała później choć nie wiem nawet konkretnie jak dawno temu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 wrz 2010, 0:41

Patrzyłem na Facebooku na ich "tablicy" niezla burza.. Polowa osob mowi ze swietna restauracja a polowa ze do dupy.. co ciekawe, pewnie polowa z tych mowia ze swietna to ludzie ktorzy maja 0 znajomych i brak zdjecia... i dopiero co dolaczyli do FB :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 wrz 2010, 0:54

Aż się będę musiał przejść do tej knajpy i wypytać barmanów o sytuację :lol: Wydaje mnie się, że skoro mieli jeden lokal a potem dołożyli drugi w bardzo dobrym (i na pewno bardzo drogim) miejscu to musiało im się nieźle powodzić, czyli ludzie jedli. Wiadomo, że to taki trochę inny fast-food i nic ponadto, ale mimo wszystko gdyby żarcie było niedobre to ludzie daliby sobie spokój tym bardziej, że cenowo rewelacji nie ma :think:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 wrz 2010, 9:00

Mentor pisze:Aż się będę musiał przejść do tej knajpy i wypytać barmanów o sytuację Wydaje mnie się, że skoro mieli jeden lokal a potem dołożyli drugi w bardzo dobrym (i na pewno bardzo drogim) miejscu to musiało im się nieźle powodzić, czyli ludzie jedli.
Drugi lokal? Jak podczas kręcenia Rewolucji nie mieli na polędwicę, to mieli potem aby lokal otworzyć? Dla mnie to jakieś dziwne. Nie płacili pracownikom, nie wprowadzili zmian, nie mieli kasy na produkty, a tu otwierają jeszcze jeden lokal? Po obejrzeniu programu, gdzie właściciele położyli laskę na zmiany, wydałem wyrok - zrobili to dla reklamy, bo na pewno nikt nie strzela sobie w taki sposób bez przyczyny. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 wrz 2010, 10:51

Na swojej stronie ( http://www.jeszburger.pl/ ) piszą co następuje:
"Pierwszy Jesz Burger powstal na początku stycznia 2008 r. i niezwykle szybko zdobył serca miłośników dobrego jedzenia. Rosnąca popularność
i częste dopytywania o możliwość zamawiania Jesz Burgerów przez telefon zmobilizowała nas do rozszerzenia naszej oferty o dowóz na terenie Lublina.(...)

26 września miało miejsce otwarcie kolejnego JeszBurgera..."
W programie pokazany był ten drugi lokal właśnie więc trochę Ci się pomyliła chronologia, ale to może ja nieprecyzyjnie się wyraziłem.

Jeżeli to wszystko jest elementem kampanii to chyba podziałało patrząc na zainteresowanie tematem. Wcześniej o tej miejscówce było naprawdę cicho a lokalizacje mają taką, że bez choćby odrobiny rozgłosu mogłoby być ciężko im się przebić.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 wrz 2010, 11:06

Mentor pisze:W programie pokazany był ten drugi lokal właśnie więc trochę Ci się pomyliła chronologia, ale to może ja nieprecyzyjnie się wyraziłem.
Z Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że w prezentowano lokal-matkę, więc myślałem, że on jest pierwszy. Pytanie brzmi, czy Jesz Burger, to marka, którą można wynająć, jak np McD, bądź buki, czy Ci dwaj pajace-właściciele (sorry, ale nie wiedzą jak prowadzić restaurację) mają całą sieć.
Mentor pisze:Jeżeli to wszystko jest elementem kampanii to chyba podziałało patrząc na zainteresowanie tematem. Wcześniej o tej miejscówce było naprawdę cicho a lokalizacje mają taką, że bez choćby odrobiny rozgłosu mogłoby być ciężko im się przebić.
Niestety kiepska fama poszła, co nie przyciągnie na pewno klienta wymagającego, który będzie chciał perfekcji. Lecz nie jest powiedziane, że ludzie będą ten lokal omijać z daleka.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 14 wrz 2010, 13:01

Chyba w całym cyklu Kuchennych rewolucji nie było tak źle. Były lokalne wyjęte z PRL, bez pomysłu, ale żeby ktoś podał spleśniała kukurydzę to kosmos. Czysto też nie mieli. Zarządzanie restauracją to jedno, ale dbanie o to, żeby kukurydza nie była spleśniała, albo żeby grill był czasem myty to drugie. Nie trzeba być geniuszem, żeby przewidzieć, że nie można kukurydzy non stop w wodzie trzymać.
Było kilka momentów dobrych, ale mnie osobiście najbardziej się podobało jak Gessler zapytała się szefa kuchni czy wie jak gotuje się amerykańskie potrawy, On na to że nie wie, potem się pyta właściciela On też nie wie. Więc dlaczego hamburgery?

Fakt, że ta cała akcja z brakiem kasy na polędwicę dziwna w kontekście tego, że mają drugi lokal. Może ten łysy brat wcale się nie wykręcał i faktycznie zaspał? Pojęcia nie mam. Generalnie odcinek chyba najciekawszy z tych co w Polsce były. W wersji brytyjskiej polecam odcinek z restauracją w kościele. Tu nie ma przenośni, był budynek który był kościołem, teraz już nie jest i tam teraz jest (była) restauracja.

Mentor. Dzięki za informacje, jak się czegoś więcej dowiesz to napisz. Chętnie się dowiemy jak to od kuchni wygląda.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 wrz 2010, 13:42

Evandera Sno wczoraj uratowano. Z Nduką Anyanwu się niestety nie udało:
Były młodzieżowy reprezentant Nigerii Nduka Anyanwu zmarł w wieku 30 lat.

Nduka Anyanwu upadł w czasie meczu swojego SV Giesheim z Queichhambach w ramach rozgrywek niemieckiej Bezirkligi. Pomoc medyczna została udzielona zbyt późno, by ocalić życie Nigeryjczyka. Nie jest jeszcze znana oficjalna przyczyna zgonu, ale najprawdopodobniej był nią zawał serca.

Anyanwu zaczął swoją profesjonalną karierę w 1997 roku jako zawodnik Eintrachtu Frankfurt. Był też piłkarzem m.in. Chemnitzera i Dynama Drezno. Grał w reprezentacjach Nigerii U-18 i U-20. Był obrońcą lub defensywnym pomocnikiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 wrz 2010, 17:20

Jezuuu, tworzenie kuponu na bet365 to masakra!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 wrz 2010, 18:24

bellus pisze:Dzięki za informacje, jak się czegoś więcej dowiesz to napisz. Chętnie się dowiemy jak to od kuchni wygląda.
Oczywiście jeszcze tam nie byłem i nie wiem kiedy będę, ale na facebooku można znaleźć informację, że jeden z lokali (ten w którym ja byłem a nie ten, który był 'bohaterem' programu) przeszedł dziś bez problemu kontrolę sanepidu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 wrz 2010, 0:28

Mentor pisze:Oczywiście jeszcze tam nie byłem i nie wiem kiedy będę, ale na facebooku można znaleźć informację, że jeden z lokali (ten w którym ja byłem a nie ten, który był 'bohaterem' programu) przeszedł dziś bez problemu kontrolę sanepidu.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /698682913

Wychodzi troszkę prawdy. Na stronie gastronauci.pl opinie są dobre. Podobno Gesslerowa strasznie manipuluje, a ja znam trochę opowieści o niej i jej rodzinnych interesach. Szczerze? Jakbyście usłyszeli, to nie oglądalibyście jej programów z perspektywy specjalistki.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 wrz 2010, 2:03

Ludzie dajcie spokój z tym gównianym programem pani Gessler i sensacjami kulinarnymi. Średnio mnie interesuje kontrola sanepidu w Jeszburgerze czy jak tam ta gówniana restauracja się nazywa.
Przepraszam, uniosłem się.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2010, 17:06

Obrazek

Obrazek

Teraz powinno być w porzadku.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 wrz 2010, 21:52

Marco_Van_Basten pisze:mnie interesuje kontrola sanepidu w Jeszburgerze czy jak tam ta gówniana restauracja się nazywa.
Trudno. Nie czytaj.
bartbuks pisze:Na stronie gastronauci.pl opinie są dobre.
7 opinii to trochę mało. Fakt najgorsze nie są. Nie są najnowsze więc chyba można zaufać. 3,5 to tyle samo co ma np. Pod Papugami we Wrocławiu. A Pod Papugami jest fantastyczne, moim zdaniem najlepsze jedzenie we Wrocławiu. Tak czy inaczej nie do końca przekonują mnie opinie na tym portalu.

Właściciel swoją drogą mocne zarzuty rzuca, np. to o zabraniu umowy. Swoją drogą jak bardzo trzeba być strachliwym, żeby przy podpisywaniu umowy nie domagać się swojej kopi? I oni prowadzą dwie restauracje? Dziwne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”