Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 593

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Sędzia
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sędzia » 30 paź 2013, 8:25

dlaczego kadry nie objal Smuda? tylko popatrzmy jak prowadzi Wisle. nalezy mu sie szansa

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 30 paź 2013, 8:35

Bo nie umie kierować reprezentacją?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 paź 2013, 17:46

Selekcjoner Adam Nawałka powołał 15 zawodników z lig zagranicznych na towarzyskie mecze ze Słowację (15 listopada we Wrocławiu) i Irlandią (19 listopada w Poznaniu).

Lista powołanych zawodników:

Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Artur Boruc (FC Southampton), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven)

Obrońcy: Piotr Celeban (FC Vaslui), Artur Jędrzejczyk (FK Krasnodar), Marcin Kowalczyk (Volga Nizny Novgorod), Łukasz Szukała (Steaua Bukareszt);

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Piotr Ćwielong (VFL Bochum), Mateusz Klich (PEC Zwolle), Grzegorz Krychowiak (Stade De Reims), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Waldemar Sobota (FC Brugge)

Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover 96);
Powrót do kadry Kowalczyka i Tytonia.Zieliński,Pawłowski i Milik w kadrze U-21.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 paź 2013, 17:51

Ćwielong :shock:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 paź 2013, 17:52

Arwin pisze:Ćwielong :shock:
Zapomniałem dodać.Ćwielong po raz pierwszy w kadrze.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 30 paź 2013, 18:01

Ćwielong jak Ćwielong, dziwne, że nie ma Peszki, który ostatnio zbiera dobre recenzje. No i gdzie Glik? :shock:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 paź 2013, 18:20

Ja uważam, że koło Glika zrobił się duży szum bo Serie A, bo kapitan a na dobrą sprawę to nie przypominam sobie drugiego tak ogrywanego obrońcy na kadrze, najczęściej w meczach to kręcił się wokół osi jak wkręcał go Rooney, Konoplianka czy Vucinic.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 30 paź 2013, 18:22

Glik jest cienki strasznie. Na moje oko, Nawałka będzie stawiać na Kamińskiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 paź 2013, 18:32

sigane pepe pisze:będzie stawiać na Kamińskiego.
O to, to.Na konferencji między słowami mówił o lewonożnym (a tą nogą gra Kamiński, chyba) stoperze także można było się domyślić, że chodzi o gracza z Poznania.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 paź 2013, 21:04

Jednym słowem fanaberii trenerskich w stylu widzimisie ciąg dalszy. Jak on Glika nie powołuje to ja już nie wiem, gdzie sens tego wszystkiego.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 30 paź 2013, 21:12

Mimo wszystko jedyny zawodnik, który potrafił dojść do główki po stałym fragmencie gry. Wiadomo, że wirtuozem w defensywie nigdy nie będzie, ale nie został kapitanem Torino na urodziny.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 paź 2013, 21:14

Akurat brak Glika mnie nie dziwi - ostatnio w reprezentacji regularnie jest ogrywany...
Olkowski(Bereszyński)-Jędrzejczyk,Kamiński-Kowalczyk po tych powołaniach tak widzę naszą linię obronną...Jedyny znak zapytania to prawa obrona raczej powoła jednego kandydata(oby to był Olkowski) :P

Akurat brak Peszki mnie nie dziwi - narazie Nawałka będzie chciał poznać piłkarzy,ukierunkować ich,sposób wizji zespołu a dopiero przy następnych powołaniach martwić się z niepokornymi piłkarzami jakim jest m.in Peszko :P
Dziwi mnie powołanie Ćwielonga :/ Zastanawiam się kto będzie trzecim napastnikiem - Robak czy postawi jednak na Brożka :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lis 2013, 20:36

Trener reprezentacji Polski Adam Nawałka powołał jedenastu zawodników z polskich klubów na towarzyskie mecze ze Słowacją (15 listopada we Wrocławiu) i Irlandią (19 listopada w Poznaniu).

Powołani zawodnicy:

Rafał Leszczyński (Dolcan Ząbki), Tomasz Jodłowiec, Tomasz Brzyski (obaj Legia Warszawa), Rafał Kosznik, Paweł Olkowski (obaj Górnik Zabrze), Marcin Kamiński, Łukasz Teodorczyk (obaj Lech Poznań), Adam Marciniak, Dawid Nowak (obaj Cracovia), Michał Pazdan (Jagiellonia Białystok), Tomasz Hołota (Śląsk Wrocław).

Dość dobre powołania, Leszczyńskiego widziałem na żywo rok temu, jest rewelacyjny. Mnie najbardziej zaskakuje powołania Pazdana i Marciniaka, no ale to ulubieńcy Nawałki.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 05 lis 2013, 21:34

Marciniak, Pazdan czy Teo to jakaś paranoja przecież oni się w e-klasie potykają o własne nogi, a mają zbawić kadrę..

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 lis 2013, 22:31

Szczerze,ani trochę mnie te powołania nie dziwią :P Nawałka powołał ulubieńców,mających do nich zaufanie,graczy sprawdzonych na pozycji lewego obrońcy(Kosznik) czy też środkowy defensywny pomocnik(Marciniak)..Powołanie Leszczyńskiego z I ligi też mnie nie dziwi,bo Górnik go obserwował,nie było transferu, gdyż nie było pieniędzy tak samo jak Hołota był miesiącami oglądany aż wkońcu z Polonii trafił do Śląska :(
Powołanie Brzyskiego,Olkowskiego,Kamińskiego to są powołania na których może Nawałka oprzeć kadrę w razie jakieś absencji a może nawet być kluczowymi piłkarzami(Kamiński)...Na koniec Teodorczyk,Nowak,Jodłowiec z braku alternatyw i kontuzji Sobiecha :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”