Co Ty pierdolisz
My nie rozmawiamy o potencjalnych relacjach Rosja-Polska i ataku Rosji na Polskę
My rozmawiamy o tym, czy państwa europejskie są w stanie pokonać Rosję, w razie jej ataku celem zajęcia Europy lub zwasalizowania jej terenów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 20 cze 2019, 12:57
Co Ty pierdolisz
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 cze 2019, 13:21
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 20 cze 2019, 17:48
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezobjawowy erudyta » 21 cze 2019, 19:54
Ten filmik nic nie zakładał. Zrobił sobie gościu zestawienie ilości sprzętu, pokierował strzałki, i przeprowadził symulację wymiany ognia. Świetne odzwierciedlenie poziomu Twojej wiedzy chyba właściwie w każdym temacie. Na koniec ozobowi się z dyletantem pisać nie chce, a Ty myślisz, że masz rację
Bezobjawowy erudyta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 cze 2019, 20:51
Zakładał to samo co ja, czyli porównanie sił, a nie scenariusz ozoba, który mu spadł nie wiem skąd, bo w ogóle to nie był temat dyskusji.
No i ignor. Reszty nawet nie czytam, bo jesteś jak i twój styl zbyt żałośni, żeby tracić nań czas. Won, na pisowskie lub korwinowskie fora, a nie do normalnej dyskusji.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezobjawowy erudyta » 21 cze 2019, 21:10
Tak jak napisałem. Nic nie porównywał. A przynajmniej nie w sposób, który należy potraktować poważnie.
Normalna dyskusja - wrzucanie randomowych filmów z youtuba. I jak tu Cię traktować poważnie?czarny samael pisze: ↑21 cze 2019, 20:51Won, na pisowskie lub korwinowskie fora, a nie do normalnej dyskusji.![]()
I znowu kłamiesz. Odpowiem Janowiczem: "how many times?!"czarny samael pisze: ↑21 cze 2019, 20:51P.S. Po samym początku mogę założyć, że też jest tam rozważanie czegoś, o czym mowy w ogóle nie było.
Bezobjawowy erudyta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 cze 2019, 21:11
To oczywiste.Bezobjawowy erudyta pisze: ↑21 cze 2019, 21:10Tak jak napisałem. Nic nie porównywał. A przynajmniej nie w sposób, który należy potraktować poważnie
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 cze 2019, 21:19
Porównywał ilościowe zasoby danego sprzętu i pod tym kątem wrzuciłem Ci ten filmik.
To była moja odpowiedź na kwestię obecności USA w Europie. Teraz przyrównaj sobie to do dyskusji, którą chciałeś prowadzić, a na którą ja się nie zgadzałem.czarny samael pisze: ↑19 cze 2019, 17:33Ale nie ma nad UE. Tzn. potencjalny atak na kraj NATO, będący krajem Unii to problem dla Rosji.
Rosja nie ma też funduszy na finansowanie takiego konfliktu, a większość obecnych ma z UE za surowce. Rosja nie jest realnym problemem.
Sam model rosyjski już podupada coraz silniej, także przez to i to jest powód tracenia kolejnych krajów. Chiny dopiero wchodzą do gry.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 cze 2019, 22:00
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 cze 2019, 22:04
Nie rozmawialiśmy o geostrategicznym celu Putina. Rozmawialiśmy o tym, czy wojska USA są tutaj niezbędne żeby powstrzymać Rosją i na to stwierdziłem, że:
I to powinno było zakończyć tamtą wymianę zdań, bo gadaliśmy o USA. Nie wiem czemu zacząłeś iść w kierunku ataku Rosji na Polskę, Zielonych Ludzików i tym podobnych kwestii.czarny samael pisze: ↑21 cze 2019, 21:19Ale nie ma nad UE. Tzn. potencjalny atak na kraj NATO, będący krajem Unii to problem dla Rosji.
Rosja nie ma też funduszy na finansowanie takiego konfliktu, a większość obecnych ma z UE za surowce. Rosja nie jest realnym problemem.
Sam model rosyjski już podupada coraz silniej, także przez to i to jest powód tracenia kolejnych krajów. Chiny dopiero wchodzą do gry.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 cze 2019, 22:08
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 cze 2019, 22:08
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 cze 2019, 22:20
Rosja atakując całą UE (nie Łotwę, nie Polskę, nie Finlandię), staje na przeciw tych wszystkich problemów o któych mówiłem wcześniej:
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 cze 2019, 22:24
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 cze 2019, 22:28
NIE o tym była czy ma interes, czy nie.
czarny samael pisze: ↑21 cze 2019, 22:04Ale nie ma nad UE. Tzn. potencjalny atak na kraj NATO, będący krajem Unii to problem dla Rosji.
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio