Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 cze 2005, 21:06

pippen pisze:Wy jesteście tak śmieszni że głowa boli. !!!!! :lol: :lol:

Wasz niechęc do Liczki to fakt tego że on zastąpił na stanowisku Kasperczaka.

Bo przeciez Liczka wam nic złego nie zrobił. Póki nie bedzie mądrego przesa właścieiel póty nie bedzie dobrek parcy w Wisle.

Bo z całym przekonaniem można powiedzieć, że ktoś u was jest jak kobieta - baardzo zmienny

:lol:
Działacze Wisły mogliby wtedy wziąść kogos bardziej kompetentnego. Górnikiem 7 meczy pod rzad nie umiał wygrać a miał wziąsć przyszłego mistrza kraju. Chore. Chociaz takiego Wdowczyka czy już lepiej Drażena Beżka z Lubina :lol: :lol: :lol: Już pierwszy na własnym stadionie, przemęczony mecz z Gieksa pokazywał, że czech po prostu nie nadaje sie na trenera Wisełki :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 21:27

To, ze Liczka był za słaby na Wisłę, to nie jego wina. Kiedy działacze zwrócili się z ofertą pracy miał odmówić? Pewnym klubom się nie odmawia, szczególnie będąc czeskim trenerem z wirtualnymi sukcesami na obcej ziemi. Ja rozumiem, czemu przyjął tą robotę. Ale to nie oznacza, że mam go lubić i siedzieć cicho z krytyką, jesli jest ze wszechmiar uzasadniona. Amen.

PS. "poprawa gry obronnej nie polega na tym żeby tracić mniej bramek, to polega na szybszym odbiorze piłki przy polu karnym przeciwnika". I niech to będzie motto półrocznej działalności Wernera w Wiśle.

Awatar użytkownika
pitala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pitala » 29 cze 2005, 21:48

Ehh...kolejny poważny błąd Wisły...sprzedali definitywnie kwieka.Mogli przynajmniej wypożyczyć boz niego będą ludzie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 cze 2005, 21:51

Piwus masz 100% racji.
Tylko po co Liczke zatrudniali.Cupiał przecież musiał sobie zdawać sprawe ze zatrudnia człowieka znikąd, bez sukcesów, bez autorytetu u piłkarzy.Czyżby ośmiornica Koźmińskich miała takie macki które potrafią przekonać człowieka trzeźwo myślącego do takiej decyzji?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2005, 22:09

pitala pisze:Ehh...kolejny poważny błąd Wisły...sprzedali definitywnie kwieka.Mogli przynajmniej wypożyczyć boz niego będą ludzie.
Mam ochotę klnąć. Olbrzymia szkoda. Piłkarz, którego te cfaniackie geniusze trenerki marnowały przez 1,5 roku. Kiedy przechodził do Wisły był lepszy niż Gołoś. I nie kłócić się, bo nie chce mi się wyciągać dział moich argumentów :twisted:. Zobaczycie, że jest jeszcze przed nim "morze możliwości" :wink:(nie chcę pisać, ze wielka przyszłość, bo moze to przesada, ale właśnie to myślę :wink:). Powodzenia Olek. I nie zapomnij pozdrowić trenera, który przez prasę powiadomił Cię, że nie widzi Cię w zespole. I wystawiał Cię na skrzydle. I wczesniejszemu trenerowi, który miał tylko jedną jedenastkę. I tym wszystkim działaczom, którzy lekką ręką wydali kupę kasy, aby wawalić ją wraz z talentem Kwieka w błoto.

Ale i tak powodzenia w Koronie. Braku kontuzji, wielu asyst i takiej gry na codzień, co przeciw Wiśle sprzed 2 lat. Poważne wzmocnienie dostali w Kielcach.

A co do Koźmińskich teoria spiskowa głosiła, że Liczka miał być osłabieniem, dzięki któremu przejmą klub. Albo mówiło się o pozycji Koźmińskich w Wisle i szybkim objęciu prezesury przez jednego z nich. Ale na szczęście mamy swojskiego Kapkę.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 cze 2005, 22:55

Założę się, że na stówe trenerem będzie Engel, który od piątku negocjuje z Boguclawem Cupiałem.

Zmiany, zmiany, zmiany...
Wisła przeżyła dzisiaj prawdziwe trzęsienie ziemi. W ciągu dwóch godzin dokonały się zmiany na dwóch najważniejszych stanowiskach w klubie.

W ostatni dzień przed startem przygotowań do nowego sezonu Bogusław Cupiał zaserwował sobie huczne urodziny. W ciągu dwóch godzin prezesa Janusza Basałaja zastąpił Zdzisław Kapka, a pracę stracił trener Werner Liczka. Jutro poznamy nowego szkoleniowca, którym będzie Jerzy Engel - od piątku negocjujący z Bogusławem Cupiałem objęcie tej posady.

Zaskoczony miał prawo czuć się nowy zawodnik Wisły, Konrad Gołoś. Zanim przyjechał z Warszawy do Krakowa, jego nowy, solidny klub zdążył zmienić prezesa i trenera.

Cupiał powtórzył scenariusz z zimy zeszłego roku. Wtedy Tadeusza Czerwińskiego zastąpił Janusz Basałaj, a jego pierwszym zadaniem było zwolnienie Henryka Kasperczaka. Dzisiaj Zdzisław Kapka urzędowanie w roli prezesa zainaugurował wręczeniem wypowiedzenia Wernerowi Liczce. Trzeba przyznać, że zadanie poprzedniego prezesa było znacznie trudniejsze. - To nie była rozmowa czy dyskusja, a raczej informacja - mówił Liczka o dzisiejszym spotkaniu z nowym prezesem Wisły. - Pan Kapka bardzo spokojnie powiedział mi, że nie jestem trenerem Wisły. Trwało to może ze dwie sekundy. Jeśli chodzi o rozwiązanie mojego kontraktu - wszystko jest w porządku. Wisła na pewno nie ma teraz trzech trenerów - ma ich dwóch - Henryka Kasperczaka i Jerzego Engela.

Liczka wrócił dzisiaj z krótkiego urlopu i stawił się w klubie. Jechał z nadzieją, że uniknie topora. Stało się inaczej. Bogusław Cupiał nie miał już dla niego czasu. W piątek wolał się spotkać z Jerzym Engelem, który był szykowany na następcę czeskiego szkoleniowca. Dla Liczki Cupiał nie znalazł czasu także we wtorek i środę. Opuszczając klub Liczka, jak zwykle, chętnie porozmawiał krótko z czekającymi na niego dziennikarzami. - Nie żałuję decyzji o przyjściu do Wisły. Mam jedynie żal do właściciela, że nie dotrzymał uzgodnień - stwierdził Czech.

Przed opuszczeniem okolic klubu Liczka życzył powodzenia swojemu następcy. - Engel dobrze zna ten klub, może nawet lepiej niż ja, osoba z zewnątrz. Jest Polakiem i świetnie zna polską piłkę.

O oficjalnych powodach zwolnienia Liczki nowe władze Wisły mają poinformować podczas czwartkowej konferencji prasowej. Wiadomo jednak, że Bogusław Cupiał nie był zadowolony ze stylu gry drużyny Wisły w ostatnich spotkaniach. Wiślacki boss miał także sporo zastrzeżeń do odchodzącego prezesa. Za ogólną zawieruchę w klubie, a także o to, że nie zrobił wszystkiego co w jego mocy, by w klubie zatrzymać tak poważnego sponsora jakim była Era.

Jerzy Engel na stanowisku trenera oznacza głębsze zmiany w sztabie szkoleniowym. Niewykluczone, że do Krakowa wraz z nim trafią Edward Klejdinst i Władysław Żmuda. Podobnie Zdzisław Kapka nie będzie jedyną nową twarzą w zarządzie. Do władz Wisły ma wejść m.in. przedstawiciel potencjalnego szwajcarskiego inwestora, miejsce w zarządzie ma zachować Roma Piotrowska. Kapka do władz "Białej Gwiazdy" wraca po siedmiu miesiącach przerwy. Został zwolniony, wraz z całym zarządem, przy okazji zamieszania z Henrykiem Kasperczakiem.

Pierwszy trening zespołu po przerwie urlopowej odbędzie się w czwartek o godzinie 18. na stadionie przy ul. Reymonta.

Choć dzisiejsze zmiany są miłą niespodzianką dla wielu kibiców Wisły, należy zadać sobie pytanie, gdzie podziała się polityka długofalowości i stabilizacji, która miała wprowadzić Wisłę do Europy. Po raz drugi w ciągu ostatnich miesięcy zmieniany jest trener, po raz drugi zmianie ulega skład zarządu klubu. Decyzja o zatrudnieniu Liczki była zbyt pochopna, Janusz Basałaj nie okazał się osobą zdolną załagodzić wewnątrzklubowe konflikty. Oby jesienią tego roku scenariusz znów się nie powtórzył.

50-letni czeski szkoleniowiec pracował w Wiśle od 13 grudnia 2004 roku, zastępując Henryka Kasperczaka. Wcześniej w Polsce prowadził Polonię Warszawa i Górnika Zabrze. W Czechach był trenerem m.in. Banika Ostrawa i reprezentacji młodzieżowej.

Z Wisłą sięgnął po mistrzostwo Polski. Jego podopieczni rozgrywki zakończyli z przewagą 11 pkt nad Groclinem Grodzisk Wlkp. Gdy Liczka przejmował zespół w połowie sezonu wiślacy o osiem punktów wyprzedzali Legię Warszawa. W przerwie zimowej z drużyny odeszli Mirosław Szymkowiak i Damian Gorawski, a ze znanych piłkarzy pozyskano tylko Radosława Sobolewskiego. Odkryciem rundy wiosennej był 19-letniego Jakub Błaszczykowski, którego sprowadzono z czwartoligowego KS Częstochowa.

Pod wodzą Liczki Wisła w lidze wygrała osiem meczów, trzy zremisowała, a dwa przegrała. Zanim doznali porażek (m.in. 1:5 z Legią w Warszawie) krakowianie ustanowili rekord polskiej ekstraklasy - nie przegrali 38 meczów z rzędu. Za niepowodzenie uznano występ w Pucharze Polski - Wisła w półfinale została wyeliminowana przez Zagłębie Lubin.

P.S Dla zainteresowanych :wink:

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 30 cze 2005, 13:47

Jerzy Engel trenerem Wisły
Były selekcjoner reprezentacji Polski Jerzy Engel został dziś oficjalnie trenerem Wisły Kraków. Zastąpił na tym stanowisku zwolnionego wczoraj Czecha Wernera Liczkę. Engel związał się z „Białą Gwiazdą” trzyletnim kontraktem.Dzisaj o godzinie 18 na głównym boisku poprowadzi pierwszy trening Białej Gwiazdy.

Kod: Zaznacz cały

http://www.wislakrakow.com

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 30 cze 2005, 13:51

Mam nadzieję że Engel nie naściąga tych dziadków ze swojej reprezentacji, a wręcz przeciwnie młodych i perspektywicznych piłkarzy oraz gwiazdy. Może akurat ściągnie piłkarzy pokroju Olszara, Burkhardta. Jestem spokojny o grę Wisły, bo Engel miał zawsze dobry pomysł na grę i powinien nie zawieść,a grać równie piękną piłkę jak za Henia Kasperczaka.

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 cze 2005, 14:55

Jestem ciekaw czy zacieci kibice Wisly Krakow widzieli by w swojej druzynie Emanuela Olisadebe, jak wiadomo Engel zawsze ufal czarnoskoremu zawodnikowi i jezeli wogule do takiego transferu mialoby dojsc to jakie by byly wasze opinie na ten temat.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 15:00

Za wszy go kupimy. Moim zdaniem nie ma tematu, ale różni ludzie, mają różne wyskoki, a w Wiśle te odchyły się chyba kumulują. Dla przykładu:
TWSD pisze:Świerczewski rozmawia z Wisłą
Jak poinformowała „Gazeta Poznańska” Piotr Świerczewski podjął rozmowy w sprawie transferu do Wisły. Pomocnik Lecha Poznań już przed rokiem był łączony z przejściem do Wisły, ale teraz wydaje się to bardziej prawdopodobne, ponieważ będzie mógł pracować z Jerzym Engelem.
Oczywiście i ten transfer będzie zablokowany, podobnie jak Udarevica, ale Engel ma dość ciekawą koncepcję zespołu. Jedni mówią na to kolektyw, zgrana drużyna, inni republika kolesi.

Oli nie przejdzie, a jeśli już, to nie będzie grał. O tym już pisałem, więc teraz tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 30 cze 2005, 15:26

Kolejny świetny ruch Wisly , ciekawe kogo już szykują w miejsce Engela jak nie wejdą do ligi mistrzów .
Jedyny plus to że Engel nie będzie musiał namawiać swoich kolorowych braci do zmiany obywatelstwa ( do reprezentacji juz nie wróci )
Wiadomo co stało się z Polonią ... co będzie z GTS Wislą ?

Bierzesz odpowiedzialność za to co piszesz. 2Wp za rasistowską uwagę i GTS// Piwus

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2005, 16:01

a teraz ja mam pytanie OT dla Piwusa :
czy WP wreczyles za text "kolorowi bracia" ?? jesli tak to juz sie nie odzywam
i pytanie nr 2 - co oznacza skrot GTS ?? bo ja znam taka firme :D

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 30 cze 2005, 16:05

czy ty człowieku wiesz co to jest rasizm, czy możesz uważasz że murzyni są biali... tak to jest, jak ktoś dostanie trochę władzy i mu odbija, smutne

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 cze 2005, 16:16

"Jedyny plus to że Engel nie będzie musiał namawiać swoich kolorowych braci do zmiany obywatelstwa."

Akurat jeszcze wiem, co to jest rasizm i tutaj wyraźnie pan Fala zaznaczył, że czarne znaczy gorsze. Z takiej wypowiedzi każdy działacz, trener czy piłkarz musiałby się mocno tłumaczyć. A tekst "swoich braci" kojarzy mi się z ogólnopolskim sportem, czyli przypinanie komuś łatki, że jest niepolski. Więcej nie będę na ten temat dyskutował i za kolejne offtopiki polecą kolejne WP.

mariano italiano, błyskotliwa uwaga. Zdemaskowałeś mnie.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 30 cze 2005, 16:50

Widzisz Piwus twój pogląd jest trochę dziwny.
Ja miałem na myśli to , że już piłkarze z Afryki ( chyba będzie dobrze ) nie będą musieli zmieniać obywatelstwa by grać w innych reprezentacjach i tam się lansować ( Olisadebe ) . Olisadebe nazywał Engela polskim ojcem więc chyba wie skąd pochodzi .
Cytat " Dobra to kara nie będzie żydów w pucharach " - to są słowa Piwusa który daje mi WP- wiadomo jakie on musi mieć zdanie o tej nacji , napewno gorsze niż ja bo on chce w ten sposób obrazić swojego "wroga" ( Cracovia ).
Dlaczego gościu sobie obraża wszystkich dookoła , a jest taki wrażliwy na mieszkańców Afryki ?....

I kto jest rasistą ...

[/b][/u]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”