Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 62

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 18 maja 2006, 19:02

jakoś mi się nie chce wierzyć, by Mourinho chciał Roberto Carlosa... tym bardziej, że Carlos nigdy nie zaliczał się do dobrych defensorów, miał i ma potężny strzał, kiedyś też dysponował imponującą szybkością... a teraz ? jak na obrońcę jest zdecydowanie za niski, coraz wolniejszy... jeśli to prawda to wychodzi na to, że Chelsea buduje teraz "galaktyczną" drużynę jak kiedyś Real (wiadomo co z tego wyszło)...
Del Horno może i ma za sobą nienajlepszy sezon, ale jest młody i poza tym Chelsea dość dużo za niego zapłaciła... i teraz wymienią go za "dziadka" Carlosa?? nie wierzę...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 maja 2006, 18:13

Nikt tego tu nie napisal to moze ja napisze... Otoz Janusz Dziedzic z GKS-u Belchatow zostal wypozyczony na 1,5 miesiaca do bylego klubu Franka -Elche... Ciekawe dlaczego tylko na 6 tygodni... W lidze polskiej Dziedzic dal znac pare razy o sobie zwlaszcza w rundzie wiosennej, gdzie niezle radzil sobie u boku Matusiaka

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 maja 2006, 18:23

Martinho pisze:Nikt tego tu nie napisal to moze ja napisze... Otoz Janusz Dziedzic z GKS-u Belchatow zostal wypozyczony na 1,5 miesiaca do bylego klubu Franka -Elche... Ciekawe dlaczego tylko na 6 tygodni... W lidze polskiej Dziedzic dal znac pare razy o sobie zwlaszcza w rundzie wiosennej, gdzie niezle radzil sobie u boku Matusiaka
Trochę wiekowy ten news, ale nie przejmuj się. Dlatego na 1,5 miesiąca ponieważ w Elche jest plaga kontuzji, a nie chcą decydować sie na żadne transfery. Janusz pogra tam do końca sezonu i wraca do Polski. Normalnie w tym momencie nie można dokonywać transferów w Hiszpanii, ale zrobiono wyjątek dla Elche z powodu licznych kontuzji...

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 22 maja 2006, 17:50

kolejny Polak w Elche...
mianowicie obrońca Polonii Warszawa Antoni Łukasiewicz...
ciekawy kierunek obrał, jest młody (22 lata), więc kariera stoi przed nim otworem...
choć tak naprawdę to nie wiem na co go stać... widziałem go parę razy w akcji (na c+), ale jakoś się nie wyróżniał...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 maja 2006, 17:50

:shock: Lukasiewicz w Elche :!: Robi sie tam kolonia Polakow powoli ;) Nie wiem czy to dobry krok dla Antka ze w tak mlodym wieku wyjezdza do Segunda Division... To ma byc nasza nadzieja na mundial 2010 w koncu ;) Wreszcie ktos go docenil bo w Polonii widac bylo ze nieodpowiada mu ta gra tam...

W Elche jesty juz Dziedzic ktory po zerwaniu kontraktu z Gieksa rowniez bedzie pykal na 2 ligowych hiszpanskich boiskach ;) Najpierw mowilo sie o jego wypozyczeniu tam ale ostatecznie podpisal kontrakt z Elche

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2006, 2:35

hmm...Oby sie rozwinal w Hiszpani ale mysle ze ma Angielskie warunki :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 maja 2006, 19:50

Elche zwietrzylo szanse na robienie kasy na Polakach, Franek zwrocil im sie w 100%, Dziedzic nie sprawial wrazenia jako zawodnik nawet na miare lepszej druzyny w Segunda, Łukasiewicz od dawna sie o nim dobrze mowilo ale to moze byc ktos pokroju Gołosia na Polonie za dobry na zespol pokroju Wisly czy Elche za slaby, poprostu dobry sredniak...ale zobaczymy moze to jednak nasza jedna z nadzieji na kolejne lata

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 maja 2006, 17:38

Jak podala dzisiaj stronka Villarreal klub podpisal kontrakt na 2 lata z Robertem Piresem. Pires wybral hiszpanski klub po tym jak Arsenal oferowal mu kontrakt tylko na 1 rok. Sam Pires przyznal ze cieszy sie ze bedzie mogl grac w Villarrealu. Zaprezentowany on bedzie 2 albo 3 czerwca jako oficjalny gracz Villarrealu. Mimo swojego wieku to Pires jest w niezlej formie zobaczymy jak bedzie smigal w Primera Division ;)

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 25 maja 2006, 20:09

Jak podała oficjalna strona Liverpoolu, Morientes został sprzedany do Valencii. Kwota nie została ujawniona. Wszyscy kibice Liverpoolu chyba odetchnęli z ulgą. Mimo wszystko, życze powodzenia Moro w La Liga :!:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 maja 2006, 22:13

kapi88 pisze:Mimo wszystko, życze powodzenia Moro w La Liga

Bardzo możliwe że El Moro znowu pokaże swoje nieprzeciętne umiejętności w hiszpańskim klubie. Valencia z Villą i Morientesem w napadzie możę w przyszłym sezonie bardziej zagrozić Barcie niż w tym, jeśli jeszcze nie przytrafią się takie kontuzje jak w tym roku. W sumie to Kluivert też przychodziłpo nieudanym sezonie w Newcastle i nic nie pokazał, ale z Morientesem może być inaczej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 maja 2006, 22:52

Ogólnie duet napastników Morientes - Villa na papierze przedstawia się wzorcowo. W taktyce z dwoma napastnikami obaj zawodnicy powinni dysponować cechami, które pozwolą im uzupełniać się nawzajem. Tak właśnie jest w tym przypadku. Fernando to typowy egzektutor. Bezlitosny w polu karnym, świetnie gra głową i potrafi się odnaleść na boisku. David gra zupełnie inaczej. Jest bardziej dynamiczny, atakuje z głębi pola, częściej nadaje tempo akcjom i stara się ogólnie wprowadzać jakieś zamieszanie w szeregach przeciwnika. Ciekaw jestem jak się będą razem prezentowali.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2006, 23:30

zgadzam sie z Niggaz :wink: Ciesze sie ze przeszedl do La Liga bo w LFC sie marnowal a szkoda go :? Czekamy na nowy sezon, ciekawe co pokaze jak ten duet sie bedzie prezentowal, licze ze Moro troche nastrzela bramek :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 maja 2006, 23:30

Niggaz pisze:Fernando to typowy egzektutor. Bezlitosny w polu karnym, świetnie gra głową i potrafi się odnaleść na boisku
W sumie to gdybys tak okreslil Pata to wiele bys sie nie pomylil. Wiec trzeba wziac poprawke na to "na papierze". Valencia robi drugie podejscie do sprawdzonego w Hiszpanii, ktoremu nie wyszlo w Anglii (ale charakterystyka :lol: ). Pierwsze srednio udane, drugie? Mysle, ze bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2006, 0:14

Wiem o tym doskonale, ale Pat za czasów kiedy jeszcze chciało mu się grać odznaczał się także naprawdę fantastyczną techniką i grał w sposób dużo bardziej widowiskowy od tego prezentowanego przez Morientesa :wink: No i nie przypadkowo napisałem 'na papierze' bo wiem, że póki co to wszystko tylko teoria.
Jestem przekonany, że będzie lepiej bo Fernando dalej chce grać w piłkę a umiejętności raczej nie zatracił. Pat niestety źle wybrał nad czym pewnie będę ubolewał nawet przewracając się w grobie :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2006, 18:24

Nie jestem pewien czy ta wiadomosc byla ale Villarreal po zakontraktowaniu Nihata, zakupil z Saragossy Rubena Garcie Camalache "Caniego". To plus dla Żółtej Łodzi, a ogromny minus dla Realu... Prawde mowiac myslalem ze to własnie Saragossa bedzie budowala zespol na 3-4 sile w PD, a tu po chaosie i zmianach we wladzach szykuja sie spore zmiany. Szkoda bo paczke przed sezonem posiadali niezla! Ewerthon, Milit D., Milito G. Savio.... teraz jak nie dokonaja jakis wzmocnien nadal beda gnic w srodku tabeli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”