Liverpool (zbiorczy) - Strona 624

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 28 sty 2014, 11:39

Z dupy to okienko. Oby pojawiło się chociaż jedno wzmocnienie bo walka o TOP4 będzie bardzo ciężka.
W prasie już tyle nazwisk się pojawia Andre Gomes, Tom Ince, Dean Bouzanis, Jamaal Lascelles, Yevhen Konoplyanka, a [ch**] pewnie z tego wyjdzie i na koniec okaże się, że brakuje nam ludzi żeby wystawić dobry skład na mecz.

Dzisiaj derby liczę na dobry mecz, dużo czystej walki i oczywiście trzy punkty dla The Reeds :beer:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 28 sty 2014, 14:27

A ja liczę na to, że będzie dużo agresji, kopania się po nogach, walki, zaciętości i - analogicznie do Ciebie - trzy punkty dla The Blues. Oba zespoły są przetrzebione różnymi kontuzjami więc w przewidywanie składów chyba dość ciężko się na tę chwilę bawić. Mam nadzieję, że naszemu sztabowi uda się postawić na nogi kluczowych piłkarzy, a przede wszystkim Jagielkę, Distina, Colemana i Barkleya. Przydałby się też Pienaar skoro kontuzjowany jest Oviedo... Generalnie nie ma lekko.

Ciekawe też czy szansę na jakieś minuty dostanie ten nowy Traore, który też ma jakieś problemy zdrowotne i jego występ stoi pod znakiem zapytania.

Generalnie to kontuzje posypały się w najgorszym chyba momencie. Dla obu zespołów. Niestety taka jest cena rywalizacji z zespołami o znacznie szerszej kadrze niż nasze.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sty 2014, 14:44

Ja mam tylko nadzieję, że obędzie się bez ważnych błędów sędziowskich, bo tego ostatnio za dużo. W obie strony. O wynik boję się strasznie. Mam nadzieję, że Allen będzie mógł zagrać i nie będziemy musieli wychodzić środkiem Hendo-Gerrard, bo to będzie jak poddanie meczu.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 28 sty 2014, 14:49

metol pisze:A ja liczę na to, że będzie dużo agresji, kopania się po nogach
Daj spokój, niepotrzebne kolejne kontuzję żadnemu z zespołów :beer:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 28 sty 2014, 14:52

Nie mówię o kontuzjach, ale derby bez tego elementu nie są derbami... Nie bez powodu to najbardziej 'krwawe" derby w historii Premier League, ba, to takie mecze, gdzie sędziowie zawsze rozdają najwięcej kartek. :) Co prawda mam nadzieję, że jak ktoś dostanie czerwoną to raczej jakiś Czerwony, ale nie ukrywam, że nie obrażę się jak i Jags dostanie żółtko za kopniaka w dupę dla Suareza (Jags chyba nie dostał żadnej kartki od jakiegoś roku, ale nie chce mi się sprawdzać).

I gdzie Panowie oglądacie?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 28 sty 2014, 15:01

Proste, że w domu. Szkoda hajsu żeby iść do jakiegoś baru.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 28 sty 2014, 15:02

Ja z kumplem do pubu chyba jadę. Jak nie będzie chęci to w domu przy zimnym piwku :beer:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 28 sty 2014, 15:17

Najlepszy klimat jednak w barze. A pijanym to można tam już przyjść. :) Szkoda tylko, że jestem w trakcie sesji i chyba nie pasuje mi się za bardzo uchlewać, ale znając życie mogę zignorować dziś zdrowy rozsądek. Zwłaszcza jak tradycyjnie przegramy lub, niespodziewanie wygramy jak na Old Trafford.

E:
Ja się nie stresuję, bo jestem już na to za stary, ale po prostu kiedyś te egzaminy muszę odbębnić, żeby potem nie snuły się za mną jak cienie. Poza tym po prostu chodzi o to, że jak załatwię to teraz to potem będę miał dużo wolnego, co mógłbym starać się jakoś sensownie wykorzystać. A już na pewno lepiej niż siedząc i udając, że coś tam się uczę.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2014, 15:28 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 28 sty 2014, 15:23

Obrazek
Trochę poza tematem, ale może pomóc Ci rozwiązać ten ważny dylemat ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sty 2014, 11:15

Wspaniale jest wstać po takich derbach. Wielkie brawa należą się dla Brendana. Miał takie same możliwości kadrowe jak w meczu z AV, który każdy widział jak się skończył, a na wczoraj stworzył coś naprawdę dobrego. W sumie to wszyscy zagrali dobrze. No prawie wszyscy, nie licząc mojego ulubieńca na lewej stronie obrony :mrgreen: Ale gość naprawdę momentami tyle śmiechu dostarcza, więc nawet nie będę nic na niego psioczył. Gerrard się na szczęście obudził na ten mecz. Coutinho w końcu pokazał trochę tej swojej magii, która ostatnio gdzieś zniknęła. SASAS również zrobiło swoje. Szkoda tylko, że Sturridge się trochę podgotował, ale już ładnie przeprosił w wywiadzie. Oby go tam Suarez nie zjadł. I też trzeba zgodzić się z Metolem, że EFC nie zasłużył na aż takie lanie. Przypominali wczoraj nas z poprzedniego sezonu. Piłką pograć szło, zdominować szło, ale tak naprawdę jedyne poważniejsze zagrożenie szło ze strony Mirallasa. Oczywiście pomogło nam w dużym stopniu zejście Lukaku. Tu wielkie podziękowania należą się Barryemu, który w jednej akcji zgubił Gerrarda, a następnie ładnie skasował belgijskiego kolegę. Mój MOTM. Kontynuujmy to.

I fajne wiadomości z samego rana. Ponoć poszła/ma pójść oferta 15 mln za Konoplyankę.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 29 sty 2014, 11:20

I fajne wiadomości z samego rana. Ponoć poszła/ma pójść oferta 15 mln za Konoplyankę.
Dziwi mnie tak pilne poszukiwanie skrzydłowego. Przecież formacja ofensywna nie potrzebuje wzmocnień do pierwszego składu. Jeżeli już miałbym za kogoś wydać taki hajs to w pierwszej kolejności szukałbym defensywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 sty 2014, 11:24

Też bym szukał defensywnego pomocnika. Mówiłem już o tym kilka razy. A latanie za ofensywnym pomocnikiem już mnie przy Salahu dziwiło. Ciekawe co tam im w głowach siedzi.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 sty 2014, 11:27

Mając takich zmienników jak Moses, Alberto czy Iaspas to się nie dziwię Brendanowi, że szuka kogoś nowego.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 29 sty 2014, 12:01

Mimo wszystko są lepszą alternatywą dla trójki z ataku niż brak zmiennika dla Lucasa.

Moses i Aspas w ogóle są jakimś nieporozumieniem o czym zresztą pisałem przy ich transferach.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 sty 2014, 13:33

Biały pisze:
Dziwi mnie tak pilne poszukiwanie skrzydłowego. Przecież formacja ofensywna nie potrzebuje wzmocnień do pierwszego składu. Jeżeli już miałbym za kogoś wydać taki hajs to w pierwszej kolejności szukałbym defensywnego pomocnika.
Bedziemy atakować i wygrywać 5:3, a nie bronic się. gerrard ma grac cofniętego rozgrywającego i tego sie Brendan trzyma. Nie ma miejsca w pierwszej 11 na DM bo ani Gerrard ani Henderson na ławkę są za dobrzy w tym momencie. Właśnie, Henderson... mówicie co chcecie ale dla mnie to on był wczoraj najlepszy na murawie. Serce i płuca tej drużyny. Przyszły kapitan! Sturridge KRÓL. Jakby nie kontuzja obaj z Suarkiem mieliby juz po 20 bramek w sezonie. Niesamowicty duet napastników.
Takie mecze to ja moge oglądać :D

Taktyka dobrana idealnie, do pierwszej bramki mielisy wyraźną przewagę, Everton niegroźnie kontrował, potem oddalismy inicjatywę i zmiażdżylismy ich z kontrataku. Jak się ma takich sprinterów z przodu jak Suarez, Sturridge i Sterling to inaczej być nie mogło.
Everton w 100% zasłużył na to co dostał... a w zasadzie to nie, powinien w bagażniku miec jeszcze jedna bramkę po hattricku Sturridga

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”