Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 645

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 26 sty 2010, 14:54

No to chyba kazdy kto interesuje sie sytuacja w Arsenalu wie ze Denilson nadaje sie jedynie do bardziej ofensywnych zadan i to bardziej w roli zmiennika/gracza do rotacji w pomocy niz podstawowego 3 do trojcy z Cesciem i Songiem. Dobrze ze Diaby zaczal przypominac pilkarza bo to daje nadzieje na zeslanie Denilsona na lawke-choc to u nas ciezkie bo co chwila ktos wypada i Denilson gdy tylko jest zdrowy, ma miejsce w 1 skladzie, ale to tak samo jak w tym temacie ktos pisal o Johnie O' shea z poprzedniego sezonu :D

Mnie interesuje co teraz z Bendtnerem, prawe skrzydlo czy srodek i rywalizacja z Eduardo. Nie ukrywam ze wole by walczyl o srodek a skrzydlo zajal Rosicky, chyba moj ulubiony gracz Arsenalu.

Aha fieldy jak to Diaby bez znaczenia, przeciez jego warunki fizyczne, wzrost bardzo sie przydadza na MU, nie mowiac juz o jego pilkarskiej wyzszosci nad Denilsonem i Ramseyem. Gosc przestal debilnie tracic pilki, w odbiorze i walce w powietrzu tez gra bdb. Sciagnalem sobie mecz z Boltonem i przyjrzalem mu sie dokladnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2010, 15:02

Bez znaczenia w kontekście pozycji DM. Jak bedzie Song, to on tam będzie grał, a nie Diaby. Oczywiście przyda się w grze do przodu, moze nawet się zrehabilituje za mecz z United z początku sezonu :lol:

NIcklas raczej na pewno na środek pójdzie. Dudu gra lepiej z każdym meczem, ale to wciąż nie jest jego optymalna forma. Zobaczymy, co Nicklas bedzie sobą reprezentował. W kadrze gra na środku ataku, więc nie powinien mieć problemów z zastąpieniem Robina.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 26 sty 2010, 15:12

Wracając do kwestii napastnika :) co byście powiedzieli gdyby boss sprowadził Kerrison'a :?: Na wypożyczeniu w Benfice mu nie najlepiej idzie, bo i konkurencja dość duża (i ciężko mu się przebić), a tu by w sam raz na pół roku w miejsce Robina. Zawsze większe pole manewru by miał :wink: a i nie trzeba by płacić :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2010, 15:14

nie znam go, nigdy w życiu nie widziałem jak gra.
Poza tym Wenger powiedział, ze nie szuka napastnika, co raczej zamyka temat transferów

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sty 2010, 15:38

Denilson nie ma wslizgu? A Bolton? :lol: ;) (mam nadzieje ze kazdy rozumie ze to zart)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2010, 18:52

Song jednak moze nie zagrać z United :/ szkoda.
Jacek na pewno zostanie wypożyczony, sprawa ma się wyjaśnić w ciągu 2 dni. Myślę, że Bolton, albo Burnley. Wolałbym Burnley, bo grają więcej po ziemi i taka gra by mu bardziej odpowiadała.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sty 2010, 19:58

No czytalem ze Song ma nie zagrac :/ Coz, mi sie wydaje ze bez Alexa moze byc wielki problem bo jednak mamy niezly burdel w obronie a na DMie Denilson za bardzo nam nie pomoze.. Moze Ramsey? Hmm.. Nie wiem, ale mam tylko wielka nadzieje, ze Song jednak mimo wszystko zagra, albo przynajmniej siadzie na lawce. Cieszy powrot Bendtnera, niestety dopiero wraca wiec moze byc problem, ale zobaczymy. Wenger twierdzi, ze Walcott powroci do swojej optymalnej formy za 6 tygodni.. szkoda ze nie teraz, bo by sie bardzo przydal. No coz zobaczymy, badzmy dobrej mysli, jesli przetrwamy bez zadnych nowych kontuzji przez najblizsze mecze az do Porto to bedzie dobrze, bo Porto na wyjezdzie wiadomo jakie jest..

przy okazji, Boss bardzo wysoko ceni Szczęsnego..
Szczesny made his international debut for Poland at the end of last year and manager Wenger believes the keeper has a bright future ahead of him.

"I really believe in him that he will one day be Arsenal's No 1," he said.

"He has all the qualities you want from a goalkeeper. That means a good basic confidence level, he is very brave, fantastic size, very agile and his speed in his reflexes is absolutely unbelievable.

"When you think it is a goal, with him it is still no goal. He makes unbelievable saves. We are great believers that he will be an outstanding goalkeepe
r."

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sty 2010, 21:44

Trzeba bedzie coś zmienić po przerwie bo dosyć słabo to wygląda. Mało okazji, najlepsza Cesca w 46, gdy przebiegł pół boiska i trafil w słupek. Rosicky mógł dobić, ale przeszkodził mu chyba Ramsey, albo Arshavin :?

Najgorsze, ze straciliśmy Thomasa. Jednak nie był w 100% zdrów. Oby wrócił chociaż na Chelsea i Liverpool.

p.s. druga połowa lepsza, ale zabrakło dziś szczęścia.

Thomas i Eduardo się połamali. Cesc i Rosicky strzelili odpowiednio w słupek i poprzeczkę. 11 razy w tym sezonie trafialiśmy w słupek bądź poprzeczkę - najwięcej ze wszystkich ekip :|

edit: zające ćwierkają, że Verma złamał kość strzałkową [niepotwierdzone info]. Jeśli to prawda, to wypadnie nie wiem na jak długo, ale pewnie nie długo. Nie da się walczyć o tytuł jak co rusz wypadają kluczowi piłkarze i niektórzy z nich do końca sezonu :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sty 2010, 3:36

Watch highlights of EVERY Arsenal match – including Pre-season, Premier League, Champions League, FA Cup and Carling Cup matches. Highlights from all league games are available from midnight the day of the match.
TV Online: Aston Villa v Arsenal - Highlights
Subscribers can view from the early hours of Thursday (UK time)
ktoś tam zasługuje na zwolnienie. nie moglem obejrzec meczu wiec czekam bez sprawdzania wyniku i zawsze od polnocy GMT albo od 2 GMT są a teraz.. nie ma nic. cisza. co to jest, jadą sobie w kulki akurat jak ja chcialem skorzystac :lol:

widze ze nieciekawie. 0-0 plus jeszcze vermaelen i eduardo. a najgorsze jest to, ze campbell gral dwa mecze w ciagu trzech dni i teraz pewnie sylwek bedzie na united jak thomas nie zagra (a pewnie nie zagra). w sumie to nie wiem co jest najgorsze, czy tylko jeden punkt (a moze az?) czy kontuzje czy to. nie wiem.
On if he would be happy to replace Vermaelen with Sol Campbell should he need to on Sunday...
"Sol has not played for six months and just in three days he had two big games, so I will have to see how he recovers."
cudownie. :? mimo wszystko bądźmy dobrej myśli.

--
Fieldy, Duchu, co sadzicie o tym meczu? Zasluzony punkt? Jak po tym wyglada nasza sytuacja w lidze? Campbell na dluzej za Thomasa w razie gdyby ten wypadl na dluzej? Moze przynajmniej moglby zaczac i Sylwek ewentualnie by go zastapil w razie potrzeby w koncowych czesciach spotkania?
Panowie wasze opinie poproszę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 sty 2010, 8:02

Podobał mi się ten wczorajszy mecz. Szybkie tempo, dużo walki i tylko szkoda, że The Villas ratowały słupek i poprzeczka :roll: Pierwsze 30 minut w naszym wykonaniu bardzo słabe. Momentami zastanawiałem się czy Tomas, Dudu i Arszawin w ogóle są na boisku. Pod koniec pierwszej połowy nieco się nasza gra poprawiła i gdyby tak Cesc trafił do bramki to byłoby cudowanie ... byłoby.

W sumie jak Eduardo doznał urazu to myślałem, że Wenger wpuści Kota na boisko. Bendtner za długo nie grał i to było widać. Spóźniony o tempo w każdej akcji, ani jednego dobrego zagrania. Nie obwiniam go, bo wiem w jakiej jest teraz sytuacji, ale IMO obecność szybkiego Walcotta wczoraj mogła dać nam więcej korzyści. Bardzo dobry mecz rozegrał za to Aaron. Walczył, starał się, nie odpuszczał żadnej piłki.

Denilson po raz kolejny powinien dostać solidny opierdol, ale taki z góry do dołu. Jak dla mnie najgorszy na boisku. Ciągłe straty, głupie faule, jakoś nie czułem tego zabezpieczenia na tyłach w jego wykonaniu. Dobrze, że wraca Alex, bo Brazylijczykiem przeciwko United byłoby ciężko.
Magnum pisze:Campbell na dluzej za Thomasa w razie gdyby ten wypadl na dluzej?
Wenger jednak miał nosa. Kontuzja Thomas albo Williama wisiała w powietrzu. Już za długo nasza para stoperów była zdrowa, dlatego specjalnie mnie to nie dziwi. Mam jednak nadzieję, że nie będziemy musieli oglądać eksperymentów w postaci Silvestre'a na boisk. Sol wczoraj śmigał po boisku jak młody wąż, dlatego sądzę, że godnie zastąpi Thomasa. Poza tym jego gra w powietrzu może przynieść coś dobrego pod bramką rywali, więc Wenger nie powinien kombinować. Jest kilka dni do kolejnego meczu i Anglik zdoła się zregenerować.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sty 2010, 17:52

Świetne wieści, Thomas nic nie złamał. Mecz z United jednak opuści.

Eduardo pauzuje 1 tydzień, może wrócić na Chelsea, wiec United też opuści. Song i Eboue są w składzie na United. Diaby też dopiero na Chelsea moze wrócić.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sty 2010, 18:00

Bardzo dobre wiesci. O Vermaelena sie nie martwie bo na United ma godne zastepstwo. Song bedzie bardzo potrzebny, grac bez nie to samobojstwo. Od razu lepsy nastroj po wczorajszym wyniku. :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 sty 2010, 3:19

Niedzielny mecz pomiędzy Arsenalem a Manchesterem United będzie pierwszym na świecie wydarzeniem sportowym transmitowanym na żywo w 3D.

Fani w 4 pubach w Londynie, 2 w Manchesterze, po jednym w Cardiff, Edynburgu i Dublinie przy użyciu specjalnych okularów, jako pierwsi w historii telewizji będą mogli obejrzeć mecz w 3D.

Sky Sports będzie transmitowało to spotkanie w 3D, jak i normalnej rozdzielczości

2 oddzielne zespoły komentatorskie, 2 różnych operatorów kamer i 2 zespoły produkcyjne będą zajmować się tymi jednoczesnymi transmisjami.

BSkyB nie podaje nazw pubów, w obawie przed zbyt dużą ilością chętnych. Szacuje się, że pierwszy mecz na żywo w 3D będzie mogło zobaczyć między 450 a 700 widzów.
mieszka ktoś na wyspach? no to na co czekacie? :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 sty 2010, 9:38

A ja się nie zdziwię, jeśli Vermaelen z nami zagra. Pamiętam doskonale casus Henry'ego - on niemal zawsze przed meczami z nami miał rzekomo kontuzję, a za każdy razem cudownie ozdrawiał :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2010, 11:22

Sugerujesz, że Verma nic sobie nie zrobił ? W takim razie po co mieliby go zmieniać ?
Wenger właśnie na konferencji powiedział, że ma małą szansę na występ, ale raczej nie zagra. Nicklas też ma usiąść na ławce. Wydaje się więc, ze na środku ataku zagra Arshavin.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”