El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 66

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 kwie 2010, 23:56

Zwycięstwo :jupi: :beer:
Nie będe się rozpisywał, ale Xavi to geniusz natomiast Pedro... no cóa może on i nie ma dryblingu, i nie jest powiedzmy przebojowy, ale rozciąga grę, swietnie wychodzi do prostopadłych piłek i jest zajebiście skuteczny. Moim zdaniem to taka młodsza i lepsza wersju Ludo Guly.
Valdes klasa, bronił wtedy kiedy było trzeba, a nie Jak Iker gdy było pozamiatane :twisted:

edit Benzema dotknął piłkę reką

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 kwie 2010, 23:57

Gago odejdzie latem, jestem o tym przekonany, nasza kreatywność powala. Brak lewego obrońcy również. Alvaro nie dał rady, choć to nie jego pozycja. Z przodu bieda, VdV pewnie poleci. Higuain bez podań nic nie zrobi, Cristiano w cieniu Messiego. Obawiam się, że zarząd stracił po tym meczu zaufanie do szkoleniowca, wyglądało to źle.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 kwie 2010, 23:58

dlaczego barca nie grala w czarnych opaskach?

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 10 kwie 2010, 23:58

Etus2 pisze:co było nie tak przy bramce Raula ? bo Benzema nie dotknal piłki ręką na pewno.
Nie mam pojęcia :lol: Benzema coś tam po gwizdku machał łapami zrezygnowany... nie wiem czy była to jego frustracja czy też tłumaczył komuś, że zagrał ręką przy tym dziwnym przyjęciu piłki. Jeśli ręki nie było, to już nie wiem co mógł Mejuto gwizdnąć w tej sytuacji....
Mecz generalnie nie był porywający. Dużo niedokładności z obu stron. Barcelona zaliczyła masę niecelnych podań - wymusili to piłkarze Realu stosując względnie skuteczny pressing. Sytuacja w tabeli jest teraz rewelacyjna dla nas, 3 pkt przewagi + korzystny bilans w dwumeczu ... lepiej być nie może.
Xavi :jupi: dla mnie najlepszy dziś na boisku.
bagg pisze:dlaczego barca nie grala w czarnych opaskach?
Bo nie musiała. Była minuta ciszy, więc opaski to już zbędny dodatek. Przed meczem właściwie nie było żadnego info, że Barcelona ma je założyć. Komunikat dotyczył tylko Realu.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 0:02 przez MeToYou, łącznie zmieniany 1 raz.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 kwie 2010, 23:59

bronił wszystko co leciało w niego , i tylko takie piłki dziś niestety słali mu piłkarze Realu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2010, 0:00

Etus2 pisze:aha , brawo Gago będą z ciebie ludzie , najlepszy nasz def. pomocnik.
Interwencja z 66 minuty(56?) powinna być ilustrowana w podręcznikach... Taki mały żarcik.
Cieszy zwycięstwo bo jakaś osłoda bo cięzkim dniu. 3 a raczej 4 oczka przewagi i teraz nie zmarnować tego i dalej dążyć do mistrzostwa. Barca nie zagrała wybitnego spotkania, mało strzelała, ale jak już to robiła to były to praktycznie same setki, szkoda, że Messi nie wykorzystał, zadnej ze 100% sytuacji w drugiej połowie, bo do samego końca miałem trochę obaw.
Jest dobrze, oby z Gabim wszystko było w porządku.

A teraz o tym jegomościu z Realu, o którym nadmieniałem, że wspomnę. Przy bramkowej akcji Messiego, jeden gościu podniósł ręka. Nie zgadniecie kto. Przy wyjściu Pedro w drugiej połowie(nie przy bramce) ktos został. Ten sam blondynek popchnął Keite specjalnie, próbował specjalnie nabić Leo, ździelił Puyola i wykonał Amorebietę na Messim. Nagrody nie ma, ale może ktoś odgadnie kto to był.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 kwie 2010, 0:01

uwazam ze barcelona, obecnie najlepszy klub swiata, posiada w tym momencie najlepszego pilkarza swiata: messiego, najlepszego prawego obronce swiata: alvesa, najlepszego srodkowego pomocnika swiata: xaviego, najlepszego stopera swiata: pique, oraz najlepszego bramkarza swiata: valdesa. w tym sezonie z valdesem rownac sie jedynie van der saar, ale mysle ze van der saar bronil o wiele mniej przez kontuzje. to co robi w tym sezonie valdes stawia mnie, wielkiego przeciwnika tego golkipera, w dosc nietypowej sytuacji. ale takie jest moje zdanie. tak jak wielokrotnie jechalem z nim strasznie(ci co mnie znaja wiedza o tym dobrze), tak teraz brak mi slow zeby opisac jego wyczyny. amen.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2010, 0:01 przez miguel indurain, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 11 kwie 2010, 0:01

bagg pisze:dlaczego barca nie grala w czarnych opaskach?
No bo też czemu miała by w nich grać grać ? Minuta ciszy była by tak czy tak, ale to w składzie Realu był polak, więc dlatego założyli czarne opaski

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 11 kwie 2010, 0:02

grzegorzfcb pisze:
Valdes klasa, bronił wtedy kiedy było trzeba, a nie Jak Iker gdy było pozamiatane :twisted:
a co miał nie bronić jak wszystkie strzały były w niego

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 11 kwie 2010, 0:02

strzał Pedro przypomniał mi bramki messiego z tamtego sezonu, gdy praktycznie kładł bramkarza i dopiero oddał strzał. Jakby nie było to Messi zmarnował dwie setki (lub jak kto woli Iker zabłysną). Denerwowały mnie podania do Alvesa które były za plecy (w pierwszej połowie).

Sędziowanie nie było najgorsze jak na ligę hiszpańską, ale wydaje mi się że niektóre kartki niepotrzebnie zostały pokazane.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 kwie 2010, 0:03

Zdziwiłem się, że obie drużyny kończyły w 11 :D ale ja nie o tym...
Brawo, brawo, brawo! Wygrywamy zasłużenie udowadniając po raz kolejny, że Real może lać ogórki, mieć piękne serie zwycięstw, niezdobyte [dotychczas] Santiago Bernabeu, ale z silną ekipą wygrać nie umie.
Duży krok w stronę mistrzostwa, ale ciągle trzeba wygrywać.

PS. Bernabeu jeszcze raz ujrzysz zwycięstwo Barcy w tym sezonie :twisted:

:jupi:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 0:05

Benzema pokazywał że Puyol go odpychał ale to była raczej ściema , ja tam ręki nie widziałem choć ruch ręką był to wydawało mi się że nie dotknął jednak piłki czyli bramka prawidłowa.

imo Benzema potrzebuje ogrania i mam nadzieję że zostanie po sezonie i dostanie szanse .Czuje do niego sympatie nie wiem czemu .

edit :
oraz najlepszego bramkarza swiata: valdesa.

:haha:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 kwie 2010, 0:06

Wszystkie strzaly, ktore oddali pilkarze Realu, a ktore obronil Valdes byly wprost w niego, wiec nie wiem jak akurat po tym meczu mozna wyciagnac wnioski jakoby bylby on najlepszym bramkarzem swiata.

Mecz generalnie slaby.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 kwie 2010, 0:07

Kiepski mecz, choć może to przez ten brak komentarza i to wszystko co się dziś wydarzyło taki był mój odbiór spotkania. Chyba nie do końca byłem skupiony na oglądaniu. Real nie zaprezentował niczego, co mogłoby ich stawiać w pozycji równorzędnego przeciwnika. Może Barca też nie grała jakiegoś wybitnego meczu, ale dała z siebie tyle ile dziś wystarczyło na słabo grający Real. Chyba Gran Derbi bez historii i zapamiętane zostanie przez nas tylko ze względu na dzisiejszą tragedię i fakt, że Blaugrana pewnie dzięki temu zwycięstwu sięgnie po tytuł.
Gratulacje dla zwycięzców.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 0:09

nie zapominajcie że Valdes w 90' rzucił się za piłką gdy głową strzelał Benzema , zdecydowanie ten rzut zasłużył na tytuł , czekamy na przyznanie go przez miguela !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”