Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 67

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 25 lip 2009, 20:04

No to superpuchar mamy . Kasprzik cały mecz dobrze , bramka którą puścił była a'la Kotor tak więc był to spory błąd . Karne nam wybronił , więc występ na spory +

Momentami gra bardzo chaotyczna z obu stron . Wisła prezentowała sie nieźle jak na drużynę , której wpierdolili Estończycy :lol: , ale i tak przegrała .

Ten Kirm bardzo ciekawy , nieźle dziś grał . Aha sporo chamskich fauli i kretyńska kartka Brożka . No nie wiem ale kolo ma nerwy jak postronki . Powinni coś z tym zrobić bo dziś nie tylko zarobił też żółtko ale potem 2 czy 3 razy faulował .
Cóż Puchar jest nasz , ten puchar do Lecha należy .
Mecz wielki nie był ale victoria się liczy. Pozdro

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2009, 21:01

Szybko wróciłeś z Lubina.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 25 lip 2009, 21:32

niestety jestem zmuszony do nauki , wiec nie mogłem sobie pozwolić . Na wyjazd

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lip 2009, 22:19

To, ze Paweł Brożek rozegrał pełen spotkanie to była jedna z najciekawszych sytuacji dzisiaj. Powinien wylecieć za fual na Bandrowskim. Gdyby był tak naładowany w dwumeczu z Levadia, pewnie by sie Wisła nie skompromitowała.
Dobre spotkanie Lecha, pierwszy mecz o coś, debiut Zielińskiego, nowe ustawnienie. Naprawde było dobrze.
Czekam tylko na powrót Wojtkowiaka, bo Kikut dzisiaj w kilku sytaucjach przypominał tego Kikuta ze spotkania z Udinese.
Peszko także bawił się w dryblingi i tracił na potęge. Handzić zadebiutował i naprawde on jest lewoskrzydłowym, to pewnie Golik jest napastnikiem :)
Seweryn Gancarczyk w Lechu. Nieźle, transfer jakiego sie nie spodziewałem. Grał świetnie na Ukrainie, w dobrym zespole. Przychodzi na pozycje, ktora Kolejorz ma bdb obsadzona. Ivan to jeden z liderów, świetny zawodnik, łapie kontuzje podobnie jak Henriquez. Luis pewnie przejdzie na stałe na lewa pomoc, tam jest takze niezly ścisk Wilk, Handzić i Cueto.
Przydałby sie jeszcze srodkowy obrońca, bo Bosacki i Zlatko chetnie sie łamią. Zieliński w sparingach wystawiał Injaca, mowi sie, ze Ivan takze moze tam grać, jednak lepiej by było gdyby doszedł jeszcze jeden obrońca. Najwiecej sie mowi o Jodłowcu, ale nie za taka kase jakiej rzada Polonia, Glik jest do wyjecia, ale dopiero w zimie. Podobno tak kluby się dogadały przy transferze Kasprzika.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 26 lip 2009, 11:35

cloner pisze:Szybko wróciłeś z Lubina.
A ja byłem. Mam u Ciebie "plusa"? :lol:

Nasza gra była momentami bardzo dobra, czasem jeszcze czegoś brakowało ale to dopiero pierwszy mecz. Zobaczymy co zagramy w Norwegii. Nasi czasem pogrywali z Wiślakami w "dziada" co trochę nas rozbawiło, nie mniej nie tak jak słowa wykrzyczane z trybyn Wisły: "co was tak mało?" czy "gramy u siebie" :lol: :lol: :lol:
Nie mówiąc już o tym, że osób z Krakowa było 2x mniej od tych z Śląska! Jakby to powiedział Piwus: "Najlepsi kibice. Najlepsi!"

Nie chce mi się więcej pisać, nadmucham balon później...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 26 lip 2009, 12:31

MENDEZ pisze:
cloner pisze:Szybko wróciłeś z Lubina.
A ja byłem. Mam u Ciebie "plusa"? :lol:

Nasza gra była momentami bardzo dobra, czasem jeszcze czegoś brakowało ale to dopiero pierwszy mecz. Zobaczymy co zagramy w Norwegii. Nasi czasem pogrywali z Wiślakami w "dziada" co trochę nas rozbawiło, nie mniej nie tak jak słowa wykrzyczane z trybyn Wisły: "co was tak mało?" czy "gramy u siebie" :lol: :lol: :lol:
Nie mówiąc już o tym, że osób z Krakowa było 2x mniej od tych z Śląska! Jakby to powiedział Piwus: "Najlepsi kibice. Najlepsi!"

Nie chce mi się więcej pisać, nadmucham balon później...
Każdy zorientowany kibic w Polsce wie, że Wisła jest jednym z przykładów, że są kibicami sukcesu. Pewnie chcecie jakiś przykład. Liczby wyjazdowe wiślaków w europejskich rozgrywkach a ligowych zmaganiach.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2009, 14:24

Fishbone pisze:Liczby wyjazdowe wiślaków w europejskich rozgrywkach a ligowych zmaganiach.
Tu faktycznie złapałeś Wisłę, bo z innymi ekipami za granicę nie jeżdżą kibicowscy turyści. Równie dobrze możesz sobie porównać liczby Lecha zanim stał się Amicą, czy Gieksy jak wejdzie do ekstraklasy w przyszłości.
MENDEZ pisze:"Najlepsi kibice. Najlepsi!"
Znowu wygwizdali swój zespół i zgody? Nie byłem, ale skoro pojawia się ta fraza, to się musiało dziać :).
Killerbean pisze:Wisła prezentowała sie nieźle jak na drużynę , której wpierdolili Estończycy :lol: , ale i tak przegrała .
Osobiście spodziewałem się wysokiej porażki, tymczasem ta drużyna, której wpierdolili Estończycy, miała przewagę przez większość meczu. Z takim zespołem nie mógł sobie dać rady przyszły majster? To nie może być nic innego, jak kolejny sukces Lecha w prestiżowych rozgrywkach. Biorąc pod uwagę, że przedostatni Superpuchar Wisła też przegrała z Lechem po karnych w meczu ligowym(bo nikomu nie chciało się rozgrywać osobnego mecz), to czyni was prawdziwym dominatorem na krajowym podwórku i stawia kropkę nad i po tym bardzo dobrym sezonie. Moralny zwycięzca i najbardziej utytułowany sezonu, chociaż trochę brakuje wam do Legii, która wcześniej zdobyła na dokładkę wicemistrzostwo.
A dla Wisły z taką grą jest jakaś nadzieja jeszcze :lol:.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 26 lip 2009, 14:55

piwus pisze:tymczasem ta drużyna, której wpierdolili Estończycy, miała przewagę przez większość meczu. Z takim zespołem nie mógł sobie dać rady przyszły majster?
No to tym się pocieszaj . Za kilka lat nikt nie będzie pamiętać jak przebiegał mecz , przewaga nie przez większość tylko część . Barca też nie mogła dać rady Chelsea , co nie zmienia faktu , że w finale pyknęła Man Utd . Może Lech się trochę oszczędzał na mecz LE za pięć dni . Przypomnij mi z kim wy teraz gracie .
piwus pisze:to czyni was prawdziwym dominatorem na krajowym podwórku i stawia kropkę nad i po tym bardzo dobrym sezonie.
Zeszły sezon nie był zły . Tylko liga pozostawiła niedosyt a tak było bardzo dobrze .
piwus pisze:Biorąc pod uwagę, że przedostatni Superpuchar Wisła też przegrała z Lechem po karnych w meczu ligowym(bo nikomu nie chciało się rozgrywać osobnego mecz)
Rozumiem , przegraliście , więc teraz bedziesz bagatelizował range rozgrywek . Widzisz ja nie twierdze , że to wielkie osiągnięcie , tym niemniej miło przed sezonem utrzeć nosa jednemu z głównych rywali do tytułu .
piwus pisze:A dla Wisły z taką grą jest jakaś nadzieja jeszcze :lol:.
Poczekajmy do końca okienka transferowego jeszcze i zobaczymy jaka Wisła bedzie i dlaczego bez Brożka .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2009, 16:12

piwus pisze:A dla Wisły z taką grą jest jakaś nadzieja jeszcze
Z tą obroną. :?: Bez jaj tylko tu.
Oceniacie spotaknie Lecha, ktory zagrał pierwsze sowje spotkanie o coś z Wisła, ktora juz 2 takie miala, jakie były wszyscy wiedza, ale przetarcie mieli. W Wisle wiecej jakis zmian w porównaniu z poprzednim sezonem nie widze- jesli chodzi o ustawienie. W Lechu jest nowy pomysł na gre. Wisła rzadzila, moze tak, tylko nie wiem pod jakim aspektem, wiecej klarownych sytuacji, lepsza wymiana podan, składniejsze akcje, kontrolowanie gry. Nie dostrzegłem tego. Podbno LEch nie grał nic od 20 minuty, a pod koniec pierwszej polowy, Lech wymienil tyle podań, ze nawet kibicom zachcialo sie krzyczeć Ole.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2009, 16:54

Killerbean pisze:Tylko liga pozostawiła niedosyt a tak było bardzo dobrze .
Tak, właśnie. Bardzo dobry sezon Lecha :).
Killerbean pisze:Rozumiem , przegraliście , więc teraz bedziesz bagatelizował range rozgrywek
Wisła Kraków - Legia Warszawa 1-2 (1-1)

0-1 Chinyama (13.)
1-1 Kmiecik (15.)
1-2 Rocki (87.)

Wisła: Juszczyk - Szabat, Kowalski, Cléber , Díaz - Dawidowski (86. Burliga), Cantoro, Mączyński , Małecki, Niedzielan - Kmiecik.

Legia: Mucha - Rzeźniczak, Choto, Szala, Kiełbowicz - Radović (46. Szałachowski), Vuković (69. Roger), Iwański, Wawrzyniak (79. Rybus) - Rocki , Chinyama.

Ja ich nie lekceważę, one same się lekceważą. Tym razem Wisła grała w pierwszym składzie, chciała wygrać, nie potrafiła wygrać, była słabsza w tym meczu, przegrała, ale ostatecznie liczy się to jak przegrana Legii w Pucharze Ekstraklasy z Groclinem.
Killerbean pisze:Za kilka lat nikt nie będzie pamiętać jak przebiegał mecz
Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał, że był taki mecz. Poza Poznaniem, rzecz jasna.

Swoją drogą nie wiem dlaczego mecz nie został rozegrany na neutralnym terenie, tylko u zgody Lecha. Oczywiście to, ze było dużo Śląska świadczy na niekorzyść Wisły, która potrzebuje wsparcia, a duża ilość Zagłębia to sukces Lecha.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 26 lip 2009, 22:12

Mały, bo mały sukces, ale cieszy. Zawsze lepiej zdobyc Superpuchar, niż go przegrać. :D

Do piwusa: finał PP graliśmy w jeszcze mniej neutralnym miejscu, ale jakoś nam to nie przeszkodziło.
Oczywiście to, ze było dużo Śląska świadczy na niekorzyść Wisły, która potrzebuje wsparcia, a duża ilość Zagłębia to sukces Lecha.
Zagłębie siedziało w swoim sektorze, podział był widoczny. Szkoda, że Wy tak nie zrobiliście...ciekawie by to wygłądało. :lol: Z mojej perspektywy wyglądało jakby Wisła wpomagała Śląsk, a nie odwrotnie.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 26 lip 2009, 23:27

Szkoda ze w Poznaniu nie zrobili tego finału ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2009, 23:30

paku pisze:Szkoda ze w Poznaniu nie zrobili tego finału
Niestety na stadionie nie ma murawy i to by mogło przeszkadzać w rozgrywaniu spotkania. :)

Voyters
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Voyters » 30 lip 2009, 14:29

Mam nadzieje że ten sezon bedzie należał do Lecha, bo nie chce przeżyć ponownie takiego wstydu jak Wisła Polsce przysporzyła.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 lip 2009, 19:08

10 minuta Wilk i 1-0 dla nas

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”