Live 8 - Gwiazdy dla Afryki

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Live 8 - Gwiazdy dla Afryki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lip 2005, 17:32

W sumie nie wiem, czemu nikt nie założył tego tematu wcześniej :roll:. Zapomniałem kompletnie i pierwsze pół godziny nie wiedziałem. W sumie impreza mdła była odrobinę, dopóki nie pojawiło się Green Day (jak ich nie lubię, to trzeba przyznać, że na tle dinozaurów i Dido sieroty prezentują się dobrze). Co do Duran Duran i Eltona Johna, myślałem, że więcej wycisną, ale cóż starość nie radość. Tim Robbins dość ciekawie wyglądał w punkowym stroju :lol:.

Ogólnie to zmieniła sie formuła, nikt co chwilę nie krzyczy, ile kasy się uzbierało, chodzi raczej o wyraz poparcia dla pomocy Afryce w ogóle i umożenie długów w szczególe. A ile to da, to dopiero zobaczymy. Bono się liczy, tylko, że on załatwia takie sprawy osobiście, nie tylko przez deklaracje na koncertach. No chyba, że się mylę i to nie jest jakaś jednorazowa akcja, żeby sobie podreperować sumienie, tylko początek jakiejś akcji, o której nie wiedziałem.
Szczerze wątpię, aby wielu ludzi, którzy trafili na koncert obchodziła ta ideologia. Raczej chodzi o dobrą imprezkę, zobaczenie zjednoczonego Pink Floyd itp. Ale jakiś rekord frekwencji pewnie będzie.
Polski kometarz jest przyzwoity, w końcu nikt mi nie wykłada własnej filozofii. Zastanawiam się, co by było, jakby do studia trafił Szpakowski :wink:.

Według mojego programu telewizyjnego, to na TVNie będzie to się powoli kończyć, ale o 18 przenosi się na TVN7.
Właśnie mowa o R.E.M.. Dla mnie rewelacja.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 02 lip 2005, 17:50

Green Day - R E W E L A C J A :D. Jak narazie najlepszy występ zobaczymy co bedzie potem. Mam nadzieje ze takich występów bedzie dużo dużo więcej i cała ta impreza odniesie skuces.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lip 2005, 18:24

dodam jeszcze tylko ze ten koncert jest w jakims celu. mysle, ze wielu ludzi obejdzie ten cel, a nie tylko sama "dobra imprezka". nie bede tu rzucal liczbami i pouczal nikogo. kto chce dowie sie sam. dla mnie to na prawde wazna sprawa i mozna cos z tym zrobic, a nie myslec tylko o dobrej imprezce. z reszta jak na razie ta dobra imprezka jerst calkowicie po bandzie i dretwa na max.

www.one.org
www.makepovertyhistory.org
www.live8live.com

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 lip 2005, 19:24

Zawdi mnie uprzedził, bo to samo chciałam napisać, ale nie miałam czasu: ten koncert nie jest po to, by się zareklamować, tylko jest w jakimś konkretnym celu. Wydaje mi się, iż Green Day (którego nie lubię, co trzeba zaznaczyć) najmniej 'serio' potraktował całą tą akcję - dobrze się bawili, i nie potrafili dostrzec powagi w tej sytuacji. Ale cóż, mnie się najbardziej podobał występ Coldplay, Travis, R.E.M. i U2. Czekam na George'a Michaela. :lol:

PS Jeżeli ktoś nagrywa koncert z Londynu, i później wgrywa na serwer, to prosiłabym o linka... ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lip 2005, 19:35

Anka pisze:[ Wydaje mi się, iż Green Day (którego nie lubię, co trzeba zaznaczyć) najmniej 'serio' potraktował całą tą akcję - dobrze się bawili, i nie potrafili dostrzec powagi w tej sytuacji.
Moim zdaniem o to chodziło, żeby nie potraktować tego jak stypę (koncert po 11 września, ale to wyciskało łzy). Żeby głos był dobrze słyszany, musi być naturalny, a nie zapłakany i histeryczny... I najlepiej pokazuje to teraz Bon Jovi. Dobrze się bawić w imię umierających dzieci, to lekka hipokryzja, ale zespoły nie powinny grać requiem, tylko swoją muzykę. A ciężko, żeby zespół punkowy grywał ballady :wink:.

Poza tym z powodu tego żałobnego podejścia jest tak mdło i drętwo :roll:.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lip 2005, 19:38

w ten kwesti sie zgodze z piwusem. tylko green day wypadl ok, reszta to nie dajaca sie sluchac masa. co do cold play, to od nich chyba gorzej tylko wypadlo duran duran

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 02 lip 2005, 20:45

Kurde własnie przegapiłem wystep R.E.M. widziałem sama koncówke :evil: :evil: co ten Stipe sie tak wymalował :roll: :D
Wie ktos czy moze beda to jeszcze raz pokazywac ??

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 02 lip 2005, 21:39

Koncert wspanialy i jaka obsada, az chce sie sluchac (choc nie wszystkich :/ ). Ja Was zachecam zebyscie zrobili tak jak ja. wejdzcie na www.live8live.com i podajcie xwoje dane !!! to pomoze innym i nic nie kosztuje. Chociaz dzisiaj zainteresujmy sie wszyscy naszymi bliznimi !!!!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lip 2005, 21:44

Jako człowiek wychowany na reklamach, mogę powiedzieć:
"Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". Przeskoki typu teraz Snoop Dog, potem Dave Matthews Band z Shakirą, a w chórkach Muse, mi się nie podobają.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 02 lip 2005, 21:47

Koncert jest swietny, wspaniali wykonawcy. Wielkie brawa dla pomyslodawcow, miejmy nadzieje ze sytuacja w Afryce poprawi sie.
Mam pytanie w Philadelphi ma wystapic Jay-Z, wiecie moze kiedy??

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 02 lip 2005, 22:01

mimek pisze:Koncert jest swietny, wspaniali wykonawcy. Wielkie brawa dla pomyslodawcow, miejmy nadzieje ze sytuacja w Afryce poprawi sie.
Mam pytanie w Philadelphi ma wystapic Jay-Z, wiecie moze kiedy??
Właśnie przed chwilą wystąpił razem z Linkin Park.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 02 lip 2005, 22:34

Koszt organizacji takiej biby przekracza dochody wszystkich afrykanskich krajów!!!
Z drugiej strony fajnie że ktoś zwraca uwage na takie problemy!!!

Pewnie skończy sie tak jak 20 lat temu, pośpiewaja, pomadrkują i ludzie o tym pozapominają za 2 dni.

oby G8 nie miało wszystkiego w dupie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiedy grali/graja floydzi i audioslave??

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 02 lip 2005, 22:34

Koszt organizacji takiej biby przekracza dochody wszystkich afrykanskich krajów!!!
Z drugiej strony fajnie że ktoś zwraca uwage na takie problemy!!!

Pewnie skończy sie tak jak 20 lat temu, pośpiewaja, pomadrkują i ludzie o tym pozapominają za 2 dni.

oby G8 nie miało wszystkiego w dupie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiedy grali/graja floydzi i audioslave??

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lip 2005, 22:36

Audioslave grał koło 18. Kiedy będą Pink Floyd ktoś wie?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 lip 2005, 22:43

piwus pisze:Audioslave grał koło 18. Kiedy będą Pink Floyd ktoś wie?
Mieli być o 16 czasu amerykańskiego... czyli ok. 23. Bądź cierpliwy. ;) Ja czekam, jak już zapowiedziałam, na wielki finał, w którym wystąpić ma George Michael. :D

Co do koncertu Audioslave to najbardziej mi się podobali ze wszystkich zespołów grających na koncercie w Berlinie. Nie chodzi o tzw. 'show', tylko o występ od strony technicznej. Najbardziej udany występ w całej imprezie zaliczyła jednak Madonna. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”