(Primera Division) FC Barcelona - Real Madryt 01.IV.2006

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

(Primera Division) FC Barcelona - Real Madryt 01.IV.2006

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 03 paź 2005, 11:47

!! GRAN DERBY !!

Po raz kolejny zmierza sie dwa najwspanialsze kluby hiszpanskie o ile nie swiata. Pozostal jeszcze miesiac ale dyskusje mozemy zaczac juz teraz. Bo bez sensu by napinac sie w oddzielnych tematach jezeli mozna tylko w tym jednym. Tutaj nie tylko bedziemy opisywac forme zespolow i mecze poprzedzajace GD ale takze sam spektakl ktory odbedzie sie na Santiago Bernabeu.

Halla Madrid !! :king:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 paź 2005, 11:57

No zapowiada się jatka dla fanów hiszpańskiej piłki ... i nie tylko :!: Do meczu jeszcze sporo czasu , ale już teraz można porównać oba zespoły. Barca nie wystartowała najlepiej , w dodatku w ostatniej kolejce tylko remisując z Saragossą. Z kolei Real chyba złapał wiatr w żagle i wygrał już 4 (?) mecz z rzędu.

Jednak ja póki co narazie dochodze do siebie po wczorajszych Derbach :twisted: :lol: Niech Gran Derby wygra lepszy (kibicuje Barcelnie)

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 03 paź 2005, 11:58

No, no smitu great idea!
Ale czy to koniec z napinkami raz w temacie o Barcie a raz o realu - nie sądze :lol: ...
A co do samego Gran Derby: Czekam na to spotkanie bardzo niecierpliwie, wyobrażam sobie te napinki jak real przegra, no ale niestety nie zawsze (co pokazał ostatni mecz z miard Mallorcą) można być pewnym przegrania realu :cry: a taką miałem ochotę sie z was pośmiać a tu :gmoch: zonk! I musiałem wam zwrócić honor... na razie obydwa zespoły prezentują podobną formę (jak zapewne wszyscy wiedzą nie jest ona najwyższa) tak więc jeżeli oba zespoły będą nadal prezentowały taką "huśtawkę" to spotkanie może być bardzo wyrównane! Lecz ja licze (mam nadzieje ze sie nie przelicze :lol:) na to że Barca szybko odzyska formę z poprzedniego sezonu (to samo tyczy sie mierd :lol: ) i "madryt na kolanach" :lol: . No cóż, poczekamy zobaczymy jak będzie, do zobaczenia :wink: ...
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2005, 21:11 przez k@li, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 paź 2005, 13:03

Wiele się jeszcze pewnie zmieni (jeśli chodzi o formę obu zespołów) zanim dojdzie do właściwej konfrontacji. Obie ekipy mają jeszcze problemy z ustablizowaniem formy na dobrym poziomie. Nie wszyscy zawodnicy grają już tak jak się od nich oczekuje. Trzeba jednak pamiętać, że aktualna forma obu drużyn przed bezpośrednim starciem może być zdradliwa. Gran Derby rządzą się swoimi prawami. Jedyne czego jestem pewien w tej chwili to przekonanie o tym, że padną bramki :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 03 paź 2005, 14:18

z forma obronna barcy i realu over wydaje sie byc pewniakiem... ciezko cos w tej cgwili powiedziec, za duzo czasu jeszcze pozostalo. z reszta wszyscy pamietaja pierwsze GD z zeszlego sezonu. barca w poprzednim meczu w kapsko, a real pogromil. jaki byl wynik meczu wszyscy wiemy (3:0 :rotfl2: ). na SB barca przegrala, bedac druzyna lepsza. stworzyla wiecej okazji, ale jak juz zdazylismy sie przyzwyczaic, kiepsciutko ze skutecznoscia. zaden wynik nie bedzie zaskoczeniam. to bedzie wazny mecz, bo chyba nikt nie uwaza, ze miostrzostwo, mimo slabej formy, zdobedzie druzybna spoza tej dwojki. mecz o 6 punktow... oby eto'o mial lepszy dzien od casillasa...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 03 paź 2005, 19:15

Mysle ze to nie jest jeszcze doby moment zeby oceniac szanse obydwoch drorzyn, bo do meczu jeszcze daleko, a wiele moze sie zmienic. Moze Ronaldionho i Deco zostana zkontuzjowani i nie zagraja w tym meczu. Moze to tez sie stac z pilkarzami Realu. Moze do tego czasu Real bedzie wygrywal wszystkie mecze, ale straci forme na tydzien przed meczem. Moze pilkarze Barcy beda mieli wypadek. Oby nic z tego co napisalem sie nie stalo. Wiec co do tematu, to oczywiscie stawiam na Real. Barca jakos kiepsko zaczela ten sezon. Tylko dwa zwycieztwa w 6 meczach. Real jak narazie byl na dole i teraz wspina sie do gory, polepszajac swoja gre. Zidane wrocil po kontuzji, itp. Jak bym mial obstawiac teraz wynik to stawialbym na 2:1 dla Madrytu. Tak czy inaczej podam swoja opinie jeszce raz, 2 dni przed meczem. :P .

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 03 paź 2005, 19:22

Będzie ciężko i coś czuje, że jak Barca dalej tak bedzie grać to możemy spodziewać się wygranej Realu. Mam nadzieję, że złapiemy wiatr w żagle i będziemy jechać za każdym po kolei. VeB!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 paź 2005, 19:34

A gramy na Santiago?? Jak tak to w obecnej formie będzie Bardzo ciężko, naprawde, widać, że Real łapie wiatr w żagle a Barca ma wzloty i upadki, co chwila mam inne myśli odnośnie tego spotkania. Raz, że sobie poradzimy inaczej, że nie. Napewno nie damy za wygraną. I mam nadzieje, że na ten mecz zawodnicy zmobilizuja sie do tego stopnia, i obejrzymy wpsaniałe widowisko z wygrana lepszej drużyny w danym dniu. To jest chyba obiektywna ocena tego co się wydarzy za półtora miesiąca... :wink:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 03 paź 2005, 23:40

snake pisze:to nie jest jeszcze doby moment zeby oceniac szanse obydwoch drorzyn

Ale to jest dobry moment by juz zaczac o tym dyskutowac.

kulekfcb pisze:na ten mecz zawodnicy zmobilizuja sie

Zawsze na gran derby jeden i drugi to mieszanka pilkarskiego bostwa i najwyzszego poziomu gry, techniki i innych elementow kunsztu pilkarskiego wiec o to sie nie martwmy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8754
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 paź 2005, 8:19

kulekfcb pisze:A gramy na Santiago??
prawdziwy kibic z Ciebie jesli nie wiesz gdzie rozgrywane sa GRAN DERBY :lol:

wracajac do meczu, mamy jeszcze miesiac czasu, obie druzyny sezon rozpoczely nie najlepiej, fakt, ze Real powoli dochodzi do siebie (w lidze), a Barcelona ma mala zadyszke (w lidze) po spotkaniach w LM :lol: , ale przez ten okres trenerzy przygotuja zespol jak najlepiej :)
Jako, ze mecz jest na Santiago Bernabeu to licze na zwyciestwo Realu :)
Najlepiej do zera :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 06 paź 2005, 21:01

Co przed tak ważnym meczem można powiedziec...
Niggaz pisze: Gran Derby rządzą się swoimi prawami.
i Zgadzam się z tym wpełni...Co do formy obydwu drużyn..Hę??? BArcelona jest teraz w płyciutkim kryzysie..ale tak płytkim jak ten brak atmosfery w zespole Realu...no ale cóż.. niestety atmosfery nie da sie jush kupić za pieniadze, ale tego chyba działacze z SB jush nie przewidzieli...Nobody's perfect!!!a co do formy realu...jest to drużyna, której dyspozycji nie można odczytać na mecz do przodu..jedni powiedzą, że to dobrze..że to taki chwyt...drudzy( ja do tych należę) powiedzą , że jest to wynik specyficznej polityki władz tego stołecznego klubu...chwała im za to ..bo Barca będzie miała mniejszy problem z pokonaniem tego teamu "modelów reklamowych" :lol:
Pozdrawiam szczególnie kibiców sRealu

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 paź 2005, 21:12

no właśnie derby rzadzą sie swoimi prawami.Ja uważam że w tej chwili w troszke lepszej formie jest Real który zaczyna grać z polotem i wydaje się że do pełni formy dużo im nie brakuje.Natomiast Barca trzeba sobie powiedzieć jest troche pod formą i brakuje im troche szczęscia,drużyna z kataloni gra w kratke jednak ja mam nadzieje że wrócą do formy z tamtego roku i wygra te derby

Dzwonson
Junior
Junior

Real vs Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzwonson » 06 paź 2005, 21:55

NO ja mam nadzieję na łatwe zwycięstwo Realu oczywiście.Co by nie powiedzieć o formie to zawsze Barcy gra się słabo na Santiago Bernabeu.
Forma Realu zwyżkuje grają coraz lepiej, ale jak jest naprawdę dowiemy się w najbliższych meczach trudni rywale.Atletico zdenerwowane już pewnie swoją pozycją w tabeli i aspirująca do powrotu na hiszpański tron Valencia.Barca gra jak narazie bez polotu i fantazji za to z dużym problemem w grze obronnej i świetnym bramkarzem VV.Jednak jednego się boję sędziego.Poziom sędziowania w Hiszpanii jest fatalny i czasami potrafią "przekręcić" (nieumyślnie) wynik.Kończę bo się za bardzo rozpisałem.
HALA MADRID

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 paź 2005, 22:00

cloner pisze:
kulekfcb pisze:A gramy na Santiago??
prawdziwy kibic z Ciebie jesli nie wiesz gdzie rozgrywane sa GRAN DERBY :lol:

wracajac do meczu, mamy jeszcze miesiac czasu, obie druzyny sezon rozpoczely nie najlepiej, fakt, ze Real powoli dochodzi do siebie (w lidze), a Barcelona ma mala zadyszke (w lidze) po spotkaniach w LM :lol: , ale przez ten okres trenerzy przygotuja zespol jak najlepiej :)
Jako, ze mecz jest na Santiago Bernabeu to licze na zwyciestwo Realu :)
Najlepiej do zera :lol:

pozdrawiam
Chciałem się upewnić.. :wink: Nie, nie wiedziałem naprawde. Ja nie patrze na 15 meczy Barcy do przodu, patrze na rywala następnego. Fakt, że powinienem to wiedzieć, bo to jest mecz roku.
To ty umiesz liczyc cloner?? :twisted: W taki sposób licz sobie dalej, powinnismy wygrać czy tak czy tak, ale jak przegramy to na pewno nie do zera. Mam nadzieje, że Rijkaard da szansę gry na pozycji pivota van Bommelowi, i jak tak będziemy grać następne mecze z nim w składzie powinno iśc coraz lepiej. i oczywiście Marquez za magicznego Oleguera w obronie, Sylvinho za Gio i Belletti niech wraca na swoja prawą strone. W pogotowiu będzie Leo Messi i jest dobrze, nawet bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 paź 2005, 22:05

Na dzisiaj to mozna o tym meczu powiedziec tyle, ze... bedzie. przeciez zostal ponad miesiac, wliczajac spadki, zwyzki formy (ktore ostatnio u obu druzyn sa ot tak poprostu), kontuzje, kartki itd, to dzisiaj mozna pisac jedynie puste frazesy typu; "Derby rzada sie swoimi prawami", "mecz bedzie zaciety" i tego typu niezwykle odkrywcze sformulowania. no ale co by jak nie bylo, to nie sa gry forumowe, posty sie licza :lol: :wink:
a poza tym zawsze jest miejsce na napinki...
adekk pisze:sRealu
Hahahaha ale sie usmialem... kreatywnosc - 20! nie myslales o zgloszeniu sie do Baru :>

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”