Grupa E 2006/07 (Champions League)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Grupa E 2006/07 (Champions League)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:05

Grupa E

Real Madryt
Olympique Lyon
Steaua Bukareszt
Dynamo Kijów

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 19:08

Kolejna powtórka z zeszłego seoznu, wtedy na sam poczatek Lyon przejechał się po Realu 3:0. jak będzie teraz ? Lyon się osłabił, Real - wzmocnił, mecz bedzie bardzo ciekawy, rewanż także - oba zespoły moim zdaniem bnez problemów awansują dalej.

Steaua gra zbyt nierówno, aby mogła zagrozić faworytom grupy, Dinamo .... zobacyzmy - z fenerbahce zaskakujaco łatwo dali sobie radę, sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądać

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 19:13

Już coś napisałem w ogólnym temacie o Lidze Mistrzów
Grupa dość mocna. Nie jest to moja wymarzona, ale mogło być gorzej.

Okazja do rewanżu z Lyon'em. To będzie naprawdę dobre widowisko. Dodatkowym smaczkiem napewno będzie obecność w Realu Mahamadou Diarra'y który będzie miał okazję zagrać przeciw swemu byłemu klubowi.

Steaua na pewno nie jest zespołem, który można lekceważyć. Świetne występy Rumunów w ostatnich sezonach na arenie europejskiej świadczą o ich sile. W końcu nie przypadkiem osiąga się takie sukcesy w pucharze UEFA.

Dynamo Kijów to teoretycznie najsłabsza drużyna w tej grupie. Zespół z Ukrainy jest w tym sezonie jednak dobrze dysponowany i wygrywa jak dotąd wszystkie potyczki ligowe. Mogą być groźniejsi niż się wydaje.

Oczywiście liczę na awans Realu. Z Olympique'm powinna być interesująca batalia o pierwsze miejsce w stawce.
Poniekąd to na tyle. Napiszę więcej, gdy temat się rozkręci :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 19:16

fieldy pisze:Steaua gra zbyt nierówno
:shock: pod jakim wzgledem gra nierowno :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 19:17

czeher pisze:pod jakim wzgledem gra nierowno
pod takim, ze ma wahania formy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 19:20

fieldy pisze:pod takim, ze ma wahania formy
a mozesz podac przyklad tych wahan formy :?:
Bo moim zdaniem jest to zespol juz ustabilizowany, ktory od dwoch lat czyni postepy na arenie Europejskiej, grajac football na "tak"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 19:23

ja nie oceniam ich formy na przestrzeni lat,
robią postępy - ale to za mało na taki zespół jak Real czy Lyon [jak na razie]
czeher pisze:a mozesz podac przyklad tych wahan formy
i nei mam na myśli tego, ze wygrają 3 mecze a potem 3 przegrają - tylko chodzi mi o przebieg tych meczy.
Już w UEFA w zeszłym roku - potrafili grac pięknie, po czym stawali w miejscu [mają przestoje w grze] wydaje im sie ze wygrali mecz i przestaja atakować.
Wczoraj - zaczęli fatalnie, potem się podniesli, ale dla mnie to jest nierówna gra.
Teraz jak im przyjdzie grać z Lyonem [który to dopiero gra futbol na TAK] to mogą mieć powazne problemy
Dlatego twierdzę, że nie awansują do kolejnej fazy

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 sie 2006, 19:33

Szczerze dla mnie to jest dopiero grupa smierci :] nie zgodze sie z Fieldim ze Lyon sie oslabil , ot oddalismy jednego zawodnika przyszło 3 ;] jeśli chodzi o mecze Lyonu z Realem to licze na dobre widowisko , wynikiem jak z zeszłego roku nie pogardze aczkolwiek chyba Real wreszcie uporzadkował tyły. Stiełały wcale bym nie skreślał bo to jest drużyna która stać na wszystko ;] drużyna,która zeecydowanie gra football na tak ;]. Dinamo to też zła drużyna nie jest :D
imho grupa bedzie wyglądała tak

1.Lyon
2,3.Real/Sztiełała:P
4.Dinamo

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 20:20

j1mmy pisze:wynikiem jak z zeszłego roku nie pogardze
A ja pogardzę :P Wyrzucam taką opcję przez okno :lol: Liczę na to, że Real pokaże się z jak najlepszej strony w tych spotkaniach i w końcu da radę pokonać Lyon :] Napewno obecna ekipa jest w stanie tego dokonać. Trzeba tylko uważać na wolne Juninho :roll:

Zatem będąc pełen nadzieji i optymizmu powiem, że grupa ułoży się tak

1. Real :twisted:
2. Lyon :]
3. Steaua :roll:
4. Dynamo :P

Ehhh wyszło jak podział w koszykach :lol: Ale tak ma być :]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 20:21

fieldy pisze:Wczoraj - zaczęli fatalnie, potem się podniesli, ale dla mnie to jest nierówna gra
zaczeli zle ale wlasnie to pokazuje ze maja charakter i bramka ich nie zalamuje :!: powiem szczerze, ze w tym sezonie ich w akcji nie widzialem, ty pewnie rowniez wiec trudno moiwc czy maja aktualnie przestoje w grze :!:
Nie twierdze ze awanssuja dalej ale napewno skory tanio nie sprzedaja :!: i 3msc mysle ze byloby optymalne chociaz Dynamo rowniez nie jst kelnerem
uwazam tak jak j1mmy, ze Lyon sie nie oslabil az tak za Diare przeszedl Diara chyba, poza tym Kim a Aulas zapowiada przed zamkniecie okna jakies wzmocnienia :!:
Co do Realu - wielka niewiadomo - styl gry bedzie wygladal pewnie tak samo jak w ubieglym roku Juve - wiec dla oka napewno nie bedzie to "mile" - ustawienie pewnie bedzie usposobione defensywnie - 2dm -
jezeli mam prorokowac to widze to tak
Lyon
Real
Steaua
Dynamo

ale chcialbym tak:
Lyon
Steaua
Real
Dynamo

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 20:36

czeher pisze:styl gry bedzie wygladal pewnie tak samo jak w ubieglym roku Juve - wiec dla oka napewno nie bedzie to "mile"
Wcale nie musi tak być :P Ostatni mecz pokazał, że Real jest w stanie grać ładnie dla oka i wcale nie ma zamiaru prezentować antyfutbolu. Gra dwójką DM'ów wcale tego nie oznacza. To jest swego rodzaju zabezpieczenie :] Skrzydła są nastawione wybitnie ofensywnie, a i wspomniani defensywni pomocnicy nie skupiają się wyłącznie na grze obronnej :)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 24 sie 2006, 21:09

czeher pisze:Dynamo rowniez nie jst kelnerem
MAsz racje Dynamo gra dobrze ogladalem ich w ich ostatnim meczu i swietnie sie zaprezentowali. Zreszta wielu z pilkarzy obecnej kadry druzyny z Kijowa to juz ograni w LM pilkarze Rebrov,Szovkovski

czeher pisze:ze Lyon sie nie oslabil az tak
W Lyonie jest taka ciągłość dobrych zawodników ze odejscie Diarry akurat na pewno ich nie osłabii w takim stopniu zeby nie obrońić mistrza francji i nie powalczyć w LM

czeher pisze:Co do Realu - wielka niewiadomo - styl gry bedzie wygladal pewnie tak samo jak w ubieglym roku Juve - wiec dla oka napewno nie bedzie to "mile" - ustawienie pewnie bedzie usposobione defensywnie - 2dm -

Nie wierze ze akurat bedzie to jakiś antyfutbol. Ale jesli mam wybrac jakis puchar albo piekny ofensywny futbol bez pucharu to wezme to pierwsze :wink:

czeher pisze:jezeli mam prorokowac to widze to tak
Lyon
Real
Steaua
Dynamo

ale chcialbym tak:
Lyon
Steaua
Real
Dynamo
Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia 8)
Dla mnie grupa sie skonczy o tak
Real
Lyon
Steaua
Dinamo

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 sie 2006, 21:39

tutaj tylko dwie ekipy bedą walczyc o pierwsze miejsce a mianowicie Lyon i Real. Stawiam na Lyon ze zajmie pierwsze mijesce ale Real napewno nie odpusci i bedzie chciał pokazac ze kryzys mają za soba. Zapowiada sie ciekawy powtór Doarry do Lyonu, ciekawe jak go przyjmią kibice?? jak Zdrajce??
ale to sie przekonamy jak bedzie mecz :P
pozoastałe dwa zespoly bedą walczyc o trzecie miejsce i wieksze szanse ma Dynamo. Jednak jak nedzie to sie przekonamy po pierwszych meczach :wink:

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:51

Grupa E jest słaba, chyba najsłabsza ze wszystkich. Oczywistym jej zwycięzcą wydaje się byc mistrz Francji Olympique Lyon. Drugi powinien byc Real Madryt, który znów jak rok temu powinein dostac baty od Żabojadów. Dynamo Kijów i Steaua to raczej druzyny, ktore od tej dwojki odstaja poziomem i powalcza tylko o Puchar UEFA. Według mnei z tej walki zwyciesko wyjdą Ukraincy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 22:18

Mich@lG pisze:Grupa E jest słaba, chyba najsłabsza ze wszystkich.
Liverpool - PSV - Bordeaux - Galatasaray

Manchester Utd. - Celtic - Benfica - FC Kopenhaga

Milan - Lille - AEK - Anderlecht

To raczej słabsze grupy :P
Mich@lG pisze:Oczywistym jej zwycięzcą wydaje się byc mistrz Francji Olympique Lyon
Nie mów hop towarzyszu :P Zobaczysz, że Lyon wcale sobie łatwo nie poradzi z Realem, jeśli w ogóle sobie poradzi :P

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”