Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2913

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 wrz 2026, 22:33

Zero taktyki, zero ambicji, tyko przypadkowe gole. Co za zjazd do bazy na starcie sezonu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 wrz 2026, 22:36

Ja pierdole Rashford…..

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 16 wrz 2026, 22:47

Nie widziałem Manchesteru z tak niską wolą walki chyba od czasów LvG. Nawet za Amorima zawodnicy dawali więcej z siebie na boisku niż drużyna w tym sezonie. I nie mówię tu o ilości przebiegniętych kilometrów, ale o woli walki. Nikogo w naszej kadrze poza Maguirem i Martinezem nie mogę nazwać zawodnikiem chcącym pójść w zwarcie. Cholernie brakuje tu takiego Andersona, który mimo gry w 10 nawet na chwilę nie dał się zdominować.

Edit: sorry, Ugarte jest takim zawodnikiem. Niestety, jest [ch**] w niemal wszystkim innym.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 wrz 2026, 22:51

No chyba jednak da się grać gorzej niż za Amorima. Zero pasji, mam nadzieję że Carrick pójdzie wpizdu. Tu nie ma czego zbierać

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 wrz 2026, 22:52

A pierwszy do wywalenia Bruno. Mam nadzieję że nie przedłuży kontraktu. To się już wypaliło

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 17 wrz 2026, 18:03

Tu trzeba poszukać jakichś zwłok na terenie kompleksu stadionowego, bo to co się dzieje z tym klubem, to już nie może być przypadek. Ja rozumiem, że wzmocnienia nie były odpowiednie, że Carrick to wuefista, że od zimy pykali raz w tygodniu - ale mimo tego, jak można przejść od seryjnego wygrywania meczów do takiej padaki?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 wrz 2026, 18:25

Quercus pisze:
17 wrz 2026, 18:03
ale mimo tego, jak można przejść od seryjnego wygrywania meczów do takiej padaki?
Carrick ma już drugi klub, w którym nieźle się spisuje po tym jak ktoś inny przygotował zespół do sezonu i [ch**], kiedy sam musiał to robić. Do tego brak twardego lidera w środku pola, a to rzecz, która jest bardzo niedoceniana w obecnym footballu.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 17 wrz 2026, 18:40

Mr.Chris pisze:
16 wrz 2026, 22:47
Nie widziałem Manchesteru z tak niską wolą walki chyba od czasów LvG. Nawet za Amorima zawodnicy dawali więcej z siebie na boisku niż drużyna w tym sezonie. I nie mówię tu o ilości przebiegniętych kilometrów, ale o woli walki. Nikogo w naszej kadrze poza Maguirem i Martinezem nie mogę nazwać zawodnikiem chcącym pójść w zwarcie. Cholernie brakuje tu takiego Andersona, który mimo gry w 10 nawet na chwilę nie dał się zdominować.

Edit: sorry, Ugarte jest takim zawodnikiem. Niestety, jest [ch**] w niemal wszystkim innym.
Obrazek

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 17 wrz 2026, 18:48

Tutaj trzeba przede wszystkim stabilności na stołku trenerskim, nie chce mi się sprawdzać, ale czy ktoś po Fergusonie dostał dwa pełne sezony czyli dwa okresy przygotowawcze i cztery okienka transferowe by zbudować "swoją" drużynę? Może van Gaal, tak mi świta z pamięci.....

Arteta czy Klopp też od razu nie bili się o majstra i potrzebowali czasu, nawet z Pepa była zbita w pierwszym sezonie hehehe... a tutaj oczekuje się czarodzieja. Ale w sumie im dłużej ta karuzela trwa tym jeden poważny rywal dla City mniej.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 wrz 2026, 20:00

ryba_82 pisze:
17 wrz 2026, 18:48
nie chce mi się sprawdzać, ale czy ktoś po Fergusonie dostał dwa pełne sezony czyli dwa okresy przygotowawcze i cztery okienka transferowe by zbudować "swoją" drużynę? Może van Gaal, tak mi świta z pamięci.....
van Gaal, Mourinho, Solskjaer i ten Hag. Ze stałych trenerów tylko Moyes i Amorim nie przepracowali dwóch lat i czterech okienek. My dajemy czas, to mit, że nie dajemy.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 wrz 2026, 20:08

moody pisze:
17 wrz 2026, 18:40
Mr.Chris pisze:
16 wrz 2026, 22:47

Obrazek
Tak kojarzyłem, że mało, ale nie chciało mi się szukać danych, więc wolałem napisać, że nie mówię o danych biegowych :P
ryba_82 pisze:
17 wrz 2026, 18:48
czy ktoś po Fergusonie dostał dwa pełne sezony czyli dwa okresy przygotowawcze i cztery okienka transferowe by zbudować "swoją" drużynę?
Każdy stały manager po LvG poza Amorimem, a Solskjaer był łącznie prawie trzy sezony.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 17 wrz 2026, 20:21

Serio? Byłem przekonany że nikt nie wytrwał dwóch pełnych sezonów zaczynając liczyć od letniego okresu przygotowawczego. Mój błąd, sorki.

Co nie zmienia sensu całej wypowiedzi, wystarczy dwa sezony zamienić na trzy i cztery okienka na sześć hehehe....

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6334
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 wrz 2026, 21:13

Oprócz czasu trzeba też zaufania zarządu w wizji trenera. Arteta wymienił w Arsenalu 90% kadry, zanim w 4. sezonie (3. pełnym) wszedł wreszcie do TOP4, po czym przez 3 kolejne sezony (3 drugie miejsca) wymienił praktycznie połowę kadry (z tej już wcześniej wymienionej w 90%), zanim wreszcie zdobył mistrzostwo. Wszystko pod swoją wizję, z pełnym poparciem zarządu, a nawet zmianą DSa kiedy jego robota nie satysfakcjonowała Hiszpana, czy wywalaniem największej gwiazdy Auby "bo nie pasował do szatni".

Tymczasem w United każdy z w/w trenerów grał Dalotem, Shawem, Maguire, Rashem i Bruno, ten Hag dostał Casemiro zamiast de Jonga, a Amorim nie dostał transferów pod swoją wizję bo zarząd z góry zakładał że zaraz i tak go zwolni.
Mr.Chris pisze:
17 wrz 2026, 18:25
Quercus pisze:
17 wrz 2026, 18:03
ale mimo tego, jak można przejść od seryjnego wygrywania meczów do takiej padaki?
Carrick ma już drugi klub, w którym nieźle się spisuje po tym jak ktoś inny przygotował zespół do sezonu i [ch**], kiedy sam musiał to robić. Do tego brak twardego lidera w środku pola, a to rzecz, która jest bardzo niedoceniana w obecnym footballu.
Czyli że Amorim dobrze przygotował zespół do sezonu? :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 wrz 2026, 21:29

sickstick pisze:
17 wrz 2026, 21:13
Czyli że Amorim dobrze przygotował zespół do sezonu? :P
Może nie tyle do sezonu co zespół podczas przejęcia był już w pełnej formie, a dzięki grze co tydzień można było więcej cięższych treningów wprowadzić.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » wczoraj, 0:19

sickstick pisze:
Tymczasem w United każdy z w/w trenerów grał Dalotem, Shawem, Maguire, Rashem i Bruno, ten Hag dostał Casemiro zamiast de Jonga, a Amorim nie dostał transferów pod swoją wizję bo zarząd z góry zakładał że zaraz i tak go zwolni.
nikt nie każe wystawiać Maguire’a, jak masz jeszcze Heavena i Yoro i oni powinni być szykowani na podstawę w jakiejś perspektywie.
Można ogrywać Amassa zamiast cisnąć Shawem itd. Carrick to beton pod względem personaliów i jeśli zarząd mu siłą kadry nie wymieni, to będzie cisnął tych samych piłkarzy bez przerwy.
sickstick pisze:
Czyli że Amorim dobrze przygotował zespół do sezonu?
można żartować, ale Tielemans mówił, że nie mieli latem ciężkich treningów, tylko więcej gierek. Trudno oczekiwać, że my fizycznie będziemy mocni i wybiegani, jak okres przygotowawczy był lekki fizycznie. Aż sobie przypominam, jak u Conte piłkarze padali ze zmęczenia przed sezonem…

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”