Świetny już kolejny mecz BVB z Bayernem.
Widziałem pierwszą połowę i ostatnie 15 minut, ale jest się czym zachwycać, szczególnie ostatnim kwadransem. Lewandowski to jest po prostu kozak gracz. Klasa światowa. Chciałbym go zobaczyć w Premier League, a wobec odejścia Bułgara może United?

Świetnie się zastawia, potrafi się cofnąć, potrafi zagrać kombinacyjnie, zagrać prostopadłą piłkę, rozegrać na skrzydło. Dawno takiego zawodnika nie mieliśmy, wręcz dla mnie to najlepszy Polski piłkarz odkąd interesuję się piłką. Strasznie żałowałem, że nie wcisnął na dwa zero w ostatnich minutach, bo już wtedy zostałby bezpelacyjnym bohaterem, a tak po meczu kamery pokazywały Robbena, który spieprzył wszystko po kolei co się da
Bramka marzenie, taki luz w takim meczu piętką sięknąć no po prostu coś kapitalnego

Błaszczykowski również bardzo fajnie wyglądało i to wyjście sam na sam również wysokiej klasy. Piszczek coś niepewny, widać, że nie jest w najwyższej formie.
W BVB podobał mi się jeszce Gundogan, ostatnio wywalczył sobie już miejsce w składzie i pokazuje, że stać go ewidentnie na to by zastąpić Sahina. Świetna piłka do Kuby na początku meczu. Będzie gracz.
Jeśli chodzi o Bayern to wszyscy widzieli jaką żenadę odstawił Robben. Ale mi się podobał ten Alaba, z FM go pamiętam jako środkowego pomocnika, Bayernu meczów nie śledzę regularnie, ale wiem, że ustawiają go na lewej obronie. I prezentował się tam naprawdę fajnie. Szybki, dynamiczny, z dobrym timingiem. Widać u niego ten luz w grze, luz w prowadzeniu piłki. Będzie z niego dobry zawodnik.