Bundesliga

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1640
Kontakt:

Bundesliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 kwie 2012, 15:49

Rozpoczynam ogolny watek o jednej z najciekawszych lig swiata. A tak w ogole to ktos moglby zrobic tu porzadek i usunac tematy takie jak "Ebi","Kto zostanie mistrzem Niemiec AD 2010" czy "Król strzelców Bundesligi 2007/08 ". Zostawic tematy klubowe i te ciekawsze,ktore jeszcze zyja,a reszte do piachu. Porzadek musi byc.

Za nami 28 kolejka. Kilka moich przemyslen o tym co dzialo sie w ostatnim czasie:

- imponuje mi Freiburg. Jeszcze kilka tygodni temu stawialem ich w roli murowanego kandydata do spadku,ale w formie jakiej sie obecnie znajduja powinni spokojnie ominac i spadek,i baraz.

- trzeba powoli zegnac Lautern. W kluczowym dla nich meczu przegrali u siebie z HSV i teraz tylko cud moze ich uratowac.

- jezeli mialbym typowac spadkowiczow,to bylyby to Lautern oraz Koln. Hertha pojdzie do barazu.

- decydujacym w walce o majstra moze byc mecz 30 kolejki,kiedy to BVB podejmie u siebie Bayern. Powinno byc ciekawie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Bundesliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 kwie 2012, 15:51

To jeszcze nie jesteś moderatorem? Skandal :foch:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 kwie 2012, 2:37

Alez fantastyczny interes zrobili dzialacze Hannoveru kupujac Dioufa z MU za niecale 2 miliony euro.

Ten chlopak uczestniczy niemal w kazdej akcji bramkowej H96. Jest szybki,silny,zdecydowany,swietnie sie ustawia,no i potrafi uderzyc z obu nog. Jak tak dalej pojdzie,to juz niedlugo Niemcy beda mogli na nim zarobic krocie.

A tak w ogole,to sila ofensywna Hannoveru naprawde robi wrazenie - Abdellaoue,Ya Konan,Schlaudraff,Sobiech,Diouf - niewiele klubow Bundesligi moze pochwalic sie takim bogactwem w ataku.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 06 kwie 2012, 7:25

Jak dla mnie za duzo napastnikow, jeszcze chwila i Abdelaue zacznie przebakiwac ze chce z powrotem miejsce w skladzie, Sobiech takze bedzie chcial odejsc, ktos naprawde malo rozsadny robil te transfery zeby na 2 miejsca bylo 6 chetnych.... Zapewne w lecie pozegnaja sie z przynajmniej 1-2 zawodnikami i zapewne bedzie to Sobiech, przynajmniej mam taka nadzieje bo chlopak musi grac a amlodszy juz nie bedzie :pray:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 kwie 2012, 11:50

Saragossa - Barcelona 2
Real - Valencia 1
Bayern - Augsburg 1
Milan - Fiorentina 1

AKO jak w mordę strzelił 2.00, raczej nie widzę przeciwwskazań do któregokolwiek z typów :think: Jak ktoś wie o tych zdarzeniach więcej niż ja, niech pisze, bo zamierzam puszczać grubo.

Edit: Przenieście tego posta do prywatnych typów, nie wiem czemu powaliły mi się wątki :oops:
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 11:52 przez Salas11, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 06 kwie 2012, 11:50

Dwoch z nich wogole nie gra, czyste psucie zawodnikow w tym Sobiecha dlatego wydaje mi sie iz jest to zle wyjscie, 4 to wystarczajaca liczba, a moze i az nadmiar napastnikow.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 44

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 kwie 2012, 12:30

Slomka kupił napastników, bo w tym czasie Ya Konan był na PNA, za rok też zresztą będzie, tak samo Diouf, do tego Adbellaoue był kontuzjowany i tak naprawdę grał tylko Schlaudraff i Sobiech. Zresztą Schlaudraff w taktyce Slomki to bardziej skrzydłowy/pomocnik, niż napastnik.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 kwie 2012, 11:39

Juz dzisiaj wielki mecz dla fanów Bundes a zarazem jeden z lepszych meczow na swiecie. Sytuacja w tabeli jest taka ze sam mecz bedzie jeszcze bardziej interesujacy bo dla obu ekip to jest mecz typu must win. BVB jak wygra to odskoczy na 6 pkt Bayernowi, a jak Bayern wygra to obie ekipy zrownaja sie punktami, ale to BVB ma gorszy terminarz bo w sobote czeka Schalke na wyjezdzie, a pozniej Gladbach na SIP. Na stadionie bedzie komplet 80 tys choc ponoc bilety chcialo miec 450 tys :D sklad BVB niespodzianka nie powinien byc, na lawce usiadzie ofensywnie usposobiony Perisic, a wejdzie Grosskreutz ktory znacznie wiecej daje w defensywie i pomoze Marcelowi wyłączyć z gry Robbena. Po za tym jedyna zagadka to Kehl czy Bender, ale ja sklaniam sie ku 1 opcji. Bayern w najmocnejszym skladzie, a w BVB nie bedzie aby Goetze, wciaz trzyma go kontuzja, ale na Schalke moze bedzie juz gotowy, choc na Schalke watpie by w 1 skladzie gral, raczej z lawki wejdzie. Co do dzisiejszego meczu to sądzę, że wygra to BVB albo bedzie remis.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2051

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 kwie 2012, 11:47

No i trzeba podkreślić jak ważną rolę powinni dziś odegrać Polacy bo w dużej mierze od ich postawy też będzie zależał końcowy rezultat. Kuba będzie musiał pomóc Piszczkowi zatrzymać Riberego co nie będzie łatwym zadaniem, z kolei ofensywa i nadzieje na bramki w dużej mierze będą opierały się na Lewym i Kagawie + wejściach ze skrzydeł. Zapowiada się pasjonujące widowisko i mecz, którzy może nam wskazać przyszłego mistrza Niemiec.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 11 kwie 2012, 11:50

Moim zdaniem wszystko zalezec bedzie od tego samego aspektu gry jak w ostatnich pojedynkach z Bayernem czy BVB utrzyma wysokie posiadanie pilki i przeniesie gre ne polowe Bawarczykow, z tego co pamietam tak wlasnie wygladaly ostatnie porazki Bayernu, nie potrafili zdominowac srodka pola przez co BVB miala przewage w posiadaniu pilki a defensywni pomocnicy bardzo dobrze nie pozwalali na spokojne rozgrywanie pilki przez Bayern.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 44

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 kwie 2012, 20:51

Ribery wygrał dzisiaj chociaż jeden pojedynek? Z kimkolwiek? Słabiutko strasznie gra i do tego średnio idzie mu pomoc w defensywie. Gomez też niezbyt, w sumie w ogóle jest cienko. Jeżeli tak wygląda zapowiadana walka na 100% to aż strach się bać.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1843
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 kwie 2012, 20:53

To co powiedzieć o Muellerze ? Generalnie Bayern taki niemrawy i prosi się o gola.Niech no się ogarną i zaczną grać bo to oni muszą gonić BVB.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 7392
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 kwie 2012, 20:55

Oglądam od 30 minuty, ciekawy mecz, Lewy. był blisko, szkoda słupka

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 kwie 2012, 21:57

Żenujący Robben. BVB znacznie lepsze i w gruncie rzeczy cieszę się z ich wygranej (chociaż stawiałem kasę na Bayern). Brawa dla Lewandowskiego za kolejną bramkę po świetnym zachowaniu w polu karnym.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 kwie 2012, 23:11

Świetny już kolejny mecz BVB z Bayernem.
Widziałem pierwszą połowę i ostatnie 15 minut, ale jest się czym zachwycać, szczególnie ostatnim kwadransem. Lewandowski to jest po prostu kozak gracz. Klasa światowa. Chciałbym go zobaczyć w Premier League, a wobec odejścia Bułgara może United? :P Świetnie się zastawia, potrafi się cofnąć, potrafi zagrać kombinacyjnie, zagrać prostopadłą piłkę, rozegrać na skrzydło. Dawno takiego zawodnika nie mieliśmy, wręcz dla mnie to najlepszy Polski piłkarz odkąd interesuję się piłką. Strasznie żałowałem, że nie wcisnął na dwa zero w ostatnich minutach, bo już wtedy zostałby bezpelacyjnym bohaterem, a tak po meczu kamery pokazywały Robbena, który spieprzył wszystko po kolei co się da :P

Bramka marzenie, taki luz w takim meczu piętką sięknąć no po prostu coś kapitalnego :) Błaszczykowski również bardzo fajnie wyglądało i to wyjście sam na sam również wysokiej klasy. Piszczek coś niepewny, widać, że nie jest w najwyższej formie.

W BVB podobał mi się jeszce Gundogan, ostatnio wywalczył sobie już miejsce w składzie i pokazuje, że stać go ewidentnie na to by zastąpić Sahina. Świetna piłka do Kuby na początku meczu. Będzie gracz.

Jeśli chodzi o Bayern to wszyscy widzieli jaką żenadę odstawił Robben. Ale mi się podobał ten Alaba, z FM go pamiętam jako środkowego pomocnika, Bayernu meczów nie śledzę regularnie, ale wiem, że ustawiają go na lewej obronie. I prezentował się tam naprawdę fajnie. Szybki, dynamiczny, z dobrym timingiem. Widać u niego ten luz w grze, luz w prowadzeniu piłki. Będzie z niego dobry zawodnik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”