ŁKS Łódź (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Kurt_KZN
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

ŁKS Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kurt_KZN » 30 wrz 2006, 12:22

Witam!

Jakie było ,moje zdumienie ,gdy przeszukując forum 'Polska' nie znalazłem tematu o Rodowitych Łódzianach. Czyżby na forum brakowało fanów tego wspaniałego klubu z tradycjami? Mam nadzieje ,że zakładając ten topic odnajdziemy ludzi którzy kochają/pokochają ten klub ;)

A więc:
Jak wrażenia po wczorajszym meczu ŁKSu z Bełchatowem?

Niestety nie miałem wczoraj okazji oglądać ,bo byłem w terenie więc chętnie poczytam wasze relacje.

Pozdrawiam!

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 30 wrz 2006, 19:08

Łks, jak na razie jest rewelacją naszej ligi.
Mają solidny, a nawet bardzo solidny skład-niezły atak(Kmiecik, Kęska,Arifovic), a przede wszystkim niezniszczalnego defensora( w wolnych chwilach sprzedawcę fajek)-Tomasza Hajtę.

Myślę, że jak na naszą ligową mizerię, ŁKs prezentuje się bardzo dobrze i będzie walczył o 3-4 miejsce.

Tak na marginesie to zespół z al.Unii nazywa się Łódzki Klub Sportowy(ewentualnie Łódzki KS-w skrócie ŁKS) a nie ŁKS ŁÓDŹ. Temat tej nazwy był już wielokrotnie poruszany przez działaczy tego klubu, ale nadal spotyka się nazwę ŁKS ŁÓDŹ.

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 30 wrz 2006, 20:58

bragiel pisze:Łks, jak na razie jest rewelacją naszej ligi.
Faktycznie jak na razie grają bardzo dobrze, wygrali z Legią (mimo, że akurat była w rozsypce), wcczoraj pokonali na wyjeździe GKS :arrow: jednym słowem respect :wink: Dla mnie jednak weryfikacją prawdziwych możliwości ŁKSu bedzie mecz z Wisła Kraków. Z niecierpliwością czekam też na potyczkę z poznańską Dumą Wielkopolski. Fajnie,że klub z takimi tradycjami wrócił do Ekstraklasy i całkiem dobrze w niej sobie radzi. To właśnie takie kluby powinny grać w najwyższej klasie rozgrywkowej a nie pseudo-zespoły z miasteczek po 10 tys. mieszkańców. Pozdrowienia dla wszystkich fanów ŁKS :!:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 01 paź 2006, 7:54

Owszem ŁKS na chwilę obecną bardzo dobrze sobie radzi w lidze i sprawia niespodzianki. Ale nie jest to drużyna która stać na zajęcie
bragiel pisze: 3-4 miejsce.
W lidze jest kilka o wiele lepszych zespołów które ostatecznie wyprzedzą łodzian. Prawdziwą weryfikacją nie będzie mecz z Wisłą Kraków, a cała runda wiosenna. Na ogół beniaminkowie są rewelacją jesieni, aby na wiosne zacząć tracić punkty.
Wielkich gwiazd w drużynie nie mają, ale tworzą kolektyw co jest ich siłą w tej lidze.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 01 paź 2006, 13:02

Bobohawk pisze:Na ogół beniaminkowie są rewelacją jesieni, aby na wiosne zacząć tracić punkty.
100% racji. Wszyscy pamietają przecież Górnika Łęczna, który 2 sezony temu był rewelacją rundy jesiennej i przez długi czas przewodził w tabeli. Na mecie rozgrywek był bodajże 6.
pietrek861 pisze:weryfikacją prawdziwych możliwości ŁKSu bedzie mecz z Wisła Kraków
Maja duże szanse na bardzo dobry wynik - są na fali, chociaż Wisła po awansie do fazy grupowej UEFA bardzo poprawiła swoje morale i mentalne możliwości zespołu.

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 13:26

17.
mihalinho pisze:
Bobohawk pisze:Na ogół beniaminkowie są rewelacją jesieni, aby na wiosne zacząć tracić punkty.
100% racji. Wszyscy pamietają przecież Górnika Łęczna, który 2 sezony temu był rewelacją rundy jesiennej i przez długi czas przewodził w tabeli. Na mecie rozgrywek był bodajże 6.
Jak dobrze pójdzie to w tym sezonie spadną, a afera korupcyjna wisi nad ich głoawami! Osobiście wolę ŁKS, i gdybym miał wybierać kto ma opuścić I ligę, wybrałbym górników z Łęcznej.

Awatar użytkownika
Kurt_KZN
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kurt_KZN » 01 paź 2006, 16:38

Gerd pisze: Jak dobrze pójdzie to w tym sezonie spadną, a afera korupcyjna wisi nad ich głoawami!.
o czym ty mowisz?

Ciesze się ,że jest tu tyle ludzi pozytywnie nastawionych do eŁKSy ;)
miejmy nadzieje ,że będzie ona wyjątkiem wsród beniaminków ;)

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 16:47

29.
Kurt_KZN pisze:
Gerd pisze: Jak dobrze pójdzie to w tym sezonie spadną, a afera korupcyjna wisi nad ich głoawami!.
o czym ty mowisz?
Jak to o czym? Przecież wrocławska prokuratura aresztowała kilku działaczy z Łęcznej, w tym wiceprezesa! Poza tym nie lubię Górnika Łęczna jeszcze z czasów trzecioligowych. o powodach mojej niechęci nie chcę się tutaj rozpisywać, jednak to, co teraz się dzieje w tym klubie musiało nastąpić, zresztą jak się okazuje nie tylko tam. Zresztą pożyjemy, zobaczymy bo coś czuję, że jeszcze piłkarskie głowy się posypią. No ale to nie jest wywód w tym temacie co trzeba, więc już poprzestanę.

Awatar użytkownika
Kurt_KZN
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kurt_KZN » 01 paź 2006, 17:03

Bardzo Cię przepraszam ;)
Myślałem ,że mówisz o eŁKSie i zrobiłem niezłe gały ^^
sorka

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 lis 2006, 21:23

PZPN pisze: Wydział Dyscypliny PZPN na dzisiejszym posiedzeniu zajmował się sprawą nierealizowania przez ŁKS Łódź SSA zobowiązań finansowych stwierdzonych wyrokiem Piłkarskiego Sądu Polubownego, a dotyczących sportowego poprzednika prawnego tj. ŁKS Łódź.

WD PZPN uznał, iż w świetle utrwalonej linii orzecznictwa dyscyplinarnego, a także wobec aktualnego orzecznictwa Sądu Najwyższego, odpowiedzialność następców prawnych – w tym przypadku ŁKS Łódź SSA – za długi sportowe podmiotu, którego miejsce w rozgrywkach ligowych zostało zajęte, rozciąga się również na długi nieznane następcy prawnemu w momencie przejmowania sekcji piłki nożnej, aczkolwiek stwierdzone orzeczeniami sądowymi przeciwko poprzednikowi prawnemu, a tym samym nie budzące wątpliwości co do samego faktu istnienia zobowiązania.

Tym samym wobec bezpodstawnej odmowy regulowania takich zobowiązań, ŁKS Łódź SSA został ukarany karą zasadniczą 6 miesięcy zakazu transferów krajowych i zagranicznych do klubu oraz karą dodatkową pozbawienia 3 punktów w rozgrywkach ligowych sezonu 2006/2007. Orzeczenie w tej sprawie nie jest prawomocne i ukaranemu klubowi przysługuje prawo wniesienia odwołania do Komisji Odwoławczej PZPN.
Ciekawe jak w świetle tej decyzji i przytoczonych przepisów ma się sytuacja innej łódzkiej drużyny - Widzewa. Osobiście jestem bardzo przeciwny tego typu kombinacjom. Lech, Legia też mieli długi, a nowi sponsorzy przejęli kluby razem z nimi i zostały one spłacone.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 27
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 lis 2006, 21:42

ŁKS miał mocne wejście, jednak teraz w pewnych meczach zaczyna tracić punkty i wysoka pozycja zawdzięczana jest dobrym startem w lidze. Mam nadzieję, że do końca sezonu w przedziale 1-5 powinni się załapać. W odróżnieniu od rywala zza miedzy grają zdecydowanie lepiej.

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 26 lis 2006, 19:50

Łks może powalczyć nawet o Mistrzostwo Polski. Ma bardzo dobry skład, a do tego zespół z al.Unii ma się poważnie wzmocnić.

Jeżeli do Łksu przyjdzie Piechna, Kłos i jeszcze kilku innych graczy i nie sprzedadzą Kolendowica, Arifovica czy Kmiecika, to myślę, że włączą się w walkę o Mistrzostwo.
Świadczy o tym chociażby dzisiejszy wynik z Pucharu Ekstraklasy ŁKS-Bełchatów 4-1.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 lis 2006, 15:34

Będę szczery i ŁKS ma dobry poukładany zespół ale lepiej powiedzieć, że ŁKS będzie czarnym koniem rozgrywek niż mistrzem polski. Legia, Wisła, Zagłębie, Korona i GKS stoczą między sobą walkę o mistrzostwo polski. Lech powinien gnać w górę bo inaczej Smuda wyobrażał sobie tę rundę. ŁKS pewnie napsuje krwi wyżej wymienionych drużyn, jednak na mistrza polski trzeba poczekać. Nadal uwżam, że Legia ma największą szansę. Wracając do wzmocnień to Grzegorz Piechna ma wrócić do Polski jak napisałeś w poście? Jestem nieogarnięty ostatnio więc proszę nie krytykować :oops:

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 28 lis 2006, 1:21

Fishbone pisze:Wracając do wzmocnień to Grzegorz Piechna ma wrócić do Polski jak napisałeś w poście? Jestem nieogarnięty ostatnio więc proszę nie krytykować
Ponoć Piechna ma na wiosnę zagrać w ŁKSie, ale to nie jest jeszcze pewne.
Łks ma zacząć sposnorować Pawelec, a więc pospołu z Goszczyńskim będą tworzyć niezłą finansowo ekipę, bo oboje kontrolują prawie połowę rynku win(czy mówiąc konkretniej jaboli; Pawelec jeszcze produkuje Cin-Ciny).

W Łksie mają też być inne wzmocnienia, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Osobiście ucieszyłbym się, gdyby nie skończyło się na zapowiedziach, bo choć Łks jest mi zupełnie obojętny, chciałbym by powstała trzecia siła w polskim futbolu , bo myślę, że prędzej taką siłą może stać się Łks niż Bełchatów.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 gru 2006, 10:52

Tomasz Kłos podpisał kontrakt z ŁKS-em

Dziś rano półtoraroczny kontrakt z Łódzkim Klubem Sportowym podpisał 33-letni obrońca Tomasz Kłos. To zawodnik, który z drużyną z al. Unii zdobył mistrzostwo Polski, a następnie przez 8 sezonów grał w ligach francuskiej i niemieckiej, a także w krakowskiej Wiśle. Wielokrotny reprezentant Polski.

W rundzie wiosennej Kłos grał będzie z nr 2 - tym samym, z którym występował wcześniej w ŁKS-ie.

Było jeszcze głośno, że Grzegorz Piechna wzmocnić ma ŁKS, ma ktoś jakieś informacje dotyczące tego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”