Nowa II liga i niższe ligi polskie (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Tobian
Junior
Junior
Reputacja: 0

Nowa II liga i niższe ligi polskie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobian » 21 cze 2008, 9:59

Mam nadzieje,ze są tutaj kibice druzyn,ktore w przyszłym sezonie rywalizować beda w nowej II lidze,w grupie zachodniej.

Czarni Żagań
Elana Toruń
Gawin Królewska Wola
GKS Tychy
Jarota Jarocin
Kotwica Kołobrzeg
Lechia Zielona Góra
Miedź Legnica
MKS Kluczbork
Nielba Wągrowiec
Pogoń Szczecin
Polonia Słubice
Raków Częstochowa
Tur Turek
Victoria Koronowo
Unia Janikowo
Zagłębie Sosnowiec
Zawisza Bydgoszcz

jest kilka ciekawych druzyn z wiekszych miast,ktore maja kibiców : oczywiscie Pogoń,Zawisza,GKS Tychy,Sosnowiec,Raków,Zielona Góra czy Kotwica Kołobrzeg.Mysle,ze bedzie ciekawie,chociaz ciezko bedzie wywalczyc Portowcom awans.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 cze 2008, 15:11

W Bydgoszczy wiąże się spore nadzieje z awansem, ale na razie to nie ma się czym jarać. Oczywiście cieszy, że będziemy się spotykać regularnie z dobrymi ekipami, które są na dużo wyższym poziomie niż te, z którymi przyszło się Zawiszy zmagać w IV lidze. Ale smutniejsze, że mogą się okazać dla Zawiszy za mocne. Jak na razie mówi się o dużym wsparciu ze strony miasta, ale jak to będzie wyglądało do końca nie wiadomo. Stadion jest po modernizacji i wygląda bardzo fajnie(choć jest to raczej stadion lekkoatletyczny). Ale pozostaje kwestia budowania kadry, bo wzmocnienia są konieczne. Mówi się o budżecie między 1,5 a 2,5mln, a to sporo więcej niż w IV lidze, gdzie budżet oscylował w granicach 600 tys.

Osobna kwestia to zainteresowanie ze strony kibiców. Na pewno ich liczba na stadionie wzrośnie. Włodarze klubu liczą na 5 tys. choć to raczej przesada. Może na spotkaniu z Elaną lub Pogonią Szczecin tyle się pojawi, ale regularnie...nie sądzę. Choć byłoby oczywiście świetnie jakby dobra piłka wróciła to Bydgoszczy.

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 23 cze 2008, 15:28

Ja jestem ze Słubic, nasza drużyna w tym sezonie prezentowała dosyć dobry futbol lecz znakomite mecze ( 4;1 z liderem ) przeplatał z fatalnymi ( 0:1 z ostatnią drużyną ).Teraz mam nadzieje na jakieś wzmocnienia i walką o środek II ligi a może pokusimy się o awans ?;d

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 7636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 cze 2008, 17:34

Dramatic: a nadal Waszym trenerem jest Kapica :?: Bo jesli tak, to bedzie z Wami okey. On lubi bardzo ciezkie treningi, i jesli piłkarze sie dostosują, to bedziecie walczyc o wysokie cele.

Liga jest ciekawa, zarówno pilkarsko, jak i kibicowsko. Bedzie sie działo, Elana, Tychy, Zawisza, Pogoń, Raków i Zagłebie. Niezłe ekipy :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 cze 2008, 17:36

Cloner jeszcze nigdy w historii III liga nie była tak kozacka na boisku jak i trybunach 8) Teraz przynajmniej to ma korzyść bo przy takich meczach frekwencja powinna być lepsza na stadionach.

Asta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asta » 27 cze 2008, 13:21

Kiedy startuje liga i kiedy poznamy terminarz?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 cze 2008, 14:48

W Tychach wielka feta po awansie już za nami. Teraz trzeba się zmierzyć z prawdziwymi problemami, bo jeśli nie ruszy modernizacja stadionu to może być ciężko z pozwoleniami. Już na mecz z Aluminium chcieliśmy wydania pozwolenia na 5 tysięcy kibiców ... i się nie udało :roll: Nie ma co ukrywać - stadion to ruina.

Druga sprawa to wzmocnienia ... a właściwie ich brak. Na moment obecny wiem, że w nowym sezonie w Tychach nie będzie grał Słonina, bo wybrał karierę w piłce halowej :roll: Także ogólnie nie jest za różowo, a pewnie będziemy jeszcze mieć spore problemy z wyjazdami. Kurdę, III liga a koszty związane z podróżami będą jak w pierwszej.

Co do rywali to gorąco (i nie chodzi mi tu o emocje piłkarskie) będzie w meczach z Rakowem i Sosnowcem :twisted:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 lip 2008, 19:29

Bardzo się cieszę że będzie dyskusja na temat tej ligi tutaj na forum :)
Może żeby orientacyjnie było wiadomo jak z odległościami zapodam tutaj mapkę-mini przewodnik kibica :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1929
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 lip 2008, 20:10

Bardzo fajna ekipa w nowej II lidze.Moim zdaniem o awans powalczy Zawisza,Sosnowiec oraz Pogoń, a czarnym koniem może być GKS Tychy.Wczoraj w programie o Śląskiej piłce pokazywano Tyszan, wszystko wyglądam tam dobrze, jest poukładane.Osobiście nie mam żadnych sympatii w tej lidze, ale trzymam kciuki za Szczecińską Pogoń ponieważ podoba mi się podejście do sprawy kibiców .Mimo upadku Klubu cały czas są z nim.Widziałem Derby ze Stalą.Jestem pełen podziwu.Powodzenia.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2008, 20:20

EnJoy's pisze:Moim zdaniem o awans powalczy Zawisza,Sosnowiec oraz Pogoń, a czarnym koniem może być GKS Tychy
Tylko, ze to jak wrozenie z fusow, aktualnie ponizej pierwszej ligi ciezko cos powiedziec bo teamy na tym etapie beda pierwszy raz rywalizaowac na szczeblu centralnym a nie w okregu, co z jednej strony bylo krzywdzacew jednym okregu byl duzo wiekszy poziom, w sumie teraz tez, gdyz uwazam ze silniejsza jest zachodznia 2liga
Wymieniasz te ekipy tylko dlatego ze "znasz" medialnie te kluby, znaczy och nawza jest dosc czesto uzywana czy tez kiedys grali na najwyzszym szczeblu
Zawisza dla mnie jest kandydatem do psadku, w Pogonie tez raczej ciezko liczyc na szybki awans
Dla mnie faworytem jest Lechia, Gawin czy Rakow a nie z nazwy wielkie zepsoly
Beda rpzetasowania Turek nie spadnie wiec kto na jego meisjce ? raczej nie Widzew bo oni trafia do wschodzniej?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1929
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 lip 2008, 20:39

Czecher przede wszystkim tutaj wszyscy to beniaminkowie więc wszystko może się zdarzyć.Tak jak napisałem :
Sosnowiec - jest kilka znanych nazwisk, które grały w poprzednim sezonie w OE.M.in. Cygnar, Berliński czy Ciesielski.Co do reszty drużyn to takie są moje typy, a mecze je zweryfikują, więc Czecher po dyskutujemy w trakcie rozgrywek.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 lip 2008, 21:20

EnJoy's pisze:a czarnym koniem może być GKS Tychy.Wczoraj w programie o Śląskiej piłce pokazywano Tyszan, wszystko wyglądam tam dobrze, jest poukładane
Jak dla mnie to jednak zbytni optymizm. Wiem, że w cuglach wygraliśmy rozgrywki w starej IV lidze i potem jak burza przeszliśmy baraże, ale II liga to jednak zupełnie nowa rzeczywistość. Realnym celem jest spokojne utrzymanie się, czyli środek tabeli. Oczywiście włączenie się do walki o awans byłoby miłą niespodzianką, ale wolę się pozytywnie zdziwić niż rozczarować :wink:

Cieszy jednak porządek w klubie. Od czasu jak klub wziął w obroty Jachym ze swoimi ludźmi to wreszcie coś zatrybiło. Byłoby dobrze gdyby jeszcze udało mu się załatwić strategiczny sponsoring Tyskich, bo jednak Warka nie jest w stanie dać tyle kasy. No i kwestia stadionu. Chociaż tu trzeba czekać na to czy Tychy znajdą się na liście miast, w których mają być bazy przygotowawcze do Euro. Słyszałem, że w związku z tym miasto ma konkretne plany ... zobaczymy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 lip 2008, 22:20

Dokładnie zgadzam się z Cześkiem. Walka o awans przynajmniej dla Zawiszy i przynajmniej w obecnym etapie budowania drużyny to marzenie ściętej głowy. Oczywiście Zawisza zasługuje, aby grać w wyższych klasach rozgrywkowych ze względu na historię, tradycję, na to że Bydgoszcz potrzebuje wielkiej piłki. Czynione są pierwsze kroki. Miasto obiecuje mocniejsze wsparcie zespołu, stadion został pięknie zmodernizowany, co prawda pod kątem lekkiej atletyki, ale wygląda okazale. Ale potrzeba jeszcze sporo czasu. Na pewno Zawisza nie jest faworytem do awansu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 lip 2008, 23:40

Ja powiem wam dość nieciekawą sytuację z obozu nowego 2-ligowca :)

Otóż Kotwica miałą grać wojewódzki finał pucharu Polski z Dębem Dębno 10 Czerwca.
Niestety policja nie zgodziła się na organizację tego spotkania w tamtym terminie ze względu na bezpieczeństwo itd. więc mecz został przełożony na 12 Lipca.
Jest to spotkanie zaliczane do sezonu 07/09
Ale w tym problem że teraz po urlopach jest budowana silniejsza drużyna właśnie na nowy sezon w wyższej lidze i ze starego uprawnionego składu pozostało tylko 10 chłopa.

I co teraz?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 7636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lip 2008, 0:07

co teraz
Nie chce mi sie szukac, ale z tego co pamietam, to miales zwykle dobre zdanie o policji, byles przeciwko kibicom, itp.

JP na 100% - pamietajcie o tym :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”