AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7451

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1948

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 15:57

Powiedział ze przygoda z Milanem jest skończona.
Kibice gwizdali na niego w zeszłym sezonie,to jaka będzie ich reakcja teraz jeśli zostanie ?
Przecież on psychicznie tego nie wytrzyma.
Może napisze o tym smutną piosenkę :roll:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 16:07

Jak zacznie strzelać to kibice zapomną szybciutko. Tak to jest, ale na poważnie to problemem jest brak ofert. Liczę, że Mendes się odwdzięczy jakoś za te 70 mln wydane na naszego goleadora.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 16:33

Jednego czego można być pewnym, że mu wyjdą ze dwa spotkania a później 5 słabych, jak to jest rok w rok (pomijając sezon mistrzowski).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 720

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 17:03

My popełniliśmy już dwa błędy z Musahem - kupując go a później nie sprzedając do Napoli. Amerykanin to nie jest ani gość dobry w defensywie, ani w ofensywie. Gość ma zerowe IQ. Musah odkąd przyszedł do Milanu zagrał jeden mecz na poziomie gry w takim klubie. Gość nie dał rady ani w Milanie, ani a Atalancie i był próbowany na kilku pozycjach.

Ja wiem, że Amorim jest nowy i prasa ładnie to opisuje jak chce każdemu dać szansę i się “przyjrzeć”, ale są piłkarze którzy trafili tu tylko dlatego, że Moncada ma jakiś chory piłkarski umysł i nie ważne jaki trenerem przyjdzie, jak często będzie się przyglądał danemu piłkarzowi/pilkarzom oni i tak są za słabi na grę w Milanie.

I takim graczem jest Musah i kilku innych w kadrze.

Leao musi odejść. I mam nadzieję, że już nie ma odwrotu. Lubię go, pisałem wielokrotnie o tym, ale pora się rozstać dla dobra Milanu. Jemu życzę jak najlepiej, ale dobra Milanu zawsze na pierwszym miejscu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 17:09

Chukwueze jako wahadłowy też mi się średnio widzi. Gość jest słaby w defensywie, dużo traci piłek bo podejmuje sporo dryblingów i IQ piłkarskim też nie grzeszy. No, ale może Amorim widzi coś innego gdy testuje go przeciwko graczom za słabym na 4 ligę włoską.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 17:11

Na Musaha czekają na ofertę, jak @mete napisał ładnie to brzmi żeby jakaś cena za niego wciąż była. Przecież to poziom, najwyżej, środka tabeli.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 17:23

Jeśli wpłynie oferta dealu definitywnego to sprzedawać i się specjalnie nie targować.
Rabiot powiedział że zostaje.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » dzisiaj, 13:01

Musah ma ofertę z Lazio :) Grazie Gattuso :pray: (chciałbym tak powiedzieć) ;)
Genk odrzucił 30 baniek za Karetsasa od Borussi.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » dzisiaj, 13:31

Wypożyczenie z opcją wykupu,to nas nie urządza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » dzisiaj, 13:34

Dobrze by było jakby Leao odszedł, bo to by pewnie odblokowało z 2-3 transfery do klubu. W późniejszej kolejności darmozjady typu Musah, Fofana, Ruben, Estupinian, Tomori i skończyć okienko

Jak Lazio chce Musaha to kupić albo z obowiązkiem wykupu. Nie wiem czy prawdziwe jest zainteresowanie z Anglii (myślę, że tak bo tam takich lubią) to trzeba liczyć na to.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » dzisiaj, 13:34

Dobrze by było jakby Leao odszedł jak najszybciej , bo to by pewnie odblokowało z 2-3 transfery do klubu. W późniejszej kolejności darmozjady typu Musah, Fofana, Ruben, Estupinian, Tomori i skończyć okienko

Jak Lazio chce Musaha to kupić albo z obowiązkiem wykupu. Nie wiem czy prawdziwe jest zainteresowanie z Anglii (myślę, że tak bo tam takich lubią) to trzeba liczyć na to.

Wahadłowy, stoper i ofensywny pomocnik to powinni być mocni gracze a jak będzie więcej kasy i uda się sprzedać to pomyśleć o drugim ofensywnym pomocniku i kogoś do środka pola choć tu mu się wydaje w najgorszym wypadku można przełożyć na kolejny sezon.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » dzisiaj, 17:11

Myślałem, że nie będzie większych problemow ze sprzedażą Leao a tu tylko dwie nieśmiałe oferty z Turcji ma podobno.

Moretto napisał, że Karetsas dał priorytet Milanowi,kosztem BVB, ale Milan narazie czeka na sytuację z Leao. No skoro chcemy gnoja to go weźmy,bo czekanie na "sytuację klarowną" w tym klubie zawsze kończą się w ten sam sposób.

To co pisałem wczoraj, ofensywa to nasza najgorsza formacja,pod obecną taktykę Amorima. My nie mamy żadnego na chwilę obecną takiego gracza. Nie dziwię się, że nadaje temu priorytet. Dziwię sie czemu wypierdolili najpierw 70 mln na wątpliwego napastnika zamiast na "10".
O ile po lewej stronie mamy Leao/Pulisic,Nkunku to to co Amorim chce na prawej,pod napastnikiem, to żodyn nie pasuje.

A żeby było jeszcze ciekawiej,to z innej beczki, wg Di Marzio sztab szkolen Milanu kazał Ossoli się przygotować albo na pozostanie w pierwszym zespole albo na wypożyczenie do Serie B. Ossola gra właśnie na prawej stronie za napastnikiem i jest lewonożny.
Amorim chyba już szykuje się na braki na "10" ewentualne 😅

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 123

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » dzisiaj, 17:25

seba82 pisze:
dzisiaj, 17:11
Myślałem, że nie będzie większych problemow ze sprzedażą Leao a tu tylko dwie nieśmiałe oferty z Turcji ma podobno.
O jakich kwotach się w ogóle mówi?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 58 min temu

O żadnych.Jest oferta na 10 baniek dla zawodnika i na razie tyle.Villa podobno rozważa Leao.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2026, 17:54 przez Conrado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 57 min temu

Sammyy pisze:
dzisiaj, 17:25
seba82 pisze:
dzisiaj, 17:11
O jakich kwotach się w ogóle mówi?
No tak jak @Conrado napisał,do klubu żadna oferta nie wpłynęła, mówi się, że jeden turecki klub zaoferował Leao 10 mln za sezon,ale on woli grać w Anglii, Hiszpanii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”