Co to jest [k****] za wynik? 4:6???
Zwariowałem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 13:12
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 13:51
Trudno by było nie być liderem, skoro taktyka Argentyny polega na "szukaj Messiego, podaj do Messiego"Matrixxx pisze: ↑wczoraj, 8:25Oczywiście, że chcesz, dokładnie o to Ci chodzi.
Nigdy nie przepadałem za Messim, nie lubie Barcelony, ale oglądam te mistrzostwa i widzę Messiego w wieku 39 lat będącego liderem w sposób jaki rzadko się widzi, jemu bezgranicznie ufa każdy w tym zespole. Ci gracze są w niego zapatrzeni, oddali by rękę, a przynajmniej po palcu za niego. To jest imponujące. Do tego gość sportowo dowozi, strzela, asystuje, kreuje, momentami jest mózgiem każdej operacji ofensywnej zespołu. Do tego to co mi najbardziej imponuje na tym turnieju to ta niesamowita świadomość Messiego, że w wieku 39 lat już ma ograniczenia i musi grać maksymalnie inteligentnie i wręcz idealnie zrozumiał jak to zrobić. Kompletnie mnie nie dziwi, praktycznie każde zagranie Messiego jest chwalone, bo jesteśmy świadkami jak GOAT w wieku 39 lat jest na drodze do obrony MŚ, czy się uda zobaczymy, ale z całego serduszka mu tego życzę.
Cała ta Twoja krucjata anty Messi i Argentyna to moim skromnym zdaniem klasyczny ból dupska pisząc wprost. Bo ja rozumiem, że można kogoś nie lubić, ale tutaj jak czytam co piszesz w tym temacie, to już momentami mam wrażenie, że to jest mocno niezdrowe, jakbyś delikatnie zbyt mocno się wkręcił.
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 13:54
Obawiam się, że niechcący wszedłeś:
tym samym przyznałeś że 9 obok Messiego są [ch**] warci, a jedynie Leo jest zajebisty i wszystko sam ciągnie.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 14:01
Czy wchodzę mu w dupę? no nie. Przyznałem, że doceniam jego umiejętności i jest to wybitny zawodnik a że jeszcze gra na pozycji która jest od kreowania gry, to siłą rzeczy gra toczy się pod niego. Tak było w Barcelonie, tak jest w Miami i tak jest w kadrze Argentyny. Nie odbieram mu umiejętności, ale drażni mnie to jego gloryfikowanie o czym wspomniałem.
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 14:16
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » wczoraj, 14:41
Masz 41 lat i ciagle nie nauczyles sie po prostu cieszyc z ogladania pilki noznej. W Twojej glowie wszystko przechodzi przez filtr Real i anty-Barca jakbys w poniedzialek szedl do szkoly i potrzebowal dobrego wystepu Mbappe/slabego Messiego zeby moc sie pucowac przed kumplami.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 14:57
Właśnie pokazujesz jak potrafisz. Napiszesz, że jest dobry, ale jakiś pocisk jeszcze w tym samym zdaniu.
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 15:05
Ile to razy pisałaś o tym że trzymasz kciuki za rywali Realu,ile razy cieszyła Cię smutna mina Cristiano czy Mbappe
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » wczoraj, 15:13
Fajnie, że napisałeś coś takiego. Myślę, że to moment w którym warto byś się zastanowił dlaczego taktyka polega na jak to piszesz ,, szukaj Messiego, podaj do Messiego", a nie np. podaj do De Paula, czy szukaj Alvareza i co najlepsze w tym wszystkim dlaczego ta taktyka pt podaj do Messiego - uwaga - SPRAWDZA SIĘ. Jeśli sobie odpowiedz szczerze sam przed sobą na te pytania, wtedy bez problemu zrozumiesz dlaczego ludzie tak reagują na to co robi GOAT na tym turnieju, a na koniec tych rozmyślań jeśli uświadomisz sobie wiek w jakim to robi zrozumiesz wszystko.
Matrixxx
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 15:18
Ja robię jednodobową przerwę raz w miesiacu od Internetu (telefon/komputer). Czasem też się zastanawiam czy nie zrobić dłuższej przerwy, aby zobaczyć jak to działa. Mecze i tak w TV lepiej oglądać lub na kompie bo większy ekran.Sh00t pisze: ↑wczoraj, 13:12Dopiero co odpaliłem telefon, zrobiłem sobie 3 dniowy detoks od telefonu, sociali itd. Polecam każdemu, warto, choć niestety i tak dochodzimy do wniosku, że bez tego telefonu nie da się w obecnych czasach żyć. Ale do meritum:
Co to jest [k****] za wynik? 4:6???
Zwariowałem![]()
Trochę masz rację, ale podobne uchy achy były nad grą Francji aż do półfinału, i wieszano już złote medale przed turniejem. Ale to bardziej wina komentatorów a nie zawodnika. Argentyna gra nierówno, ale nikt nie kazał Egiptowi i Anglii cofać się pod pole karne i grać obronę Częstochowy, a Embolo zrobić z siebie kretyna.Samuraj pisze: ↑wczoraj, 14:01Czy wchodzę mu w dupę? no nie. Przyznałem, że doceniam jego umiejętności i jest to wybitny zawodnik a że jeszcze gra na pozycji która jest od kreowania gry, to siłą rzeczy gra toczy się pod niego. Tak było w Barcelonie, tak jest w Miami i tak jest w kadrze Argentyny. Nie odbieram mu umiejętności, ale drażni mnie to jego gloryfikowanie o czym wspomniałem.
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 15:24
No owszem, ale ja nigdy nie wypisywałem tylu postów na temat tego że ludzie się jaraja jakimś zawodnikiem, a tak naprawdę to on jest tylko dobry i niczym się nie wyróżnia
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 15:28
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 15:29
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 15:31
Bo cenie go w jakimś stopniu jako piłkarza, jako człowieka już nie.
Zawsze są jakieś antypatie. Messi to dziwna historia, bo ja ogólnie nie mam większego problemu jeśli chodzi o zawodników. Argentyńczyk jest chyba jedynym graczem do którego mam taką awersję. Pewnie nie tylko chodzi o to jego gloryfikowanie, ale też o to jaką jest osobą - dla mnie po prostu nie da się go lubić.Chlopaczek pisze: ↑wczoraj, 14:41Masz 41 lat i ciagle nie nauczyles sie po prostu cieszyc z ogladania pilki noznej. W Twojej glowie wszystko przechodzi przez filtr Real i anty-Barca jakbys w poniedzialek szedl do szkoly i potrzebowal dobrego wystepu Mbappe/slabego Messiego zeby moc sie pucowac przed kumplami.
Bo Argentyna uzależnia się od jednego gracza, gdyby nie grali ciągle pod Messiego tylko stawiali na większy kolektyw, to może nie męczyli by się z Republiką Zielonego Przylądka czy Egiptem albo Szwajcarią. Ta Argentyna nie gra jakiegoś dobrego futbolu. Anglia im sama oddała inicjatywę broniąc się po zdobytym golu w sposób nieudolny. Przykład Hiszpanii która jest kolektywem, też grała byle co, ale tam na wynik pracuje cała drużyna, nie grają każdej piłki na Yamala i zrób coś z nią... Oczywiście Yamal jest często wykorzystywany, ale od niego nie jest drużyna zależna. Argentyna od lat nie potrafi grać po prostu inaczej. Messi jest tam pępkiem świata i wszystko musi wokół niego się toczyć. Tak było w Barcelonie, tak było w PSG (chociaż w mniejszym stopniu bo tam był jeszcze Neymar i Mbappe) czy teraz w Miami. Tak jak Real dawniej grał pod Cristiano Ronaldo. Cała drużyna jest budowana pod jednego gracza i czy to dobrze? czy faktycznie jak mówisz to działa? że Argentyna z najsłabszej drabinki się ledwo prześlizgnęła do tego finału męcząc bułę? No bym się zastanowił. Można gdybać czy Argentyna bez Messiego by była wielce gorsza, może właśnie zbyt mocno ta drużyna na nim polega.Matrixxx pisze: ↑wczoraj, 15:13Fajnie, że napisałeś coś takiego. Myślę, że to moment w którym warto byś się zastanowił dlaczego taktyka polega na jak to piszesz ,, szukaj Messiego, podaj do Messiego", a nie np. podaj do De Paula, czy szukaj Alvareza i co najlepsze w tym wszystkim dlaczego ta taktyka pt podaj do Messiego - uwaga - SPRAWDZA SIĘ. Jeśli sobie odpowiedz szczerze sam przed sobą na te pytania, wtedy bez problemu zrozumiesz dlaczego ludzie tak reagują na to co robi GOAT na tym turnieju, a na koniec tych rozmyślań jeśli uświadomisz sobie wiek w jakim to robi zrozumiesz wszystko.
Wiek Messiego tylko podkręca znaczenie i sprawia że jego dokonania imponują tylko bardziej i bardziej. To są tak proste sprawy, że trzeba dużo złej woli by nie chcieć tego zrozumieć.
Samuraj
Ilka
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio