Re: LM: Grupa D (Juve,City,Sevilla,M'gladbach)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2627
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Re: LM: Grupa D (Juve,City,Sevilla,M'gladbach)

Post autor: Cement » 26 lis 2015, 15:32

Całkiem niezły mecz w Turynie, mógł paść w zasadzie każdy wynik, ale obu stronom brakowało skuteczności. Już w 2 min. po prostopadłym podaniu na dobrą pozycję wyszedł Dybala, ale pospieszył się ze strzałem, po dobrze rozegranym rogu strzałem sprzed pola karnego odpowiedział Fernandinho. W 18 min. po doskonałym dośrodkowaniu Pogby Mandzukić z bliska pokonał Hart'a (nie jestem pewien czy nie faulował obrońcy). Mandzukić mógł trafić po raz drugi, ale jego strzał z woleja doskonale wybronił Hart. Gra w 1. połowie była wyrównana, chociaż pod koniec to Obywatele byli bliżsi zdobycia gola - w 40 min. Yaya Toure uderzył z półobrotu, ale minimalnie obok prawego słupka, a w 44 min. po fatalnym podaniu do Buffona piłkę przechwycił Aguero i był bliski posłania jej do pustej bramki, ale sytuację uratował Buffon. Na początku 2. połowy najpierw Yaya Youre był bliski wpakowania piłki do bramki z najbliższej odległości (znów kapitalnie Buffon), a później po kontrataku i przelobowaniu Hart'a piłkę dobijał z najbliższej odległości Dybala, ale trafił w słupek. W końcowych fragmentach meczu obserwowaliśmy głównie mniej lub bardziej składne ataki City (najlepszą okazję miał Sterling, ale po jego strzale do praktycznie pustej bramki jeden z obrońców zdołał podbić piłkę) i bardzo groźne kontry wyprowadzane przez Juventus (w jednej z sytuacji Hart obronił nogą w sytuacji sam na sam), ale gole już nie padły.

Wróć do „Puchary Europejskie”