Sigi, avatary - prośby forumowiczów

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: RoRo » 14 sie 2005, 19:44

unojedrzej pisze:
RoRo pisze: Jak na poczatek to całkiem schludnie ci wychodzi. Nad Baptista popracuj troche gumka bo masz strasznie poszarpane brzegi ...

POZDRO
Wielkie dzięki za rade , napewno wezme ją do siebie , trzęsą mi sie ręce przy takich czynnościach jak używanie gumki - dlatego wyszedł taki kanciaty Baptista :)

PS. odpowiednik angielskiego Opacity to polskie Krycie :)
No tak krycie. Miałbym dla ciebie jeszcze jedna małą rade. Otoz zacznij robic ramki :wink: Nie sa niezbedne ale ładnie wygladaja i podkreslaja cala kompozycje.

edit ---> stroke

W przypadku twojego siga przy herbie zbedna jest ta białą otoczka. Na twoim miejscu bym ja usunal. Bez niej bedzie lepiej wygladac. Uwierz mi na słowo :)

POZDRO
RTS pisze:sorry że twoje użyłem ale to dla spróby

http://img145.imageshack.us/img145/821/dgfd6ja.png

popatrz nie jak ja to mam
zrobić krok
po korku co mam wciskać bo nie kapuje
Masz po prawej stronie palete layers. Kliknij na obrazek pierwszy od lewej taki przedstawiajacy dwa prostokaty. Zrobi ci sie nowa wartstwa. Zrob dwie warstwy. Zaznacz te peirwsza i skopiuj do obrazka moj sig. Potem kliknij na druga warstwe i daj moj avatar. Jak juz to zrobisz kliknij podwojnie na warstwe z avatarem i poszukaj polac OPACITY. Zmniejszajac i zwiekszajac to OPACITY mozesz bawic sie przezroczystoscia :]

POWODZENIA i POZDRO

Wróć do „Hyde Park”