2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - Demograficzna katastrofa. Brak wartościowych debiutantów to mocny argument, pokazujący iż po zmianie domeny nie zdołaliśmy odrodzić się na nowo. Jeśli nie zapewnimy sobie stałego źródła napływu nowego kapitału ludzkiego, to dni nasze są policzone. Matematyki nie oszukasz.
3. Najsłabsze ogniwo forum - Carbon (równie dobrze mogło być MVP, ale jestem przekonany, że z tej nominacji bardziej się ucieszy niż obrazi. Nie podoba mi się jego wyszczekanie i brak szacunku do starszych. Bardzo często usilnie próbuje być w centrum zainteresowania, bez różnicy, w pozytywnym czy negatywnym aspekcie. Za jakiś czas na pewno się ogarnie, ale na dzień dzisiejszy idzie do piekła.)
Ozdob (Czytając jego twórczość w temacie politycznym, udało mi się wychwycić skrytą zaściankowość. Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy (mam na myśli tą wieś mentalną). Jest strasznie irytujący, złośliwy . Twoje prowokacje są tak zgniłe, że dobre chłopaki dostają niepotrzebne bany... Ozdobie --->
) Wilmore (Wyskakuje jak filip z konopi, a kiedy ktoś udowodni mu, że pisze bzdury, znika. Znika, nie odniesie się do wytykanych mu nieprawidłowości, by wrócić za jakiś czas z kolejnym stekiem bzdur. Bardzo słabe postępowanie. Gdyby potrafił jak prawdziwy mężczyzna przyznać się przyznać do błędu to zapewne pominąłbym go w tej kategorii.)
4. Największy piłkarski znawca - blackmore (doceniam jego pomeczowe relacje i analizy w charakterystycznych dla siebie postach)
Kluchman (Wciąż trzyma temat naszej ulubionej drużyny. Ja od jakiegoś czasu udzielam się w nim małostkowo, ale czytam regularnie. Bardzo pomaga w nadrabianiu zaległości po dłuższym czasie bez dostępu do neta)
MichałM (Nie ukrywam, że z wiadomych względów często gościłem w temacie BM, i sporo ważnych informacji uzyskiwałem właśnie z postów Michala)
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Nie tyle, że chciałbym poznać. Po prostu nie miałbym nic przeciwko, gdybym kiedyś na swojej drodze napotkał takiego Magnuma czy Dudka
6. Największy dowcipniś - Ubek (Na niego zawsze można liczyć. I nie mówię tu tylko o trafnych wstawkach do 'zwały')
chlopaczek (może nie tyle co dowcipniś czy jajcarz (no w sumie świńskiego żartu nie można mu odmówić), ale na pewno mistrz ironii i samo dystansu. Jego reakcja na zdekonspirowanie żydowskiego pochodzenia była bezcenna
Diamen23 (Gdy na panelu panelu ostatnich postów zobaczyłem użytkownika 'petru' to wydawało mi się, że jest to kolejne wcielenie kolegi pochodzącego z ojczyzny Tomachosa. A na pewno nie zdziwiłbym się gdyby właśnie tak było ;d )
7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- Emdżej (Jeden z najbardziej porządnych ludzi w historii tego forum. Miał tyle problemów zdrowotnych i zniknął niemal bez śladu, że mam tutaj bardzo złe przeczucia. Ale obym się mylił)
MarcoVanBasten (Niby ciągle tutaj z nami jest, jednak nie tak samo jak kiedyś. Ale przynajmniej ten czas który poświęcałby na czynne pisanie, przeznacza dla swojej rodziny. Tak mi się wydaje.)
Petrdcm (To był prawdziwy ziomek którego tu brakuje, nawet pomimo faktu, że przez jego prowokacje z multikontami dostałem kiedyś długiego bana, a większość użytkowników uwierzyła że potrafiłbym być takim prostakiem. Na prawdę traumatyczne przeżycie)
8. Największy dziwak - piotrciess (bardzo dziwny kolo, taki krejzololo),
doktor Jacek (Chciałem pokusić się ogłębszą analizę postaci Jacka z wyłączeniem jego futbolowej pasji, ale okazało się to wiele trudniejsze niż myślałem)
guru (Płakał, że nikt go nie wyróżnia to niech ma, może doceni ten gest i jeszcze zdąży wypełnić ankietę
9. Najlepszy mod - Za wprowadzanie komunistycznych standardów, zamykanie niewygodnych tematów i bezzasadne usuwanie postów, wybiórcze bany, tym razem postanowiłem zbojkotować tą kategorie. Brawo panowie modzi, róbcie tak dalej to w przyszłym roku będę musiał postąpić tak samo.
10. Najlepszy typer - maxskr (zatrzymał mnie w szarży na BPU, więc otrzymuje mój głos) ddemon (zatrzymał mnie w szarży na BPP, więc otrzymuje mój głos)
11. Najlepszy avatar - Tu wydaje mi się, że lepiej było by oddawać głosy na najlepszą sygnaturkę. wątek avatarów jest już wyświechtany.
futbolowa (Ten przed modernizacją wyglądał jednak lepiej
Arek (i jego Jarek)
MazurXIII (Czerwony futrzak na łańcuchu)
12. Wydarzenie roku na forum - Jak zwykle pierwsze wstawki posłużyły za nominację więc nie będę oryginalny -->

13. Kto poczynił największy postęp - Chemik (Pamiętam, jak kiedyś nadawał relacje live z pasterki, z biegiem czasu nabrał szlifu i zaczął być bardzo sensowny. Po ostatnim coming-oucie gdzieś się zawieruszył, ale chyba nie zastanawiał się nad tym, że Polska to kraj homofobiczny, gdzie lepiej być mordercą niż gejem. (That's joke) )
Fryderyk Szopen (Faktycznie, kiedyś był gróboskórnym i ordynarnym trolem, który wpadał na forum tylko ze swoją napinką niskich lotów. Teraz da się normalnie czytać jego wypowiedzi. Wzorowa reinkarnacja )
futbolove'a (Można powiedzieć, że teraz to ona jest w posiadaniu klucza do Domku nr.10)