chłopie co ci to da ze sie zmniejszy ekstraklase do 8 druzyn ? myslisz ze rozgrywki beda ciekawsze ? ja jestem jak najbardziej za powiekszeniem do 20 druzynCarvalho pisze:2. zmniejszyć ekstraklase do 8 drużyn
po pierwsze primo powinno byc 5 głównych zespołów które maja szanse zostac mistrzem
po drugie primo powinno byc 5 zespołów ktre moga okazac sie czarnym koniem
po 3 primo reszta powinna właczyc sie do walki o utrzymanie
zmniejszenie liczby spotkan nie bedzie dobre chociazby ze wzglkedy na lige mistrzów przypuscmy ze jest 8 druzyn i np Legia ma mistrza i zaczynja eliminacje co to jest 14 kolejek w porównaniu ( załózmy ze trafia na Bayer Leverkusen ) który rozgrywa tych kolejek 2 razy tyle co my ?? jaki to ma sens
a wieksza liczba druzyn tylko poprawi znajdywanie nowych talentów polskiej piłki i da mozliwosc ogrywania sie w słabszych klubach utalentowanym piłkaza np(Janczyk, Korzym) którzy nie maja okazji rozwijac swoich umiejetnosci poprzez regularne wystepy
Podsumowujac poprzebujemy wiekszej ilosci druzyn kilku dobrych menadzerów z zagranicy i stabilizacji a przedewszystkim powinnismy powiedziec STOP Korupcji
mysle ze gdyby PZPN pomyslał nad tym co napisałem i poczynił by jakies kroki w celu poprawienia sytuacji to wydaje mi sie ze polska piłka była by o wiele atrakcyjniejsza a co za tym idzie moze jakis zagraniczny sponsor by sie znalazł ....