Re: Czas podsumowań : Rok 2015

Pinkerton
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Czas podsumowań : Rok 2015

Post autor: Pinkerton » 01 sty 2016, 2:41

+

Uważam, że z roku na rok jestem coraz lepszym człowiekiem. Wiem, że to dosyć dziwne stwierdzenie, może trochę górnolotne, może trochę naiwne, może trochę bez sensu, ale czuję się coraz lepiej sam ze sobą. Czuję jakby mój charakter został już w pełni nie tylko ukształtowany, ale i sprawdzony, osiągnąl naturalną formę, jestem prawdziwy i dobrze się z tym czuję, również w towarzystwie.

-

Za rok o tej porze będzie już ćwiartka na karku. To dużo, od dawna czuję, że powinienem się wyprowadzić od rodziców, ale mam problemy ze znalezieniem stałej pracy, która jednocześnie zapewni dochody umożliwiające usamodzielnienie. Nie jestem rozrzutny ani rozpuszczony, ale nie czuję się na siłach usamodzielnić pracując za minimum. Nie wspominając już o tym, że miewam okresy bez stałej pracy, wstydzę się tego, ale nie potrafię tego zmienić. To mój największy cel na 2016 rok, stała praca i wyprowadzka od rodziców, nawet jeżeli miałbym cierpieć połowę każdego miesiąca. Obawiam się tylko czy starczy mi samozaparcia, aby uczynić ten krok. Oby pępowina nie okazała się być stryczkiem.

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”