Co zrobić żeby liga była lepsza?

Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Stadionowy Szabrownik » 15 sie 2005, 21:32

Coco napisał:
chłopie co ci to da ze sie zmniejszy ekstraklase do 8 druzyn ? myslisz ze rozgrywki beda ciekawsze ?
Nie jestem zwolennikiem zmniejszenia ligi ale rozgrywki byly by ciekawsze.
ja jestem jak najbardziej za powiekszeniem do 20 druzyn
Moze za kilka lat bedzie taka potrzeba bo na dzien dzisiejszy liga zostala juz zwiekszona i czas pokaze czy kolejne rozszezenie bedzie konieczne.
zmniejszenie liczby spotkan nie bedzie dobre chociazby ze wzglkedy na lige mistrzów przypuscmy ze jest 8 druzyn i np Legia ma mistrza i zaczynja eliminacje co to jest 14 kolejek w porównaniu ( załózmy ze trafia na Bayer Leverkusen ) który rozgrywa tych kolejek 2 razy tyle co my ?? jaki to ma sens moim zdaniem zadnego
Nie rozumiesz na czym polega to zmniejszenie.Chodzi w tym o to zeby silne druzyny z ligi spotykaly sie częsciej bo gdyby doszło do tego zmniejszenia to druzyny spotykalby by sie 4 razy na sezon i koejek bylo by 28 a nie 14 jak pisales. Jakbys czytal posty np. ten moj to nie wypisywalbys takich głupot.
a wieksza liczba druzyn tylko poprawi znajdywanie nowych talentów polskiej piłki i da mozliwosc ogrywania sie w słabszych klubach utalentowanym piłkaza np(Janczyk, Korzym) którzy nie maja okazji rozwijac swoich umiejetnosci poprzez regularne wystepy
Z tym sie zgodze. :wink:
mysle ze gdyby PZPN pomyslał nad tym co napisałem i poczynił by jakies kroki w celu poprawienia sytuacji to wydaje mi sie ze polska piłka była by o wiele atrakcyjniejsza
Ameryki nie odkryles tym wiec nie popadaj w taki samozachwyt.
ale to sa tylko moje marzenia
Masz piękne marzenia. :wink:

Wróć do „Polska”