Nie powiem, że moja defensywa jest szczelna zbyt dobrze, ale nie mam innego wyboru, ponieważ muszę mieć DP, skrzydłowych, OPŚ oraz dwóch napastników. Moją główną zaletą jest PACE ponieważ nie potrafię w tej edycji wymienić kilka celnych podań w akcji ofensywnej pod rząd. Kiedyś coś muszę zjebać. Spróbuje to zminimalizować kupując odpowiednich graczy do defensywy. Taktyka którą grałem w FIFIE 15 4-2-2-2 kreowała dla mnie zbyt mało okazji do strzelenia gola.emski pisze:Slim, nie masz przypadkiem krateru w środku pola jak Real Beniteza przy tej taktyce?
Znalazłem ciekawy sposób na rożne. Podczas rzutu rożnego przywołujecie zawodnika do siebie. Podajecie mu i tym zawodnikiem stoicie w miejscu blokując piłkę odpowiednim klawiszem(LT). Rywal wam próbuje odebrać piłkę co wcale nie jest łatwe i w tym celu próbuje was okrążyć i wtedy wasz piłkarz wypycha go za linie boczną lub pod chorągiewkę, a wy biegniecie do pola karnego. Jednak gdy podbiega do was 2 graczami jest nieefektywne więc nie próbować.