Wypowiedź Putina, czyli śmiech na sali...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 2:06

rebuzz pisze:no wiec my tez nie powinnismy z nimi popadac w konflikt , niech oni sobie zyja i my bedziemy sobie zyc , wojne z nimi przegramy na wszystkie mozliwe sposoby ... wiec to bez sensu , a pozatym ja osobiscie chce przezyc troche wiecej , a nie szalec gdzies na froncie z karabinem przez jakis politykow .. albo przez gosci ktorzy "czuja sie urazeni wypowiedzia rosyjskich dyplomatow" ... jak takie cos czytam to mnie zalewa .. jak sie czuje urazony to niech sobie wezmie noz i leci na rosje .. a nie posyla parset tysiecy ludzi ktorzy maja przed soba calkiem inna i lepsza przyszlosc .. ogolnie WOJNIE MOWIE NIE !!
O jaa, chyba musze isc spac bo niewiele zrozumialem... poczekaj, czy Ty mowisz o wojnie? takiej normalnej z karabinami, czolgami itp.?? przez kilka wypowiedzi i kilku pobitych?? nie jestem specjalista od stosunkow miedzynarodowych ale nie sadze...
Nie popadajmy w skrajnosci. Przeciez nikt Cie nie wysle na front wschodni tylko dlatego ze jakis gowniarz z Rosji dostal po mordzie w Polsce a jakis Polak w Moskwie. Poza tym polskie ustawodastwo nie przewiduje czegos takiego jak "wypowiedzenie wojny". ale mniejsza z tym.
Chodzi o to zeby miec jakis honor, domagac sie szacunku a przede wszystkim szanowac siebie. zwroc uwage co robil Putin - natychmiastowa reakcja. a u nas - wiadomo jak. przez tyle lat ruscy uwazali Polske za swoja prowincje i nie dziwne, ze Polacy w takich sytuacjach domagaja sie szybkiej reakcji ze strony wladz. a tak jak nie bedziemy szanowac wlasnych interesow to nikt nas nie bedzie szanowal.
mowicie, ze nikt by sie za nami nie wstawil. pewnie macie racje, ale to miedzy innymi przez takie zachowanie jakie ostatnio zaprezentowali Kwachu i spolka. bo na dobra sprawe dlaczego UE czy USA maja sie wtracac, jak przedstawiciele narodu siedza cicho.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”