Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: Sammyy » 11 sty 2016, 22:57

EnJoy pisze:Co sądzicie o Legii ? Ja widzę, że Leśniodorski może wiele na polskim rynku transferowym, ściąga zawodników z ligi, ale zastanawiam się czy polscy zawodnicy mają jakość na LM bo to mi się wydaje być celem Warszawiaków.Jak widać od lat, polscy piłkarze są weryfikowani przez zagraniczne ligi i uważam, że z Polakami nie uda się podbój LM i zawsze zachodzę w głowę czemu nie zainwestują w 2-3 wzmocnienia z zagranicy aby faktycznie podnieść jakość zespołu.
To nie do końca takie proste. Wyróżniający się gracze z zagranicy kosztują spore pieniądze. Zobacz za jakie sumy odchodzą zazwyczaj Serbowie czy Chorwaci. Polaków na nich nie stać. Dlatego sonduje się graczy ze Skandynawii, Węgier i innych lig trzeciego sortu - a ci piłkarze nie zawsze są lepsi niż ci przeciętni Polacy. Tacy piłkarze jak Duda trafiają się nam niezwykle rzadko. To, że obecnie zaliczył olbrzymi zjazd to swoją drogą. W przypadku graczy zasłużonych jak Ljuboja dochodzi jeszcze kwestia pensji. Leśny jakiś czas temu mówił, że mogliby zaryzykować i ściągnąć 2-3 piłkarzy pokroju Serba, ale gdyby Legia nie weszła do LM to byliby w czarnej dupie. Wiadomo, że gdyby scouting działał dobrze, to w perspektywie 3-4 lat pewnie dałoby się zbudować zespół na LM, bo Legia wcale takiego małego budżetu nie ma, ale tego też nie wypracuje się od razu.

Inna sprawa, iż mam wrażenie, że Legia zadowoli się dominowaniem w kraju.

Wróć do „Polska”