To nie do końca takie proste. Wyróżniający się gracze z zagranicy kosztują spore pieniądze. Zobacz za jakie sumy odchodzą zazwyczaj Serbowie czy Chorwaci. Polaków na nich nie stać. Dlatego sonduje się graczy ze Skandynawii, Węgier i innych lig trzeciego sortu - a ci piłkarze nie zawsze są lepsi niż ci przeciętni Polacy. Tacy piłkarze jak Duda trafiają się nam niezwykle rzadko. To, że obecnie zaliczył olbrzymi zjazd to swoją drogą. W przypadku graczy zasłużonych jak Ljuboja dochodzi jeszcze kwestia pensji. Leśny jakiś czas temu mówił, że mogliby zaryzykować i ściągnąć 2-3 piłkarzy pokroju Serba, ale gdyby Legia nie weszła do LM to byliby w czarnej dupie. Wiadomo, że gdyby scouting działał dobrze, to w perspektywie 3-4 lat pewnie dałoby się zbudować zespół na LM, bo Legia wcale takiego małego budżetu nie ma, ale tego też nie wypracuje się od razu.EnJoy pisze:Co sądzicie o Legii ? Ja widzę, że Leśniodorski może wiele na polskim rynku transferowym, ściąga zawodników z ligi, ale zastanawiam się czy polscy zawodnicy mają jakość na LM bo to mi się wydaje być celem Warszawiaków.Jak widać od lat, polscy piłkarze są weryfikowani przez zagraniczne ligi i uważam, że z Polakami nie uda się podbój LM i zawsze zachodzę w głowę czemu nie zainwestują w 2-3 wzmocnienia z zagranicy aby faktycznie podnieść jakość zespołu.
Inna sprawa, iż mam wrażenie, że Legia zadowoli się dominowaniem w kraju.