Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 16 sie 2005, 20:08

coco pisze:ja nie rozumiem ludzi którzy maja cos do władcy pierscieni to jest najbardziej udany film jaki kiedykolwiek powstał niestety niektórzy ludzie maja dziwne upodobania :wink:
To ja mam bardzo dziwne. Film mi się nie podobał bo nawet w 50% nie potrafił wytworzyć atmosfery trylogii. Wiekszośc postaci spłycił, wyciął parę niezłych momentów by wetknąć bezsensowny wątek z Arweną ( pamiętam jak Christopher Lee sie zdenerwował po premierze, bo okazało się, ze nie pojawił się ani razu w filmie, w którym grał :lol:). Jesli Jackson ma wybrażenie o hobbitach jako o infantylnych niedorozwojach, a elfy to dla niego metroseksualni goście z kilogramem tuszu na rzęsach, to ja dziękuję. Film (czy tez filmy) rozwlekły, nudny, patetyczny - amerykański jednym słowem. Brakuje pazura, pozytywni bohaterowie są jak flaki z olejem. W połowie drugiej częsci, w bitwie pod Helmowym Jarem kibicowałem orkom i miałem nadzieję, że zetną komuś łeb. Fantastycznym rozwiązaniem było pchanie dzieci i kobiet do Helmowego Jaru właśnie. Dzięki Bogu to nie Jackson planował atak na Omaha Beach :lol1:.

Pomysł z podpicowaniem komputerowo nowzelandzkich krajobrazów wręcz genialny. U nas tylko pali się dekorację, by by ukryć parę złotych :lol:.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”