Re: Squadra Azzurra

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 740

Re: Squadra Azzurra

Post autor: mete » 04 lut 2016, 11:23

Kilka dni temu widziałem ciekawą dyskusję na twiterze rozpoczętą bodaj przez fana Juventusu pracującego dla Di Marzio. Do sedna - czy Donnarumma powinien jechać na Euro jako 3 bramkarz? Co sądzicie?

IMHO jeżeli chodzi o bramkę to niezaprzeczalnym numerem jeden do 2018 roku powinien być Buffon. On nawet w słabszej formie (nie żeby był teraz w takiej) przerasta każdego bramkarza włoskiego minimum o klasę. Drugim powinien być ktoś kto w miarę możliwości w razie kontuzji Gigiego lub jakiś problemów wejdzie na boisko i nie zawiedzie. Więc o miano dwójki powinni rywalizować IMHO Sirigu, Consigli, Perin oraz Sportiello, którzy bronią bardzo dobrze. Może bez fajerwerków, ale solidnie. Natomiast na trzeciego zabrałbym jakiegoś młodego bramkarza, który w przyszłości będzie walczył o jedynkę i tu widzę 3 kandydatów - Donnarumma, Leali oraz Scuffet. IMHO największy talent i najlepiej prezentuje się obecnie z tej trójki Gigi i to jego bym zabrał, no ale do czerwca jeszcze czas.Także moim zdaniem - Buffon, Perin oraz Donnarumma na Euro. Oczywiście na ten moment jedynym pewniakiem Buffon a reszta musi walczyć.

I kolejna sprawa - jak Insignie nie pojedzie na Euro a Włochy zawiodą to Conte powinien być wywalony na zbity pysk. Gość chyba teraz w najlepszej formie ze wszystkich Włochów (pierwszy w topowych ligach, którzy przekroczył 10 asyst i 10 goli w sezonie) i po prostu nie można go ominąć.

A tak przy okazji jak na ten moment sobie wyobrażacie pierwszą jedenastkę na pierwszy mecz? IMHO na ten moment:
Buffon - Barzagli Bonucci Chiellini - Darmian Verratti Jorginho Marchisio Bonaventura - Insigne Pelle

Jedynie mam problem z napastnikiem, bo jeszcze myślałem o Zazie ale on musi więcej grać. Obrona Juventusu, bo najbardziej zgrana a na takim turnieju nie ma co kombinować a Romagnoli w kadrze jeszcze nie zagrał to samo Rugani (choć on ze względu na taką konkurencję w klubie nie ma szans jechać na Euro).

Wróć do „Włochy”