Rozmawiałem z fanką ManU, która mieszka w Manchesterze. Też nie mogłem sobie wyobrazić, po co i na co powstał klub FC United oraz po co są te wszystkie manifestacje. Dla nas te wszystkie "cyrki" nie mają sensu, natomiast dla tych co manifestują, jest to przeznaczenie. Tzn. oni nie chcą by Glazer miał jakiekolwiek korzyści z przejęcia ManU. Dlatego, jak też Rossi napisał, chodzą do pubów oglądać mecze, ale nie na stadion, dlatego że nie chcą by Glazer na tym zarabiał. Dlatego też powstał klub FC United.futbolowa pisze:A mnie się ten FC United nie podoba. Jakieś eksponowanie nienawiści jest w ogóle nie na miejscuNie ufam Glazerowi, ale co poradzić... Już się z tym pogodziłam, zwłaszcza, że jak narazie nic złego jeszcze się nie stało.
Poza tym nie mogłabym tak nagle przekreślić całego ManU, całej jego historii, zawodników itd. itd.
A jak myślisz? Zadajesz pytanie retoryczne. Jest tylko jedna odpowiedź: Man Unitedbagg pisze:A załóżmy, że za 11 lat FC United gra z Man Utd, komu byście kibicoowali bardziej??
A co do Parka, to szczerze powiem, że swój debiut w lidze w barwach United może zaliczyć do udanych. Oglądałem dziś na Polsacie Sport retransmisje meczu z Evertonem. Park ganiał na całej długości i szerokości boiska. Był bardzo aktywny. Zdarzały mu się błędy, ale za ambicję i wolę walki ma u mnie wielkiego PLUSA
P.S. Bellion wypożyczony do West Ham United